X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Czesc dziewczyny !
    Widze , ze juz wiekszos po glukozie . Ja ide w sobote i tak sie zastanawiam, czy rano przed wyjsciem bede mogla wypic troche wody ?

Co do jedzenia i kremow to ja czytam i sprawdzam etykietki w miare rozsadku . Nie popadam w paranoje . Wiem napewn , ze wiekszosc prodoktow ktore "niby" sa zakazane w ciazy moza jesc , bo sa zazwyczaj np. pasteryzowane( moj ulubiony ser brie ).
    Szczesliwa-mamusia ja tez bede konczyc wyprawke w polsce :)
    Wiekszosc zakupow postaram sie zrobic w kraju i dokupie tylko kosmetyki we francji .

Ja mogłam wypić ile chcę przed pobraniem i 0,5l w trakcie tych 2h.

lojkalojka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka ja mam w podstawie najniższa a resztę premii która dostaje pod stołem a ze biurem zarządzam ja czym bardziej upilnuje tym mam więcej kasy wiec dlatego siedzę ale mam szefa który dał mi wolna rękę i kiedy chce mogę wyjść i jechać do domu a też mogę w domu pracować czasem wiec nie jest źle na razie

ZakręconaOna, jaroszka, IviQ lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia a zapomnialam: o zaraz sobie to zrobię , dobrze ze przypomnialas mi bo zajęłam się sprzataniem i kolacja i skleroza znów !
    Arielka chyba tak , po nogach i rekach hahahaha
    Jaroszka pewnie wyskoczy ale ciekawe kiedy , jak na 6 miesiąc to znikomy hihi
    Ale co do pracujacych podziwiam !!! Jak ktoś ma swoja firme i chce to pewnie ale w jakiś zakładach cos to o nie ! Masakra no Ja nie pracuje od 7 tyg ciąży bo miałam prace siedząco chodzącą ze tak powiem ... Łaskę robili jak miała być przerwa a ja rzygalam od 7-16 tyg jak kocur !!!
    A teraz jestem w innej pracy na zwolnieniu od miesiąca i jest ok:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia to faktycznie nie najgorzej masz !

Nynusia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli mowa o upalach to u nas juz niewyrobka .W cieniu ma byc do 40°C . Woda w basenie ma 31° , a ja pracuje w restauracji gdzie na kuchni nie ma klimy i stoi duzy piec do pizzy .Co prawda pracuje 4h ,ale to wystarczy. Musze wytrzymac do 19 sierpnia . Nie bedzie to latwe . Oczywiscie jesli okaze sie , ze jest ze mna kiepso to pojde wczesniej na L4.

U nas tez modne dziecie kebab-torlilla ;)
    Ja tez nie zakupie tego wynalazku . Zawcze mozna malenstwo owinac ciasno rozkiem lub kocem .I wtedy sprawdzic czy rzeczyiscie dziecko sie uspakaja .

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    No właśnie tez słyszałam,ze dziecko lubi w rozku bo sie czuje jak u mamy w brzuchu:)

Wit C dodaje do letniej wody i rozpuszczam:) kupuje ja na allegro,dużo tego jest,bo jest coraz bardziej popularna:)

Dziewczyny przyznac sie ktora dawala przepis na pizze z patelni?? Bo chce jej osobiście podziękować za super przepis hehe,robiłam wczoraj i sie oboje z mężem i z Balbina zajadalismy hehe:)

Haha. Cieszę się ze smakowało, bo to ja podawalam przepis :-)

U nas tez od kiedy keczymy sie Wit c nie mam innych leków pod reka. Leżą gdzies w kacie szafki z lekami. Wit c podana w początkowe fazie choroby leczy ja dużo skuteczniej niż inne leki.
    Od listopada jestem na L4 i co 2tyg aż do konca lutego przesiadywalam w kolejkach do lekarza rodzinnego... Czasami nawet 2-3 godz spedzalam w poczekalni pelnej ludzi chorych z goraczka, kaszlem, jelitowka i innymi chorobami. Bylam oslabiona po operacji a mimo to nie zalapalam nic. W czasie epidemii jakiegoś wirusa, kiedy to sama pani dr przyjmowala pacjentów w maseczce, byla bardzo zdziwiona, ze tak się trzymam. Nawet powiedziała mi co mam brać jak juz mnie wirus dopadnie. Podziekowalam za rade i wyszłam. Nic mnie nie zlapalo. A zanim zaczelam brać Wit c lapalam każdego wirusa, non stop chodziłam chora. Dlatego potwierdzam to co pisze Agaton. Lewoskretna Wit c to najlepszy specyfik na choroby.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona faktycznie brzuszka nie widać ale piersi to zazdroszczę;) ale brzusio może nagle wyskoczyć i będziesz miała bardzo duży moja kumpela tak miała długo długo nic a potem nagle piłeczka taka pokaźna dosc

jaroszka lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tutaj dla chętnych ten przepis na pizze z patelnii

http://walijskiepichcenie.blogspot.com/2014/04/expresowa-pizza-z-patelni.html?m=1

lojkalojka, jaroszka, Blondik lubią tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona ,a Ty juz wyraznie czujesz ruchy , bo dzieciatko to rzeczywiscie chyba przylkejone do kregoslupa :)
    Normalnie moglabyc brac udzial w programie 'ciaza z zaskoczenia' jakbys nie wiedziala nic o lokatorze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 21:52

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia no tak premia to jest jednak bol jak odchodzi....to rozumiem, ale rzeczywiście masz milutko w pracy :)

Zakręcona, a ty mogłas zmienić prace będąc w ciazy ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 22:03

Nynusia lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha ciąża z zaskoczenia dokładnie haha:)
    Czuje ruchy wyraźnie , raz mniej bo mam łożysko z przodu:)
    Nynusia być może:) nikt nie mówi ze nie:) niech rośnie jak chce byle mały był zdrowy i żebym nie miała rozstepow ... Haha no mam ich dość :p
    Jaroszka Ja tamta prace pierwsza miałam na umowę smieciowe gdzie nawet na zwolnienie jak szlam to bezpłatne wiec się zwolnilam całkowicie ...
    Mojej mamy szefowa ma swoja firmę i powiedziała ze mnie zatrudni i zapłace jej ZUS i na zwolnienie później pójdę i dostane macierzyński i kase ze zwolnienia ...
    Od maja mam umowę , od lipca IDE dokładnie na zwolnienie a zusu place jej tylko 300 zł miesięcznie bo dofinansowanie dla opiekunek jest a ona jako opiekunkę do swojego malucha mnie zatrudniła :) także nie zginę , firmę mam w UK swoja sprzatajaca jeszcze wiec być może dostaje z UK macierzyński jeszcze wiec z tego z pl wtedy zrezygnuje najwyżej

jaroszka, Nynusia lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel dzieki :*

ewwiel lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakrecona gdzie mozna podziwiac Twoje foto ? Ominelam ? Tez bym chciala zobaczyc tem maly brzusio ! :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/14a5c5c929479.jpg.html
    A proszę Cie bardzo hihi
    Wybaczcie za me nieogarniecie ...

szczesliwa_mamusia21, ewwiel, Muffinka1019, Lexie lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona mądrze to rozegralas :) dobrze zrozumiałam, ze masz rownież swoją działalność?

relgh371crdcdbv2.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuuuje ! :) OOO ekstra , jestem fanka takich brzucholow bo sama jestem posiadaczka nieduzego :D

Ciaza z zaskoczenia mnie rozbawila :D ALe bedzie nam fajnie w lato , ja jeszcze moge robic wszystko , golic sie malowac paznokcie u stop wiazac buty hehe :D

ps. nie widze nieogarniecia :P
    Cud miod malinka Twoj brzusio :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 22:10

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ale w UK:)
    No jakoś człowiek musi sobie radzić w życiu haha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Dziekuuuje ! :) OOO ekstra , jestem fanka takich brzucholow bo sama jestem posiadaczka nieduzego :D

Ciaza z zaskoczenia mnie rozbawila :D ALe bedzie nam fajnie w lato , ja jeszcze moge robic wszystko , golic sie malowac paznokcie u stop wizac buty hehe :D

ps. nie widze nieogarniecia :P
    Cud miod malinka Twoj brzusio :*
    No helol hahaha włos w piec stron:) lustro dość brudne hahaha wszystko po kąpieli i przed sprzataniem :)
    No fajnie fajnie chociaż ciort wie kiedy nas wysadzi :D

Nynusia, jaroszka lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka tak w pracy mam super. Biurem sobie zarządzam jak chce szef mi się nie wtrąca ważne żeby kasa była. Wyszkolilam dziewczynę z którą się zakolegowalam i jak odejdę to ona przejmie moje obowiązki na chwile obecna bardzo dba o mnie hihi wróci moja druga koleżanka z macierzyńskiego a ja tylko będę dogladac biura czy wszystko ok

l22nhdgeccid541p.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super świnko, bo Ty jeszcze jesteś prosiaczek mały i juz taka bizneswoman ??? Brawo!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 22:10

Nynusia, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
‹‹ 1173 1174 1175 1176 1177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ