X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Wpadłam zobaczyć co u Was, mam nadzieję, że wszystko ok.
    Ja dalej mam gości, więc spędzam z nimi sporo czasu.
    Byłam na USG 4D i mam tutaj moją Aurelkę :

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5d5b60c78909.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/704b75bd4891.jpg

Mała sroczka ssała kciuka i nie za bardzo chciała wziąć rączkę z buzi, na szczęście udało się.

Piękna lista dziewczyny, fajnie się nam poukładało, prawie po równo.

Wiedźma ma Kota, żeby było do pary to wypada, że będziesz miała dziewczynkę ;)

Jak tam Wasze brzucholki?

Mój rośnie, a mała w nim fika, ostatnio tak mocno, że aż mi się ciepło zrobiło!

Z nowych ciążowych dolegliwości, to strasznie zaczęły puchnąć mi stopy, kostki i palce u rąk, ciekawe co jeszcze mnie czeka.

A jak u Was?

Buziaki!

zakocona, Lexie, szczesliwa_mamusia21, madu, ewwiel, jaroszka, onka, Nynusia, ZakręconaOna, linka220, Kasia82, Magnosia, polkosia, annggela, Blondik, stokrotka25, nat_alia lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie fotki az nie moge oderwac wzroku ! <3 Cudna Aurelcia po prostu !

Muffinka1019, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Ewwiel, fajnie,ze nie tylko ja taka nawiedzona;) ja robię pastę z glinki zielonej,oleju kokosowego i olejku mentolowego:) wiadomo,nie ma takiej przyjemnisci i odświeżenia jak zwykle pasta,ale nie zniecheca mnie to;) moja mama byla sceptyczna dopóki nie dostala zapalenia slinianek od pasty i dzwonila i prosila o mój specyfik wiec z radością jej dalam i używa juz z rok:) ale musze wypróbować Twojej;) jakas odmiana:) sody używam na godzien,mam z 5 kg to starczy;)
    Planuje tez zrobić z niej proszek do prania dla maluszka i przy okazji dla nas:)
    Aleksandra , mi wlasnie lekarz zalecał ten lek o ktorym piszesz,ale po przeanalizowaniu za i przeciw nie wzięłam go,zmieniłam calkowicie tryb zycia,zdrowe nieprzetworzone jedzonko i naturalne kosmetyki i pomoglo:) od tej pory nie ufam lekarzom i zawsze kwestionuje to co mówią;)
    Byl czas ze na wszystko dawali antybiotyki,bo tak ich uczyli,a teraz wiadomo,ze antybiotyk to ostateczność,wiec oni tez nie są alfa i omega i trzeba zawsze samemu pomyśleć:)
    A jak planujesz zrobić ten proszek? Bo jestem zainteresowana. Wiem tylko ze można się dosypywać i ładnie wybiela.
    Też jestem sceptyczna co do lekarzy. Mi ciągle chcą wyciąć zdrowa czesc ciała tak profilaktycznie, żeby nie trzeba było kontrolować stanu zdrowia badaniami a ja się nie zgadzam z takim podejściem... I walczę sama jak mogę.
    A jaki masz stosunek do szczepień?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 20:29

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie jedyne co zmusiłoby mnie do używania wilorazowych to właśnie uczulenie. Ale przeciez moje dziecko nie zrobii mi tego, że bedzie uczulone na pieluchy :)
    A to czy jednorazowe czy wielorazowe nie ma znaczenia przy odpieluchowywaniu. Ja mam zamiar zacząć przestawiać na nocnik jak tylko młody bedzie chodził i się w miare komunikował.

Muffinka cudowna Aurelka, cudowne zdjęcia!

Muffinka1019 lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • agaton Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta wkladke wrzucasz razem z kupka;)
    Ja tam planuje próbować :)
    A co do nocnika to chodzi o to,ze jak dziecko sika w pampersa to i tak ma sucho,a jak sika w pieluchę to ma mokro wiec kojarzy fakty,związek przyczynowo-skutkowy:) wiadomo,ze różnie dzieci sie uczą,ale te pampersowe z reguły dluzej sie uczą,bo nie mogę skojarzyć,ze po sikaniu gatki są mokre;)

ewwiel, ZakręconaOna, ss lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka fotki przecudne :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam za moja sceptyczność ;)ale idę o zakład, ze na tych wielorazowkach wytrzymacie max 3 tygodnie.
    Kazda pieluchę trzeba zaprac, wrzucić do wora i wyprać w DETERGENCIE, a przy malym dziecku naprawde kazda wolna chwila jest na wagę złota

km5st5odymuuq2ts.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona rzeczywiście dziecko gdzie Ty masz ten brzuch i gdzie te 14 kg???? Chyba w cycki Ci poszło:) ale fajne masz te piersi zazdroszczę :)

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka, ale cudna buzia idealny nosek i usteczks wow!!!!

relgh371crdcdbv2.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka, ale ładnie widac:))
    Ewwiel, proszek jest z sody, boraksu i czegos jeszcze, nie pamiętam, bo planuje skończyć zwykly który mam i wtedy będę szukab na necie, a przepisów jest dużo:)
    Temat szczepień juz kiedys przerabialam i doszłam do wniosku, ze nie będę wydziwiać i zaszczepie na obowiązkowe choroby i bez szczepionek skojarzonych, jak najmniej ingerencji:) to takie małe ciałko...

Ja nabralam podejrzeń po przeczytaniu raportu dostępnego na pubmedzie o tym, ze lekarz Klenner wyleczyl swoich pacjentów podczas epidemi polio witamina C. Opublikowal raport, ale niestety w tym czasie akurat kończono badania nad szczepionka, wiec jakie by to byly straty, gdyby sie okazali, ze można ta "nieuleczalna" chorobę wyleczyć taniutka witC;) nikt wiec o tym nie uslyszal, a wszyscy sie szczepia;)
    Ja od 1,5 roku lecze sie Wit C ;) nawet przy grzybicy pomaga;)
    Mój brat co roku mial uczulenie przez wiosnę i lato, a teraz bierze Wit regularnie i wreszcie spokój;)
    Sorki za takie tematy moze niezbyt związane, ale moze ktoras skorzysta;)

ewwiel, Muffinka1019 lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:
    po to by zapobiec. Trochę jestem mądrzejsza. Spokojnie nie panikuje. po prostu chciałam wiedzieć co się do tego przyczynia, bo za duzo takich przypadków wokoło mnie. wiecie ja mam 40 lat więc jakby jestem w ryzykownej grupie. ale szczerze po przeczytamniu sie tylko uspokoiłam

Popieram! Ja też wolę wiedzieć więcej i ewentualnie zapobiegać. Gdybym nie czytała o poronieniach to bym nie wiedziała jak one przebiegają i co robić w przypadku jak się rozpocznie. Wszystko się może przecież wydarzyć w życiu ale świadomość tego nie powinna nam odbierać optymizmu :)

IviQ lubi tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, sama jestem ciekawa ile wytrzymam na tych pieluchach hehe, ale póki co jestem zdeterminowana;P
    Ale wiadomo, ze na wyjazdy, wyjścia kupie pampersy;)
    Kolezanka ma synka 1,5 roku i sie młody meczyl, ciągle go siusiak swedzial i dopiero pieluchy normalne ulgę mu przyniosły i używają na zmianę:)
    Ale oby wasze dzieci nie miały uczulenia!!:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa zapomniałam .... Ten otulacz to jakaś tragedia - dziecko kebab.... Co to za pomysł w ogóle? Przecież to okropne tak dziecku ruchy ograniczać....i niby on ma tak spać ze scisnietymi rekami w tym cieście ?? Dla mnie to jest masakra napewno swojemu tego nie zafunduje, ale to tylko moja opinia.

onka lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata i w jakiej postaci zażywasz ta witaminę c ?

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah jaroszka, aleś mnie rozwaliła tym dzieckiem kebabem :D :D

bóóóóób <3 co z tego, że wzdyma, jak nie mogę się powstrzymać :D?!
    btw ja dodaję łyżkę cukru na 1kg bobu, kilka ząbków czosnku, koperek, liść i korzeń chrzanu i koper włoski. jak się woda zagotuje to jeszcze solę. MNIAM

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 21:19

jaroszka lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D

A nie wyglada tak no popatrz:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7d13f2a0469d.jpg

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo zakocona interesujący sposób na robienie bobu! Jak będę gotować to tak przyrządze :)

relgh371crdcdbv2.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka a jak otulasz w rożku czy innym otulaczu to nie krępujesz ruchów? ;) Przecież właśnie o to chodzi a ograniczone ruchy przypominają maluchopwi znaną i bezpieczną „ciasnotę" w brzuchu mamy ;)

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze dziewczynki mnie ten błonnik pomaga i to aż za bardzo hihi

Ja na pewno nie będę korzystać z pieluch wielorazowych ale też słyszałam pozytywne opinie ale oczywiście i negatywne są więc ja na pewno z braku czasu przede wszystkim nie będę ich stosowac

Zakocona witaj w klubie fanek bobu chcbym miała umierać to i tak go zjem <3
    Otulacz jak dla mnie stanowcze nie , dzidzia powinna czuć się swobodnie

Muffinka Aurelia jest cudowna patrze i patrze i się napatrzeć nie mogę <3

l22nhdgeccid541p.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie Jaroszks, my tu nie mówimy o rocznym dziecku, tylko o noworodku, który byl bardziej scisniety w twoim brzuchu i zna to uczucie i zwyczajnie czuje sie bezpiecznie, poza tym noworodki maja nieskoordynowane ruchy i sie w nocy budzą i to im pozwala sie nie wybudzac.
    To zobaczycie jak ściśnięte dziecko przyniesie wam polozna po urodzeniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 21:05

polkosia lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
‹‹ 1171 1172 1173 1174 1175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ