X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka no pewnie ze lepiej ale tez nie za malo:)
    A co do witamin to nie wiem dlatego pytam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 13:36

jaroszka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka88 ano wlasnie.. trzeba brać pod uwagę porę roku :P
    Wydaje mi się, że i tak zupełnie coś innego wybierzemy jak już zobaczymy wózki na żywo, pojeździmy nimi itp.

atdc6iyehd9qphks.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was, dzisiaj dwa razy z domku wyszłam i mam chodnego :/ lazic mi sie chce ale wyjsc nie mozemy bo nowe liczniki od gazu zakladaja.
    Ja swoj wozek w poniedzialek odbieram, juz powinien byc :)
    Moje pytanko do was, czy pijecie duzo mleka czy moze jecie jogurty, boje sie ze za malo wapnia spozywam :/

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi bardzo podoba sie wyzyczek izzy go do ktorego link kiedyś któraś z Was wrzuciła no ale nie pamietam nawet która buuu

Wgl zjadłam tego loda i była w nim czekolada no i tak lepiej jakoś:) głowa zaczyna boleć jednak...ehhh
    No i sis zarejestrowała mnie do ginki na przyszłą środę...nic ide gotować obiadek...

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat_alia wrote:
    linka śluz biały wodnisty to po luteinie
    ja również tak mam i nie ma się czym przejmować, co dziennie ze mnie leci, rano nie zdąże nigdy do toalety i po nogach juz leci ( to pozostałości po lutce )
    Luteine biore prawie cała ciąże z małymi przerwami

dziękuję Ci kochana za tą odpowiedź, naprawdę podniosła mnie na duchu.
    Korzystając że moja Pani ginka miała dziś dyżur w szpitalu to podjechałam, zrobili mi KTG i zbadała płyn z pochwy, i na szczęście wszystko dobrze :D UFFF Ale widziałam przynajmniej mojego bejbusia na usg :D

Dziękuję za odpowiedzi, jeśli poleci Wam wodnisty śluz, w takiej ilości, że pocieknie po nogach to nie ma się co przejmować, zwłaszcza przyjmując dopochwowo luteinę.
    Gina tłumaczyła mi, że dzidziuś ma trzy otoczki i czasem zdarza się, że ta pierwsza pęka i cieknie już płyn owodniowy, ale nadal są te dwie i dziecko jest bezpieczne, ale wtedy trzeba to kontrolować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 13:50

nat_alia lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno za mało wapnia objawia się problemem z zębami, jeśli nie wchodzi Ci mleko ani jego pochodne to może jedz ser żółty?
    Ja wypijam ok. 0,5 litra mleka dziennie, do tego trochę sera żółtego jem, więc o brak wapnia się nie martwię. Wręcz przeciwnie, znajoma jak zobaczyła ile pochłaniam nabiału stwierdziła że muszę ograniczyć bo dziecko będzie miało skazę białkową. Słyszałyście coś o takim czymś?

iv09hdge6yql001e.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omg, poprasowałam stertę prania, umyłam kuchnię i łazienkę + wyparowałam je i jestem flak. wzięłam chłodny prysznic i dupa, dalej ze mnie płynie :/

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PauLLa wrote:
    Mi bardzo podoba sie wyzyczek izzy go do ktorego link kiedyś któraś z Was wrzuciła no ale nie pamietam nawet która buuu

Wgl zjadłam tego loda i była w nim czekolada no i tak lepiej jakoś:) głowa zaczyna boleć jednak...ehhh
    No i sis zarejestrowała mnie do ginki na przyszłą środę...nic ide gotować obiadek...

To moj wozek :) kupuje go. Jest idealny dla mnie <3 jedyny ktory ma wszystko co potrzebuje.

PauLLa lubi tę wiadomość

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, boli Was spojenie łonowe? Pamiętam, że jakiś czas temu o tym mówiłyśmy. U mnie też wtedy występowały takie dolegliwości, a od wczoraj boli mocniej, tak jakby mała uciskała mnie główką. Nie wiem wprawdzie jak jest teraz ułożona, dowiem się za sześć dni. Trochę mnie martwią te dolegliwości i utrudniają chodzenie, bo od wczoraj zamiast normalnie chodzić, idę pomalutku, można powiedzieć, że się toczę. :(

w5wq8ribpvtivstd.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, ja nie lubię mleka i nie pije, jem jedynie ser żółty, ale wapń jest w orzechach, pestkach, wodzie mineralnej, a najwięcej jest w maku, więc jak masz urozmaiconą dietę, to nie powinno go zabraknąć :)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche wam zasmiece, moj gulaszek mniam! Smacznego obiadku wam zycze!

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9867733acbc9.jpg

madu, Natka88, Lexie, Blondik, ZakręconaOna, IviQ, lili_madlen lubią tę wiadomość

• Wredotka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Podobno za mało wapnia objawia się problemem z zębami, jeśli nie wchodzi Ci mleko ani jego pochodne to może jedz ser żółty?
    Ja wypijam ok. 0,5 litra mleka dziennie, do tego trochę sera żółtego jem, więc o brak wapnia się nie martwię. Wręcz przeciwnie, znajoma jak zobaczyła ile pochłaniam nabiału stwierdziła że muszę ograniczyć bo dziecko będzie miało skazę białkową. Słyszałyście coś o takim czymś?

Dokładnie to samo powiedziała mi kuzynka - podobno są badania potwierdzające, że za duża ilość nabiału, może wpłynąć na skazę u dziecka. Tak samo jak picie dużej ilości napojów słodzonych w ciąży, może przyczynić się do cukrzycy u maluszka.

Ja piję niewiele mleka, jem jogurty i ser - wydaje mi się, ze wystarczy :)

Jeżeli chodzi o wózek, ja na 90% kupię Roan Marita Prestige - rewelacyjnie się go prowadzi i super wygląda. Jak ktoś lubi rzeczy retro :)

Widzę, że wszystkie dziś kiepsko spałyśmy przez te burze - ja się przewracałam z godzinę z boku na bok :/

Mój synek ważył 570 gram pod koniec 23 tygodnia - podobno w normie.

Smacznego! :) U mnie dziś zupa szczawiowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 14:19

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej dziewczynki :)

ja też czuje się dzisiaj jak świnka - cała upocona, mokra i gorąca.. :( ehhh

ale powiem Wam coś: wczoraj mój M. dotykał mnie po brzuchu i "śledził" Małego, co on tam wyprawia. Stwierdził, że go podsłucha, co się dzieje w brzuszku. a tu nagłe "bach", "bach" !!! Nasz Syneczek kopnął go w ucho!! mój jak się zorientował co jest grane o mało co nie zarył głową o sufit - taki był dumny z syna i powiedział "Mocny jest, będzie silny" :)

madu, Bąbelek lubią tę wiadomość

mhsvh371pdpt408y.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to witam w klubie, ja spałam tragicznie... odliczam godziny aż wyjdę z pracy i będę mogła się położyć.
    Do tego ząb mnie boli - akurat się złożyło, że na jutro się umówiłam na przegląd bez żadnego powodu, a tu taki ból. Ząb kanałowo leczony kiedyś więc pewnie mi go jutro wyrwie. Póki co nic nie biorę na ból, bo jest znośny, ale zobaczymy co będzie dalej.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania, mnie na samym początku ciąży bolał ząb, też był leczony kanałowo, do tego jeszcze mi pękł. Lekarz wyrwał mi na żywca, bo nie chciałam znieczulenia.

atdc6iyehd9qphks.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak Was czytam i aż jestem zdziwiona ze wy ten MagneB6 2x1 lub 3x1 łykacie bo ja to łykam MagneB6 max i to 2x2 to trochę duuza dawka. No ale tak zalecił dr,w sumie na twardnienie brzucha mi taką dawkę dal i na skurcze łydek (ale twardnienia brzucha mam) ale za to skurczy łydek póki co nie mam.

Kasia82 ja juz kiedyś pisałam ze to spojenie lonowe to mnie boli na maxa i to od poczatku i non stop. Dr nic mi na to nie zalecil więc sobie myślę ze to juz normalne.

Kasia82 lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, ja też odliczam miniuty do wyjścia z pracy, dzisiaj czuję się tragicznie, u mnie jest strasznie duszno, a mi słabo i nawet na fotelu nie mam siły siedzieć...
    Bąbelek, ale z Ciebie hardkorowa babka! Szacun! Ja właśnie po pracy idę do dentysty, bo mi kawałek zęba wypadł w tamtym tygodniu i miałam lekarstwo założone, a teraz mam nadzieje, że mi plombe wstawi, bo to szóstka i ciężko mi gryźć :P

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam właśnie, byłam załatwiać sprawy związane z mieszkaniem i jest ogromna szansa na to, że w ciągu kilku dni dostaniemy inne ;)
    Staram się o to bo mamy mieszkanie śmierdzące grzybem i jeszcze parę innych problemów z nim związane np. tank (taki bojler ale odkryty) http://b4.pinger.pl/8d748c8d4ba83174a0c04d3f1f24f361/IMG_20150705_213631_0.jpg
    http://b4.pinger.pl/12fce40aeec94f6c362f1692b52cef55/IMG_20150705_213915_0.jpg tak to wygląda ;/

No i jeszcze może dostaniemy pralkę :D

IviQ lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma no nieciekawie to wyglada....uciekajcie stamtąd.....brrrrrr

relgh371crdcdbv2.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka, dziękuję za odpowiedź. Przy córce tak nie miałam, do końca mogłam się żwawo poruszać, ale każda ciąża jest inna.

w5wq8ribpvtivstd.png
‹‹ 1267 1268 1269 1270 1271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ