Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez mam ochotę na chipsy, cole itd, ale staram sie jeść to jak juz mnie ostro przyciśnie
szczerze, to nie jem tego, bo boje się przytyć i tak juz sporo przybralam, a gdzie tu jeszcze.
PS. Polecam pizze z maki razowejWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 10:45
-
aagatkaa - ja testowałam pierogi z mąki żytniej z owocami i bez cukru
, nie widziałam co to będzie ale powiem że były całkiem ok
, no i cukier w normie
.
Za jakiś czas jak będę wiedziała więcej nt diety to przetestuję ciasta i inne przysmaki.
-
na katar można też solą fizjologiczną, ale to był dla mnie dramat, bo sobie jeszcze bardziej nos nią podrażniłam, bo lałam dzikie ilości, bo nic nie pomagała.
ten spray do nosa prenalen też używałam, kolejne badziewie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 11:03
lojkalojka, nat_alia lubią tę wiadomość
-
Kochane, mam pytanie do dziewczyn wybierających się nad morze. Zamierzacie smarować brzuszek kremem z filtrem? Zastanawiam się nad tym, bo będę się okrywać pareo i nie wiem czy jest sens, a poza tym nie wiem czy można. Jeśli już to pewnie stosowałabym delikatniejsze mleczko do opalania dla dzieci.
-
Witajcie dziewczyny po długiej przerwie
urlop był bardzo dobry i odprężający... zapomnieliśmy o całym Bozym świecie
pogoda we Władysławowie nam nie dopisała ale też nie było najgorzej, jeden dzien jedynie non stop padał deszcz, a tak było wietrznie, chłodno, ale troche słoneczka też się pojawiło szczególnie w dzień jak wyjeżdżaliśmy.
Moje samopoczuie też różnie: brzuch czasami twardniał, 3 razy w nocy miałam ataki bólu żołądka ( tak mi sie wydaje ), a starałam się jeść nie tłusto - ból był straszny nie pomogła dodatkowo nospa ani espumisan... do tego doszły straszne gazy... mój mąż tylko przykrywał mnie kołdrą żeby "nic nie wychodziło" hehehe
dochodzi do tego zgaga i czuje sam kwas w żołądku - ma tak ktoraś z was?
dużo spacerowaliśmy a co najważniejsze spędziliśmy ten czas razem...
jutro ide do lekarza opowiem mu o moich bolach żołądkowych
niestety was nie nadrobie po tygodniu to chyba z 60 stron doszłomam nadzieję że wszystko u was w porządku ..
aaa no i dzisiaj zaczynam 27 tydzien - 7 miesiąc
od teraz zaczynam szukać jakiś mebelków dla dziecka - powoli musze zacząć kompletować wyprawke i wybrać wózek
Blondik, Nynusia, szczesliwa_mamusia21, jaroszka, Lexie, lili_madlen, IviQ lubią tę wiadomość
-
Kasia82 wrote:Kochane, mam pytanie do dziewczyn wybierających się nad morze. Zamierzacie smarować brzuszek kremem z filtrem? Zastanawiam się nad tym, bo będę się okrywać pareo i nie wiem czy jest sens, a poza tym nie wiem czy można. Jeśli już to pewnie stosowałabym delikatniejsze mleczko do opalania dla dzieci.
kasia ja Ci nie pomogę bo nie miałam takiej pogody na opalanie, aczkolwiek miałam kupiony krem z filtrem i pewnie bym się nim smarowała -
Dzień dobry !
Ja co do kremów itp nie sprawdzam składu ani tym bardziej pasty do zębów o_O
Za to jedzenie czasami owszem sprawdze , przyzwyczajenie z diety jeszcze:)
Ja nie jadlam wczesniej przez 10 miesięcy ani cukru , ani maki , ani fast foodów nic takiego a w ciąży oprzeć się nie mogę coli , chipsów , żelki ( to wszystko z raz w tygodniu) ale sucharki pizzowe codziennie moglabym jeść !!! Herbatę bez cukru napilam się raz w ciąży a nienawidzę slodzić .. Ciąża jednak u niektórych bardzo zmienia ... -
nie wiem czy WAm pokazywałam
my łóżeczko bedziemy zamawiac takie
http://allegro.pl/lozeczko-tapczan-klups-kompakt-3w1-bielsko-i5368601214.html
dobre rozwiązanie dla ośób z małym metrażem, no i później można je wykorzystac dla starszego maluszka do ok 3-4 rżonka, Nynusia lubią tę wiadomość
-
Kasia82 wrote:Kochane, mam pytanie do dziewczyn wybierających się nad morze. Zamierzacie smarować brzuszek kremem z filtrem? Zastanawiam się nad tym, bo będę się okrywać pareo i nie wiem czy jest sens, a poza tym nie wiem czy można. Jeśli już to pewnie stosowałabym delikatniejsze mleczko do opalania dla dzieci.
Kasia82 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki, widzę, że o składach kosmetyków
ja się wypowiem na temat pasty do zębów, zawsze używałam takiej co to mi odświeży oddech i konec, no i przyjechałam na wyspy, pojechałam do znajomej w odwiedziny, rano wyciągam przypory kosmetyczne i zonk... wzięłam tylko szczoteczkę, skorzystałam z jej pasty, na początek spodobało mi się opakowanie, takie proste i vintage, a i sama pasta też zrobiła na mnie wrażenie, po powrocie do domu kupiłam ją, nazywa się euthymol, ma całkowicie naturalny skład i polecam wam ją serdecznie, nie wiem czy w PL jest dostępna ale jest genialna, po 2 tyg stosowania przestały krwawić mi dziąsła.
I mogłabym zgarniać teraz kasę za reklamowanie firmy
jaroszka, IviQ lubią tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica
-
Zmierzyłam sobie glukometrem przed pobraniami i miałam 82 i 149, więc byłoby super
Teraz już mam 140, więc jeśli glukometr nie kłamie, to nie wyjdzie cukrzyca
estrella, Blondik lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualnyhej Dziewczyny,
jaroszka, co do badania glukozy to ja miałam w 23t5d. lekarka kazała mi zrobić dokładnie tego dnia.
co do tych kosmetyków to jeszcze gdzieś wyczytałam na blogu, że to jest tak, że pewne ilości substancji są dopuszczalne dla kobiet w ciąży. więc odnośnie do takiego balsamu ziaja mamma mia podejrzewam, że witaminę A zawiera w ilościach dozwolonych. a poza tym np. w maśle też jest witamina A i jakoś nie bronią jeść. nie wiem, mam nadzieję, że tą ziają Młodemu nie zaszkodzę
ja dziś dzień zaczęłam od badań (morfo i mocz), mam nadzieję, że będzie ok.
a, i powiem Wam, że znalazłam niezłe rozwiązanie wózkowe. zasadniczo jest tak, że ciężko dopasować dobry fotelik do przeciętnego wózka - brak adapterów. chcieliśmy do naszego używanego wózka marki polskiej i raczej przeciętnej (i do tego już nieistniejącej) dokupić porządny fotelik - a pani w sklepie mówi, że łeee nie ma, nie da rady. otóż, da radę - są uniwersalne adaptery: http://www.wozki-krasnal.pl/akcesoria-c-44.html. oczywiście nie są do wszystkich wózków i wszystkich fotelików, ale może się przedać i Wamzamówiłam, jak dojdą, to dam Wam znać jak działają.
-
ola.321 wrote:hej Dziewczynki
Jaroszka - możesz jeszcze raz wkleić ten link z kosmetykami? coś gdzieś przeoczyłam
A ja staram się jeść dobrze- nie odrzuciło mnie od świństewek ale świadomie ich unikam (np. cola, chipsy itd.). Wcześniej częściej się skusiłam na jakieś słodycze tylu czekolada czy ciacho ale teraz z tym cukrem to jestem zmuszona świadomie wybierać.
Do słodyczy trochę mnie ciągnie ale wolę zrezygnować, a w nagrodę po porodzie fundnę sobie coś pysznego!
Trzymam kciuki za dzisiejsze koktajle cukrowe, ja jutro mam dietetyka i zobaczę co powie ma moje 4-dniowe wyniki z glukometru
. Moim zdaniem są ok
.
Ola proszę link: http://www.sosrodzice.pl/kosmetyki-kobiet-ciazy-sa-bezpieczne/2/ola.321 lubi tę wiadomość
-
melanoxxx najlepiej idz do lekarza on na pewno dobierze Ci dobre leki bo my tylkoo mozemy spekulowac ale kazdy lek moze byc dobry . Mozna apap ale to Ci chyba nie pomoze lekarz zna bezpieczne silniejsze leki bezpieczne dla malucha .
Natka ale fajnie ze jestes :* Ciesze sie ze urlop udany ! Oby bole zoladkowe minely
Jeszcze dawno nie widzialam PauLLi , no i paru osob mi brakuje , ale to pewnie zajete kobitki tylko ja tu siedze jak jakis maniak -
Witajcie!
Podobnie jak Natalia zaczynam wg belly 7 miesiąc!
Do tego dziś wizyta na 16 i zobaczymy naszego synusia
Malena,biedulko,dawno zaziębiona nie byłam.. odpukać.. ale gdy zachorowałam w 3 miesiącu,piłam dużo herbaty z cytryną i miodem,jadłam czosnek (blee) no i brałam leki z serii prenalen.Na szczęście szybko pomogło czego i Tobie życzę!! :*
Miłego dnia kobietki!
Wrócę z wizyty to się odezwę,ciekawi mnie ile Mały już waży..estrella, szczesliwa_mamusia21, Bąbelek, Blondik, Nynusia, IviQ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam ponownie
Dalam rade z ta glukoza... Tylko po 3 pobraniu krwi jak juz w koncu moglam cos zjesc to myslalam, ze nie przelkne i zwroce ale pomalutku zoladek sie rozkrecil i nakarmilam mojego malego glodomora
Natalia i Lexie gratuluje 7 miesiaca
Jaroszka ja tez bym poszla w poniedzialek na te glukoze, wyniki powinny byc tego samego dniatez mam wizyte 7 wiec wizytujemy razem
Melanoixxx ja na katar bralam roztwor wody morskiej sterimar czy jakos tak no i chwilowo przynosilo ulge... Ale moja ginka stwierdzila, ze w tak zaawansowanej ciazy mozna tez i inne spraye do nosa bo to juz dziecku nie zaszkodzi... Niestety nie pamietam co ona mi polecala bo ja nie mialam potrzeby zeby ich uzywaczdrowka!
A ja za chwile zbieram sie na zakupy... Zaczynamy kompletowanie wyprawkijaroszka, IviQ, Lexie lubią tę wiadomość