Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam was, dzisiaj dwa razy z domku wyszłam i mam chodnego
lazic mi sie chce ale wyjsc nie mozemy bo nowe liczniki od gazu zakladaja.
Ja swoj wozek w poniedzialek odbieram, juz powinien byc
Moje pytanko do was, czy pijecie duzo mleka czy moze jecie jogurty, boje sie ze za malo wapnia spozywam -
Mi bardzo podoba sie wyzyczek izzy go do ktorego link kiedyś któraś z Was wrzuciła no ale nie pamietam nawet która buuu
Wgl zjadłam tego loda i była w nim czekolada no i tak lepiej jakośgłowa zaczyna boleć jednak...ehhh
No i sis zarejestrowała mnie do ginki na przyszłą środę...nic ide gotować obiadek... -
nat_alia wrote:linka śluz biały wodnisty to po luteinie
ja również tak mam i nie ma się czym przejmować, co dziennie ze mnie leci, rano nie zdąże nigdy do toalety i po nogach juz leci ( to pozostałości po lutce )
Luteine biore prawie cała ciąże z małymi przerwami
dziękuję Ci kochana za tą odpowiedź, naprawdę podniosła mnie na duchu.
Korzystając że moja Pani ginka miała dziś dyżur w szpitalu to podjechałam, zrobili mi KTG i zbadała płyn z pochwy, i na szczęście wszystko dobrzeUFFF Ale widziałam przynajmniej mojego bejbusia na usg
Dziękuję za odpowiedzi, jeśli poleci Wam wodnisty śluz, w takiej ilości, że pocieknie po nogach to nie ma się co przejmować, zwłaszcza przyjmując dopochwowo luteinę.
Gina tłumaczyła mi, że dzidziuś ma trzy otoczki i czasem zdarza się, że ta pierwsza pęka i cieknie już płyn owodniowy, ale nadal są te dwie i dziecko jest bezpieczne, ale wtedy trzeba to kontrolować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 13:50
nat_alia lubi tę wiadomość
-
Podobno za mało wapnia objawia się problemem z zębami, jeśli nie wchodzi Ci mleko ani jego pochodne to może jedz ser żółty?
Ja wypijam ok. 0,5 litra mleka dziennie, do tego trochę sera żółtego jem, więc o brak wapnia się nie martwię. Wręcz przeciwnie, znajoma jak zobaczyła ile pochłaniam nabiału stwierdziła że muszę ograniczyć bo dziecko będzie miało skazę białkową. Słyszałyście coś o takim czymś?
-
nick nieaktualnyPauLLa wrote:Mi bardzo podoba sie wyzyczek izzy go do ktorego link kiedyś któraś z Was wrzuciła no ale nie pamietam nawet która buuu
Wgl zjadłam tego loda i była w nim czekolada no i tak lepiej jakośgłowa zaczyna boleć jednak...ehhh
No i sis zarejestrowała mnie do ginki na przyszłą środę...nic ide gotować obiadek...
To moj wozekkupuje go. Jest idealny dla mnie
jedyny ktory ma wszystko co potrzebuje.
PauLLa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, boli Was spojenie łonowe? Pamiętam, że jakiś czas temu o tym mówiłyśmy. U mnie też wtedy występowały takie dolegliwości, a od wczoraj boli mocniej, tak jakby mała uciskała mnie główką. Nie wiem wprawdzie jak jest teraz ułożona, dowiem się za sześć dni. Trochę mnie martwią te dolegliwości i utrudniają chodzenie, bo od wczoraj zamiast normalnie chodzić, idę pomalutku, można powiedzieć, że się toczę.
-
nick nieaktualny
-
aanaa wrote:Podobno za mało wapnia objawia się problemem z zębami, jeśli nie wchodzi Ci mleko ani jego pochodne to może jedz ser żółty?
Ja wypijam ok. 0,5 litra mleka dziennie, do tego trochę sera żółtego jem, więc o brak wapnia się nie martwię. Wręcz przeciwnie, znajoma jak zobaczyła ile pochłaniam nabiału stwierdziła że muszę ograniczyć bo dziecko będzie miało skazę białkową. Słyszałyście coś o takim czymś?
Dokładnie to samo powiedziała mi kuzynka - podobno są badania potwierdzające, że za duża ilość nabiału, może wpłynąć na skazę u dziecka. Tak samo jak picie dużej ilości napojów słodzonych w ciąży, może przyczynić się do cukrzycy u maluszka.
Ja piję niewiele mleka, jem jogurty i ser - wydaje mi się, ze wystarczy
Jeżeli chodzi o wózek, ja na 90% kupię Roan Marita Prestige - rewelacyjnie się go prowadzi i super wygląda. Jak ktoś lubi rzeczy retro
Widzę, że wszystkie dziś kiepsko spałyśmy przez te burze - ja się przewracałam z godzinę z boku na bok
Mój synek ważył 570 gram pod koniec 23 tygodnia - podobno w normie.
Smacznego!U mnie dziś zupa szczawiowa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 14:19
-
hej hej dziewczynki
ja też czuje się dzisiaj jak świnka - cała upocona, mokra i gorąca..ehhh
ale powiem Wam coś: wczoraj mój M. dotykał mnie po brzuchu i "śledził" Małego, co on tam wyprawia. Stwierdził, że go podsłucha, co się dzieje w brzuszku. a tu nagłe "bach", "bach" !!! Nasz Syneczek kopnął go w ucho!! mój jak się zorientował co jest grane o mało co nie zarył głową o sufit - taki był dumny z syna i powiedział "Mocny jest, będzie silny"madu, Bąbelek lubią tę wiadomość
-
No to witam w klubie, ja spałam tragicznie... odliczam godziny aż wyjdę z pracy i będę mogła się położyć.
Do tego ząb mnie boli - akurat się złożyło, że na jutro się umówiłam na przegląd bez żadnego powodu, a tu taki ból. Ząb kanałowo leczony kiedyś więc pewnie mi go jutro wyrwie. Póki co nic nie biorę na ból, bo jest znośny, ale zobaczymy co będzie dalej. -
Dziewczyny tak Was czytam i aż jestem zdziwiona ze wy ten MagneB6 2x1 lub 3x1 łykacie bo ja to łykam MagneB6 max i to 2x2 to trochę duuza dawka. No ale tak zalecił dr,w sumie na twardnienie brzucha mi taką dawkę dal i na skurcze łydek (ale twardnienia brzucha mam) ale za to skurczy łydek póki co nie mam.
Kasia82 ja juz kiedyś pisałam ze to spojenie lonowe to mnie boli na maxa i to od poczatku i non stop. Dr nic mi na to nie zalecil więc sobie myślę ze to juz normalne.Kasia82 lubi tę wiadomość
-
Agania, ja też odliczam miniuty do wyjścia z pracy, dzisiaj czuję się tragicznie, u mnie jest strasznie duszno, a mi słabo i nawet na fotelu nie mam siły siedzieć...
Bąbelek, ale z Ciebie hardkorowa babka! Szacun! Ja właśnie po pracy idę do dentysty, bo mi kawałek zęba wypadł w tamtym tygodniu i miałam lekarstwo założone, a teraz mam nadzieje, że mi plombe wstawi, bo to szóstka i ciężko mi gryźć
-
Wróciłam właśnie, byłam załatwiać sprawy związane z mieszkaniem i jest ogromna szansa na to, że w ciągu kilku dni dostaniemy inne
Staram się o to bo mamy mieszkanie śmierdzące grzybem i jeszcze parę innych problemów z nim związane np. tank (taki bojler ale odkryty) http://b4.pinger.pl/8d748c8d4ba83174a0c04d3f1f24f361/IMG_20150705_213631_0.jpg
http://b4.pinger.pl/12fce40aeec94f6c362f1692b52cef55/IMG_20150705_213915_0.jpg tak to wygląda ;/
No i jeszcze może dostaniemy pralkęIviQ lubi tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica