X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski ! :)

7 miesiac ale to pieknie brzmi <3

Zakrecona ja uwielbiam kopytkaaaa oj !
    I tez dzis samotnie spedzam popoludnie moj D od 14 do pracy :(

IviQ lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Dzień dobry !
    Swinko u mnie dziś pada , tak jak w nocy zaczęło łac tak nie przestaje ...
    Plany ? Hm ... Ide po zakupy i zabieram się zaraz za obiad , dziś szef kuchni serwuje kopytka z pulpetami w sosie grzybowym i tarte buraczki do tego ! :)
    A takto wieczór dzisiaj sama spedzam bo D idzie 17-24 do pracy ale chociaż dzisiaj jeszcze na noc będzie normalnie ...

Taaa i jeszcze mi napisz, ze wszystko robisz sama? I kopytka i sos grzybowy ???

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo zakręcona widzę, ze Ty jesteś taka kuchareczka to napisz mi proszę jak robisz pulpety, zeby wyszły mięciutkie, bo mi zawsze twarde wychodzą....dlatego rzadko robię, a bardzo lubię! :(

relgh371crdcdbv2.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopytka mniammm;)

Ja dziś rodzinnie jem ale na mieście i w sumie dobrze bo nie chce mi się gotować.

Angela pewnie ciśnienie ale dobrze ze jutro masz wizytę to sprawdzisz czy wszystko ok

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka ja chętnie poczytam a jak byłam w szpitalu to były kobitki juz w kolejnych ciazach i opowiadaly o porodach i chętnie sluchalam

l22nhdgeccid541p.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia jak myślisz, czy to hormony sprawiają, ze jakoś nie myśle o porodzie i nie boje sie go i koniecznie chce rodzic naturalnie? Jeszcze dwa lata temu zapieralam sie, ze nigdy nie urodzę naturalnie, ze zażycze sobie cesarki, tak sie bałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 11:16

Nynusia lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAAAAAAA Zakręcona kopytka z pulpetami w sosie grzybowym pycha!!! uwielbiam grzyby pod każdą postacią! a taki sosik musi być pyszotka :) Ja dziś miałam trochę lepszą noc- tylko dwa razy obudziłam się z bólem, więc jest lepiej :)

jaroszka, ~Rewianka~, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja mam to samo.
    Przed decyzją o ciąży bałam się tego jak nie wiem co i każdemu mówiłam ze to mnie chyba hamuje a teraz nie wyobrażam sobie cc i jakoś jak słucham o porodach naturalnych a przecież są różne to teraz się coraz mniej boje

jaroszka lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz też się nie boję, choć wiem, co mnie czeka. W pierwszej ciąży na tym etapie też jeszcze strachu nie było, pojawił się bliżej rozwiązania.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj Kasia nie strasz hihi ;)

Powiedzcie czy będziecie zakładać takiemu maluszkowi rajtuzki lub polspiochy ? Czy raczej pajacyki tak żeby dzidzi nic nie gniotlo? ? Ja to w ogóle jestem zdziwiona rozmiarówka z jednej firmy 56 jest takie jak 62 a z innych 62 jest jak 68 ;/ nie wiem czym się sugerować

l22nhdgeccid541p.png

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki a ja mam pytanie z innej beczki macie tak czasami ze jest wam slabo nawet jak siedzicie? O staniu juz nie mowie ale ja postoje tak z 15 min i juz musze siadac i pic wode bo serca wali jak mlot i robi sie zle... dziwi mnie to bo brzucha duzego nie mam i nie wiem przec co to moze byc , na zakupy sama isc nie moge , wejde do sklepu przejde alejke i ciemno i musze siadac , troche mnie to martwi bo co bedzie w lato jak wystarczy ze teraz mi slonko przyswieci troche ... teraz mialam tak samo po prostu siedze na kanapie pije herbatke i nagle mi sie robi slabo :( zastanawiam sie od czegooo

stelianka lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa mamusiu, ja tak mam i mam za niskie cisnienie, moze u cb to samo?

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Ojj Kasia nie strasz hihi ;)

Powiedzcie czy będziecie zakładać takiemu maluszkowi rajtuzki lub polspiochy ? Czy raczej pajacyki tak żeby dzidzi nic nie gniotlo? ? Ja to w ogóle jestem zdziwiona rozmiarówka z jednej firmy 56 jest takie jak 62 a z innych 62 jest jak 68 ;/ nie wiem czym się sugerować

Ja zakladalam corci rajstopki na body na okraglo :) polspiochy sa zbawieniem, raz dwa sciagaz zadne napy czy guziki, i polspiochy nie gniotą przecierz :)

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Nenka chociaż mam takie jedne polspiochy które mają dość napięta gumkę ale to mogę wypruc w razie potrzeby

l22nhdgeccid541p.png

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka nie mam cisnieniomierza w domu tylko gin mi mierzy jak ide na wizyte , hm a jakos sobie z tym radzisz czy to po prostu tak juz musi byc ?
    BO to troche takie meczace jest , ost prostowalam wlosy i po 10 min juz musiala byc przerwa bo nie moglam tyle stac ...

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz zalecil tabletki z kofeina i jakas substancja pomocnicza (niepamietam nazwy) ale sie nie zdecydowalam, ja po prostu pije kawe na pol z mlekiem i mi pomaga :) czasami musze wypic dwie dziennie, a czasami wcale.. zalezy duzo od pogody, ja na badaniach cisnienia miala tak:
    80/40, 80/50, 80/60 i raz codem 100/60

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja ksiazeczke mam w aucie ale z tego co pamietam to az takiego niskiego nie mialam przewaznie 114 lub 120 wiec dobre , a kawke tez pije taka pol na pol , hm no nie wiem , ale nie bede juz marudzic przy niedzieli , mam nadzieje ze malo bedzie takich gorszych dni :) Dziekuje za odpowiedz :*

nenka2 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wrocilam z kosciola i jestem w szoku bo jedna kobieta ustapila mi miejsca:)gdyby nie ona napewno po 10min stania musialabym wyjsc bo bylo tak duszno , a bylam sama ze zaczelam sie bac, jeszcze te moje twardnienia brzuszka no i mały chyba nie
    ubi jak jest glosno bo sie tak zrywa wtedy ze tylko te twardnienia potęguje...skorzystalam usiadlam ale bylo mi troche glupio bo kobieta na oko po 50tce a ja mloda...

stokrotka25 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusiu a może hemoglobina Ci leci w dół? Mi teraz też jest coraz bardziej słabo, jestem bardziej zmęczona i w ogóle i idę jutro zrobić morfologię. Zamieniłam z miesiąc temu żelazo Actiferol na suplement z podwójną dawką żelaza Prenatal i coś czuję, że może tam jednak tego żelaza tyle nie być, co deklarują...;/ Się okaże po wynikach.

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/879274570f71.jpg

dostalam od mojej mamci :) z Kika

onka, Lexie, szczesliwa_mamusia21, lili_madlen, Nynusia, Bąbelek, Blondik lubią tę wiadomość

‹‹ 1158 1159 1160 1161 1162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ