Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewalika wrote:Witam sie z wami z rana dzisiaj będę pierwsza..
widzialam super chalki na ktora mam zamiar sie skusic wieczorkiem a przede wszystkim mam zamiar pier te ciasteczka owsiane z przepisu)
Śliczne zdjecia brzuszkow dodaliscie juz xhyba po kazdej znas widac ze to ciaza!
Bursztynowa lady ja kupilam wozek riko nano mam 165 wzrostu jak dla mnie jest ok raczke w razie czego mozna obnizyc.. najlepiej by bylo gdybys sobie mogla go obejrzec na zywo..
a wogole mamusie nie spie juz bo obudzil mnie okropny bol ucha..nie wiem czy wczesniej koedykolwiek bolalo mnie ucho.. oszaleje i to napewno nie od zeba bo bylam niedawno u dentysty i wszystkie mam zdrowe.. chyba mnie zawialo
nie wiem czy budzic meza od razu czy poczekac az sam sie obudzi ale bez lekarza chyba sie nie obejdzie
buu
Jak miałabyś chwilkę mogłabyś zmierzyć mi ten wózek. Interesuje mnie wysokość wózka od podłoża do końca budki, wysokość od podłoża do dna gondoli, wysokość od podłoża do szczytu gondoli. Byłabym Ci wdzięczna.
Pozdrawiam
-
Arielka, a Ty nie powinnaś z tym bólem na jakies masaże do fizjoterapeuty czy rehabilitanta chodzić??? Nie wiem czy to to samo, ale jak moja kumpele w ciąży kręgosłup bolał, to jeździła się gdzieś masować i to jej trochę pomagało. Nie wiem dokładnie na jakiej zasadzie to u niej było, ale może poszukaj w sieci albo podpytaj lekarza czy nie mogłabyś dostac takiego skierowania.21.10.2015 Leon
-
Ja też mam w nocy bóle krzyża, ale znalazłam na to rozwiązanie
pod tyłek układam sobie jaśka i od razu wygodniej.
Kolejny dzień z rzędu zresztą nie śpię od 2-5. Takie pory harcowania ma MAdzia:) i nie umiem wtedy spać.
Byłam dziś na darmowym usg 4d w centrum handlowym. Był bardzo niemiły lekarz i w sumie niewiele widziałam, bo Madzia jest przytulona buźką do łozyska. No, ale i tak było warto
Oto Madzia
zakocona, lojkalojka, Lexie, ~Rewianka~, agania, madu, szczesliwa_mamusia21, polkosia, Bąbelek, Nynusia, annggela, Natka88, lili_madlen, ola.321 lubią tę wiadomość
-
Kochana pewnie po prostu w ciąży Ci się to nasiliło ! I masaże tez uważam , ze to doskonały pomysł jak dla Ciebie bo nie masz wyboru za dużego w leczeniu się ze tak powiem , maja specjalne masaże na twoja przypadłość na pewno i dla ko iet w ciąży... Ja nigdy nie miałam bólu pleców jak rwa kulszowa a teraz mam czasami tak , ze oszalec idzie momentami aż wyprostować się nie mogę ile razy płacz już był .
Objawy takie nasilają się w ciąży bardzo niestety ...
Blondik jaka Madzia fajna:)
Czemu mówisz , ze nie miły lekarz ? -
Dziewczyny, a mnie już zaczyna wkurzać moja rozbieżność w rozmiarach.
Dostałam dwie cudne sukienki ciążowe i oczywiście ich nie zapnę. Zajrzałam do internetu, zmierzyłam się "tu i ówdzie" i czemu tu się dziwić? Góra XL, dół M. Tak więc albo góra leży idealnie, a dół jest workowaty, albo dół super a na górze się nie zapnę.
Zawsze miałam podobny problem z sukienkami, ale teraz jeszcze się pogłębił.
Strasznie mi smutno, bo ja kocham nosić sukienki.
-
Kasia82 wrote:Dziewczyny, a mnie już zaczyna wkurzać moja rozbieżność w rozmiarach.
Dostałam dwie cudne sukienki ciążowe i oczywiście ich nie zapnę. Zajrzałam do internetu, zmierzyłam się "tu i ówdzie" i czemu tu się dziwić? Góra XL, dół M. Tak więc albo góra leży idealnie, a dół jest workowaty, albo dół super a na górze się nie zapnę.
Nigdy nie mogłam dobrać nic na siebie chyba ze na zamowienie ... Nigdy nie chodze przez to w sukienkach. .. Chyba ze właśnie jakieś większe okazje , to samo miałam zawsze ze spodniami ! Trochę grubsze nogi a w brzuchu ok i o bądź mądrym i pisz wiersze
Blondik co do tego lekarza to lipa faktycznie , jeszcze tak szybko USG zrobił !Kasia82 lubi tę wiadomość
-
Arielka wrote:nie wiem generalnie to wiecie każdy mówi co innego a sama nie bede decydować i zapisywać się na masaże na własną rękę jeśli nie zaleci mi tego lekarz
Nynusia próbowałam ale to raczej nie zawianie tylko po prostu od kręgosłupa ból jakiś
Ja myślę ze bol się nasilił w ciąży , dziecko coraz większe to tez uciska wiele narządów i nerwów ! A jakbys sama lekarza zapytała co myśli o masazach może cie skieruje gdzies -
Kasia82 wrote:Dziewczyny, a mnie już zaczyna wkurzać moja rozbieżność w rozmiarach.
Ja w sierpniu idę na wesele więc powoli zaczynam rozglądać się za jakąś sukienką. Jestem niska, drobna przed ciążą często kupowałam ciuchy na dziecięcych stoiskach. Teraz oczywiście trochę przytyłam ale nadal jestem w miarę szczupła. Problem jest taki, że w luźnych sukienkach wyglądam jak krótki namiot, wszystko odstaje. Jedyny krój jaki na mnie pasuje to coś dopasowanego z elastycznego materiału ale i tak jak w biodrach pasuje to w brzuchu już ciasno, jak w brzuchu ok to biodra, ramiona i wszystko inne po prostu wisi (pisze to wyłącznie o ciążowych sukienkach ze sklepu z odzieżą ciążową) . Załamałam się ... już nawet zaczęłam rozmyślać o granatowych ciążowych spodniach i jakieś eleganckiej obcisłej bluzce.IviQ lubi tę wiadomość
-
Z tym bólem to chyba nie ma reguły. Ja mam straszne skrzywienie kręgosłupa, nadające się jak najbardziej do rehabilitacji, a w pierwszej ciąży nie miałam żadnych dolegliwości z tym związanych. Teraz brzuszek już duży i też zero bólu ze strony kręgosłupa. U mnie wszystkie bóle skupiają się w okolicy brzucha.
-
Tak agatka mój tez tak ma. Jak ja jestem aktywniejsza to on spokojny, a jak odpoczywam to Młody harcuje:) albo tak to czujemy
Ja mam pytanie,bo sie troche dzis wystraszylam: byłam w toalecie i na papierze pojawil sie rózowy śluz, tak jakby lekko podbarwiony krwia,ale wlasnie jasno rozowy... Miała tak któras? Dzidzia jest aktywna,ale martwie sie... wizyte mam w poniedziałek wiec nie chciałabym zaraz leciec na IP i chyba zobaczyc jak bedzie dalej... ale az mi sie słabo ze stresu zrobilo...moze to tylko naczynko jakies pekło(mam zaparcia i troche sie nameczylam w wc) i przez ten pesar tak?
Poradzcie cos... -
Blondik ja też mam wesele w tym samym dniu...ale chyba nie pójdę bo to tydzień przed wyjazdem do szpitala i nie będę ryzykować...a szukać kiecki na raz nie mam ochoty...
My dziś byczymy się i tyle...jutro podobnie w końcu niedziela..a mam chęć na drożdżowego z jagodami ale tesciowka nie podzieli sie...jadw jutro do mamy