X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Wpadłam zobaczyć co u Was, mam nadzieję, że wszystko ok.
    Ja dalej mam gości, więc spędzam z nimi sporo czasu.
    Byłam na USG 4D i mam tutaj moją Aurelkę :

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5d5b60c78909.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/704b75bd4891.jpg

Mała sroczka ssała kciuka i nie za bardzo chciała wziąć rączkę z buzi, na szczęście udało się.

Piękna lista dziewczyny, fajnie się nam poukładało, prawie po równo.

Wiedźma ma Kota, żeby było do pary to wypada, że będziesz miała dziewczynkę ;)

Jak tam Wasze brzucholki?

Mój rośnie, a mała w nim fika, ostatnio tak mocno, że aż mi się ciepło zrobiło!

Z nowych ciążowych dolegliwości, to strasznie zaczęły puchnąć mi stopy, kostki i palce u rąk, ciekawe co jeszcze mnie czeka.

A jak u Was?

Buziaki!

zakocona, Lexie, szczesliwa_mamusia21, madu, ewwiel, jaroszka, onka, Nynusia, ZakręconaOna, linka220, Kasia82, Magnosia, polkosia, annggela, Blondik, stokrotka25, nat_alia lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie fotki az nie moge oderwac wzroku ! <3 Cudna Aurelcia po prostu !

Muffinka1019, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Ewwiel, fajnie,ze nie tylko ja taka nawiedzona;) ja robię pastę z glinki zielonej,oleju kokosowego i olejku mentolowego:) wiadomo,nie ma takiej przyjemnisci i odświeżenia jak zwykle pasta,ale nie zniecheca mnie to;) moja mama byla sceptyczna dopóki nie dostala zapalenia slinianek od pasty i dzwonila i prosila o mój specyfik wiec z radością jej dalam i używa juz z rok:) ale musze wypróbować Twojej;) jakas odmiana:) sody używam na godzien,mam z 5 kg to starczy;)
    Planuje tez zrobić z niej proszek do prania dla maluszka i przy okazji dla nas:)
    Aleksandra , mi wlasnie lekarz zalecał ten lek o ktorym piszesz,ale po przeanalizowaniu za i przeciw nie wzięłam go,zmieniłam calkowicie tryb zycia,zdrowe nieprzetworzone jedzonko i naturalne kosmetyki i pomoglo:) od tej pory nie ufam lekarzom i zawsze kwestionuje to co mówią;)
    Byl czas ze na wszystko dawali antybiotyki,bo tak ich uczyli,a teraz wiadomo,ze antybiotyk to ostateczność,wiec oni tez nie są alfa i omega i trzeba zawsze samemu pomyśleć:)
    A jak planujesz zrobić ten proszek? Bo jestem zainteresowana. Wiem tylko ze można się dosypywać i ładnie wybiela.
    Też jestem sceptyczna co do lekarzy. Mi ciągle chcą wyciąć zdrowa czesc ciała tak profilaktycznie, żeby nie trzeba było kontrolować stanu zdrowia badaniami a ja się nie zgadzam z takim podejściem... I walczę sama jak mogę.
    A jaki masz stosunek do szczepień?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 20:29

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie jedyne co zmusiłoby mnie do używania wilorazowych to właśnie uczulenie. Ale przeciez moje dziecko nie zrobii mi tego, że bedzie uczulone na pieluchy :)
    A to czy jednorazowe czy wielorazowe nie ma znaczenia przy odpieluchowywaniu. Ja mam zamiar zacząć przestawiać na nocnik jak tylko młody bedzie chodził i się w miare komunikował.

Muffinka cudowna Aurelka, cudowne zdjęcia!

Muffinka1019 lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • agaton Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta wkladke wrzucasz razem z kupka;)
    Ja tam planuje próbować :)
    A co do nocnika to chodzi o to,ze jak dziecko sika w pampersa to i tak ma sucho,a jak sika w pieluchę to ma mokro wiec kojarzy fakty,związek przyczynowo-skutkowy:) wiadomo,ze różnie dzieci sie uczą,ale te pampersowe z reguły dluzej sie uczą,bo nie mogę skojarzyć,ze po sikaniu gatki są mokre;)

ewwiel, ZakręconaOna, ss lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka fotki przecudne :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam za moja sceptyczność ;)ale idę o zakład, ze na tych wielorazowkach wytrzymacie max 3 tygodnie.
    Kazda pieluchę trzeba zaprac, wrzucić do wora i wyprać w DETERGENCIE, a przy malym dziecku naprawde kazda wolna chwila jest na wagę złota

km5st5odymuuq2ts.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona rzeczywiście dziecko gdzie Ty masz ten brzuch i gdzie te 14 kg???? Chyba w cycki Ci poszło:) ale fajne masz te piersi zazdroszczę :)

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka, ale cudna buzia idealny nosek i usteczks wow!!!!

relgh371crdcdbv2.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka, ale ładnie widac:))
    Ewwiel, proszek jest z sody, boraksu i czegos jeszcze, nie pamiętam, bo planuje skończyć zwykly który mam i wtedy będę szukab na necie, a przepisów jest dużo:)
    Temat szczepień juz kiedys przerabialam i doszłam do wniosku, ze nie będę wydziwiać i zaszczepie na obowiązkowe choroby i bez szczepionek skojarzonych, jak najmniej ingerencji:) to takie małe ciałko...

Ja nabralam podejrzeń po przeczytaniu raportu dostępnego na pubmedzie o tym, ze lekarz Klenner wyleczyl swoich pacjentów podczas epidemi polio witamina C. Opublikowal raport, ale niestety w tym czasie akurat kończono badania nad szczepionka, wiec jakie by to byly straty, gdyby sie okazali, ze można ta "nieuleczalna" chorobę wyleczyć taniutka witC;) nikt wiec o tym nie uslyszal, a wszyscy sie szczepia;)
    Ja od 1,5 roku lecze sie Wit C ;) nawet przy grzybicy pomaga;)
    Mój brat co roku mial uczulenie przez wiosnę i lato, a teraz bierze Wit regularnie i wreszcie spokój;)
    Sorki za takie tematy moze niezbyt związane, ale moze ktoras skorzysta;)

ewwiel, Muffinka1019 lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:
    po to by zapobiec. Trochę jestem mądrzejsza. Spokojnie nie panikuje. po prostu chciałam wiedzieć co się do tego przyczynia, bo za duzo takich przypadków wokoło mnie. wiecie ja mam 40 lat więc jakby jestem w ryzykownej grupie. ale szczerze po przeczytamniu sie tylko uspokoiłam

Popieram! Ja też wolę wiedzieć więcej i ewentualnie zapobiegać. Gdybym nie czytała o poronieniach to bym nie wiedziała jak one przebiegają i co robić w przypadku jak się rozpocznie. Wszystko się może przecież wydarzyć w życiu ale świadomość tego nie powinna nam odbierać optymizmu :)

IviQ lubi tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, sama jestem ciekawa ile wytrzymam na tych pieluchach hehe, ale póki co jestem zdeterminowana;P
    Ale wiadomo, ze na wyjazdy, wyjścia kupie pampersy;)
    Kolezanka ma synka 1,5 roku i sie młody meczyl, ciągle go siusiak swedzial i dopiero pieluchy normalne ulgę mu przyniosły i używają na zmianę:)
    Ale oby wasze dzieci nie miały uczulenia!!:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa zapomniałam .... Ten otulacz to jakaś tragedia - dziecko kebab.... Co to za pomysł w ogóle? Przecież to okropne tak dziecku ruchy ograniczać....i niby on ma tak spać ze scisnietymi rekami w tym cieście ?? Dla mnie to jest masakra napewno swojemu tego nie zafunduje, ale to tylko moja opinia.

onka lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata i w jakiej postaci zażywasz ta witaminę c ?

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah jaroszka, aleś mnie rozwaliła tym dzieckiem kebabem :D :D

bóóóóób <3 co z tego, że wzdyma, jak nie mogę się powstrzymać :D?!
    btw ja dodaję łyżkę cukru na 1kg bobu, kilka ząbków czosnku, koperek, liść i korzeń chrzanu i koper włoski. jak się woda zagotuje to jeszcze solę. MNIAM

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 21:19

jaroszka lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D

A nie wyglada tak no popatrz:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7d13f2a0469d.jpg

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo zakocona interesujący sposób na robienie bobu! Jak będę gotować to tak przyrządze :)

relgh371crdcdbv2.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka a jak otulasz w rożku czy innym otulaczu to nie krępujesz ruchów? ;) Przecież właśnie o to chodzi a ograniczone ruchy przypominają maluchopwi znaną i bezpieczną „ciasnotę" w brzuchu mamy ;)

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze dziewczynki mnie ten błonnik pomaga i to aż za bardzo hihi

Ja na pewno nie będę korzystać z pieluch wielorazowych ale też słyszałam pozytywne opinie ale oczywiście i negatywne są więc ja na pewno z braku czasu przede wszystkim nie będę ich stosowac

Zakocona witaj w klubie fanek bobu chcbym miała umierać to i tak go zjem <3
    Otulacz jak dla mnie stanowcze nie , dzidzia powinna czuć się swobodnie

Muffinka Aurelia jest cudowna patrze i patrze i się napatrzeć nie mogę <3

l22nhdgeccid541p.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie Jaroszks, my tu nie mówimy o rocznym dziecku, tylko o noworodku, który byl bardziej scisniety w twoim brzuchu i zna to uczucie i zwyczajnie czuje sie bezpiecznie, poza tym noworodki maja nieskoordynowane ruchy i sie w nocy budzą i to im pozwala sie nie wybudzac.
    To zobaczycie jak ściśnięte dziecko przyniesie wam polozna po urodzeniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 21:05

polkosia lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
‹‹ 1171 1172 1173 1174 1175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ