X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski ! :)

7 miesiac ale to pieknie brzmi <3

Zakrecona ja uwielbiam kopytkaaaa oj !
    I tez dzis samotnie spedzam popoludnie moj D od 14 do pracy :(

IviQ lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Dzień dobry !
    Swinko u mnie dziś pada , tak jak w nocy zaczęło łac tak nie przestaje ...
    Plany ? Hm ... Ide po zakupy i zabieram się zaraz za obiad , dziś szef kuchni serwuje kopytka z pulpetami w sosie grzybowym i tarte buraczki do tego ! :)
    A takto wieczór dzisiaj sama spedzam bo D idzie 17-24 do pracy ale chociaż dzisiaj jeszcze na noc będzie normalnie ...

Taaa i jeszcze mi napisz, ze wszystko robisz sama? I kopytka i sos grzybowy ???

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo zakręcona widzę, ze Ty jesteś taka kuchareczka to napisz mi proszę jak robisz pulpety, zeby wyszły mięciutkie, bo mi zawsze twarde wychodzą....dlatego rzadko robię, a bardzo lubię! :(

relgh371crdcdbv2.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopytka mniammm;)

Ja dziś rodzinnie jem ale na mieście i w sumie dobrze bo nie chce mi się gotować.

Angela pewnie ciśnienie ale dobrze ze jutro masz wizytę to sprawdzisz czy wszystko ok

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka ja chętnie poczytam a jak byłam w szpitalu to były kobitki juz w kolejnych ciazach i opowiadaly o porodach i chętnie sluchalam

l22nhdgeccid541p.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia jak myślisz, czy to hormony sprawiają, ze jakoś nie myśle o porodzie i nie boje sie go i koniecznie chce rodzic naturalnie? Jeszcze dwa lata temu zapieralam sie, ze nigdy nie urodzę naturalnie, ze zażycze sobie cesarki, tak sie bałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 11:16

Nynusia lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAAAAAAA Zakręcona kopytka z pulpetami w sosie grzybowym pycha!!! uwielbiam grzyby pod każdą postacią! a taki sosik musi być pyszotka :) Ja dziś miałam trochę lepszą noc- tylko dwa razy obudziłam się z bólem, więc jest lepiej :)

jaroszka, ~Rewianka~, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja mam to samo.
    Przed decyzją o ciąży bałam się tego jak nie wiem co i każdemu mówiłam ze to mnie chyba hamuje a teraz nie wyobrażam sobie cc i jakoś jak słucham o porodach naturalnych a przecież są różne to teraz się coraz mniej boje

jaroszka lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz też się nie boję, choć wiem, co mnie czeka. W pierwszej ciąży na tym etapie też jeszcze strachu nie było, pojawił się bliżej rozwiązania.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj Kasia nie strasz hihi ;)

Powiedzcie czy będziecie zakładać takiemu maluszkowi rajtuzki lub polspiochy ? Czy raczej pajacyki tak żeby dzidzi nic nie gniotlo? ? Ja to w ogóle jestem zdziwiona rozmiarówka z jednej firmy 56 jest takie jak 62 a z innych 62 jest jak 68 ;/ nie wiem czym się sugerować

l22nhdgeccid541p.png

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki a ja mam pytanie z innej beczki macie tak czasami ze jest wam slabo nawet jak siedzicie? O staniu juz nie mowie ale ja postoje tak z 15 min i juz musze siadac i pic wode bo serca wali jak mlot i robi sie zle... dziwi mnie to bo brzucha duzego nie mam i nie wiem przec co to moze byc , na zakupy sama isc nie moge , wejde do sklepu przejde alejke i ciemno i musze siadac , troche mnie to martwi bo co bedzie w lato jak wystarczy ze teraz mi slonko przyswieci troche ... teraz mialam tak samo po prostu siedze na kanapie pije herbatke i nagle mi sie robi slabo :( zastanawiam sie od czegooo

stelianka lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa mamusiu, ja tak mam i mam za niskie cisnienie, moze u cb to samo?

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Ojj Kasia nie strasz hihi ;)

Powiedzcie czy będziecie zakładać takiemu maluszkowi rajtuzki lub polspiochy ? Czy raczej pajacyki tak żeby dzidzi nic nie gniotlo? ? Ja to w ogóle jestem zdziwiona rozmiarówka z jednej firmy 56 jest takie jak 62 a z innych 62 jest jak 68 ;/ nie wiem czym się sugerować

Ja zakladalam corci rajstopki na body na okraglo :) polspiochy sa zbawieniem, raz dwa sciagaz zadne napy czy guziki, i polspiochy nie gniotą przecierz :)

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Nenka chociaż mam takie jedne polspiochy które mają dość napięta gumkę ale to mogę wypruc w razie potrzeby

l22nhdgeccid541p.png

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka nie mam cisnieniomierza w domu tylko gin mi mierzy jak ide na wizyte , hm a jakos sobie z tym radzisz czy to po prostu tak juz musi byc ?
    BO to troche takie meczace jest , ost prostowalam wlosy i po 10 min juz musiala byc przerwa bo nie moglam tyle stac ...

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz zalecil tabletki z kofeina i jakas substancja pomocnicza (niepamietam nazwy) ale sie nie zdecydowalam, ja po prostu pije kawe na pol z mlekiem i mi pomaga :) czasami musze wypic dwie dziennie, a czasami wcale.. zalezy duzo od pogody, ja na badaniach cisnienia miala tak:
    80/40, 80/50, 80/60 i raz codem 100/60

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja ksiazeczke mam w aucie ale z tego co pamietam to az takiego niskiego nie mialam przewaznie 114 lub 120 wiec dobre , a kawke tez pije taka pol na pol , hm no nie wiem , ale nie bede juz marudzic przy niedzieli , mam nadzieje ze malo bedzie takich gorszych dni :) Dziekuje za odpowiedz :*

nenka2 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wrocilam z kosciola i jestem w szoku bo jedna kobieta ustapila mi miejsca:)gdyby nie ona napewno po 10min stania musialabym wyjsc bo bylo tak duszno , a bylam sama ze zaczelam sie bac, jeszcze te moje twardnienia brzuszka no i mały chyba nie
    ubi jak jest glosno bo sie tak zrywa wtedy ze tylko te twardnienia potęguje...skorzystalam usiadlam ale bylo mi troche glupio bo kobieta na oko po 50tce a ja mloda...

stokrotka25 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusiu a może hemoglobina Ci leci w dół? Mi teraz też jest coraz bardziej słabo, jestem bardziej zmęczona i w ogóle i idę jutro zrobić morfologię. Zamieniłam z miesiąc temu żelazo Actiferol na suplement z podwójną dawką żelaza Prenatal i coś czuję, że może tam jednak tego żelaza tyle nie być, co deklarują...;/ Się okaże po wynikach.

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/879274570f71.jpg

dostalam od mojej mamci :) z Kika

onka, Lexie, szczesliwa_mamusia21, lili_madlen, Nynusia, Bąbelek, Blondik lubią tę wiadomość

‹‹ 1158 1159 1160 1161 1162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ