Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Eeeee tam ! To się chwali , ze nie jesteś jakąś sztywniara której nic nie można powiedzieć !
A kolor włosów masz mega zajebisty jak fotki wrzucilas !
Miałam podobny jeszcze parę tyg temu ale zmieniłam na czarny , na taki co zawsze nosilam i najlepiej się w nim czuje:)jaroszka lubi tę wiadomość
-
A ja corke odzwyczailam od pampersow w wieku 17 miesiecy i nie bylo potrzeby uzywania tetry . Wiadomo trzeba byc cierpliwym i najlepiej to robic w okresie letnim , bo dziecko sie nie przeziebi z mokra pupcia .
~Rewianka~ lubi tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Jak studiowałam, to opiekowałam się dziećmi i właśnie jakoś w lato wypadało jednej podopiecznej 1,5 roku i wtedy zaczęłam ją odstawiać, a ona łapać. Zdarzało jej się sikać po nogach, ale to na spacerze, jak była w ferworze zabawy, a tak w domu pod koniec wakacji już ogarniała. U nas akurat też na lato trochę ponad 1,5 roku wypadnie, to będziemy działać
Znam też przypadki, że już roczne maluchy sikają na nocnik. Także nie jest to niemożliwe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 22:43
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia wrote:Jak studiowałam, to opiekowałam się dziećmi i właśnie jakoś w lato wypadało jednej podopiecznej 1,5 roku i wtedy zaczęłam ją odstawiać, a ona łapać. Zdarzało jej się sikać po nogach, ale to na spacerze, jak była w ferworze zabawy, a tak w domu pod koniec wakacji już ogarniała. U nas akurat też na lato trochę ponad 1,5 roku wypadnie, to będziemy działać
Znam też przypadki, że już roczne maluchy sikają na nocnik.
A jej brat który chodzi do przedszkola wiec moja mama się nim wgle nie zajmuje ma 3 lata i on sika w pampersy i kupe robi normalnie a jak mu pampersa rodzice zdejmują to jakby na zawołanie saraczki dostawał za każdym razem i sra w majtki chodzi wyciera się i rzuca krzycząc ze chce pampersa albo tak dalej będzie ! Szok , nie wychowane dziecko strasznie , panie w przedszkolu mega narzekają ale to prywatne wiec nikt za dużo nie pogadac !polkosia lubi tę wiadomość
-
polkosia wrote:Jak studiowałam, to opiekowałam się dziećmi i właśnie jakoś w lato wypadało jednej podopiecznej 1,5 roku i wtedy zaczęłam ją odstawiać, a ona łapać. Zdarzało jej się sikać po nogach, ale to na spacerze, jak była w ferworze zabawy, a tak w domu pod koniec wakacji już ogarniała. U nas akurat też na lato trochę ponad 1,5 roku wypadnie, to będziemy działać
Znam też przypadki, że już roczne maluchy sikają na nocnik. Także nie jest to niemożliwe
sa takie kobietki co od urodzenia dzieci wysadzają- co jest dla mnnie hiper grubą przesadą!
http://dziecisawazne.pl/naturalna-higiena-niemowlat-czyli-dziecko-bez-pieluchy/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 22:49
21.10.2015 Leon -
madu wrote:To na pewno, niektóre noworodki mają silne nieskoordynowane odruchy i często się wybudzają tylko przez to i to ma im zapewnić spokojny sen. Aczkolwiek, rożek i kocyk czy pieluszka zapewne działają tak samo
a wkładanie dziecka w taka skarpetę pewnie i jest wynalazkiem 21 wieku
madu lubi tę wiadomość
-
No wiadomo, nie popadajmy ze skrajności w skrajność, ale 3-latek to jednak już za duże dziecko na pieluchy, wg mnie oczywiście. Pomijam kwestie finansowe
Szkoda kasy na pieluchy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 22:53
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Zgadzam się, 3 latek w pielusze to juz troche przesada, przykład z wysadzanymi niemowlakami jest przesada w druga stronę. A prawda jest taka, że dobrze jest dzieciaka obserwowac, bo w pewnym momencie na prawdę widać, że jest gotowy na pożegnanie z pieluchą. a z tym 3 latkiem, cos musiało pojść nie tak, że tak wymusza te pieluchę...
polkosia lubi tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
Nie wiem , wiesz moja Mama się nim nie zajmuje wiec nie interesuje się za mocno chociaż nie raz próbowała ale nic ...
Zajmuje się mała i wystarczy . On chodzi do jakiegoś prywatnego gdzie oni płacą 1300 zł miesięcznie wiec gadać za dużo nie mogą ale mimo wszystko tak w przedszkolach jest ze nie chcxa takich dzieci bo normalne ze Pani w przedszkolu jest od zajmowania się owszem ale nie od zmieniania posłuch takim wielkim dzieciom , tym bardziej ze ich kupy to nie te pierwsze kupeczki jak u noworodka a normalna kupa jak u dorosolego -
Własnie z tego co wiem to w publicznych przedszkolach tez warunkiem przyjęcia jest dziecko bez pieluchy, ale prywatne no tak co innego...i jeszcze za taką kasę, na pewno przedszkolanki są przeszczęśliwe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 23:10
21.10.2015 Leon