X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ~Rewianka~ tak tak, to ja pytałam o materace ;) Może faktycznie dobrze jest popytać kilku sprzedawców. Ja mam to samo z wyborem rzeczy.. na razie patrzę, rozglądam się, czytam opinie. Za duży wybór jest tego wszystkiego :D

~Rewianka~ lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyszły mi bakterie w moczu.. dopiero do gin w poniedziałek ide :/

l22nqps6zs1m82ws.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela - ojjj wydatki bola , a jak jeszcze ludzie tak kasuja , ja ledwo stoje jak mi dentysta mowi cene za wizyte ...

A wozeczek tez kupujemy taki ! Bardzo mi sie spodobal na zywo :) czekam na relacje jak juz przyjdzie do was :)

A pomysl z tym zeby dostac cos dla dzidziusia zamiast kwiatow WOW ! Ekstra to wymyslilas ! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 19:52

annggela lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes175 wrote:
    Ahoj brzuchale ;) Wiecie coś odnosnie nowego becikowego 2015???
    Taki news z wczoraj znalazłam:http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/3816759,becikowe-2015-zasady-1000-zl-na-dziecko-przez-12-miesiecy-swiadczenie-rodzicielskie-zasady,1,id,t,sa.html

Ciekawe czy znowu matki ostatniego kwartału czyli my coś wywalczą ;)
    Niby ma być tak, że comiesięczne becikowe dla dzieci urodzonych przed 1 styczniem 2016 ma być jeśli nie minęły 52 tygodnie od urodzenia dziecka. Czyli u nas byłoby to 1tys. przez 10 a nie 12 miesięcy. Niby jest wszystko ustalone..

agnes175, mała.mi lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melenaxoxox wrote:
    wyszły mi bakterie w moczu.. dopiero do gin w poniedziałek ide :/
    Lekarz pewnie coś Ci przepisze (Urosept, Furaginum, może InVag) może zleci badanie na posiew jeśli masz leukocyty w moczu. Niestety w ciąży o bakterie jest łatwo.. :/

atdc6iyehd9qphks.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie nie mam fajnego zdj na ktory stoje wiec dam takie
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/646c0e25935f.jpg

I prezenty dla synusia

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/117f79c8cd48.jpg

~Rewianka~, Bąbelek, szczesliwa_mamusia21, jaroszka, polkosia, lojkalojka, IviQ, stokrotka25, ZakręconaOna, Nynusia, Lexie, Natka88, Magnosia, agnes175, BATTINKA, Arielka, paula1, mała.mi, lili_madlen lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Rewianka ja tez jeszcze nic nie mam, dopiero wczoraj zamówiłam kilka rzeczy do łóżeczka, bedzie handmade :) na indywidualne zamowienie ;) juz sie nie mogę doczekać. Ubranka będę miałam od siostry, tak samo wózek i wiele, wiele innych - moze dlatego sie nie stresuje. Moja siostra ma dwóch chłopaków, wiec będę miała porządna wyprawkę...

Teraz tak z innej beczki, macie rodzeństwo ? Ja nie wyobrażam sobie byc jedynaczką, tak bordzo kocham moja siostrę, jest moja przyjaciółka ! Wiecie, ze jak ja sie tak długo starałam o dzidzie i tak bardzo to przeżywałam to ona naszej mamie powiedziała, ze jest w stanie urodzić dla mnie dziecko żebym tylko była szczęśliwa!!! Szok....a ma 25 lat ;)

Dzięki za odpowiedź Jaroszka :-) Michaś będzie miał wyjątkową wyprawkę - fajny pomysł :-D

Ja mam jedną siostrę i też się bardzo kochamy i świetnie dogadujemy. Prawdę mówiąc żałuję, że nie mam więcej rodzeństwa, bo moi rodzice mieli po 3 rodzeństwa, a ja mam tylko siostrę, rodzina się kurczy :-P No ale cieszę się, że ją mam :-D Chciałabym, żeby mój Synek miał jeszcze co najmniej dwoje rodzeństwa, ale ciągle powtarzam "jak Bóg da".
    Nie znam Twojej historii starań, ale czasami tak bywa, że jak organizm raz zaskoczy, o co "come on", to drugie dziecko przychodzi łatwiej :-D Mam nadzieję, że tak będzie dla wszystkich z nas, które planują kolejne dzieciaczki :-D

jaroszka lubi tę wiadomość

• melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Lekarz pewnie coś Ci przepisze (Urosept, Furaginum, może InVag) może zleci badanie na posiew jeśli masz leukocyty w moczu. Niestety w ciąży o bakterie jest łatwo.. :/

tu jest napisane: leukocyty - 6-8 wpw :/

l22nqps6zs1m82ws.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amerie wrote:
    U mnie szyjka miekka, skrocona conajmniej o polowe, w badaniu bardzo zabilna zalezy jak usg nacisneli, rmiala i 17 mm i 20 mm a nawet 30.rozwarcie zewnetrzne 1,5 cm, wewnętrzne2,5, objaw lejka.szyjka ogolnie w bardzo zlym stanie:/moj lekarz powiedział ze lepiej szew, w szpitalu tez tylko nie wiedzieli czy bedzie za co zlapac wiec wtedy zalozyli by ten pessar. Poki co udalo sie wczoraj zalozyc szew.dzisiaj przy badaniu szyjka zamknieta ale brzuch twardy wiec zostaje do pon i zobaczymy co będzie dalej. Lekarz powiedział ze nie bede musiala lezec ale szalec nie moge wiec tyle mnie pocieszyli:)

O kurczę, to cieszę się, że dali radę założyć ten szew, musiałaś się nadenerwować...:/
    Mam nadzieję, że teraz będzie już tylko dobrze i że podjęli dobrą decyzję. Trzymaj się i oszczędzaj i MUSI być dobrze z tymi cholernymi szyjkami...:) Brzuch pewnie twardy, bo macica podjęła czynność skurczową, po zabiegach na szyjce tak niby się dzieje, więc myślę, że przejdzie. Nawet mi ginekolog mówił, że mogą pojawić się skurcze po pessarze i wtedy nospa i magnez 3x2, ale mnie właściwie tylko noc i dzień po założeniu bolało i twardniało, później było ok- mam nadzieję, że u Ciebie też będzie już wszystko w porządku. Zdawaj relację co i jak:)

Amerie lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • annggela Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zobacze jak bedziemy finansowo stali, i jak sie zycie ulozy jak synus sie urodzi, na pewno bedzie jeszcze jedno dzieciatko a czy nastepne to nie wiem.
    Mam 6-ro rodzenstwa i nie wyobrazam sobie byc jedynaczka :/

Agatka do pieknie wygladasz, zaden wieloryb !!! Cud, miod i malinki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 20:16

~Rewianka~, jaroszka lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Lili widac widać, tylko, ze ludzie to się w połowie ciąży takie wielkiego bandziocha spodziewają. Ja tez wczoraj uslyszalam: "taki brzuch to ja mam jak się bigosu najem" ;)i okej, po co nam te wielkie brzuchy z przodu, jeszcze się ich nadźwigamy
    Dziewczyny pomocy potrzebuje jak ja wyglądam w tym kostiumie? Stwierdziłam, ze wyglądam jak wieloryb i go nie wzięłam, teraz zaluje http://zapodaj.net/dc0fe01f0b88f.jpg.html

Mi się bardzo podoba i strój i Ty w nim fajnie wyglądasz:) Żaden wieloryb tylko laska :)

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieknie wygladałaś ! Chetnie obejrze wiecej zdjec , a prezenciki suuuper ! :)

Ja mam brata :) chcialabym miec wiecej rodzenstwa wiec mam nadzieje ze bedzie mnie stac na trojke urwisow ! :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stoktotka no ja wlasnie jestem dzien po zabiegu wiec mam nadzieje ze juz jutro macica nie bedzie się tak spinac.

jaroszka moj lekarz powiedzial ze nie ma przeciwwskazan wiec ja dalej smaruje:)

jaroszka, stokrotka25 lubią tę wiadomość

relgh371rrya3inl.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melenaxoxox wrote:
    tu jest napisane: leukocyty - 6-8 wpw :/
    A masz obok normy wpisane? ogolnie dla zdrowego człowieka norma jest do 10,8 k/l. W ciąży często jest podwyższone ale nie powinno przekraczać 13-14 k/l. Ty masz jakiś inny przelicznik "w polu widzenia" wpw :> a norma przy tym jest chyba do 5 dla zdrowych osób, ale tak jak pisałam w ciąży mogą być nieco podwyższone. Nic się nie martw na zapas :)

atdc6iyehd9qphks.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela, ulalaaa pięknie wyglądałaś!, mąż też :P Wianuszek Ci bardzo pasował :)

atdc6iyehd9qphks.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amerie wrote:
    Stoktotka no ja wlasnie jestem dzien po zabiegu wiec mam nadzieje ze juz jutro macica nie bedzie się tak spinac.

jaroszka moj lekarz powiedzial ze nie ma przeciwwskazan wiec ja dalej smaruje:)

Super dzieki za info to ja tez sie będę smarować ;)

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela ale uroczo wyglądałas uwielbiam takie ślubne stylizacje lekko i z wdziękiem!!!

Ja tez chce mieć 3 dzieciaczków ;)

szczesliwa_mamusia21, annggela, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarie będize dobrze!!! trzymamy kciuki

Majaaa witaj:)

agnes175 podaobno ma byc tak że też mozemy skorzystać tylko o te miesiace X-XII mniej, ale jak znów wprowadzą limit zarobków jak jest teraz to nie dość ze jako racodawca dostaje oplakany zasilek macierzynski to jeszcze zero becikowego a caly czas musze zapierdalac i teraz i po ur. Masakra

jaroszka ja mam rodzeństwo i zawsze chciałm mieć przynajmniej 2 dizeci bo jestem bardzo z rodzeńsrtwem zżyta ale w obecnej sytuacji wiem ze zakończymy tylko na tym jednym

melenaxoxox uu niedobrze:/

annggela wygladasz jak nimfa albbo świtezianka:) cudnie

annggela, jaroszka, Amerie, agnes175 lubią tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam dziś doła więc się nie odzywałam bo wyczytałam na fb że dziewczyna w 24tc urodziła dziecko i nie przeżyło. I nie wiadomo skąd co i jak. Jakaś tam z nowi w 36 urodzia martwe, kilka też się zaraz podpiało ze straciły dzieci nie wiadomo skąd i jak. I kurcze się załamałam żze nie ma objawów, nic się nie dzieje i nagle zonk i jak temu zpobiec??? masakra. ZOstaje wierzyć ze nas to nie spotka choć to takie egistyczne:(

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A glupie suki niemowlaki przez okna wyrzucaja ehh!! :( :'(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 20:37

‹‹ 1150 1151 1152 1153 1154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ