Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny jesteście kochane :*
Jaroszka nie mam wady postawy tylko mam jakąś rwe kulszową czy cholera wie co:/ coś mi weszło w prawy bok i boli
melenaxoxox nie martw się też miałam bakterie i leukocyty ale zrobiłam posiew i okazało się że wszystko ok. Gin mi powiedział jak oddawać mocz do badania bo okazuje się że nie robiłam tego prawidłowo. trzeba zaraz po wstaniu iść do łazienki, trochę siknąć, wstrzymać następnie podmyć się i wytrzec czystym recznikiem i dopiero nasikać do pojemniczka:) Gin mi powiedział że w tym pierwszym moczu zawsze są bakterie i rzeczywiscie zrobilam posiew wyszedl ok a dzis robiłam jeszcze raz badania moczu wg wskazówek gina i też wyszedł idealnie:)
Do mnie już dotarł mój wymarzony bugaboo cameleon tylko babeczka nie wysłała jednego elementu i właśnie mi go dosyła więc nie mogę zmontować wózkageneralnie wszystko wygląda jak nowe, więc jestem bardzo zadowolona
Już nie mogę się doczekać tego mojego Antka na świecie :] Jak to jest dziewczyny, że kogoś się nie zna a już się go tak kocha i tęskni? :}~Rewianka~, IviQ lubią tę wiadomość
-
Arielka Ja to samo !!!
Ah te nasze Antki , serca porwali Mam !
Ja ostatnio wiadomosci czytalam i chodzi wam o ten tysiąc ??? Przez rok ...
Ono jest dla rodziny gdzie nikt nie pracuje i nie może pracować wtedy się należy ...Arielka, jaroszka lubią tę wiadomość
-
BATTINKA wrote:Dziewczyny a czy to czasami nie jest to becikowe ale tylko dla kobiet bezrobotnych i np.studentek? Coś mi się kiedys o uszy obiło że właśnie to ma być dla tej grupy osób.
Ale może z czymś mylę...
Też mi sie tak wydaje i dla kobiet zatrudnionych na śmieciówki z tego co Kopacz mówiła.2015🤰Syn👦
Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
3 IVF 11/24 Menopur 450, Aromek, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle, Punkcja->3 komórki jajowe->2 zarodki->1 zamrożona blastocysta, 27.12.24 transfer, endometrium 8,5
4.01.25 8dpt ⏸️ cień cienia 🙏✊️💬
7.01.25 11 dpt beta 113,19mlU/ml 🥹💚💪
15.01.25 19dpt beta 1500 mlU/ml, usg-jest pęcherzyk ciążowy w macicy🥰🍀✊️
22.01.25 26dpt usg-pęcherzyk ciążowy ok 8mm CRL0,2cm, jest migające serce❣️🙏💪✊️
11.02.25 8tc💔poronienie samoistne😭🖤👎
21dc endo 10mm,czysta macica,owulacje z prawego jajnika,po 3-4 pęch.antralne w obu jajnikach
4 IVF 04/2025 Menopur 450+Provera 5mg, 18.04 punkcja, 8 pęcherzyków ale 0 komórek🥺😭🥴 -
ZakręconaOna wrote:Arielka Ja to samo !!!
Ah te nasze Antki , serca porwali Mam !
Ja ostatnio wiadomosci czytalam i chodzi wam o ten tysiąc ??? Przez rok ...
Ono jest dla rodziny gdzie nikt nie pracuje i nie może pracować wtedy się należy ...
No to tak jak pisałam - pomoc jest dla określonej grupy kobiet.
Niestety te pracujace sie nie załapią bo będą miały macierzyńskie itp. -
Dziewczyny kupiła może któraś z was wózek riko nano, riko brano, albo bexa line ?? To są masywne, wysokie wózki dla wysokiej osoby ? Kurcze ja mam 152 cm wzrostu dla mnie większość wózków to czołgi a te mniej masywne i mniejsze strasznie mi się nie podobają
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 00:09
-
Info ze strony rządowej MPPS:
Sejm przyjął rodzicielskie dla wszystkich
25-06-2015
Sejm znowelizował ustawę o świadczeniach rodzinnych, wprowadzając nowe świadczenie rodzicielskie. Osoby bezrobotne, studenci, rolnicy oraz pracujący na umowach o dzieło przez rok po urodzeniu dziecka będą otrzymywali miesięcznie 1000 zł.
Świadczenie rodzicielskie będzie przysługiwać niezależnie od dochodu. Będzie wypłacane przez okres od 52 tygodni w przypadku urodzenia jednego dziecka, do 71 tygodni – w przypadku urodzenia pięciorga i więcej dzieci.
- Polityka prorodzinna jest priorytetem rządu. Zmiany, które dokonały się w tej kadencji zmieniły oblicze polityki rodzinnej i pociągnęły za sobą kaskadę dobrych zdarzeń w tym obszarze. Od 1 stycznia 2016 r. nie będzie niższego świadczenia na urlopie rodzicielskim niż tysiąc złotych. Tysiąc złotych na rękę przez pierwsze 12 miesięcy życia dziecka. To dotyczy wszystkich dzieci i ich rodziców, również tych dzieci, które rodzą się w roku 2015 w odpowiedniej proporcji od 1 stycznia 2016 r. To jest postawienie kropki nad „i” w polityce rodzinnej, która zmienia oblicze demograficzne Polski - powiedział minister podczas wystąpienia w Sejmie.
Ustawa ma wejść w życie od 1 stycznia 2016 r. Szacowany koszt zmian to 1,2 mld zł w 2016 r.2015🤰Syn👦
Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
3 IVF 11/24 Menopur 450, Aromek, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle, Punkcja->3 komórki jajowe->2 zarodki->1 zamrożona blastocysta, 27.12.24 transfer, endometrium 8,5
4.01.25 8dpt ⏸️ cień cienia 🙏✊️💬
7.01.25 11 dpt beta 113,19mlU/ml 🥹💚💪
15.01.25 19dpt beta 1500 mlU/ml, usg-jest pęcherzyk ciążowy w macicy🥰🍀✊️
22.01.25 26dpt usg-pęcherzyk ciążowy ok 8mm CRL0,2cm, jest migające serce❣️🙏💪✊️
11.02.25 8tc💔poronienie samoistne😭🖤👎
21dc endo 10mm,czysta macica,owulacje z prawego jajnika,po 3-4 pęch.antralne w obu jajnikach
4 IVF 04/2025 Menopur 450+Provera 5mg, 18.04 punkcja, 8 pęcherzyków ale 0 komórek🥺😭🥴 -
Witam sie z wami z rana dzisiaj będę pierwsza..
widzialam super chalki na ktora mam zamiar sie skusic wieczorkiem a przede wszystkim mam zamiar pier te ciasteczka owsiane z przepisu)
Śliczne zdjecia brzuszkow dodaliscie juz xhyba po kazdej znas widac ze to ciaza!
Bursztynowa lady ja kupilam wozek riko nano mam 165 wzrostu jak dla mnie jest ok raczke w razie czego mozna obnizyc.. najlepiej by bylo gdybys sobie mogla go obejrzec na zywo..
a wogole mamusie nie spie juz bo obudzil mnie okropny bol ucha..nie wiem czy wczesniej koedykolwiek bolalo mnie ucho.. oszaleje i to napewno nie od zeba bo bylam niedawno u dentysty i wszystkie mam zdrowe.. chyba mnie zawialo
nie wiem czy budzic meza od razu czy poczekac az sam sie obudzi ale bez lekarza chyba sie nie obejdzie
buu
-
Dzień dobry:)
Ranny ptaszek juz się zgłasza gotowy do akcji ! Haha
Jak tam kropeczki się spalo ? Mnie ogólnie ok prócz snu który mnie obudził ok 3:30 ale aż łzy miałam w oczach i ten obraz mam przed oczami ciągle ...
Traumę chyba będę miała do końca życia , strasznie na mnie ten sen wpłynął ! To było cos okropnego , nie będę Wam opowiadać go bo ciągle próbuje zapomnieć ale chodzi o moje nienarodzone dziecko !
Jakie plany na tak pięknie zapowiadajacy się weekend ? Bo u mnie jak na ta chwile to jest cudownie juz na dworzu:) -
Ja nie śpię juz od 1,5h. Nie wzielam żadnej książki, net ledwo łapie i umieram z nudów. L śpi bo poszedł spać koło 3 dopiero a ja ledwo po 22..
Sny mam takie powalone, że masakra, męczą mnie strasznie. Zamiast jakiś z cyklu "rzygam tęcza", to horrory
Jestem za nie pisaniem tutaj o jakiś historiach wyczytanych w necie gdzie coś się z dzieckiem stało. To nie jest miejsce na wprowadzanie smutnej i panicznej atmosfery. I radzę takich rzeczy nie czytać samemu, bo po co się nakręcać bez sensu? -
Ja juz tez na nogach od 1.5h
Witajcie !
Ja tez mam w planie sprzatanie . Oczywiscie plany moga sie zmienic , bo cos luby napakiwal , ze chce nad morze jechac .
Pranie wstawione , zaraz zabieram sie za przygotowanie obiadu . Dzis okragle cukinie nadziewane miesem . Przysmak mojej corci .Ucieszy sie jak przyjedzie , bo od wczoraj jest u kolezanki - pizama party
A ja wczoraj na kolacje zjadlam kilo czeresni i rano pierwszy raz obudzilo mnie burczenie brzucha
Slonecznego weekendu !!!
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
hej Dziewczynki
a ja się witam z rana
Angela - no pięknie wyglądałaś, akurat jak przeglądałam strony rzuciło mi się w oczy Twoje zdjęcie
Wszystkim Wam życzę miłego weekendu, dobrego samopoczucia i odpoczynku :*.
Będę nadrabiać jutro wieczorem. Buziaki!!Nynusia, annggela lubią tę wiadomość
-
Hej kochane mnie dziś obudziła moja córeczka taka dyskotekę zrobiła sobie w brzuszku ze hej!!
Mam tak samo jak Wy okropnie nie mogę doczekać się jej na świecie i odliczam każdy dzień do spotkania z nią i co najważniejsze boje się żeby się coś nie stało i zrobiłam się baaardzo ostrożna.
Ewalika oby ból ustąpił bolące ucho to masakra.
Co do planow to ja chyba dziś odwiedzę Ikea zobaczę materace dla małej a popołudniu dzialeczka
Miłego dnia;) -
Ja tez jestem za nie pisaniem tu złych , przykrych histori !
bp jednak to w jakiś sposób na nasza psychikę wpływa i zaczynamy dziwnie kolowac się myślami .
My dziś do restauracji idziemy , mój D zaprosił mnie dziś aż slinka mi cieknie hihiLexie lubi tę wiadomość