Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny!
Wpadłam zobaczyć co u Was, mam nadzieję, że wszystko ok.
Ja dalej mam gości, więc spędzam z nimi sporo czasu.
Byłam na USG 4D i mam tutaj moją Aurelkę :
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5d5b60c78909.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/704b75bd4891.jpg
Mała sroczka ssała kciuka i nie za bardzo chciała wziąć rączkę z buzi, na szczęście udało się.
Piękna lista dziewczyny, fajnie się nam poukładało, prawie po równo.
Wiedźma ma Kota, żeby było do pary to wypada, że będziesz miała dziewczynkę
Jak tam Wasze brzucholki?
Mój rośnie, a mała w nim fika, ostatnio tak mocno, że aż mi się ciepło zrobiło!
Z nowych ciążowych dolegliwości, to strasznie zaczęły puchnąć mi stopy, kostki i palce u rąk, ciekawe co jeszcze mnie czeka.
A jak u Was?
Buziaki!zakocona, Lexie, szczesliwa_mamusia21, madu, ewwiel, jaroszka, onka, Nynusia, ZakręconaOna, linka220, Kasia82, Magnosia, polkosia, annggela, Blondik, stokrotka25, nat_alia lubią tę wiadomość
-
agaton wrote:Ewwiel, fajnie,ze nie tylko ja taka nawiedzona;) ja robię pastę z glinki zielonej,oleju kokosowego i olejku mentolowego:) wiadomo,nie ma takiej przyjemnisci i odświeżenia jak zwykle pasta,ale nie zniecheca mnie to;) moja mama byla sceptyczna dopóki nie dostala zapalenia slinianek od pasty i dzwonila i prosila o mój specyfik wiec z radością jej dalam i używa juz z rok:) ale musze wypróbować Twojej;) jakas odmiana:) sody używam na godzien,mam z 5 kg to starczy;)
Planuje tez zrobić z niej proszek do prania dla maluszka i przy okazji dla nas:)
Aleksandra , mi wlasnie lekarz zalecał ten lek o ktorym piszesz,ale po przeanalizowaniu za i przeciw nie wzięłam go,zmieniłam calkowicie tryb zycia,zdrowe nieprzetworzone jedzonko i naturalne kosmetyki i pomoglo:) od tej pory nie ufam lekarzom i zawsze kwestionuje to co mówią
Byl czas ze na wszystko dawali antybiotyki,bo tak ich uczyli,a teraz wiadomo,ze antybiotyk to ostateczność,wiec oni tez nie są alfa i omega i trzeba zawsze samemu pomyśleć
Też jestem sceptyczna co do lekarzy. Mi ciągle chcą wyciąć zdrowa czesc ciała tak profilaktycznie, żeby nie trzeba było kontrolować stanu zdrowia badaniami a ja się nie zgadzam z takim podejściem... I walczę sama jak mogę.
A jaki masz stosunek do szczepień?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 20:29
-
w sumie jedyne co zmusiłoby mnie do używania wilorazowych to właśnie uczulenie. Ale przeciez moje dziecko nie zrobii mi tego, że bedzie uczulone na pieluchy
A to czy jednorazowe czy wielorazowe nie ma znaczenia przy odpieluchowywaniu. Ja mam zamiar zacząć przestawiać na nocnik jak tylko młody bedzie chodził i się w miare komunikował.
Muffinka cudowna Aurelka, cudowne zdjęcia!Muffinka1019 lubi tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
Ta wkladke wrzucasz razem z kupka;)
Ja tam planuje próbować
A co do nocnika to chodzi o to,ze jak dziecko sika w pampersa to i tak ma sucho,a jak sika w pieluchę to ma mokro wiec kojarzy fakty,związek przyczynowo-skutkowy:) wiadomo,ze różnie dzieci sie uczą,ale te pampersowe z reguły dluzej sie uczą,bo nie mogę skojarzyć,ze po sikaniu gatki są mokre;)ewwiel, ZakręconaOna, ss lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny przepraszam za moja sceptyczność ;)ale idę o zakład, ze na tych wielorazowkach wytrzymacie max 3 tygodnie.
Kazda pieluchę trzeba zaprac, wrzucić do wora i wyprać w DETERGENCIE, a przy malym dziecku naprawde kazda wolna chwila jest na wagę złota -
Muffinka, ale ładnie widac:))
Ewwiel, proszek jest z sody, boraksu i czegos jeszcze, nie pamiętam, bo planuje skończyć zwykly który mam i wtedy będę szukab na necie, a przepisów jest dużo:)
Temat szczepień juz kiedys przerabialam i doszłam do wniosku, ze nie będę wydziwiać i zaszczepie na obowiązkowe choroby i bez szczepionek skojarzonych, jak najmniej ingerencji:) to takie małe ciałko...
Ja nabralam podejrzeń po przeczytaniu raportu dostępnego na pubmedzie o tym, ze lekarz Klenner wyleczyl swoich pacjentów podczas epidemi polio witamina C. Opublikowal raport, ale niestety w tym czasie akurat kończono badania nad szczepionka, wiec jakie by to byly straty, gdyby sie okazali, ze można ta "nieuleczalna" chorobę wyleczyć taniutka witC;) nikt wiec o tym nie uslyszal, a wszyscy sie szczepia;)
Ja od 1,5 roku lecze sie Wit Cnawet przy grzybicy pomaga;)
Mój brat co roku mial uczulenie przez wiosnę i lato, a teraz bierze Wit regularnie i wreszcie spokój;)
Sorki za takie tematy moze niezbyt związane, ale moze ktoras skorzysta;)ewwiel, Muffinka1019 lubią tę wiadomość
-
IviQ wrote:po to by zapobiec. Trochę jestem mądrzejsza. Spokojnie nie panikuje. po prostu chciałam wiedzieć co się do tego przyczynia, bo za duzo takich przypadków wokoło mnie. wiecie ja mam 40 lat więc jakby jestem w ryzykownej grupie. ale szczerze po przeczytamniu sie tylko uspokoiłam
Popieram! Ja też wolę wiedzieć więcej i ewentualnie zapobiegać. Gdybym nie czytała o poronieniach to bym nie wiedziała jak one przebiegają i co robić w przypadku jak się rozpocznie. Wszystko się może przecież wydarzyć w życiu ale świadomość tego nie powinna nam odbierać optymizmuIviQ lubi tę wiadomość
-
Agatka, sama jestem ciekawa ile wytrzymam na tych pieluchach hehe, ale póki co jestem zdeterminowana;P
Ale wiadomo, ze na wyjazdy, wyjścia kupie pampersy;)
Kolezanka ma synka 1,5 roku i sie młody meczyl, ciągle go siusiak swedzial i dopiero pieluchy normalne ulgę mu przyniosły i używają na zmianę
Ale oby wasze dzieci nie miały uczulenia!!
-
Aaaaa zapomniałam .... Ten otulacz to jakaś tragedia - dziecko kebab.... Co to za pomysł w ogóle? Przecież to okropne tak dziecku ruchy ograniczać....i niby on ma tak spać ze scisnietymi rekami w tym cieście ?? Dla mnie to jest masakra napewno swojemu tego nie zafunduje, ale to tylko moja opinia.
onka lubi tę wiadomość
-
hahah jaroszka, aleś mnie rozwaliła tym dzieckiem kebabem
bóóóóóbco z tego, że wzdyma, jak nie mogę się powstrzymać
?!
btw ja dodaję łyżkę cukru na 1kg bobu, kilka ząbków czosnku, koperek, liść i korzeń chrzanu i koper włoski. jak się woda zagotuje to jeszcze solę. MNIAMWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 21:19
jaroszka lubi tę wiadomość
-
O kurcze dziewczynki mnie ten błonnik pomaga i to aż za bardzo hihi
Ja na pewno nie będę korzystać z pieluch wielorazowych ale też słyszałam pozytywne opinie ale oczywiście i negatywne są więc ja na pewno z braku czasu przede wszystkim nie będę ich stosowac
Zakocona witaj w klubie fanek bobu chcbym miała umierać to i tak go zjem
Otulacz jak dla mnie stanowcze nie , dzidzia powinna czuć się swobodnie
Muffinka Aurelia jest cudowna patrze i patrze i się napatrzeć nie mogęMuffinka1019 lubi tę wiadomość
-
Dokladnie Jaroszks, my tu nie mówimy o rocznym dziecku, tylko o noworodku, który byl bardziej scisniety w twoim brzuchu i zna to uczucie i zwyczajnie czuje sie bezpiecznie, poza tym noworodki maja nieskoordynowane ruchy i sie w nocy budzą i to im pozwala sie nie wybudzac.
To zobaczycie jak ściśnięte dziecko przyniesie wam polozna po urodzeniuWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 21:05
polkosia lubi tę wiadomość