Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
lojkalojka wrote:Muffinka ja ma +10 i tez uwazam , ze to duzo . Ja to twierdze , ze to efekt jojo, bo przed ciaza bylam na diecie . Nie chcialaby tylko przytyc jak z corka 24 kg
Melena haha no nie ! U mnie to samo jeszcze mój D tez tak te płatki lubi ze pożera ze mną hahha -
Hej kochane
Nie było mnie ponad miesiąc, dużo się działo w moim życiu, mam nadzieję, że taraz będzie łatwiej i wszystko wyjdzie na prostą.
Już usprawiedliwiam swoją nieobecnośćTak więc wróciłam do szkoły po zwolnieniu lekarskim, okazało się, że mam dużo zaległości i muszę pisać 6 egzaminów komisyjnych
termin dostałam z 2 tygodniowym wyprzedzeniem, do tego w ostatniej chwili przekonali mnie do zdawania 2 egzaminów zawodowych (miałam zaliczać w styczniu ze względu na ciążę). Pominę fakt, że do państwowego się w ogóle nie przygotywywałam, bo z założenia miałam nie podchodzić do niego w tym terminie. Wszystko się udało zaliczyć, ufff 1 stres odszedł a na miejsce niego przyszedł kolejny. Ktoś wziął chwilówkę na mojego męża z wonga.com (nie potrzeba dowodu tylko dane z niego) i tym sposobem niemiła pani zaczęła nas męczyć o spłatę 1000zł, którego nie wzieliśmy
Nie będę się rozpisywać na ten temat, bo sprawa jest w toku, a nam naliczają odsetki za kogoś od marca ;(
Kolejną sprawą był niemiły incydent z pseudo pożarem w mieszkaniu, sąsiedzi wezwali straż pożarną, policję a nas znienawidzili, przez roztargnienie zostawiliśmy gotującego się kurczaka na ogniu i saplił się garnek z kurczakiem, z mieszkania poszło mnóstwo dymu, byłam przerażona, bo w tym niewielkim pomieszczeniu jakie wynajmowaliśmy zostały nasze zwierzęta, nikomu nie życzę przeżyć takiego stresu w ciąży...koniec końców, musieliśmy się wyprowadzić. Znaleźliśmy mieszkanie, wszystko spakowałam, bo byliśmy już umówieni z facetem na przeprowadzkę i wynajem aż tu po kilku dniach przestał odbierać, okazało się, że wynajął mieszkanie znajomym a my zostaliśmy na pudłach i tak koczowaliśmy przez kilka dni, oczywiście mieszkaliśmy osobno, mąż spał w zadymionym po pożarze mieszkaniu a ja u rodziców by tego nie wdychać. W końcu znaleźliśmy super mieszkanko w tej samej okolicy, kilka dni przeprowadzki, urządzania się (wypakowywujemy się od tygodnia tyle tego jest) no i stało się !!! Dostałam przepukliny pachwinowejprzeprowadzka mnie dobiła, lekarz pokręcił głową że nie dobrze, że tak wcześnie mi wyszła i tyle czasu do ciąży zostało. Mam być pod stałą opieką chirurga i w razie czego jechać do szpitala, być może trzeba będzie skrócić ciąże...a to wszystko dlatego, że 10lat temu przed samą operacją przepukliny pachwinowej dowiedziałam się, że nie wszyją mi siatki zabezpieczającej, bo właśnie się skończyły na NFZ i że tylko mnie zszyją i muszę się liczyć z tym, że za kilka lat wyjdzie mi z drugiej strony. Masakra jakaś. Z zoperowaną przepukliną też coś się dzieje, dopiero na wizycie po usg pachwin dowiem się, czy nie puściło mi całe podbrzusze. Mam unikać zaparć, z którymi w ogóle sobie nie radzę, nie wiem czy naciskać na cesarkę, żeby mi nie powiększyła się przepuklina podczas parcia, bo nie za bardzo chcą operować w tym samym dniu co poród ze względu na rozciągnięte powłoki brzuszne. Z dobrych rzeczy to zamówiliśmy wczosraj łóżeczko dla małej, na targach kupiliśmy kilka rzeczy do wyprawki (jeszcze długa droga przed nami) no i wygrałam miesięczny zapas wody Magnesia oraz paczkę pieluch
To tak w wielkim skrócie co się u nas działo
IviQ lubi tę wiadomość
-
Uf ja juz po sniadanku kolo 13 ide odebrac wyniki trzymajcie kciuki zeby byly dobre
Co do wagi ja mam +8kg moj cudowny lekarz stwierdzil ze za duzo ale nie mam zamiaru sie tym przejmowac.. nie jem jakoś wiecej niz przed ciaza no moze tylko wiecej owocow wcinamczegoz my to dla tych naszych dzieciaczkow nie zrobimy
polkosia, Lexie lubią tę wiadomość
-
Majaaa wrote:A gdzie w ogóle radzicie robić zakupy typu wanienka, smoczki, jakieś pieluszki? Kupujecie przez internet, czy w normalnych sklepach?
Ja ostatnio zrobiłam duże zakupy dla Malucha przez internet - nie dość że prawie zawsze wychodzi taniej to ja i tak nie mogę za dużo chodzić to mi to na rękęBo takich rzeczy właśnie jak smoczki, pieluchy i jakieś higieniczne art. przecież nie muszę dotknąć i "pomacać"
Dziewczyny wcześniej też pisały pamiętam, że robią w aptece Gemini. -
nick nieaktualnyhttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/7a84d2bf3399.jpg
Tak wyglada ten nasz kotek... jest przesliczny.
Ma blekitne oczka.. niestety chyba blaka sie juz dluzej niz myslalam, bo wyjelam mu dwa wielkie kleszcze eh..jaroszka, onka, linka220, Nynusia, Blondik, lili_madlen, Lexie, BATTINKA lubią tę wiadomość
-
Ewalika wrote:Uf ja juz po sniadanku kolo 13 ide odebrac wyniki trzymajcie kciuki zeby byly dobre
Co do wagi ja mam +8kg moj cudowny lekarz stwierdzil ze za duzo ale nie mam zamiaru sie tym przejmowac.. nie jem jakoś wiecej niz przed ciaza no moze tylko wiecej owocow wcinamczegoz my to dla tych naszych dzieciaczkow nie zrobimy
Fatum Jezu ! Ale mialas przeżyć !!!! Powiem Ci ze mega wspolczuje ! Ale najważniejsze ze mieszkanki juz jest , powoli ogarniacie wszystko , egzaminy zdane ! A przepuklina hm ... Musisz oszczędzać się bardzo a na zaparcia nie wiem nie pomoge bo sama momentami mam problem: ( a malo co na mnie dziaka -
Zakocona, wszystko zalezy od tego czy będziesz karmić mieszanie czyli czy kp i butelka, czy butelka ma byc na wszelki wielki. Ja zamierzam z domu wychodzić i zostawiać odciągnięte mleko, dlatego wybieram laktator elektryczny madela + butelka madela calma, ktora nie zaburza karmienia piersią, bo dziecko z tej butelki musi ciagnac jak z piersi, żeby cos wyciągnęło.
Dobre sa jeszcze butelki dr browna -
Fatim , ale mialas przesrany miesiac . Dobrze , ze chociaz polowe spraw dalo sie poukladac .
Teraz to raczej stres ci niewskazany i tylko odpoczynek . Mam nadzieje , ze z ta przepuchlina tez da sie cos zrobic .
A lekarz mowil ci cos na temat cesarki , bo raczej SN to rzeczywiscie duze ryzyko ?
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015