X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgo zastanów się nad nowym fotelikiem. Nie ryzykowalabym kupna używanego, no chyba, że od zaufanej osoby. Foteliki mają 5 letnia datę waznosci (dobrze pamiętam?) Ja kupiłam maxi cosi citi za 350 zł nowy, przez internet. To chyba nie jest tak dużo, a jednak mam gwarancję, że dobrze nam posłuży. Możesz popatrzeć na necie, może są jeszcze jakieś dobre marki w rozsądnych cenach. Pisałyscie o maslach shea, które konkretnie polecacie, co bym miała pewność, że naturalne?:)

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Arielka, ja tam sery pleśniowe zjadam na pizzy, czy camemberta smażonego w panierce. I wcale nie są one surowo wzbronione. Polecam obejrzeć "o! matko". Bosacka naświetla trochę tych "zakazów/nakazów" i zmienia na normalne podejście do ciąży. I proponuję przestać ciągle myśleć o tym "czego mi nie wolno, albo tego mi wolno troszkę tylko, bo w ciąży jestem" ;)

Prawie cały pierwszy trymestr rzygałam po czymkolwiek, co zjadłam, 3/4 rzeczy mi nie wchodziło, miałam koszmarne mdłości na każdy właściwie zapach i nie mogłam mnóstwa różnych dań/potraw w siebie wcisnąć. Ledwo z łóżka wychodziłam. Gdyby nie kfc, to chyba bym tego trymestru nie przeżyła, bo to o dziwo wchodziło bez problemu. Nie mam ŻADNYCH wyrzutów sumienia, że wpierdzialałam fast fooda. Morfologię miałam idealną, mocz to samo, a dziecko rozwija się prawidłowo :)

Battinka, moja też ugniata i mruczy na całego przy tym :D Nagrałam dzisiaj to nawet :P

ja absolutnie nie mysle czego mi wolno a czego nie a co do sera to nie wiem nawet dokladnie bo nie jadam takich wiec wszystko mi jedno :D

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PauLLa wrote:
    Polkosia brawo za wyniki ;)
    A właśnie ja miałam glukoze w 21tc aż strach pomyśleć że mogę mieć robiona drugi raz :/

Szczęśliwa mamusiu kurcze wymyśl krótszą nazwe :P kochana jesteś:*

Wgl ja przy zmywaniu naczyń mam najgorzej z plecami...pp dwoch osobach zmywam na raty bo kręgosłup boli...ale myślę że za nisko się schylam...zobaczymy w srode jak to bedzie przy normalnych szafkach :)

Malgo ja nie czuje głodu kiedy jestem na maxa zajęta a tak to ciągle coś wcinam więc nie pomoge...

Battinka mój kot ekhem bo mam Panicza :D jak podchodzi to chce sie położyć na brzuszku i nagle kładzie sie obok tulac do niego jakby bał się zrobić krzywde...słodkie to :) ale wcześniej akurat leżał mi na brzuchu non stop ;)

Arielka ja czytałam że tej maści nie wolno używać w ciąży bo poprzednio miałam jakieś bóle w plecach na tyle silne że dusily mnie i musialam to rozchodzic...tyle wyczytałam u wujka google :P

Madu współczuje ale pociesze tym że ja z żołądkiem też mam takie problemy...a rozstepy na boczkach wyglądają przykro...mi na lydce tuż przy zgieciu nogi na obu wyszły dwa brzydkie poprzednio i boje sie przytyć teraz żeby kolejne nie pojawiły sie...

Nynusia ja dostałam ma grzybice tabsy i dwa dni po skończeniu ich znowu jakieś problemy czuje...juz żadne leki nie pomagają:(

Mi lekarz kazał tą maścią smarować ale nie gin tylko internista no i nie non stop tylko z umiarem :D

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie w ogóle radzicie robić zakupy typu wanienka, smoczki, jakieś pieluszki? Kupujecie przez internet, czy w normalnych sklepach?

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, a ja akurat surowego mięsa też nie zjem, chociaż ostatnio tatara serwowali na weselu i tak mi się go chciało :( Ale to już nie wiadomo skąd to mięso i ile leżało, więc trudno.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja, ja kupuję różnie. Pieluch jedną paczkę kupiłam w sklepie, a inną przez neta. Zależy od ceny, jak są dobre okazje to biorę :) A akcesoriami też tu i tu.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo , jak sie trafi w sklpie to biore w sklepie ale wiekszosc zamawiam :)

estrella zakupki sliczne !
    Ja 25 lipca koncze swoja wyprawke bo ostatni raz jade do Polski ! Nie moge sie doczekac ! :D

estrella, polkosia lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość rzeczy kupiłam przez neta na allegro u jednego ze sprzedawców.

Pieluszki tetrowe (muślinowe) i flanelowe kupiłam w świecie dziecka, bo mogłam wymacać czy są miękkie.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia ja się boję że będę powtarzać ;) ale narazie nie pytałam gin :)

Madu ja nie wiem czemu ale jem z głową a tyje jak smok :( choc moja siostra w tym samym tc jest i ja mam +5 a ona +12 a startowalam z wyzsza waga od niej.ciekawe czy wyszły jej rozstępy bo nie pytałam nawet...

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny!
    Polkosia, gratuluję wyników-super,że wszystko dobrze:)
    ja dziś po wizycie- z Młodym wszystko dobrze, morfologia w porządku, mocxz też...no i toxo ujemne:)
    We wtorek idę do diabetologa ustalić dietę:) oczywiście, jeżeli Młody będzie za duży lub będę miała insulinę to będę miała poród wywoływany- będę wtedy wrześniówką ( bo to 38-39 tydzień). Jeżeli będzie Ignaś w porządku to czekamy do daty porodu+maks. 5 dni... i znów trzeba będzie wywoływać.
    Ale wiecie co...jestem dobrej myśli:) też tak macie, że po wizycie macie tyle pozytywnej energii i myśli od swojego lekarza? ;)
    no i później oglądałam wózki...cała ciążę byłam pewna, że tylko mamas&papas sola, a tutaj zakochałam się na żywo w mutsy evo industrial:)

szczesliwa_mamusia21, polkosia lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was. Ja dziś byłam oglądać wózki i spodobał mi się taki http://allegro.pl/galactic-ekoskora-adamex-3w1-maxicosi-cabriofix-i5466710440.html przedtem byłam nastawiona na tego riko nano ale ten ma większą gondole no i jest wyższy a wy co o nim myślicie ?

onka, ss lubią tę wiadomość

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, ja tę wodę z cytryną to tak zazwyczaj trzy szklanki (czyli trzy cytryny) w ciągu popołudnia wypijam, żeby szybko zakwasić środowisko. W każdym razie więcej niż raz strzelam taki drink ;) Mam nadzieję, że się wyliżesz, to nic przyjemnego :/

Majaaa, ja też się właśnie nad Maxi Cosi Citi zastanawiam. I jeśli jutro się okaże, że adaptery, które przyjdą, faktycznie pasują do naszego używanego wózka i do Maxi Cosi, to chyba się zdecyduję. Co do miejsca zakupów - ja też kupuję tam, gdzie jest jakaś okazja :) A przy droższych rzeczach zawsze wchodzę na ceneo.

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny !
    Widze , ze juz wiekszos po glukozie . Ja ide w sobote i tak sie zastanawiam, czy rano przed wyjsciem bede mogla wypic troche wody ?

Co do jedzenia i kremow to ja czytam i sprawdzam etykietki w miare rozsadku . Nie popadam w paranoje . Wiem napewn , ze wiekszosc prodoktow ktore "niby" sa zakazane w ciazy moza jesc , bo sa zazwyczaj np. pasteryzowane( moj ulubiony ser brie ).
    Szczesliwa-mamusia ja tez bede konczyc wyprawke w polsce :)
    Wiekszosc zakupow postaram sie zrobic w kraju i dokupie tylko kosmetyki we francji .

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajkajolka- ja nie piłam wody, jedynie łyka:) to samo pielęgniarka mi powiedziała, ze czekając mogę się napić, ale niewiele- żeby się krew nie rozrzedziła :) dasz radę! :)

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Estrella, ja po glukozie czułam się słabo aż do popołudnia... Musiałam w łóżku przeleżeć. A po 1h to mnie jakieś gorące poty oblały. Także może to częściowo jej wina. A zakupy super :D Mnie cieszy wszystko dla maluchów, haha :D

Hmm to moze faktycznie przez glukoze... Jak czekalam te 2 h to co jakis czas mi sie niedobrze robilo, tak ciezko na zoladku... Po powrocie do domu tez musialam sie polozyc :-)

Ja czesc rzeczy kupuje przez internet a inne w sklepie stacjonarnym zalezy gdzie akurat sa promocje lub rzeczy ktore mi sie podobaja :-) dzis stwierdzilam, ze zdecydowanie za duzy jest wybor bo nie wiadomo na co sie zdecydowac... Wszystko takie sliczne :-)

• IviQ Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Ewwiel no jeszcze dwa dni Ci zostały :) za to ja dokładnie dzisiaj rozpoczynam 6 miesiąc, ale super!!!

Dziewczyny pytałam sie wcześniej, ale chyba żadna mi nie odpisała, czy jak pójdę w piątek na glukozę, to bedzie 23 i 3 dni to nie bedzie za wcześnie? Lekarz mi kazał iść przed wizyta, która mam 7lipca....czy któraś z was była tak wcześnie na glukozie?
    ja byłam nawet tydzień szybciej bo w 23 tyg ale lekarka kazała miec wyniki przed wizytą więc i tak poczekałam jak najadalej, bo skierowanie dała mi juz w 19 tyg

jaroszka lubi tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po południowej drzemce:)
    Swineczko wrzucam obiecane zdjęcie brzuszka dla Ciebie a raczej jego braku jak na ten tydzień hihi
    A teraz będę Was nadrabiac:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/14a5c5c929479.jpg.html

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zakupów dla malucha, to rozważam zakup tego podobno cuda http://otulacz.pl/tag-produktu/noworodek/ zamiast typowego otulacza, koleżanki chwalą, ze żal nie kupić

km5st5odymuuq2ts.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez słyszałam o woombie, że to super sprawa i też się zastanawiam nad zakupem :)

polkosia lubi tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
‹‹ 1169 1170 1171 1172 1173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ