X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatko u mnie tak saamo , wczoraj mały szalal caly dzien , kopal az nagrywalam bo nie wierzylam , caly dzien prawie wgl nie spal , a dzis cichutko siedzi i lula , raz kopnal to mialam szczescie kolezanki poczuly i tyle :) Nawet dobre jedzonko go nie rusza , ale jak caly dzien wczoraj tak szalal musi odespac ;D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez czasami mała ma mniej aktywny dzien :0 wązne, z era zna jakiś czsa szturchnie albo kopnie i od razu jestem spokojniejsza.

Na wesele "musze isc" bo to siostra mojego J. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 16:14

polkosia lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, ja tak miałam,tylko, ze plamienie bylo jednorazowe takie brązowe i pojechalam na IP, prawdopodobnie naczynko peklo, bo nic tam nie bylo widac. Kazali kilka dni poleżeć i tyle. Blond i ja mam wesele tydzien wczesniej i zastanawiałam się nad takimi
    http://m.happymum.pl/d601a,sukienki_wizytowe-sorbet_banana_dress_http://m.happymum.pl/d576b,sukienki_wizytowe-broadway_pudre_dress_sale!.html
    sale!.html

soraya lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja juz po wizycie.
    Moja Pola wazy 900 gram i dr mówi ze będzie duza dziewczyna no ale czas pokaże:)
    Powiedział ze jestem w 25 Tc nie w 26...juz sama niewiem jak to liczyć.
    W związku z tym ze pierwszą córkę urodziłam w 38tc to ze tą też urodzę wcześniej.
    Ogólnie moja córa podczas badania pokazała nam jęzorek :P
    Główka do góry była ale dr mówił ze ma czas jeszcze się przekręcić do 30 któregoś tygodnia takze sie nie martwię
    A i jeszcze żelazo poszło mi w górę z 10 na 11.6 także dr zadowolony no i ja tez :)
    Magnez mam dalej na granicy ale kazał zwiększyć dawkę biorę teraz MagB6 max 2x1 a mam brać na wieczór dwie tabl.(max) bo zaczęły mnie łapać skurcze lydek a to mus dobrze bo i dlatego napina sie macica takze zwiększa dawkę i zobaczymy.
    Szyjka długa i zamknięta:)
    Zaraz prześle dwie fotki :)

soraya, polkosia, szczesliwa_mamusia21, ewwiel, Nynusia, annggela, zakocona, IviQ, agania, Lexie, lili_madlen, ola.321 lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    No to tak jak pisałam - pomoc jest dla określonej grupy kobiet.
    Niestety te pracujace sie nie załapią bo będą miały macierzyńskie itp.

Pomoc jest dla wszystkich. Dla kobiet, które mają prawo do zasiłku, ale wynosi on mniej niż 1000, będzie do tej kwoty wyrównanie.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/53aa988887f80.jpg.html
    http://zapodaj.net/8b4afadfe6037.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 16:21

soraya, polkosia, stelianka, jaroszka, szczesliwa_mamusia21, ewwiel, Blondik, lili_madlen, ola.321, zakocona lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Dziewczyny, a mnie już zaczyna wkurzać moja rozbieżność w rozmiarach. :( Dostałam dwie cudne sukienki ciążowe i oczywiście ich nie zapnę. Zajrzałam do internetu, zmierzyłam się "tu i ówdzie" i czemu tu się dziwić? Góra XL, dół M. Tak więc albo góra leży idealnie, a dół jest workowaty, albo dół super a na górze się nie zapnę. :( Zawsze miałam podobny problem z sukienkami, ale teraz jeszcze się pogłębił. :( Strasznie mi smutno, bo ja kocham nosić sukienki. :(

Mam na to sposób - kupuję tylko elastyczne z bawełny :)

Kasia82 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Arielka, też uważam, że do masażysty fizjoterapeuty powinnaś się udać.

Jestem za! Miałam okazję być na masażu prenatalnym jakiś czas temu i poczułam się jak nowo narodzona :)

~Rewianka~ lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    ja ide 26 wrzesnia na wesele...aż się boje poszukiwań sukienki...w co ja się ubiorę? a nie chce wydawac kasy na jakąs wypaśną sukienkę w sklepei ciążowym za 400zł której juz nigdy nie ubiore

Ja kupiłam dwie zwykle sukienki na wesele - jedna w ogóle nie ciążowa, ale elastyczna z marszczeniem na brzuchu i taką polecam! Będzie dobra też po porodzie :) Ten sam krój mierzyła moja szczupła siostra i wyglądał super, więc może warto w ten sposób jeszcze poszukać :)

Blondik, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • soraya Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka piękne zdjęcia a dzidzia rzeczywiście spora 900 g ho ho.

Agatka sukienka też mi się bardzo podoba taka prosta aczkolwiek gustowna :)

Ja też mam dni gdzie odczuwam większą aktywność dzidzi, czasami natomiast siedzę z rękami na brzuchu i czekam aż kopnie.

stelianka, BATTINKA lubią tę wiadomość

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PauLLa 'pozazdrościć' teściowej :/ Moja to często nam coś daje do domku jak coś robi: ciasto czy nawet pierogi :D Mają dwie działki i w cholerę warzyw, rukolę..także nie narzekam :)

atdc6iyehd9qphks.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    http://zapodaj.net/53aa988887f80.jpg.html
    http://zapodaj.net/8b4afadfe6037.jpg.html
    Boskie usta ma dzidzia, po kim? :D 900g to sporawo hehe :D bierzesz jakieś witaminy? Mi gin w 20tygodniu na usg powiedział że "mały" waży 415g i mam witaminy brać w kratkę.. :P

~Rewianka~ lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • stelianka Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Dziewczyny ja juz po wizycie.
    Moja Pola wazy 900 gram i dr mówi ze będzie duza dziewczyna no ale czas pokaże:)
    Powiedział ze jestem w 25 Tc nie w 26...juz sama niewiem jak to liczyć.
    W związku z tym ze pierwszą córkę urodziłam w 38tc to ze tą też urodzę wcześniej.
    Ogólnie moja córa podczas badania pokazała nam jęzorek :P
    Główka do góry była ale dr mówił ze ma czas jeszcze się przekręcić do 30 któregoś tygodnia takze sie nie martwię
    A i jeszcze żelazo poszło mi w górę z 10 na 11.6 także dr zadowolony no i ja tez :)
    Magnez mam dalej na granicy ale kazał zwiększyć dawkę biorę teraz MagB6 max 2x1 a mam brać na wieczór dwie tabl.(max) bo zaczęły mnie łapać skurcze lydek a to mus dobrze bo i dlatego napina sie macica takze zwiększa dawkę i zobaczymy.
    Szyjka długa i zamknięta:)
    Zaraz prześle dwie fotki :)
    Moja corka w 25tc ważyła zaledwie 700gram.

Czekamy na ciebie CÓRECZKO
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    ja ide 26 wrzesnia na wesele...aż się boje poszukiwań sukienki...w co ja się ubiorę? a nie chce wydawac kasy na jakąs wypaśną sukienkę w sklepei ciążowym za 400zł której juz nigdy nie ubiore
    Ten sklep wydaje się mieć fajne ceny jeśli chodzi o sukienki ciążowe, zobacz sobie :)

http://pieknamama.pl/category/sukienki-i-spodnice-sukienki-na-slub

atdc6iyehd9qphks.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej piękne. Mam pytanko odnośnie apapu, bo musze dotrwać z bolącym zębem do poniedziałku. Ile dziennie można wziac? Bez niego chodzę po ścianach, a u mnie w miescie nawet prywatni dentysci nie przyjmują w weekendy...

iv09hdge6yql001e.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    agatko u mnie tak saamo , wczoraj mały szalal caly dzien , kopal az nagrywalam bo nie wierzylam , caly dzien prawie wgl nie spal , a dzis cichutko siedzi i lula , raz kopnal to mialam szczescie kolezanki poczuly i tyle :) Nawet dobre jedzonko go nie rusza , ale jak caly dzien wczoraj tak szalal musi odespac ;D

Szczęśliwa to on juz tak kopie, ze aż ci brzuch lata ? Piszesz, ze nagrałas....fajnie ja tak nie mam, są ruchy, ale raczej wciąż delikatne i ledwo widoczne na zewnątrz brzucha ;( moze yo przez to łożyska na przedniej ściance....nie wiem....ale smutno mi, ze Wy tak macie, a ja nie....

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka Ja miałam kilka dni latanie brzucha aż z tydzień temu i teraz coraz mocniejsze ruchy są akle brzuch nie lata na razie , tez mam łożysko na przedniej ścianie . niedługo o nam Piłata brzuchol hihi .

jaroszka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna Pola ! :*

Jaroszka to sie zdarzylo moze 3 czy 4 raz ze az tak mnie skopal , ale od razu do mojego mowilam szybko nagrywaj ! Chociaz to maly cwaniaczek jak chce nagrac to wyjdzie mi 20 sekund i przestaje wylaczam kamere i dalej , ale daje czadu niezle !
    Juz niedlugo Ciebie kruszynka tez tak skopie ! :*

jaroszka, BATTINKA lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Szczęśliwa to on juz tak kopie, ze aż ci brzuch lata ? Piszesz, ze nagrałas....fajnie ja tak nie mam, są ruchy, ale raczej wciąż delikatne i ledwo widoczne na zewnątrz brzucha ;( moze yo przez to łożyska na przedniej ściance....nie wiem....ale smutno mi, ze Wy tak macie, a ja nie....
    Ja nagrałam wczoraj było kilka puknięć, które uchwycił telefon. Też mam łożysko na przedniej ścianie, więc się nie martw. Dziecko za chwilę będzie już tak duże, że każda z nas zobaczy te ruchy na brzuchu :)

ZakręconaOna, szczesliwa_mamusia21, jaroszka, Blondik lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój frycek dzisiaj tak buszuje ze czuje nawet jak stoję te ruchy a wczesniej tylko jak lezalam ... Cieszy się na dobre zarelko hahah

Bąbelek lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 1155 1156 1157 1158 1159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ