X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny lece w takim razie po cytryny i zobaczymy czy pomoże ehhh

Onka co do uroseptu ja biorę 3x2 a i tak mnie cos dopadło :/

Dziękuje!!!! <3

Co do kotków, moja kładzie się pod brzuszkiem codziennie i się do niego przytula i mruczy a mała wtedy sobie słodko kopie, ostatnio poczuła jak mała kopła to się najeżyła popatrzyła na brzuch co to było i się polożyła znowu :D

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia to dobry wynik

l22nhdgeccid541p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No 1/3 sukcesu :P

agania, Nynusia lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusiu dziękuję za pamięć:* ja jestem jestem ale weny nie ma żadnej...jakoś zleciał weekend i mimo nadrabiania nie miałam co wtrącić ;)

Natalia i lexie gratki z okazji 7miesiąca:*

Ahh lexie akleroza nie boli ale chyba sie wyprowadzalas...chcialam spytac jak sie mieszka a jeśli pomyliłam osoby to wybacz ale z pamięcią to i mnie tragedia :(

Dziewczyny kciuki za wizyty :) my w środę na 10 i wyniki posiewu będę miała...znowu zobacze Synka <3 przez 3tyg z rzędu go widziałam więc pewnie teraz na wizytę poczekam sobie :p

Wiecie co?co do przytulania to mi brzusio w mojej ulubionej pozycji zaczyna lekko przeszkadzać ale z libido problem...w sumie po całym dniu grzebania i gotowania mam dość...i padam jak mucha ale nie śpię co jest problemem...takie życie ;)

Hmmm i tak czekałam na tel kiedy przywioza moje mebelki i co?jak mój dziś zadzwonił to okazało się że w środę kiedy ja bede wizytowac...mój R musi brać urlop specjalnie bo ja po wypłate jade to przy okazji musze kupic wszystko do kuchni bo mawet mąki nie mam :/ a wiecie jak to na zakupach długo sie siedzi :p Maluszkowi dresik w pepco chce kupic <3

Na ochrzczenie mebli zrobie mojemu pierogi z jagodami <3

Ale pierdoly ja pisze :D jak któraś będzie się nudzić to przeprasam :*
    Synek daje popalić i szaleje nieźle ale nagrań mam już pare :) ostatnio zasadzil mi kopa w żebra że od razu sie położyłam :D ahhh kocham go <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 15:20

Nynusia, szczesliwa_mamusia21, IviQ, Lexie lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam ochotę na coś do jedzenia ale nie wiem na co :( dajcie jakieś pomysły :p

l22nqps6zs1m82ws.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    80-133-82 - kamień z serca!! :D

zakocona, onka, jaroszka, szczesliwa_mamusia21, Nynusia, estrella, ZakręconaOna, Lexie lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć. Mam pytanie w sumie do dziewczyn, które zafasolkowały :) Czy w cyklu, w którym udało Wam się miałyście tak,że miałyście objawy zbliżającej się @,czułyście że @ nadchodzi a jednak okazało się,że to ciąża? :)

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    Przepraszam, że się nie odzywałam ale właśnie robimy remont pokoju i przenosimy wszystkie rzeczy. Zastanawiamy się nad kolorami a mój mąż chce cytrynowo brzoskwiniowy kolor. Ja myślałam nad fioletowo jasnym i różowo jasnym. Chcemy kupić naklejki na ścianę z imieniem naszej niuni i oczywiście naklejki na ścianę z jakimiś zwierzątkami. Patrzymy za wózkiem i kupujemy używany mam 3 typy, a nawet 4. Tutkek, Maxi-cosi, Adamex Pajero i mój ulubiony X-lander 2w1, bo marze później o spacerówce Xlander run. Patrzyłam w sklepie nowe, ale to nie dla nas ceny i wszystkie bardzo wysokie. Najtańszy z tych firm był od 1800, za te modele za 2300, 2200. 1800. Czułam się przy nich bardzo niska jakbym musiała się spinać, żeby dobrze korzystać z wózka. Nie wiem dlaczego takie wysokie wózki teraz produkują. Patrze, że tutki u mnie kosztuję od 500 zł za komplet 3w1.
    Fotelik samochodowy używany musimy jakiś kupić, bo nie mamy isofix w samochodzie, dlatego jaki polecacie? Samochód jest 17-letni i jeszcze takich rzeczy nie budowali w samochody.

I mam problem z jedzeniem nie mam apetytu, co polecacie na apetyt? Dzisiaj jestem o 2 kanapkach z szynką, sałatą, serem żółtym i pomidorem, oraz bułce z nadzieniem pomidorowym. I jadłam ok. 11 i nie chce mi się nic zjeść

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, gratulacje :)

malgo, nie potrzeba isofixu, żeby kupić nowy fotelik. Isofix w samochodzie potrzebny jest do montażu isofixu, a nie samego fotelika. Poza tym na warsztatach "bezpieczny maluch" mówili, że isofix w samochodzie można zamontować w serwisie, ale to już inna sprawa.

polkosia lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, cześć

Kciuki za wizyty zaciśnięte!

Małgo, nowy fotelik też przeciez można mocować na samych pasach. Tez nie mamy isofixa a kupujemy nowy fotelik.

Widzę, że coraz więcej z nas ma jakieś ciążowe przypadłości zgagowo-bólowe i inne. To ja sie tez trochę poskarżę...Męcza mnie superwzdecia i ostatnio bóle zołądka, które sprawiaja, że cały brzuch jest twardy jak kamień... I to sobie tak narasta od rana wieczór jest tak, że ledwo co jestem w stanie sie podniesć. Picie wody, której i tak piję za mało, sprawy nie ułatwia, mam wrażenie, że mój organizm się jej nie pozbywa;/ Do tego dochodzą jakies kłucia w całym przewodzie pokarmowym. Do tego wychodza mi śliczne rozstepy na boczkach, co tez nie wprawia mnie super nastrój.

Ech...

21.10.2015 Leon <3
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi przechodzi już ten ból :D dzisiaj w nocy ani razu mnie nie obudził a i w dzień już lepiej :D ale muszę się przyznać że posmarowałam trzy razy tą maścią końską. nie wiem czy to ona coś dała bo szczerze mówiąc nawet nie czułam żeby grzała:D co do jedzenia to ja uważam, że wszystko można oby zachowac zdrowy rozsądek. tzn oprócz tych surowo zabronionych w ciazy typu alkohol, surowe mieso, sushi, sery pleśniowe itp. na poczatku ciąży jak mialam mdłości i mowilam mojemu ginowi że nie mam ochoty na zdrowe jedzenia a przed ciaza jadłam wszystko na parze, bardo zdrowo i rozsadnie, zadnych słodyczy, coli, fast foodów i mój gin ( a człowiek studiował w kilku krajach wiec chyba głupi nie jest :P ) powiedzial ze jak mam ochote na hot doga i cole to mam zjesc hot doga i popic cola, jak mam ochote na czipsy to zjesc czipsy bo organizm ma zmagazynowane wartosci odzywcze z przed ciąży i sobie poradzi. Co prawda nie jestem za tym zeby jesc codziennie fast foody i popijać cola ale jak mamy ochote to ra na jakis czas nie zaszkodzi :) dodatkowo mozemy same przyrzadzac sobie je w domu zeby bylo zdrowiej a przynajmniej wiadomo, że ze swiezych składników. my z mężem robimy czasem pizze, czasem robie na obiad kebabki w tortillach :) ogólnie jem co mam ochote a ostatnio robilam morfo i moja lekarka pierwszego kontaktu powiedziala ze pierwszy raz w zyciu widzi zeby w ciazy miec tak rewelacyjna morfologie :D i jeszcze dodam, że czasem to co z pozoru wydaje się zdrowe tez jest niezdrowe, wiec nie zalujmy sobie czasem małych przyjemności :D

IviQ, Lexie lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgo86 jak ja bym chciała choc przez chwilę nie mieć apetytu szok...oddaj trochę mi ;) tak serio to niewiem co jest na poprawę apetytu w ciąży akurat...bo mnie to nie dotyczy.

Zakocona mam to samo kochana moja kotka leży mi na brzuchu b.często aż mąż się dziwi także te nasze kotki to mądre stworzonka nie ma co;)
    A najlepsze jest to ze zanim sie położy to stoi i ugniata łapkami brzuch :)

3i49tgf6plfmlliy.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla nie ma za co ! Fajnie ze juz bedziesz miala mebelki a z pierozkow bedzie na pewno maz zadowolony , ja czytalam i mnie nie znudzilas !

Polkosiu to super ze wyniki sa dobre :*

Czekamy jeszcze na wyniki z wizyt :)

PauLLa lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam dwie kotki i obie do mnie lgną...a najbardziej młodsza, pokaże Wam jak ona ze mną śpi:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1065ecba241e.jpg

onka, szczesliwa_mamusia21, madu, zakocona, Nynusia, ZakręconaOna, Lexie lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to chyba tylko ja mam takiego specyficznie kochajacego kota, ze nie wyraza zainteresowania moim brzuchem ;) ale moze i dobrze, bo czasem moja kicia potrafi byc mało delikatna ;)

Battinka, to samo chciałam odpisać Małgo - ja tez się chętnie podzielę moim apetytem ;) a tak serio, Malgo, to moze jesc jablka na pusty zoladek? Mi zawsze pobudzają pracę żołądka i robie się głodna.

Madu, powiem Ci, że ja też miałam takie tygodnie, że myślałam, że wieczorami mi skóra na brzuchu pęknie :/ Ale pocieszę Cię, to przechodzi. Nie jest tak codziennie. Dwie rzeczy mi pomagają - regularne wypróżnienia (o co jak wiemy w ciąży niełatwo, ale ja się staram za wszelką cenę zapobiegać zaparciom - owoce, woda etc.) i więcej leżenia na boku - wtedy ten kamień w brzuchu jest mniej odczuwalny.

jaroszka czy Twoja kicia to maine coon albo norweski leśny? śliczna <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 16:11

jaroszka lubi tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najcześciej leży wzdłuż mojego ciała obok brzucha od strony krawdzedzi lozka ;) 2 letni maine coon ogolony, bo ma tyle sierści, ze nie dało sie inaczej ;) z sierścią wygladała tak:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f9e31e6a39b9.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 16:13

polkosia, onka, Nynusia lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroczka ! Jaki koooot <3 Jaki wieeeelki , nie widzialam nigdy takiego u kogos , ale ekstra , to tak jakby miec w domu prawie psa :D Ekstraaaaaaa :D

jaroszka lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :):):):) nawet jak pies sie zachowuje szczęśliwa !!! Wcale taka wielka nie jest...kocury sa jeszcze większe i wlasnie chodzi nam po głowie zeby wziąć jeszcze 3 kota tym razem kocura rudego maine coon :)

szczesliwa_mamusia21, Nynusia lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela23 wrote:
    cześć. Mam pytanie w sumie do dziewczyn, które zafasolkowały :) Czy w cyklu, w którym udało Wam się miałyście tak,że miałyście objawy zbliżającej się @,czułyście że @ nadchodzi a jednak okazało się,że to ciąża? :)

Ja tak miałam :) ale nie nakręcaj sie tylko zrób test!

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton ja tez nie mam skurczy narazie...i oby tak zostało :)

Mogłabym napisać w takim razie jakich kosmetyków teraz stosujesz na okres ciazy? Czy wlasnie tych normalnych balsamów z tej firmy na S?

relgh371crdcdbv2.png
‹‹ 1167 1168 1169 1170 1171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ