X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel, jest w sumie wiele rozpisek, kiedy, ktory miesiac sie zaczyna, ale ta jest chyba najbardziej rzeczywista:)
    I poza tym chyba w 27 tyg zaczyna sie tez III trymestr, takze sie zgadza z rozpiska :P

Za test glukozy trzymam kciuki Estrella :) bedzie dobrze :)

Co do skladow kosmetykow, to im mniej w nich jest, tym lepiej. Ja uzywam 4 skladnikowego maselka shea z olejkiem migdalow i witamina E. Wbrew pozorom zaplacilam za niego tyle samo, co np za palmersa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 08:58

estrella lubi tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Wszędzie jest chemia, nawet w jedzeniu... Nie sądzę, by odrobina lakieru do włosów dziecku zaszkodziła. To jest tak samo jak ze skutkami ubocznymi leków. Mają ich dziesiątki, a tak naprawdę mało komu przytrafia się choć jeden...

polkosia jasne, nie popadajmy w paranoję, ale nie zaszkodzi sprawdzać skład, prawda? Chociaż zwracać uwagę na to zeby te najgorsze składniki były na samym końcu wykazu składu, bo wiadomo, ze to oznacza, ze jest go mało w tym produkcie :)

To, ze w jedzeniu jest chemia tez wiadomo i tutaj ja tez sprawdzam mniej więcej....
    Oj dobra zrobiłam sie trochę eko, a co ? Idę z duchem czasu :D

relgh371crdcdbv2.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia tez o tym pomyslalam.w jedzeniu jest dopiero chemii i bezposrednio jest do wprowadzane do organizmu i przez pepowine do dziecka.chipsami mamusie sie zajadaja i wtedy o tym nie mysla,ale balsamu czy lakieru sie boja...

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma badan na kobietach w ciazy temu wszystkim strasza, tak na wszelki wypadek

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SS chyba sie zdenerwowalas .... Przepraszam, nie chciałam wywołać burzy ;( ja tez nie analizuje tak wnikliwie naprawdę....pasty do zębów tez nie sprawdzam :) tylko elimiminuje te kosmetyki, które maja chuj***y skład...
    Włosy tez juz farbowalam, ale oczywiście w 2 trymestrze....wiec nie jestem taka wariatka poważnie ;)

Babydream to ten z rossmana ? Podobno to super kosmetyki, chce teraz kupić ich krem do smarowania.

relgh371crdcdbv2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam nic przeciwko eko i bio :) To nawet fajne, dbanie o środowisko i w ogóle... Mojej mamy siostra to już nawet nie używa kosmetyków, bo się wszystkiego "boi" :P Byle nie popaść ze skrajności w skrajność.

jaroszka, Blondik lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SS to ja jestem ta mamusia co sie zajada chipsami, a boi sie lakieru ? :p ranyyy, ale Cię wkurzylam!

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green jakiej firmy jest to masełko ?

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka, ja bym zapytała gina. Dla mnie to za wcześnie, ale może twój gin uważa inaczej. I jakbym miała iść przed wizytą, to poszłabym na dzień przed (poniedziałek).

jeszcze nie oszalałam zupełnie, żeby skład wszystkiego za każdym razem czytać. owszem czytamy składy, jak kupujemy jedzenie w supermarkecie i staramy się wybierać takie bez dodatków chemii.

a ja tam włosy farbowałam w 1. trymestrze. nie ma co do tego żadnych przeciwwskazań. trzeba przestać sobie samemu je wynajdywać.

jedyne czego nie umiem sobie przemówić, to kąpiele. do tej pory nie wzięłam ani razu kąpieli, bo nie ogarniam jak określić czy woda jest odpowiednia, żeby nie rozluźnić się za bardzo/nie przegrzać organizmu, bo przed ciążą siedziałam długo w gorącej wodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 09:07

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie mi tylko o to chodzi zeby nie dac sie zwariowac, bo w praktycznie wszystkim cos znajdziemy.dbac ale z rozsadkiem.ja na szczescie nie znam nikogo kto by wszystko analizowal, niczego nie uzywal,z wzzystkiego rezygnowal itd.
    a jesli ktos stara sie zdrowo jesc to tylko dobrze na tym wyjdzie i tylko pogratulowac silnej woli i rezygnacji z grzeszkow,bo ja tak napewno nie potrafie.
    tak baby dream z rossmana, kiedys mi fryzjerka polecila i tak juz przy tym zostalam.wyprowadzil mi wlosy z najwiekszego "siana" jakie mialam.

jaroszka lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona ja tez!! Tylko prysznic, bo mam ten sam problem co ty ;)

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dzieki za info o glukozie, ale jeszcze czekam na dziewczyny, które moze były w podobnym czasie....czyli mogę iść w poniedziałek wynik jest tego samego dnia ?

relgh371crdcdbv2.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka ja byłam dokładnie w tym dniu co i ty na glukozie.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SS dzieki za bardzo konstruktywną wymianę zdań ;) ;*

ss lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    A i dzieki za info o glukozie, ale jeszcze czekam na dziewczyny, które moze były w podobnym czasie....czyli mogę iść w poniedziałek wynik jest tego samego dnia ?
    zdaje mi się, że wszystkie miałyśmy wyniki tego samego dnia. ale to pewnie zależy od laba i kliniki, gdzie robisz. dowiedziałabym się przed pójściem.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka nie ty tylko pisze ogolnie:D nie wiem czym sie zajadasz.tylko poprostu w ciazy czesto sie ma ochote na cos nie zdrowego i podobno wtedy zachcianka wazniejsza od wszystkiego innego.pisze podobno bo jeszcze nie mialam takiej typowej zachcianki jak mamy nie raz pisza.czyli ze musze cos zjesc bo oszaleje i nie zasne:p

jaroszka lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja tam nie przesadzam i nie wymyślam, że nic nie mogę zjeść niezdrowego, bo jestem w ciąży.
    jak mam ochotę na chipsy, to sobie ich zjem trochę, jak mam ochotę na colę, to też ją piję. na kfc czy innego fast fooda, to też jem.
    dla mnie to nie jest ani nienormalne ani złe.

jaroszka, BATTINKA, polkosia, nenka2, IviQ lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soraya dzieki :)
    To nie jest tak, ze ja lekarza o to nie pytałam...skierowanie dostalam miesiąc temu i powiedział żebym zrobiła przed wizyta....a przecież wiedział, w którym tygodniu jestem....ja sie zapytałam czy to nie za wcześnie to powiedział, ze nawet teraz mogłabym pójść.....hmmmm?

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez sobie pozwalam, ale chipsy akurat w ogóle mi teraz nie smakują hehe natomiast puszkę coli raz w tygodniu sobie funduje :)

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yy no to nie wiem. skoro są przedziały na badania, to nie wiem, jak można pójść w innym terminie niż przedziałowy. to tak, jakby dał skierowanie na prenatalne (11-14 tydz) i powiedział, że możesz sobie iść w 8 tyg ..
    no, ale..
    ja bym poszła w poniedziałek, bo będziesz 23t5d, czyli właściwie prawie skończony 24tydz.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 1163 1164 1165 1166 1167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ