X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Dzis ostatni dzień drugiego trymestru.
    Przytylam 9 kg. Obawiam sie ze to za dużo... Jak u Was z waga?
    Życzę miłego dnia!

wnid9vvjodizjocx.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo !????? Chwalić Ci za taka wagę kochana , Ja mam juz plus 14 ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 08:58

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przybrałam ponad 8kg w tym trymestrze. Uważam, że dobrze wagowo u mnie, na ostatniej wizycie położna chwaliła mój przyrost wagi.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna kochanie w ciąży przytyje 30 kg a druga 10 wiec jest to calkowicie prawidłowa waga aż wręcz zazdroszcze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 09:02

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam okolo 5-6 kg:) ale jestem niska i drobna bylam przed ciaza hehe,wiec to tez ma znaczenie,inaczej wygląda ➕ 10 na kimś drobnym a inaczej na kimś wyższym :)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melenaxoxox wrote:
    witam dziewczynki,
    ale mnie naszlo na platki cini minis :p
    Mmmm moje ulubione ! W ciąży bym mogła jeść te Cini mini i nesquika czy jakoś tak haha mniaaam a ze w domu mam i narobilas mi ochoty zaraz zjeeeeem haha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakrecona szkoda ze jest ich tak troche malo bo na dlugo mi nie starczaja :p

l22nqps6zs1m82ws.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka ja ma +10 i tez uwazam , ze to duzo . Ja to twierdze , ze to efekt jojo, bo przed ciaza bylam na diecie . Nie chcialaby tylko przytyc jak z corka 24 kg :(

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Muffinka ja ma +10 i tez uwazam , ze to duzo . Ja to twierdze , ze to efekt jojo, bo przed ciaza bylam na diecie . Nie chcialaby tylko przytyc jak z corka 24 kg :(
    Kochana mam to samo , przed byłam na diecie i teraz efekt JoJo dostałam ze tyle przytylam ale cóż no ... A plus 10 jak na wasze tyg to idealna waga !
    Melena haha no nie ! U mnie to samo jeszcze mój D tez tak te płatki lubi ze pożera ze mną hahha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melena, chcesz się dopisać do listy? Podaj swój TP :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam juz na liczniku +11,5 ! Konkretna dupkaaa... No i przed ciąż przybrałem +2 kg wiec jakby nie patrzeć to ponad 13 kg na 162 cm wzrostu

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)
    Nie było mnie ponad miesiąc, dużo się działo w moim życiu, mam nadzieję, że taraz będzie łatwiej i wszystko wyjdzie na prostą.
    Już usprawiedliwiam swoją nieobecność ;) Tak więc wróciłam do szkoły po zwolnieniu lekarskim, okazało się, że mam dużo zaległości i muszę pisać 6 egzaminów komisyjnych :O termin dostałam z 2 tygodniowym wyprzedzeniem, do tego w ostatniej chwili przekonali mnie do zdawania 2 egzaminów zawodowych (miałam zaliczać w styczniu ze względu na ciążę). Pominę fakt, że do państwowego się w ogóle nie przygotywywałam, bo z założenia miałam nie podchodzić do niego w tym terminie. Wszystko się udało zaliczyć, ufff 1 stres odszedł a na miejsce niego przyszedł kolejny. Ktoś wziął chwilówkę na mojego męża z wonga.com (nie potrzeba dowodu tylko dane z niego) i tym sposobem niemiła pani zaczęła nas męczyć o spłatę 1000zł, którego nie wzieliśmy :/ Nie będę się rozpisywać na ten temat, bo sprawa jest w toku, a nam naliczają odsetki za kogoś od marca ;(
    Kolejną sprawą był niemiły incydent z pseudo pożarem w mieszkaniu, sąsiedzi wezwali straż pożarną, policję a nas znienawidzili, przez roztargnienie zostawiliśmy gotującego się kurczaka na ogniu i saplił się garnek z kurczakiem, z mieszkania poszło mnóstwo dymu, byłam przerażona, bo w tym niewielkim pomieszczeniu jakie wynajmowaliśmy zostały nasze zwierzęta, nikomu nie życzę przeżyć takiego stresu w ciąży...koniec końców, musieliśmy się wyprowadzić. Znaleźliśmy mieszkanie, wszystko spakowałam, bo byliśmy już umówieni z facetem na przeprowadzkę i wynajem aż tu po kilku dniach przestał odbierać, okazało się, że wynajął mieszkanie znajomym a my zostaliśmy na pudłach i tak koczowaliśmy przez kilka dni, oczywiście mieszkaliśmy osobno, mąż spał w zadymionym po pożarze mieszkaniu a ja u rodziców by tego nie wdychać. W końcu znaleźliśmy super mieszkanko w tej samej okolicy, kilka dni przeprowadzki, urządzania się (wypakowywujemy się od tygodnia tyle tego jest) no i stało się !!! Dostałam przepukliny pachwinowej :( przeprowadzka mnie dobiła, lekarz pokręcił głową że nie dobrze, że tak wcześnie mi wyszła i tyle czasu do ciąży zostało. Mam być pod stałą opieką chirurga i w razie czego jechać do szpitala, być może trzeba będzie skrócić ciąże...a to wszystko dlatego, że 10lat temu przed samą operacją przepukliny pachwinowej dowiedziałam się, że nie wszyją mi siatki zabezpieczającej, bo właśnie się skończyły na NFZ i że tylko mnie zszyją i muszę się liczyć z tym, że za kilka lat wyjdzie mi z drugiej strony. Masakra jakaś. Z zoperowaną przepukliną też coś się dzieje, dopiero na wizycie po usg pachwin dowiem się, czy nie puściło mi całe podbrzusze. Mam unikać zaparć, z którymi w ogóle sobie nie radzę, nie wiem czy naciskać na cesarkę, żeby mi nie powiększyła się przepuklina podczas parcia, bo nie za bardzo chcą operować w tym samym dniu co poród ze względu na rozciągnięte powłoki brzuszne. Z dobrych rzeczy to zamówiliśmy wczosraj łóżeczko dla małej, na targach kupiliśmy kilka rzeczy do wyprawki (jeszcze długa droga przed nami) no i wygrałam miesięczny zapas wody Magnesia oraz paczkę pieluch :P To tak w wielkim skrócie co się u nas działo :)

IviQ lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf ja juz po sniadanku kolo 13 ide odebrac wyniki trzymajcie kciuki zeby byly dobre ;)
    Co do wagi ja mam +8kg moj cudowny lekarz stwierdzil ze za duzo ale nie mam zamiaru sie tym przejmowac.. nie jem jakoś wiecej niz przed ciaza no moze tylko wiecej owocow wcinam :) czegoz my to dla tych naszych dzieciaczkow nie zrobimy ;)

polkosia, Lexie lubią tę wiadomość

relgrl68722yz04m.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    A gdzie w ogóle radzicie robić zakupy typu wanienka, smoczki, jakieś pieluszki? Kupujecie przez internet, czy w normalnych sklepach?

Ja ostatnio zrobiłam duże zakupy dla Malucha przez internet - nie dość że prawie zawsze wychodzi taniej to ja i tak nie mogę za dużo chodzić to mi to na rękę:) Bo takich rzeczy właśnie jak smoczki, pieluchy i jakieś higieniczne art. przecież nie muszę dotknąć i "pomacać" :)
    Dziewczyny wcześniej też pisały pamiętam, że robią w aptece Gemini.

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7a84d2bf3399.jpg

Tak wyglada ten nasz kotek... jest przesliczny.
    Ma blekitne oczka.. niestety chyba blaka sie juz dluzej niz myslalam, bo wyjelam mu dwa wielkie kleszcze eh..

jaroszka, onka, linka220, Nynusia, Blondik, lili_madlen, Lexie, BATTINKA lubią tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika wrote:
    Uf ja juz po sniadanku kolo 13 ide odebrac wyniki trzymajcie kciuki zeby byly dobre ;)
    Co do wagi ja mam +8kg moj cudowny lekarz stwierdzil ze za duzo ale nie mam zamiaru sie tym przejmowac.. nie jem jakoś wiecej niz przed ciaza no moze tylko wiecej owocow wcinam :) czegoz my to dla tych naszych dzieciaczkow nie zrobimy ;)
    Jakiś dziwny ten lekarz ! Serio
    Fatum Jezu ! Ale mialas przeżyć !!!! Powiem Ci ze mega wspolczuje ! Ale najważniejsze ze mieszkanki juz jest , powoli ogarniacie wszystko , egzaminy zdane ! A przepuklina hm ... Musisz oszczędzać się bardzo a na zaparcia nie wiem nie pomoge bo sama momentami mam problem: ( a malo co na mnie dziaka

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, wszystko zalezy od tego czy będziesz karmić mieszanie czyli czy kp i butelka, czy butelka ma byc na wszelki wielki. Ja zamierzam z domu wychodzić i zostawiać odciągnięte mleko, dlatego wybieram laktator elektryczny madela + butelka madela calma, ktora nie zaburza karmienia piersią, bo dziecko z tej butelki musi ciagnac jak z piersi, żeby cos wyciągnęło.
    Dobre sa jeszcze butelki dr browna

km5st5odymuuq2ts.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim , ale mialas przesrany miesiac . Dobrze , ze chociaz polowe spraw dalo sie poukladac .
    Teraz to raczej stres ci niewskazany i tylko odpoczynek . Mam nadzieje , ze z ta przepuchlina tez da sie cos zrobic .
    A lekarz mowil ci cos na temat cesarki , bo raczej SN to rzeczywiscie duze ryzyko ?

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peknac jej może przecież , jak zaparć ma unikać a co dopiero poród taki jejku: (
    Nenka idziesz z nią do weterynarza ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka, ale piękny ten kotek!!!

relgh371crdcdbv2.png
‹‹ 1178 1179 1180 1181 1182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ