Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
O jestem pierwsza !
Dzien dobry !
Jaka ja jestem dzisiaj niewyspana . Moja corka wedrowala od lozka do lozka , bo komar jej spac nie dal i oczywiscie za kazdym razem informowala mnieotym . Teraz siedze i pije napoj zycia -kawe ,bez ktorej nie potrafie zaczac dnia
Arielka ja tez chetnie podziekuje tacie blogierowi , bo ci nasi mezczyzni czasami mysla , ze my to przez caly dzien to tylko sie byczymy .
Moze jak juz Leon sie urodzi i bedzie starszy to zostawie meza samego z dziecmi na tydzien i zobaczymy jak sobie poradzi . Wtedy to szybko doceni moja codzienna praceZakręconaOna lubi tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Nenka, nic ci się nie stanie. Możesz go zabrać do weta sprawdzić czy ma chipa i dać mu tabl na odrobaczenie + zrobić po prostu kontrol czy ogólnie zdrowy.
Mam dosyć tych snówBudzę się zmęczona kurde
Wczoraj wieczorem siostra mojej koleżanki urodziła syna. Po 10h porodu ze znieczuleniem. Mały 3,9kg i 56cm. Ona odmówiła nacięcia choć jej proponowali i.. nie pękłaGodzinę po porodzie już ssał pierś
Da się? Da się!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 07:21
~Rewianka~, dodinka, Blondik, nenka2, Nynusia, onka, szczesliwa_mamusia21, lili_madlen lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny ja od godziny na badaniu krzywej jestem. Musze wam powiedziec ze ta glukoza nie byla taka zla nawet cytryny ni3 musialam dawac
a teraz mi ciezko troche no i delikatnie mi sie slabo robi ale chyba dam rade jakos
tylko co ja mam jeszcze po ad godzine robic ? A od 6 juz jestem taka glodna ; (
Co do pieluch ja na pewno bede wierna pampersa moja mama mi mowila jak ja moge chciec uzywac pampersow ze powinnam tylko tetre miec hehe szok
Tego calego otulacza tez nie zamierzam stosowac ale rozek jak najbardziej
Jakie te krzesla sa nie wygodneeh moje plecy
IviQ lubi tę wiadomość
-
My też zrezygnowałyśmy z pieluch latem. Córa miała wtedy dwa latka i dwa miesiące. Nauczyła się praktycznie z dnia na dzień i w nocy też już od razu nie robiła w pieluchę. Z odstawianiem od piersi było podobnie. Miała 1,5 roku, pierwszy wieczór przepłakany i w ramionach mamy, wtulona w ukochane cycusie. Następnego dnia już nie chciała.
-
Dzień dobry!
Ewwiel, dzięki za przepis, pizza była pysznaJaroszka, oby i Tobie smakowała
Agania, super, że tyle reczy się dowiedziałas na wizycie, na które tyle czekałaś
Mnie osobiście takie wynalazki jak ten otulacz, które kosztują 150 zł, nie interesują. Wole owinąć dziecko kocykiem i zobacze, czy działa, albo wsadzić w rożek za 40 zł
Ewwiel, to fajnie, że też się leczycie witaminą CTrzymam kciuki, żeby udało Ci się uratować to, co Ci chcą wyciąć! I żebyś odzyskała pełnię zdrowia
Ewalika, trzymaj się jakoś na tych krzesłach i po tym smacznym napoju! A nie masz auta gdzies na parkingu? Ja siedziałam w aucie
Nynusia, szacun, ze tak długo dajesz rade pracować, ale też się nie dziwie, jak ma Ci później zostać sama najniższa krajowa... Ja miałam też taką umowę, ale mówiłam w pracy, że chce zajść w ciażę i żeby mi dali na normalną kwotę i się na szczęście zgodzili
Ale mnie niestety nikt nie wyręcza, sama mam nauczyć koleżankę, która jest dopiero od 2 tygodni, SZOK. Prosiłam od początku ciąży, zeby ją dali do biura, ale wiecznie było coś ważniejszego, to teraz już nie mój problem, że nie ma jej kto wytłumaczyć. Więc dopiero teraz ja ją próbuje nauczyć plus mam mnóstwo swoich spraw i nie wyrabiam na zakrętach... Dlatego mam dosyć.
A u mnie z L4 nie tak łątwo, bo taki mamy jeden projekt, że ciężko by było tak pójść na zwolenienie na początku, poza tym dobrze się czułąm, więc było ok.
Miłęgo dnia Mamuśki!jaroszka, ewwiel lubią tę wiadomość
-
Agaton labolatorium mam jakies 10 minut piechota od domu wiec szkoda mi bylo auto brac
myslalam ze mila pani pozwoli mi isc do domu ale niestety musze tu siedziec i kwitnac
jeszcze niecala godzina.. i zgadzam sie z toba co do otulacza tyle pieniedzy na to ustrojstwo a jesli by mialo byc przydatne to i tak krótko bardzo..
Kasia82 ja zawsze mialam problemy z kregoslupem i z dlugim jedzeniem a w ciazy teraz to masakra.. bylam ostatnio z mezem w kinie to myslalam ze tam umre nie moglam sobie wygodnej pozycji znalezc i ciagle sie krecilam
Ursa a Ty gdzie sie podziewasz? Jak Kornelek?
-
Witam z rana
mnie mój maluch obudził kapał tak mocno że aż brzuch falował
pochwalę się brzuszkiem - jest już sporawy
25t 1d
Ewalika, zakocona, paula1, ewwiel, jaroszka, Magnosia, annggela, polkosia, lojkalojka, Nynusia, ss, szczesliwa_mamusia21, nat_alia, Lucy7, lili_madlen, Lexie, IviQ lubią tę wiadomość
-
Czesc kobitki
Arielka świetny artykuł, pokaże niektórym zatwardziałym kolegom!
Ewalika trzymaj sie tam na tej glukozie, czas z nami szybko zleci
Agaton pizzę będę robić jutro, wiec zobaczymy co mi z tego wyjdzie.
Jeszcze leżę w łóżku, bo wzięłam jak co ranek procha na tarczyce i muszę odczekać minimum pół godziny bez jedzenia i picia...głodna jestem niemozliwie! -
Izabela23 wrote:cześć. Mam pytanie w sumie do dziewczyn, które zafasolkowały
Czy w cyklu, w którym udało Wam się miałyście tak,że miałyście objawy zbliżającej się @,czułyście że @ nadchodzi a jednak okazało się,że to ciąża?
Tak, ja tak miałam, robiłam nawet testy 2 czy 3 dni przed spodziewaną miesiączką i też wychodziły negatywne. I wszystkie objawy miałam na miesiączkę łącznie z silną migreną (nawet wzięłam b.mocny lek na to, żeby nie zwymiotować i się nie rozłożyć, bo musiałam iść do pracy i nie mogłam zawalić bo byłam sama...)
Później ile się nerwów przez tą tabletkę najadłam to szkoda gadać...Ale miesiączki nie dostałam także nic nie jest przesądzone nigdy. Brzuch też mnie bolał jak zwykle co miesiąc. Organizm też musi mieć może więcej czasu żeby się "przestawić".
Pozdrawiam! -
Dzieeeeeen dobry ! Wstajemy nie spimy !
My juz po sniadanku , pogoda cudna ... Dziś 30 stopni ma być , nie wiem jak wytrzymam ale spróbuje , narazie cudnie się czuje:)
Dodinka ojjj jest:)dla mnie to każda z Was ma juz dość pokaźny brzuszek hihi
Blondik, dodinka lubią tę wiadomość
-
1180
1. Aguś26 TP – 26.09 CÓRKA Zofia
2. ola.321 TP – 28.09 SYN
3. Muffinka1019 TP – 30.09 CÓRKA Aurelia
4. Małgorzatka TP – 01.10 CÓRKA
5. stelianka TP – 01.10 CÓRKA Aleksandra
6. agaton TP – 01.10 CÓRKA
7. onka TP – 01.10 SYN
8. Kopciuszek TP – 01.10 SYN Kacper
9. Ewalika TP – 01.10 CÓRKA Zuzanna
10. Rzodkiewka TP – 01.10 CÓRKA
11. Ursa TP – 01.10 SYN Kornel
12. Asieńka_86 TP – 01.10 SYN
13. Paula1 TP – 02.10 CÓRKA Michalina/Zuzanna
14. aanaa TP – 02.10 CÓRKA
15. zetaaa TP – 03.10 CÓRKA Zuzanna
16. nat_alia TP – 03.10 SYN Julian/Antoni
17. Nynusia TP – 04.10 CÓRKA Lena
18. annggela TP – 04.10 SYN Dorian
19. BATTINKA TP – 04.10 CÓRKA Pola
20. FreshMm TP – 05.10 SYN Artur
21. Linka220 TP – 05.10 SYN Bartosz
22. Lexie TP – 05.10 SYN Tymoteusz
23. agu258 TP – 06.10 SYN Radosław
24. zakocona TP – 07.10 SYN Tadeusz
25. binka76 TP – 07.10 CÓRKA Dagmara
26. ss TP – 07.10 SYN
27. kociczka26 TP – 08.10 CÓRKA
28. dodinka TP – 08.10 SYN Jakub
29. bursztynowa.lady TP – 09.10 CÓRKA Alicja
30. Natka88 TP – 09.10 CÓRKA Maria
31. malgo86 TP – 09.10 CÓRKA Natalia
32. Estrella TP – 10.10 CÓRKA Kinga
33. Fatim TP – 11.10 CÓRKA Oliwia
34. Jacusianka TP – 11.10 SYN Ignacy
35. Arielka TP – 11.10 SYN Antoni
36. Magnosia TP – 13.10 SYN Szymon
37. soraya TP – 14.10 CÓRKA Natalia
38. Green TP – 14.10 CÓRKA Kornelia
39. polkosia TP – 15.10 CÓRKA Klementyna
40. madu TP – 15.10 SYN Leon
41. Beeblu TP – 16.10 SYN Tymoteusz
42. StyczniowaNadzieja TP – 17.10 SYN
43. Szczęśliwa-mamusia21 TP – 18.10 SYN
44. IviQ TP – 18.10 SYN
45. Blondik TP – 18.10 CÓRKA Magdalena
46. Amerie TP – 18.10 CÓRKA Maja
47. mała mi TP – 18.10 CÓRKA Kornelia
48. Aleksandra90 TP – 18.10 CÓRKA Anastazja
49. nenka2 TP – 19.10 SYN Edward
50. my_dream TP – 19.10 SYN
51. ewa13 TP – 19.10 SYN Szymon
52. lojkalojka TP – 20.10 SYN Leon
53. miska2503 TP – 20.10 CÓRKA Zofia
54. Kasia82 TP – 21.10 CÓRKA Emilia
55. WiedźmaMaKota TP – 22.10 PRZY PORODZIE
56. PauLLa TP – 22.10 SYN Rafał
57. Lucy7 TP – 22.10 SYN Alan
58. Little Frog TP – 23.10 CÓRKA
59. kasiulka87 TP – 23.10 CÓRKA Maja
60. Bąbelek TP – 23.10 SYN Antoni
61. jaroszka TP – 24.10 SYN Michał
62. Majaa TP – 24.10 CÓRKA Bianka
63. agnes175 TP – 25.10 SYN
64. ili_madlen TP – 27.10 SYN Nikodem
65. ZakręconaOna TP – 29.10 SYN Antoni
66. aagatkaa1984 TP – 29.10 CÓRKA Jagna
67. agania TP – 29.10 CÓRKA Oliwia
68. ewwiel TP – 30.10 CÓRKA Alicja
69. stokrotka25 TP – 30.10 SYN Jakub
ŁĄCZNIE JEST 69 DZIECI
- 34 dziewczynki
- 34 chłopców
polkosia, Muffinka1019, ss lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry spiochy !
Wczoraj bylam u lekarza, wszystko ok poki lekarka nie nastraszyla mnie szpitalem, mowi ze te skurcże sa niebezpieczne i jak nie bede odpoczywala to do szpitala pojade bo moga one wywolac przedwczesny porodobiecuje o siebie zadbac !
Jade teraz zawiesc zwolnienie do pracy i reszte dnia bede sie obijac
Milego dzionkahaen, IviQ lubią tę wiadomość