Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEwwiel, jest w sumie wiele rozpisek, kiedy, ktory miesiac sie zaczyna, ale ta jest chyba najbardziej rzeczywista:)
I poza tym chyba w 27 tyg zaczyna sie tez III trymestr, takze sie zgadza z rozpiska
Za test glukozy trzymam kciuki Estrellabedzie dobrze
Co do skladow kosmetykow, to im mniej w nich jest, tym lepiej. Ja uzywam 4 skladnikowego maselka shea z olejkiem migdalow i witamina E. Wbrew pozorom zaplacilam za niego tyle samo, co np za palmersa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 08:58
estrella lubi tę wiadomość
-
polkosia wrote:Wszędzie jest chemia, nawet w jedzeniu... Nie sądzę, by odrobina lakieru do włosów dziecku zaszkodziła. To jest tak samo jak ze skutkami ubocznymi leków. Mają ich dziesiątki, a tak naprawdę mało komu przytrafia się choć jeden...
polkosia jasne, nie popadajmy w paranoję, ale nie zaszkodzi sprawdzać skład, prawda? Chociaż zwracać uwagę na to zeby te najgorsze składniki były na samym końcu wykazu składu, bo wiadomo, ze to oznacza, ze jest go mało w tym produkcie
To, ze w jedzeniu jest chemia tez wiadomo i tutaj ja tez sprawdzam mniej więcej....
Oj dobra zrobiłam sie trochę eko, a co ? Idę z duchem czasu -
SS chyba sie zdenerwowalas .... Przepraszam, nie chciałam wywołać burzy ;( ja tez nie analizuje tak wnikliwie naprawdę....pasty do zębów tez nie sprawdzam
tylko elimiminuje te kosmetyki, które maja chuj***y skład...
Włosy tez juz farbowalam, ale oczywiście w 2 trymestrze....wiec nie jestem taka wariatka poważnie
Babydream to ten z rossmana ? Podobno to super kosmetyki, chce teraz kupić ich krem do smarowania.
-
Nie mam nic przeciwko eko i bio
To nawet fajne, dbanie o środowisko i w ogóle... Mojej mamy siostra to już nawet nie używa kosmetyków, bo się wszystkiego "boi"
Byle nie popaść ze skrajności w skrajność.
jaroszka, Blondik lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
jaroszka, ja bym zapytała gina. Dla mnie to za wcześnie, ale może twój gin uważa inaczej. I jakbym miała iść przed wizytą, to poszłabym na dzień przed (poniedziałek).
jeszcze nie oszalałam zupełnie, żeby skład wszystkiego za każdym razem czytać. owszem czytamy składy, jak kupujemy jedzenie w supermarkecie i staramy się wybierać takie bez dodatków chemii.
a ja tam włosy farbowałam w 1. trymestrze. nie ma co do tego żadnych przeciwwskazań. trzeba przestać sobie samemu je wynajdywać.
jedyne czego nie umiem sobie przemówić, to kąpiele. do tej pory nie wzięłam ani razu kąpieli, bo nie ogarniam jak określić czy woda jest odpowiednia, żeby nie rozluźnić się za bardzo/nie przegrzać organizmu, bo przed ciążą siedziałam długo w gorącej wodzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 09:07
-
No wlasnie mi tylko o to chodzi zeby nie dac sie zwariowac, bo w praktycznie wszystkim cos znajdziemy.dbac ale z rozsadkiem.ja na szczescie nie znam nikogo kto by wszystko analizowal, niczego nie uzywal,z wzzystkiego rezygnowal itd.
a jesli ktos stara sie zdrowo jesc to tylko dobrze na tym wyjdzie i tylko pogratulowac silnej woli i rezygnacji z grzeszkow,bo ja tak napewno nie potrafie.
tak baby dream z rossmana, kiedys mi fryzjerka polecila i tak juz przy tym zostalam.wyprowadzil mi wlosy z najwiekszego "siana" jakie mialam.jaroszka lubi tę wiadomość
-
jaroszka wrote:A i dzieki za info o glukozie, ale jeszcze czekam na dziewczyny, które moze były w podobnym czasie....czyli mogę iść w poniedziałek wynik jest tego samego dnia ?
-
Jaroszka nie ty tylko pisze ogolnie:D nie wiem czym sie zajadasz.tylko poprostu w ciazy czesto sie ma ochote na cos nie zdrowego i podobno wtedy zachcianka wazniejsza od wszystkiego innego.pisze podobno bo jeszcze nie mialam takiej typowej zachcianki jak mamy nie raz pisza.czyli ze musze cos zjesc bo oszaleje i nie zasne:p
jaroszka lubi tę wiadomość
-
a ja tam nie przesadzam i nie wymyślam, że nic nie mogę zjeść niezdrowego, bo jestem w ciąży.
jak mam ochotę na chipsy, to sobie ich zjem trochę, jak mam ochotę na colę, to też ją piję. na kfc czy innego fast fooda, to też jem.
dla mnie to nie jest ani nienormalne ani złe.jaroszka, BATTINKA, polkosia, nenka2, IviQ lubią tę wiadomość
-
Soraya dzieki
To nie jest tak, ze ja lekarza o to nie pytałam...skierowanie dostalam miesiąc temu i powiedział żebym zrobiła przed wizyta....a przecież wiedział, w którym tygodniu jestem....ja sie zapytałam czy to nie za wcześnie to powiedział, ze nawet teraz mogłabym pójść.....hmmmm? -
yy no to nie wiem. skoro są przedziały na badania, to nie wiem, jak można pójść w innym terminie niż przedziałowy. to tak, jakby dał skierowanie na prenatalne (11-14 tydz) i powiedział, że możesz sobie iść w 8 tyg ..
no, ale..
ja bym poszła w poniedziałek, bo będziesz 23t5d, czyli właściwie prawie skończony 24tydz.