X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Czesc dziewczyny !
    Widze , ze juz wiekszos po glukozie . Ja ide w sobote i tak sie zastanawiam, czy rano przed wyjsciem bede mogla wypic troche wody ?

Co do jedzenia i kremow to ja czytam i sprawdzam etykietki w miare rozsadku . Nie popadam w paranoje . Wiem napewn , ze wiekszosc prodoktow ktore "niby" sa zakazane w ciazy moza jesc , bo sa zazwyczaj np. pasteryzowane( moj ulubiony ser brie ).
    Szczesliwa-mamusia ja tez bede konczyc wyprawke w polsce :)
    Wiekszosc zakupow postaram sie zrobic w kraju i dokupie tylko kosmetyki we francji .

Ja mogłam wypić ile chcę przed pobraniem i 0,5l w trakcie tych 2h.

lojkalojka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka ja mam w podstawie najniższa a resztę premii która dostaje pod stołem a ze biurem zarządzam ja czym bardziej upilnuje tym mam więcej kasy wiec dlatego siedzę ale mam szefa który dał mi wolna rękę i kiedy chce mogę wyjść i jechać do domu a też mogę w domu pracować czasem wiec nie jest źle na razie

ZakręconaOna, jaroszka, IviQ lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia a zapomnialam: o zaraz sobie to zrobię , dobrze ze przypomnialas mi bo zajęłam się sprzataniem i kolacja i skleroza znów !
    Arielka chyba tak , po nogach i rekach hahahaha
    Jaroszka pewnie wyskoczy ale ciekawe kiedy , jak na 6 miesiąc to znikomy hihi
    Ale co do pracujacych podziwiam !!! Jak ktoś ma swoja firme i chce to pewnie ale w jakiś zakładach cos to o nie ! Masakra no Ja nie pracuje od 7 tyg ciąży bo miałam prace siedząco chodzącą ze tak powiem ... Łaskę robili jak miała być przerwa a ja rzygalam od 7-16 tyg jak kocur !!!
    A teraz jestem w innej pracy na zwolnieniu od miesiąca i jest ok:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia to faktycznie nie najgorzej masz !

Nynusia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli mowa o upalach to u nas juz niewyrobka .W cieniu ma byc do 40°C . Woda w basenie ma 31° , a ja pracuje w restauracji gdzie na kuchni nie ma klimy i stoi duzy piec do pizzy .Co prawda pracuje 4h ,ale to wystarczy. Musze wytrzymac do 19 sierpnia . Nie bedzie to latwe . Oczywiscie jesli okaze sie , ze jest ze mna kiepso to pojde wczesniej na L4.

U nas tez modne dziecie kebab-torlilla ;)
    Ja tez nie zakupie tego wynalazku . Zawcze mozna malenstwo owinac ciasno rozkiem lub kocem .I wtedy sprawdzic czy rzeczyiscie dziecko sie uspakaja .

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    No właśnie tez słyszałam,ze dziecko lubi w rozku bo sie czuje jak u mamy w brzuchu:)

Wit C dodaje do letniej wody i rozpuszczam:) kupuje ja na allegro,dużo tego jest,bo jest coraz bardziej popularna:)

Dziewczyny przyznac sie ktora dawala przepis na pizze z patelni?? Bo chce jej osobiście podziękować za super przepis hehe,robiłam wczoraj i sie oboje z mężem i z Balbina zajadalismy hehe:)

Haha. Cieszę się ze smakowało, bo to ja podawalam przepis :-)

U nas tez od kiedy keczymy sie Wit c nie mam innych leków pod reka. Leżą gdzies w kacie szafki z lekami. Wit c podana w początkowe fazie choroby leczy ja dużo skuteczniej niż inne leki.
    Od listopada jestem na L4 i co 2tyg aż do konca lutego przesiadywalam w kolejkach do lekarza rodzinnego... Czasami nawet 2-3 godz spedzalam w poczekalni pelnej ludzi chorych z goraczka, kaszlem, jelitowka i innymi chorobami. Bylam oslabiona po operacji a mimo to nie zalapalam nic. W czasie epidemii jakiegoś wirusa, kiedy to sama pani dr przyjmowala pacjentów w maseczce, byla bardzo zdziwiona, ze tak się trzymam. Nawet powiedziała mi co mam brać jak juz mnie wirus dopadnie. Podziekowalam za rade i wyszłam. Nic mnie nie zlapalo. A zanim zaczelam brać Wit c lapalam każdego wirusa, non stop chodziłam chora. Dlatego potwierdzam to co pisze Agaton. Lewoskretna Wit c to najlepszy specyfik na choroby.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona faktycznie brzuszka nie widać ale piersi to zazdroszczę;) ale brzusio może nagle wyskoczyć i będziesz miała bardzo duży moja kumpela tak miała długo długo nic a potem nagle piłeczka taka pokaźna dosc

jaroszka lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tutaj dla chętnych ten przepis na pizze z patelnii

http://walijskiepichcenie.blogspot.com/2014/04/expresowa-pizza-z-patelni.html?m=1

lojkalojka, jaroszka, Blondik lubią tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona ,a Ty juz wyraznie czujesz ruchy , bo dzieciatko to rzeczywiscie chyba przylkejone do kregoslupa :)
    Normalnie moglabyc brac udzial w programie 'ciaza z zaskoczenia' jakbys nie wiedziala nic o lokatorze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 21:52

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia no tak premia to jest jednak bol jak odchodzi....to rozumiem, ale rzeczywiście masz milutko w pracy :)

Zakręcona, a ty mogłas zmienić prace będąc w ciazy ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 22:03

Nynusia lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha ciąża z zaskoczenia dokładnie haha:)
    Czuje ruchy wyraźnie , raz mniej bo mam łożysko z przodu:)
    Nynusia być może:) nikt nie mówi ze nie:) niech rośnie jak chce byle mały był zdrowy i żebym nie miała rozstepow ... Haha no mam ich dość :p
    Jaroszka Ja tamta prace pierwsza miałam na umowę smieciowe gdzie nawet na zwolnienie jak szlam to bezpłatne wiec się zwolnilam całkowicie ...
    Mojej mamy szefowa ma swoja firmę i powiedziała ze mnie zatrudni i zapłace jej ZUS i na zwolnienie później pójdę i dostane macierzyński i kase ze zwolnienia ...
    Od maja mam umowę , od lipca IDE dokładnie na zwolnienie a zusu place jej tylko 300 zł miesięcznie bo dofinansowanie dla opiekunek jest a ona jako opiekunkę do swojego malucha mnie zatrudniła :) także nie zginę , firmę mam w UK swoja sprzatajaca jeszcze wiec być może dostaje z UK macierzyński jeszcze wiec z tego z pl wtedy zrezygnuje najwyżej

jaroszka, Nynusia lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel dzieki :*

ewwiel lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakrecona gdzie mozna podziwiac Twoje foto ? Ominelam ? Tez bym chciala zobaczyc tem maly brzusio ! :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/14a5c5c929479.jpg.html
    A proszę Cie bardzo hihi
    Wybaczcie za me nieogarniecie ...

szczesliwa_mamusia21, ewwiel, Muffinka1019, Lexie lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona mądrze to rozegralas :) dobrze zrozumiałam, ze masz rownież swoją działalność?

relgh371crdcdbv2.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuuuje ! :) OOO ekstra , jestem fanka takich brzucholow bo sama jestem posiadaczka nieduzego :D

Ciaza z zaskoczenia mnie rozbawila :D ALe bedzie nam fajnie w lato , ja jeszcze moge robic wszystko , golic sie malowac paznokcie u stop wiazac buty hehe :D

ps. nie widze nieogarniecia :P
    Cud miod malinka Twoj brzusio :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 22:10

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ale w UK:)
    No jakoś człowiek musi sobie radzić w życiu haha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Dziekuuuje ! :) OOO ekstra , jestem fanka takich brzucholow bo sama jestem posiadaczka nieduzego :D

Ciaza z zaskoczenia mnie rozbawila :D ALe bedzie nam fajnie w lato , ja jeszcze moge robic wszystko , golic sie malowac paznokcie u stop wizac buty hehe :D

ps. nie widze nieogarniecia :P
    Cud miod malinka Twoj brzusio :*
    No helol hahaha włos w piec stron:) lustro dość brudne hahaha wszystko po kąpieli i przed sprzataniem :)
    No fajnie fajnie chociaż ciort wie kiedy nas wysadzi :D

Nynusia, jaroszka lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka tak w pracy mam super. Biurem sobie zarządzam jak chce szef mi się nie wtrąca ważne żeby kasa była. Wyszkolilam dziewczynę z którą się zakolegowalam i jak odejdę to ona przejmie moje obowiązki na chwile obecna bardzo dba o mnie hihi wróci moja druga koleżanka z macierzyńskiego a ja tylko będę dogladac biura czy wszystko ok

l22nhdgeccid541p.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super świnko, bo Ty jeszcze jesteś prosiaczek mały i juz taka bizneswoman ??? Brawo!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 22:10

Nynusia, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
‹‹ 1173 1174 1175 1176 1177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ