X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaton Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka,gratuluje super oceny:) to co teraz masz juz wolne?
    Ja dzisiaj bylam na randce z mężem, caly dzień sprzątaliśmy,bo kupiliśmy nowe szafy i montowaliśmy cały tydzień,a dzis pakowalismy do nich rzeczy,wiec poszliśmy na zasłużone lody i potem kino:) super dzien:)
    Jaroszka,a co nie tak jest z rowerem w ciąży?ja dużo na nim jezdze i bardzo lubię:)
    Milej niedzieli dziewczyny:)
    Aha,chyba nie pisałam,ale Angela piekna z Ciebie Panna Mloda:) wianek wymiata:)
    W ogóle dziewczyny co jedna wrzuca foty to ladniejsza,chyba ta ciąż tez tak troche działa,ze promieniejemy:)))
    Battinka,zdjęcia śliczne:)

BATTINKA lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Boskie usta ma dzidzia, po kim? :D 900g to sporawo hehe :D bierzesz jakieś witaminy? Mi gin w 20tygodniu na usg powiedział że "mały" waży 415g i mam witaminy brać w kratkę.. :P

Bąbelek usta? Hmmm chyba masz na myśli języczek który Pola wystawiła do zdjęcia:) bo ust dużych to nie zauważyłam ale duuuzy nosek za to jest. Mam nadzieję ze się zmniejszy bo w sumie Nikola też miała kichawe a za niemowlaka jej sie wyrównał:))
    A witaminy biorę i dzieki nim m.in mam lepsze wyniki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 23:12

3i49tgf6plfmlliy.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ha dziś byłam u rodzinki nad jeziorkiem bylo super o 22 wróciliśmy:))
    Motorówki,jachciki piękna pogoda super spędzony dzień.
    Mój mąż miał wyjechać dziś ale jedzie za tydzień:D

Wiecie co byłam dziś w Pepco z córcia masakra jakaś...jestem w szoku moja Nikola bardziej szaleje na zakupach niż ja dla Poli. Zaczęła już nawet do koszyka wrzucać śliniaki,talerzyki i łyżeczki ale oczywiście wytłumaczyłam ze jeszcze nie ma potrzeby:P
    To pól drogi przeżywała ze ona wybrała body,ręcznik itp. Kochana siostra:)

Lexie, Blondik, IviQ lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton przede wszystkim ciaza nie lubi wstrząsów.... Jazda rowerem w czasie ciąży może okazać się zbyt forsownym zajęciem i potencjalnie niebezpiecznym, chociażby duże ryzyko upadku, uderzenia etc. Mozna jeździć na rowerze w 1 trymestrze, pózniej juz nie jest to wskazane. Oczywiście zależy tez od twóojej ciazy....jak jest normalna, czyli nie masz anemii, nadciśnienia , nie miałaś poronień to pewnie mozna olać wtedy takie gadanie.

relgh371crdcdbv2.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewianka i Jaroszka dziękuję Wam bardzo! Jak będę u gina to powiem mu o wszystkim i zapytam o masaże a i te plastry też mnie zaciekawiły:) Wypróbuje wszystkiego co zabierze ten ból :) Jak na razie pomalowałam dziś pół mieszkania, umyłam okno i zrobiłam sernik na zimno z owocami i przeszło :D Ruchem chama wypłosze:D

~Rewianka~, jaroszka lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor :-)

Nie udzielalam sie dzis zbytnio bo rano zakupy i sprzatanie, a pozniej odwiedzili nas znajomi z 10 miesieczna coreczka :-) mala super smieszna, jak tak na nia patrzylam to tym bardziej nie moglam sie doczekac kiedy swoja coreczke przytule :-) no i kolezanka przywiozla mi cala torbe ciuchow ciazowych na lato :-D ona akurat rodzila pod koniec sierpnia wiec troche rzeczy kupila i dzieki temu oszczedze :-)

Battinka Pola jest sliczna :-)

Dobranoc :-*

BATTINKA, Nynusia lubią tę wiadomość

• annggela Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz w domku, lot byl opozniony o 1,5 h .... Masakra :/ na szczescie tym razem bez turbulencji :)
    Zmiatam spac , dobranoc mamusie :*

Battinka duza corcia :) wazne ze. Zdrowa i sliczniutka <3

~Rewianka~, BATTINKA, Lexie, Nynusia, IviQ, lili_madlen lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka ładnie to fakt chociaż wiele miejsc juz jest takich gdzie niestety zostały zniszczone np marketami. Tam piękny zamek urząd stanu cywilnego a obok biedronka z parkingiem blee.

Witam się z rana w 7 miesiącu <3 juz coraz bliżej do spotkania z malutką <3

Jacusianka gratuluję! ! To teraz pełen luzzzz :D

paula1, jaroszka, Lexie, szczesliwa_mamusia21, IviQ, lili_madlen lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, jeszcze wszyscy śpią?

W sumie ja też może bym jeszcze pospała, ale obudził mnie telefon. Wczoraj cały dzień sprzątałam i segregowałam ciuszki dla dzidzi mam już tego sporo. Poukładałam rozmiarami, takk na 0-3 msc uzbierała mi się upchnięta reklamówka: 14 par bodziaków długi i krótki rękaw, 3 pary śpiochy i półśpiochy, 10 pajacyków, 13 kafatników, 2 ciepłe kombinezony, czapeczki, niedrapki, skarpetki, nawet 2 sukienki :) a i 3 pary rajstopek, 5 par takich spodenek, także ciuchy mam już chyba z głowy na kolejne miesiące mam jeszcze 3 worki, a koleżanka zapasy ma dla mnie w garażu czeka aż odbiorę, ja nie wiem gdzie ja to upcham.
    Za to mój 7 latek ze wszystkiego wyrasta i z młodzieńcem trzeba się wybrać na zakupy :D

Nynusia, jaroszka lubią tę wiadomość

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Nynusia byłaś pierwsza gratuluję 7 miesiąca :)

Nynusia lubi tę wiadomość

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soraya no dziś się udało :D mnie obudziła moja mała bo jak kopla to aż tak poczułam jakby bańka pękła i się wystraszyłam i obudziłam

l22nhdgeccid541p.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Jaroszka ładnie to fakt chociaż wiele miejsc juz jest takich gdzie niestety zostały zniszczone np marketami. Tam piękny zamek urząd stanu cywilnego a obok biedronka z parkingiem blee.

Witam się z rana w 7 miesiącu <3 juz coraz bliżej do spotkania z malutką <3

Jacusianka gratuluję! ! To teraz pełen luzzzz :D

Nynusia wiem to jest straszne, ze tak łatwo przychodzi nam niszczenie zabytków :( nasze wnuki to juz bedą podziwiać tylko wieżowce, nowe bloki i supermarkety....

To juz 7 miesiąc wow!!! Aż mi dreszcz przeszedł :D

relgh371crdcdbv2.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, bardziej emocjonalnie brzmi III trymsestr :)

jaroszka, ~Rewianka~, Nynusia, ZakręconaOna, IviQ, lili_madlen lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka, u mojej córki nosek na USG wydawał się duży, ale po porodzie wyglądał zupełnie inaczej. Od początku był delikatny i zgrabniutki. Został taki do dnia dzisiejszego. ;)
    BATTINKA wrote:
    Bąbelek usta? Hmmm chyba masz na myśli języczek który Pola
    wystawiła do zdjęcia:) bo ust dużych to nie zauważyłam ale duuuzy nosek za to jest. Mam nadzieję ze się zmniejszy bo w sumie Nikola też miała kichawe a za niemowlaka jej sie wyrównał:))
    A witaminy biorę i dzieki nim m.in mam lepsze wyniki :)

BATTINKA lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, no już luz do października:) później się zacznie ;) choć co prawda to już mam luz od 6 tygodnia, bo to tylko podyplomówka była:)
    Nynusia, 7 miesiąc?? ale ten czas szybko leci :) coraz bliżej tego oczekiwanego od dawna spotkania <3

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka tak masz rację mam parę miejsc do których chętnie jeździłam pooddychać świeżym powietrzem a teraz nie ma za bardzo gdzie.

Ahh mnie też to już tak dumnie brzmi <3

Ale Blondik masz rację 3trym jeszcze lepiej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 09:58

jaroszka, Blondik lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze miesiąc muszę poczekać :) kilka dni temu urodziła moja dobra koleżanka poskakala 4 godzinki na piłce, a potem pół godziny i mały juz na świecie! To jest ich drugie dziecko i ojciec dziecka mówił, ze strasznie sie darla, bardziej niż przy pierwszym dziecku...wiec chyba nie ma reguły....czy pierwsze dziecko , czy drugie, każdy poród jest inny....rożnie boli i rożnie trwa.

Jak sie z nią spotkam to wypytam o wszystko i jak któraś z Was bedzie chciała coś wiedzieć to opowiem.

Dzisiaj piękna pogoda! Jakie plany macie ? Ja chyba gdzieś pospacerują z mezem :)

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry !
    Swinko u mnie dziś pada , tak jak w nocy zaczęło łac tak nie przestaje ...
    Plany ? Hm ... Ide po zakupy i zabieram się zaraz za obiad , dziś szef kuchni serwuje kopytka z pulpetami w sosie grzybowym i tarte buraczki do tego ! :)
    A takto wieczór dzisiaj sama spedzam bo D idzie 17-24 do pracy ale chociaż dzisiaj jeszcze na noc będzie normalnie ...

jaroszka, Nynusia lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    W koncu wyspana. Dzis zauwazylam brazowy sluz , moze to po locie samolotem ? Jutro mam kontrol porozmawiam z doktor. Maz chce abym juz we wtorek wracala, a ja sie zastanawiam czy to nie za szybko czy malemu to nie zaszkodzi :/

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednego byłam i jestem pewna - drzeć się nie będę. :) Przy pierwszym porodzie bolało jak diabli, ale nie krzyczałam. Myślę, że trochę przez wewnętrzne opory, a trochę przez to, że mnie taki krzyk irytuje. Ja chyba jestem z tych kobiet rodzących w spokoju i po cichutku. Krzyk zawsze kojarzył mi się ze wściekłością, a podczas porodu czułam co najwyżej rezygnację, więc zamiast niego były łzy.

polkosia, BATTINKA, ewwiel lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
‹‹ 1157 1158 1159 1160 1161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ