X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam ochotę na chipsy, cole itd, ale staram sie jeść to jak juz mnie ostro przyciśnie ;) szczerze, to nie jem tego, bo boje się przytyć i tak juz sporo przybralam, a gdzie tu jeszcze.
    PS. Polecam pizze z maki razowej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 10:45

km5st5odymuuq2ts.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melenaxoxox wrote:
    przeziebienie mnie wykancza :(
    Ja na katar brałam krople Prenalen

atdc6iyehd9qphks.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć tak w ogóle wszystkim :D

Nynusia, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa - ja testowałam pierogi z mąki żytniej z owocami i bez cukru ;), nie widziałam co to będzie ale powiem że były całkiem ok :), no i cukier w normie :D.
    Za jakiś czas jak będę wiedziała więcej nt diety to przetestuję ciasta i inne przysmaki :).

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na katar można też solą fizjologiczną, ale to był dla mnie dramat, bo sobie jeszcze bardziej nos nią podrażniłam, bo lałam dzikie ilości, bo nic nie pomagała.

ten spray do nosa prenalen też używałam, kolejne badziewie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 11:03

lojkalojka, nat_alia lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, mam pytanie do dziewczyn wybierających się nad morze. Zamierzacie smarować brzuszek kremem z filtrem? Zastanawiam się nad tym, bo będę się okrywać pareo i nie wiem czy jest sens, a poza tym nie wiem czy można. Jeśli już to pewnie stosowałabym delikatniejsze mleczko do opalania dla dzieci.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny po długiej przerwie :)

urlop był bardzo dobry i odprężający... zapomnieliśmy o całym Bozym świecie :)
    pogoda we Władysławowie nam nie dopisała ale też nie było najgorzej, jeden dzien jedynie non stop padał deszcz, a tak było wietrznie, chłodno, ale troche słoneczka też się pojawiło szczególnie w dzień jak wyjeżdżaliśmy.
    Moje samopoczuie też różnie: brzuch czasami twardniał, 3 razy w nocy miałam ataki bólu żołądka ( tak mi sie wydaje ), a starałam się jeść nie tłusto - ból był straszny nie pomogła dodatkowo nospa ani espumisan... do tego doszły straszne gazy... mój mąż tylko przykrywał mnie kołdrą żeby "nic nie wychodziło" hehehe
    dochodzi do tego zgaga i czuje sam kwas w żołądku - ma tak ktoraś z was?
    dużo spacerowaliśmy a co najważniejsze spędziliśmy ten czas razem...
    jutro ide do lekarza opowiem mu o moich bolach żołądkowych

niestety was nie nadrobie po tygodniu to chyba z 60 stron doszło :) mam nadzieję że wszystko u was w porządku ..

aaa no i dzisiaj zaczynam 27 tydzien - 7 miesiąc :D :D
    od teraz zaczynam szukać jakiś mebelków dla dziecka - powoli musze zacząć kompletować wyprawke i wybrać wózek :)

Blondik, Nynusia, szczesliwa_mamusia21, jaroszka, Lexie, lili_madlen, IviQ lubią tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Kochane, mam pytanie do dziewczyn wybierających się nad morze. Zamierzacie smarować brzuszek kremem z filtrem? Zastanawiam się nad tym, bo będę się okrywać pareo i nie wiem czy jest sens, a poza tym nie wiem czy można. Jeśli już to pewnie stosowałabym delikatniejsze mleczko do opalania dla dzieci.

kasia ja Ci nie pomogę bo nie miałam takiej pogody na opalanie, aczkolwiek miałam kupiony krem z filtrem i pewnie bym się nim smarowała

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry !
    Ja co do kremów itp nie sprawdzam składu ani tym bardziej pasty do zębów o_O
    Za to jedzenie czasami owszem sprawdze , przyzwyczajenie z diety jeszcze:)
    Ja nie jadlam wczesniej przez 10 miesięcy ani cukru , ani maki , ani fast foodów nic takiego a w ciąży oprzeć się nie mogę coli , chipsów , żelki ( to wszystko z raz w tygodniu) ale sucharki pizzowe codziennie moglabym jeść !!! Herbatę bez cukru napilam się raz w ciąży a nienawidzę slodzić .. Ciąża jednak u niektórych bardzo zmienia ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy WAm pokazywałam :) my łóżeczko bedziemy zamawiac takie :)

http://allegro.pl/lozeczko-tapczan-klups-kompakt-3w1-bielsko-i5368601214.html

dobre rozwiązanie dla ośób z małym metrażem, no i później można je wykorzystac dla starszego maluszka do ok 3-4 rż

onka, Nynusia lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Ja smaruje krem filtem i nakladam pareo. Nie opalam brzucha

Kasia82 lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, widzę, że o składach kosmetyków :) ja się wypowiem na temat pasty do zębów, zawsze używałam takiej co to mi odświeży oddech i konec, no i przyjechałam na wyspy, pojechałam do znajomej w odwiedziny, rano wyciągam przypory kosmetyczne i zonk... wzięłam tylko szczoteczkę, skorzystałam z jej pasty, na początek spodobało mi się opakowanie, takie proste i vintage, a i sama pasta też zrobiła na mnie wrażenie, po powrocie do domu kupiłam ją, nazywa się euthymol, ma całkowicie naturalny skład i polecam wam ją serdecznie, nie wiem czy w PL jest dostępna ale jest genialna, po 2 tyg stosowania przestały krwawić mi dziąsła.

I mogłabym zgarniać teraz kasę za reklamowanie firmy :D

jaroszka, IviQ lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmierzyłam sobie glukometrem przed pobraniami i miałam 82 i 149, więc byłoby super :P Teraz już mam 140, więc jeśli glukometr nie kłamie, to nie wyjdzie cukrzyca :D

estrella, Blondik lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ratujcie mnie bo nie wytrzymam :(

l22nqps6zs1m82ws.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny,

jaroszka, co do badania glukozy to ja miałam w 23t5d. lekarka kazała mi zrobić dokładnie tego dnia.

co do tych kosmetyków to jeszcze gdzieś wyczytałam na blogu, że to jest tak, że pewne ilości substancji są dopuszczalne dla kobiet w ciąży. więc odnośnie do takiego balsamu ziaja mamma mia podejrzewam, że witaminę A zawiera w ilościach dozwolonych. a poza tym np. w maśle też jest witamina A i jakoś nie bronią jeść. nie wiem, mam nadzieję, że tą ziają Młodemu nie zaszkodzę ;)

ja dziś dzień zaczęłam od badań (morfo i mocz), mam nadzieję, że będzie ok.

a, i powiem Wam, że znalazłam niezłe rozwiązanie wózkowe. zasadniczo jest tak, że ciężko dopasować dobry fotelik do przeciętnego wózka - brak adapterów. chcieliśmy do naszego używanego wózka marki polskiej i raczej przeciętnej (i do tego już nieistniejącej) dokupić porządny fotelik - a pani w sklepie mówi, że łeee nie ma, nie da rady. otóż, da radę - są uniwersalne adaptery: http://www.wozki-krasnal.pl/akcesoria-c-44.html. oczywiście nie są do wszystkich wózków i wszystkich fotelików, ale może się przedać i Wam :) zamówiłam, jak dojdą, to dam Wam znać jak działają.

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    hej Dziewczynki :)

Jaroszka - możesz jeszcze raz wkleić ten link z kosmetykami? coś gdzieś przeoczyłam ;)

A ja staram się jeść dobrze :) - nie odrzuciło mnie od świństewek ale świadomie ich unikam (np. cola, chipsy itd.). Wcześniej częściej się skusiłam na jakieś słodycze tylu czekolada czy ciacho ale teraz z tym cukrem to jestem zmuszona świadomie wybierać.
    Do słodyczy trochę mnie ciągnie ale wolę zrezygnować, a w nagrodę po porodzie fundnę sobie coś pysznego! :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze koktajle cukrowe ;), ja jutro mam dietetyka i zobaczę co powie ma moje 4-dniowe wyniki z glukometru :). Moim zdaniem są ok ;).

Ola proszę link: http://www.sosrodzice.pl/kosmetyki-kobiet-ciazy-sa-bezpieczne/2/

ola.321 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melanoxxx najlepiej idz do lekarza on na pewno dobierze Ci dobre leki bo my tylkoo mozemy spekulowac ale kazdy lek moze byc dobry . Mozna apap ale to Ci chyba nie pomoze lekarz zna bezpieczne silniejsze leki bezpieczne dla malucha .

Natka ale fajnie ze jestes :* Ciesze sie ze urlop udany ! Oby bole zoladkowe minely :)

Jeszcze dawno nie widzialam PauLLi , no i paru osob mi brakuje , ale to pewnie zajete kobitki tylko ja tu siedze jak jakis maniak :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja się męczę ze zgagą od 3 tygodni codziennie popoludniu obojętnie co zjem... trzyma mnie az do snu :/ czasami pomaga mi o dziwo sok pomarańczowy ale to też na jakiś czas i znów wraca... :/

nat_alia lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Podobnie jak Natalia zaczynam wg belly 7 miesiąc! :)
    Do tego dziś wizyta na 16 i zobaczymy naszego synusia :):)

Malena,biedulko,dawno zaziębiona nie byłam.. odpukać.. ale gdy zachorowałam w 3 miesiącu,piłam dużo herbaty z cytryną i miodem,jadłam czosnek (blee) no i brałam leki z serii prenalen.Na szczęście szybko pomogło czego i Tobie życzę!! :*

Miłego dnia kobietki!

Wrócę z wizyty to się odezwę,ciekawi mnie ile Mały już waży.. :)

estrella, szczesliwa_mamusia21, Bąbelek, Blondik, Nynusia, IviQ lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ponownie :-)

Dalam rade z ta glukoza... Tylko po 3 pobraniu krwi jak juz w koncu moglam cos zjesc to myslalam, ze nie przelkne i zwroce ale pomalutku zoladek sie rozkrecil i nakarmilam mojego malego glodomora :-)

Natalia i Lexie gratuluje 7 miesiaca :-)

Jaroszka ja tez bym poszla w poniedzialek na te glukoze, wyniki powinny byc tego samego dnia :-) tez mam wizyte 7 wiec wizytujemy razem :-)

Melanoixxx ja na katar bralam roztwor wody morskiej sterimar czy jakos tak no i chwilowo przynosilo ulge... Ale moja ginka stwierdzila, ze w tak zaawansowanej ciazy mozna tez i inne spraye do nosa bo to juz dziecku nie zaszkodzi... Niestety nie pamietam co ona mi polecala bo ja nie mialam potrzeby zeby ich uzywac :-) zdrowka!

A ja za chwile zbieram sie na zakupy... Zaczynamy kompletowanie wyprawki :-)

jaroszka, IviQ, Lexie lubią tę wiadomość

‹‹ 1165 1166 1167 1168 1169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ