X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaton Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka,gratuluje super oceny:) to co teraz masz juz wolne?
    Ja dzisiaj bylam na randce z mężem, caly dzień sprzątaliśmy,bo kupiliśmy nowe szafy i montowaliśmy cały tydzień,a dzis pakowalismy do nich rzeczy,wiec poszliśmy na zasłużone lody i potem kino:) super dzien:)
    Jaroszka,a co nie tak jest z rowerem w ciąży?ja dużo na nim jezdze i bardzo lubię:)
    Milej niedzieli dziewczyny:)
    Aha,chyba nie pisałam,ale Angela piekna z Ciebie Panna Mloda:) wianek wymiata:)
    W ogóle dziewczyny co jedna wrzuca foty to ladniejsza,chyba ta ciąż tez tak troche działa,ze promieniejemy:)))
    Battinka,zdjęcia śliczne:)

BATTINKA lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Boskie usta ma dzidzia, po kim? :D 900g to sporawo hehe :D bierzesz jakieś witaminy? Mi gin w 20tygodniu na usg powiedział że "mały" waży 415g i mam witaminy brać w kratkę.. :P

Bąbelek usta? Hmmm chyba masz na myśli języczek który Pola wystawiła do zdjęcia:) bo ust dużych to nie zauważyłam ale duuuzy nosek za to jest. Mam nadzieję ze się zmniejszy bo w sumie Nikola też miała kichawe a za niemowlaka jej sie wyrównał:))
    A witaminy biorę i dzieki nim m.in mam lepsze wyniki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 23:12

3i49tgf6plfmlliy.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ha dziś byłam u rodzinki nad jeziorkiem bylo super o 22 wróciliśmy:))
    Motorówki,jachciki piękna pogoda super spędzony dzień.
    Mój mąż miał wyjechać dziś ale jedzie za tydzień:D

Wiecie co byłam dziś w Pepco z córcia masakra jakaś...jestem w szoku moja Nikola bardziej szaleje na zakupach niż ja dla Poli. Zaczęła już nawet do koszyka wrzucać śliniaki,talerzyki i łyżeczki ale oczywiście wytłumaczyłam ze jeszcze nie ma potrzeby:P
    To pól drogi przeżywała ze ona wybrała body,ręcznik itp. Kochana siostra:)

Lexie, Blondik, IviQ lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton przede wszystkim ciaza nie lubi wstrząsów.... Jazda rowerem w czasie ciąży może okazać się zbyt forsownym zajęciem i potencjalnie niebezpiecznym, chociażby duże ryzyko upadku, uderzenia etc. Mozna jeździć na rowerze w 1 trymestrze, pózniej juz nie jest to wskazane. Oczywiście zależy tez od twóojej ciazy....jak jest normalna, czyli nie masz anemii, nadciśnienia , nie miałaś poronień to pewnie mozna olać wtedy takie gadanie.

relgh371crdcdbv2.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewianka i Jaroszka dziękuję Wam bardzo! Jak będę u gina to powiem mu o wszystkim i zapytam o masaże a i te plastry też mnie zaciekawiły:) Wypróbuje wszystkiego co zabierze ten ból :) Jak na razie pomalowałam dziś pół mieszkania, umyłam okno i zrobiłam sernik na zimno z owocami i przeszło :D Ruchem chama wypłosze:D

~Rewianka~, jaroszka lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor :-)

Nie udzielalam sie dzis zbytnio bo rano zakupy i sprzatanie, a pozniej odwiedzili nas znajomi z 10 miesieczna coreczka :-) mala super smieszna, jak tak na nia patrzylam to tym bardziej nie moglam sie doczekac kiedy swoja coreczke przytule :-) no i kolezanka przywiozla mi cala torbe ciuchow ciazowych na lato :-D ona akurat rodzila pod koniec sierpnia wiec troche rzeczy kupila i dzieki temu oszczedze :-)

Battinka Pola jest sliczna :-)

Dobranoc :-*

BATTINKA, Nynusia lubią tę wiadomość

• annggela Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz w domku, lot byl opozniony o 1,5 h .... Masakra :/ na szczescie tym razem bez turbulencji :)
    Zmiatam spac , dobranoc mamusie :*

Battinka duza corcia :) wazne ze. Zdrowa i sliczniutka <3

~Rewianka~, BATTINKA, Lexie, Nynusia, IviQ, lili_madlen lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka ładnie to fakt chociaż wiele miejsc juz jest takich gdzie niestety zostały zniszczone np marketami. Tam piękny zamek urząd stanu cywilnego a obok biedronka z parkingiem blee.

Witam się z rana w 7 miesiącu <3 juz coraz bliżej do spotkania z malutką <3

Jacusianka gratuluję! ! To teraz pełen luzzzz :D

paula1, jaroszka, Lexie, szczesliwa_mamusia21, IviQ, lili_madlen lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, jeszcze wszyscy śpią?

W sumie ja też może bym jeszcze pospała, ale obudził mnie telefon. Wczoraj cały dzień sprzątałam i segregowałam ciuszki dla dzidzi mam już tego sporo. Poukładałam rozmiarami, takk na 0-3 msc uzbierała mi się upchnięta reklamówka: 14 par bodziaków długi i krótki rękaw, 3 pary śpiochy i półśpiochy, 10 pajacyków, 13 kafatników, 2 ciepłe kombinezony, czapeczki, niedrapki, skarpetki, nawet 2 sukienki :) a i 3 pary rajstopek, 5 par takich spodenek, także ciuchy mam już chyba z głowy na kolejne miesiące mam jeszcze 3 worki, a koleżanka zapasy ma dla mnie w garażu czeka aż odbiorę, ja nie wiem gdzie ja to upcham.
    Za to mój 7 latek ze wszystkiego wyrasta i z młodzieńcem trzeba się wybrać na zakupy :D

Nynusia, jaroszka lubią tę wiadomość

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Nynusia byłaś pierwsza gratuluję 7 miesiąca :)

Nynusia lubi tę wiadomość

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soraya no dziś się udało :D mnie obudziła moja mała bo jak kopla to aż tak poczułam jakby bańka pękła i się wystraszyłam i obudziłam

l22nhdgeccid541p.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Jaroszka ładnie to fakt chociaż wiele miejsc juz jest takich gdzie niestety zostały zniszczone np marketami. Tam piękny zamek urząd stanu cywilnego a obok biedronka z parkingiem blee.

Witam się z rana w 7 miesiącu <3 juz coraz bliżej do spotkania z malutką <3

Jacusianka gratuluję! ! To teraz pełen luzzzz :D

Nynusia wiem to jest straszne, ze tak łatwo przychodzi nam niszczenie zabytków :( nasze wnuki to juz bedą podziwiać tylko wieżowce, nowe bloki i supermarkety....

To juz 7 miesiąc wow!!! Aż mi dreszcz przeszedł :D

relgh371crdcdbv2.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, bardziej emocjonalnie brzmi III trymsestr :)

jaroszka, ~Rewianka~, Nynusia, ZakręconaOna, IviQ, lili_madlen lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka, u mojej córki nosek na USG wydawał się duży, ale po porodzie wyglądał zupełnie inaczej. Od początku był delikatny i zgrabniutki. Został taki do dnia dzisiejszego. ;)
    BATTINKA wrote:
    Bąbelek usta? Hmmm chyba masz na myśli języczek który Pola
    wystawiła do zdjęcia:) bo ust dużych to nie zauważyłam ale duuuzy nosek za to jest. Mam nadzieję ze się zmniejszy bo w sumie Nikola też miała kichawe a za niemowlaka jej sie wyrównał:))
    A witaminy biorę i dzieki nim m.in mam lepsze wyniki :)

BATTINKA lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, no już luz do października:) później się zacznie ;) choć co prawda to już mam luz od 6 tygodnia, bo to tylko podyplomówka była:)
    Nynusia, 7 miesiąc?? ale ten czas szybko leci :) coraz bliżej tego oczekiwanego od dawna spotkania <3

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka tak masz rację mam parę miejsc do których chętnie jeździłam pooddychać świeżym powietrzem a teraz nie ma za bardzo gdzie.

Ahh mnie też to już tak dumnie brzmi <3

Ale Blondik masz rację 3trym jeszcze lepiej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 09:58

jaroszka, Blondik lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze miesiąc muszę poczekać :) kilka dni temu urodziła moja dobra koleżanka poskakala 4 godzinki na piłce, a potem pół godziny i mały juz na świecie! To jest ich drugie dziecko i ojciec dziecka mówił, ze strasznie sie darla, bardziej niż przy pierwszym dziecku...wiec chyba nie ma reguły....czy pierwsze dziecko , czy drugie, każdy poród jest inny....rożnie boli i rożnie trwa.

Jak sie z nią spotkam to wypytam o wszystko i jak któraś z Was bedzie chciała coś wiedzieć to opowiem.

Dzisiaj piękna pogoda! Jakie plany macie ? Ja chyba gdzieś pospacerują z mezem :)

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry !
    Swinko u mnie dziś pada , tak jak w nocy zaczęło łac tak nie przestaje ...
    Plany ? Hm ... Ide po zakupy i zabieram się zaraz za obiad , dziś szef kuchni serwuje kopytka z pulpetami w sosie grzybowym i tarte buraczki do tego ! :)
    A takto wieczór dzisiaj sama spedzam bo D idzie 17-24 do pracy ale chociaż dzisiaj jeszcze na noc będzie normalnie ...

jaroszka, Nynusia lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    W koncu wyspana. Dzis zauwazylam brazowy sluz , moze to po locie samolotem ? Jutro mam kontrol porozmawiam z doktor. Maz chce abym juz we wtorek wracala, a ja sie zastanawiam czy to nie za szybko czy malemu to nie zaszkodzi :/

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednego byłam i jestem pewna - drzeć się nie będę. :) Przy pierwszym porodzie bolało jak diabli, ale nie krzyczałam. Myślę, że trochę przez wewnętrzne opory, a trochę przez to, że mnie taki krzyk irytuje. Ja chyba jestem z tych kobiet rodzących w spokoju i po cichutku. Krzyk zawsze kojarzył mi się ze wściekłością, a podczas porodu czułam co najwyżej rezygnację, więc zamiast niego były łzy.

polkosia, BATTINKA, ewwiel lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
‹‹ 1157 1158 1159 1160 1161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ