X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgo zastanów się nad nowym fotelikiem. Nie ryzykowalabym kupna używanego, no chyba, że od zaufanej osoby. Foteliki mają 5 letnia datę waznosci (dobrze pamiętam?) Ja kupiłam maxi cosi citi za 350 zł nowy, przez internet. To chyba nie jest tak dużo, a jednak mam gwarancję, że dobrze nam posłuży. Możesz popatrzeć na necie, może są jeszcze jakieś dobre marki w rozsądnych cenach. Pisałyscie o maslach shea, które konkretnie polecacie, co bym miała pewność, że naturalne?:)

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Arielka, ja tam sery pleśniowe zjadam na pizzy, czy camemberta smażonego w panierce. I wcale nie są one surowo wzbronione. Polecam obejrzeć "o! matko". Bosacka naświetla trochę tych "zakazów/nakazów" i zmienia na normalne podejście do ciąży. I proponuję przestać ciągle myśleć o tym "czego mi nie wolno, albo tego mi wolno troszkę tylko, bo w ciąży jestem" ;)

Prawie cały pierwszy trymestr rzygałam po czymkolwiek, co zjadłam, 3/4 rzeczy mi nie wchodziło, miałam koszmarne mdłości na każdy właściwie zapach i nie mogłam mnóstwa różnych dań/potraw w siebie wcisnąć. Ledwo z łóżka wychodziłam. Gdyby nie kfc, to chyba bym tego trymestru nie przeżyła, bo to o dziwo wchodziło bez problemu. Nie mam ŻADNYCH wyrzutów sumienia, że wpierdzialałam fast fooda. Morfologię miałam idealną, mocz to samo, a dziecko rozwija się prawidłowo :)

Battinka, moja też ugniata i mruczy na całego przy tym :D Nagrałam dzisiaj to nawet :P

ja absolutnie nie mysle czego mi wolno a czego nie a co do sera to nie wiem nawet dokladnie bo nie jadam takich wiec wszystko mi jedno :D

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PauLLa wrote:
    Polkosia brawo za wyniki ;)
    A właśnie ja miałam glukoze w 21tc aż strach pomyśleć że mogę mieć robiona drugi raz :/

Szczęśliwa mamusiu kurcze wymyśl krótszą nazwe :P kochana jesteś:*

Wgl ja przy zmywaniu naczyń mam najgorzej z plecami...pp dwoch osobach zmywam na raty bo kręgosłup boli...ale myślę że za nisko się schylam...zobaczymy w srode jak to bedzie przy normalnych szafkach :)

Malgo ja nie czuje głodu kiedy jestem na maxa zajęta a tak to ciągle coś wcinam więc nie pomoge...

Battinka mój kot ekhem bo mam Panicza :D jak podchodzi to chce sie położyć na brzuszku i nagle kładzie sie obok tulac do niego jakby bał się zrobić krzywde...słodkie to :) ale wcześniej akurat leżał mi na brzuchu non stop ;)

Arielka ja czytałam że tej maści nie wolno używać w ciąży bo poprzednio miałam jakieś bóle w plecach na tyle silne że dusily mnie i musialam to rozchodzic...tyle wyczytałam u wujka google :P

Madu współczuje ale pociesze tym że ja z żołądkiem też mam takie problemy...a rozstepy na boczkach wyglądają przykro...mi na lydce tuż przy zgieciu nogi na obu wyszły dwa brzydkie poprzednio i boje sie przytyć teraz żeby kolejne nie pojawiły sie...

Nynusia ja dostałam ma grzybice tabsy i dwa dni po skończeniu ich znowu jakieś problemy czuje...juz żadne leki nie pomagają:(

Mi lekarz kazał tą maścią smarować ale nie gin tylko internista no i nie non stop tylko z umiarem :D

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie w ogóle radzicie robić zakupy typu wanienka, smoczki, jakieś pieluszki? Kupujecie przez internet, czy w normalnych sklepach?

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, a ja akurat surowego mięsa też nie zjem, chociaż ostatnio tatara serwowali na weselu i tak mi się go chciało :( Ale to już nie wiadomo skąd to mięso i ile leżało, więc trudno.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja, ja kupuję różnie. Pieluch jedną paczkę kupiłam w sklepie, a inną przez neta. Zależy od ceny, jak są dobre okazje to biorę :) A akcesoriami też tu i tu.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo , jak sie trafi w sklpie to biore w sklepie ale wiekszosc zamawiam :)

estrella zakupki sliczne !
    Ja 25 lipca koncze swoja wyprawke bo ostatni raz jade do Polski ! Nie moge sie doczekac ! :D

estrella, polkosia lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość rzeczy kupiłam przez neta na allegro u jednego ze sprzedawców.

Pieluszki tetrowe (muślinowe) i flanelowe kupiłam w świecie dziecka, bo mogłam wymacać czy są miękkie.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia ja się boję że będę powtarzać ;) ale narazie nie pytałam gin :)

Madu ja nie wiem czemu ale jem z głową a tyje jak smok :( choc moja siostra w tym samym tc jest i ja mam +5 a ona +12 a startowalam z wyzsza waga od niej.ciekawe czy wyszły jej rozstępy bo nie pytałam nawet...

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny!
    Polkosia, gratuluję wyników-super,że wszystko dobrze:)
    ja dziś po wizycie- z Młodym wszystko dobrze, morfologia w porządku, mocxz też...no i toxo ujemne:)
    We wtorek idę do diabetologa ustalić dietę:) oczywiście, jeżeli Młody będzie za duży lub będę miała insulinę to będę miała poród wywoływany- będę wtedy wrześniówką ( bo to 38-39 tydzień). Jeżeli będzie Ignaś w porządku to czekamy do daty porodu+maks. 5 dni... i znów trzeba będzie wywoływać.
    Ale wiecie co...jestem dobrej myśli:) też tak macie, że po wizycie macie tyle pozytywnej energii i myśli od swojego lekarza? ;)
    no i później oglądałam wózki...cała ciążę byłam pewna, że tylko mamas&papas sola, a tutaj zakochałam się na żywo w mutsy evo industrial:)

szczesliwa_mamusia21, polkosia lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was. Ja dziś byłam oglądać wózki i spodobał mi się taki http://allegro.pl/galactic-ekoskora-adamex-3w1-maxicosi-cabriofix-i5466710440.html przedtem byłam nastawiona na tego riko nano ale ten ma większą gondole no i jest wyższy a wy co o nim myślicie ?

onka, ss lubią tę wiadomość

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, ja tę wodę z cytryną to tak zazwyczaj trzy szklanki (czyli trzy cytryny) w ciągu popołudnia wypijam, żeby szybko zakwasić środowisko. W każdym razie więcej niż raz strzelam taki drink ;) Mam nadzieję, że się wyliżesz, to nic przyjemnego :/

Majaaa, ja też się właśnie nad Maxi Cosi Citi zastanawiam. I jeśli jutro się okaże, że adaptery, które przyjdą, faktycznie pasują do naszego używanego wózka i do Maxi Cosi, to chyba się zdecyduję. Co do miejsca zakupów - ja też kupuję tam, gdzie jest jakaś okazja :) A przy droższych rzeczach zawsze wchodzę na ceneo.

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny !
    Widze , ze juz wiekszos po glukozie . Ja ide w sobote i tak sie zastanawiam, czy rano przed wyjsciem bede mogla wypic troche wody ?

Co do jedzenia i kremow to ja czytam i sprawdzam etykietki w miare rozsadku . Nie popadam w paranoje . Wiem napewn , ze wiekszosc prodoktow ktore "niby" sa zakazane w ciazy moza jesc , bo sa zazwyczaj np. pasteryzowane( moj ulubiony ser brie ).
    Szczesliwa-mamusia ja tez bede konczyc wyprawke w polsce :)
    Wiekszosc zakupow postaram sie zrobic w kraju i dokupie tylko kosmetyki we francji .

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajkajolka- ja nie piłam wody, jedynie łyka:) to samo pielęgniarka mi powiedziała, ze czekając mogę się napić, ale niewiele- żeby się krew nie rozrzedziła :) dasz radę! :)

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Estrella, ja po glukozie czułam się słabo aż do popołudnia... Musiałam w łóżku przeleżeć. A po 1h to mnie jakieś gorące poty oblały. Także może to częściowo jej wina. A zakupy super :D Mnie cieszy wszystko dla maluchów, haha :D

Hmm to moze faktycznie przez glukoze... Jak czekalam te 2 h to co jakis czas mi sie niedobrze robilo, tak ciezko na zoladku... Po powrocie do domu tez musialam sie polozyc :-)

Ja czesc rzeczy kupuje przez internet a inne w sklepie stacjonarnym zalezy gdzie akurat sa promocje lub rzeczy ktore mi sie podobaja :-) dzis stwierdzilam, ze zdecydowanie za duzy jest wybor bo nie wiadomo na co sie zdecydowac... Wszystko takie sliczne :-)

• IviQ Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Ewwiel no jeszcze dwa dni Ci zostały :) za to ja dokładnie dzisiaj rozpoczynam 6 miesiąc, ale super!!!

Dziewczyny pytałam sie wcześniej, ale chyba żadna mi nie odpisała, czy jak pójdę w piątek na glukozę, to bedzie 23 i 3 dni to nie bedzie za wcześnie? Lekarz mi kazał iść przed wizyta, która mam 7lipca....czy któraś z was była tak wcześnie na glukozie?
    ja byłam nawet tydzień szybciej bo w 23 tyg ale lekarka kazała miec wyniki przed wizytą więc i tak poczekałam jak najadalej, bo skierowanie dała mi juz w 19 tyg

jaroszka lubi tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po południowej drzemce:)
    Swineczko wrzucam obiecane zdjęcie brzuszka dla Ciebie a raczej jego braku jak na ten tydzień hihi
    A teraz będę Was nadrabiac:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/14a5c5c929479.jpg.html

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zakupów dla malucha, to rozważam zakup tego podobno cuda http://otulacz.pl/tag-produktu/noworodek/ zamiast typowego otulacza, koleżanki chwalą, ze żal nie kupić

km5st5odymuuq2ts.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez słyszałam o woombie, że to super sprawa i też się zastanawiam nad zakupem :)

polkosia lubi tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
‹‹ 1169 1170 1171 1172 1173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ