Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
jaroszka wrote:Aaaaa zapomniałam .... Ten otulacz to jakaś tragedia - dziecko kebab.... Co to za pomysł w ogóle? Przecież to okropne tak dziecku ruchy ograniczać....i niby on ma tak spać ze scisnietymi rekami w tym cieście ?? Dla mnie to jest masakra napewno swojemu tego nie zafunduje, ale to tylko moja opinia.
Co za głupotyJaroszka!!! Hehehe
Otulacz jest rewelacyjny! On właśnie ma krępować ruchy, bo dziecko tak samo ciasno ma w brzuchu i czuje się bezpieczniej
madu lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
My już po badaniu. Wszystko w porządku, jedyny "drobiazg" jak to określił lekarz to pępowina jest dwunaczyniowa - ale to się zdarza. Powiedział żeby się tym nie przejmować i należy to tylko skontrolować w badaniu około 32tc. Gdyby były jakieś inne nieprawidłowości, minimum 3 to wtedy można by szukać jakiś wad, ale tak to nie ma ona wpływu na rozwój płodu. Miejmy nadzieję, że ma rację.
Będzie dziewczynkaOliwka
termin na 29 października.
Magnosia, madu, ZakręconaOna, jaroszka, szczesliwa_mamusia21, polkosia, onka, lojkalojka, Lexie, ewwiel, Muffinka1019, zakocona, Nynusia, paula1, agaton, linka220, ~Rewianka~, Blondik, annggela, stokrotka25, nat_alia, lili_madlen, IviQ lubią tę wiadomość
-
madu wrote:Takie sciskanie działa na dzieciaczki mocno uspokajająco. Przynajmniej w teorii, wiadomo, ze będa i takie które tolerowac nie będą
Ja na pewno wyprubuję jesli bedzie taka potrzeba.
Na pewno pomaga na nie machanie rączkamiBratowa nie ściskała syna i ciągle miał na twarzy mega dużo zadrapań. Ja tam jestem fanką otulaczy, sąsiadka stosuje i spodobało mi się to
madu lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
A co do tych pieluszek to wiem z doswiadczenia, ze bardzo pomaga pielucha tetrowa lub poprostu ubranie majtek dziecku zeby oduczyc od pieluch.w pampersie poprostu maluch nie czuje ze ma mokro i nie przeszkadza mu to a w takiej tetrowce lub majtkach od razu mu nie wygodnie.ale jest to trudne i trzeba duzo cierpliwosci.i sa dzieci roczne odpieluchowane jesli rodzice maja ta cierpliwosc.ale narazie o tym nie mysle;)
Blondik lubi tę wiadomość
-
A Ja się zgadzam akurat tu z Jaroszka , straszny jest ten otulacz cos !
Hahahaha rozbawilas mnie , a czasem sobie machne na oślep pachwiny hahaha
Jesteś wariatka: D
Agania gratulacje:) ten sam termin co Ja masz hihijaroszka lubi tę wiadomość
-
jaroszka wrote:Polkosia nie przekonasz mnie dla mnie to zbędny wynalazek 21 wieku i koniec kropka
Spoko, dopiero potem doczytałam kolejne strony, że koniec tematujaroszka lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
A co do pieluch, to moja mama twierdzi, że tylko pieluchy tetrowe i co to za problem uprać!!!
Myślałam, że padnę, jak mi tłumaczyła, że na porodówkę mam wziąć Pampersy, bo mnie zlinczują za bycie zbyt eko
A w domu tylko tetrowe
Ja rozważam w późniejszym etapie te majtki z wymiennymi wkładami, ale to tak chyba w ramach eksperymentu, bo raczej na stałe mi się nie będzie po prostu chciało tego praktykować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 22:27
ZakręconaOna, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia wrote:Na pewno pomaga na nie machanie rączkami
Bratowa nie ściskała syna i ciągle miał na twarzy mega dużo zadrapań. Ja tam jestem fanką otulaczy, sąsiadka stosuje i spodobało mi się to
To na pewno, niektóre noworodki mają silne nieskoordynowane odruchy i często się wybudzają tylko przez to i to ma im zapewnić spokojny sen. Aczkolwiek, rożek i kocyk czy pieluszka zapewne działają tak samoa wkładanie dziecka w taka skarpetę pewnie i jest wynalazkiem 21 wieku
21.10.2015 Leon