Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
ZakręconaOna wrote:Laski ostatnio któras z was napisała o witaminach i o jodzie na tarczycę ze ma wpływ na wagę dziecka ze większe się rodzą można jaśniej i cos więcej: p
Mozna brać sam jod "kelp 150 mcg" ja mam zalecenie przy tarczycy tyle brać, ale i tak łykam zestaw witamin femibion tam tez jest jod. -
jaroszka wrote:Mozna brać sam jod "kelp 150 mcg" ja mam zalecenie przy tarczycy tyle brać, ale i tak łykam zestaw witamin femibion tam tez jest jod.
A witaminy osobno i tarczycę mam osobno niestety no ale cóż . Tzn jak mowie witamin nie bioręjaroszka lubi tę wiadomość
-
Kurczę..ja z wyprawką jestem jeszcze w lesie. Wózek planuje kupić chyba we wrześniu.
Dziewczyny, które są z Łodzi! Polecicie jakiś większy sklep z wózkami dziecięcymi? Czytałam, że w MAMA I JA jest spory wybór ale czy gdzieś jeszcze? Ogólnie chciałabym 3in1 albo 2in1 z maxi cosi. Na początku podobał mi się Rico, Expander, ale w sumie nie przymierzałam się do nich jeszcze. Co innego zobaczyć w necie a co innego na żywo. Zainteresował mnie Chicco Urban, gdzie z gondoli bezpośrednio powstaje spacerówka. https://www.youtube.com/watch?v=yrvR82B_ZHA -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBąbelek wrote:Kurczę..ja z wyprawką jestem jeszcze w lesie. Wózek planuje kupić chyba we wrześniu.
Dziewczyny, które są z Łodzi! Polecicie jakiś większy sklep z wózkami dziecięcymi? Czytałam, że w MAMA I JA jest spory wybór ale czy gdzieś jeszcze? Ogólnie chciałabym 3in1 albo 2in1 z maxi cosi. Na początku podobał mi się Rico, Expander, ale w sumie nie przymierzałam się do nich jeszcze. Co innego zobaczyć w necie a co innego na żywo. Zainteresował mnie Chicco Urban, gdzie z gondoli bezpośrednio powstaje spacerówka. https://www.youtube.com/watch?v=yrvR82B_ZHA
Ja bym nie polecala chicco urban, wedlug mnie to totalny niewypal, smialismy sie w glos z mezem jakgo ogladalismy. ( oczywiscie bez obrazy dla nikogo komu sie podoba) -
mój maluszek też ostatnio mega aktywny, daje ogromne kopniaki i szaleje - widać jak faluje cały brzuch
mój mąż jakiś neutralny w porównaniu z waszymi jesli chodzi o dotykanie brzusia i rozmowe z nim...
myslałam że zacznie czytać jakąś ksiązke żeby dziecko oswajał się z jego głosem ale jakoś to cały czas odkłada, dotykac brzusia też zbytnio nie chcesama czasami biore jego rękę żeby poczuł naszego syna...
-
bursztynowa.lady wrote:My w tym tygodniu będziemy oglądać w sklepie Jedo Fyn Memo. Na początku byłam napalona na Riko Nano ale z uwagi na moja posturę i wzrost doszłam do wniosku, żw potrzebuję niskiego wózka. Mąż próbował namówić mnie właśnie na Baby Design Lupo Comfort ale naczytałam się o tym wózku bardzo dużo złych opinii, poza tym ta gondola taka jakaś jajowata. Gdzieś na necie widziałam porównanie zwykłej gondoli i takiego jajka. W tym jajku dziecko nie miało miejsca na swobodne poruszanie nóżkami.
Co do Jedo sama gondola ma bardzo dobre opinie natomiast niby ze spacerówką jest kłopot (np. materiał na budce nie ładnie się układa, pasy są za wysoko). Chciałam zaznaczyć, że opinie dotyczą starszych modeli np. 2013. Czytałam gdzieś, że producent wyciągnął wnioski i poprawił w tym roku niektóre rzeczy. Zobaczymy.
Chciałabym, żeby Jedo okazał się właśnie tym wózkiem bo już mam dość. Drugi miesiąc mielimy ten temat. Jak obejrzymy Jedo w sklepie dam znać jakie odnieśliśmy wrażenie. Trochę się martwię o stelaż ponieważ po złożeniu razem z kołami ma dość duże wymiary (większe niż inne wózki) i nie wiem czy zmieści się nam do bagażnika.
Bursztynowa tak racja z ta spacerówka. Gondola bez zastrzeżeń , ale niestety spacerówke siostra nowa kupiła. Wózek stary z 2011 roku, wiec teraz powinno byc ok
-
Babelek Ja jestem z Łodzi ale nie polece żadnego skelpu bo niestety nie wiem co gdzie i jak się znajduje , wiem ze Piotrkowska tam sporo sklepów jest jakiś Dino ale to tyle . Ja zamawiał przez internet wózek , sprawdzony juz wiec spoczko:) tez we wrześniu i tez z wyprawki nic nie mam
-
nat_alia wrote:mój maluszek też ostatnio mega aktywny, daje ogromne kopniaki i szaleje - widać jak faluje cały brzuch
mój mąż jakiś neutralny w porównaniu z waszymi jesli chodzi o dotykanie brzusia i rozmowe z nim...
myslałam że zacznie czytać jakąś ksiązke żeby dziecko oswajał się z jego głosem ale jakoś to cały czas odkłada, dotykac brzusia też zbytnio nie chcesama czasami biore jego rękę żeby poczuł naszego syna...
-
Moja Balbina ważyła na połówkowych w 22 tygodniu 400 gram i lekarz powiedział, że drobniutka
Tak się z tym jodem zastanawiam, ja nie przyjmuje suplementów zadnych oprócz tranu, kiełków różnych, soków świeżo wyciskanych, oleju lnianego i magnezu w formie moczenia nówięc mam nadzieje, że wystarczy, ale ten jod to może by się przydało. Jak mam dzień, ze mało witamin zjadam, to wtedy biore tabletkę vitaminer
ale mało jest takich dni
A z jodem to słyszałam, że wchłania się fajnie, jak się na skórę jodyną poleje i nawet robiłam tak kilka razy w ciąży, ale nie pamiętam za bardzo
Muszę zgłębić temat, bo nawet nie wiem, czy robili mi badania tarczycy... W poniedziałek wizyta to się dowiem
-
Witajcie dziewczyny
Widze ze nie tylko ja mam dzisiaj jakis kiepski dzien.. noc ciezka nalo spalam przez wiatr i ulewe poza tym wciaz boli mnie biodro i cala lewa nogano i jak wstalam to zaczela bolec mnie glowa
dzisiaj chyba cisnienie kiepskie bo raz slonce raz pochmurno ale duchota straszna
marze zeby bylo chociaz przez chwile gdzies 18 stopni ahh...
co do krwi pepowinowej czy znacie jakies przypadki w ktorych ta krew faktycznie sie przydala? Bo ja wlasnie nie znam moze za malo sie tym interesuje ale jak dla mnie to drogi biznes a za wiele nie wiadomych..
moj maz pierwsze wyrazne ruchy poczul teraz w weekend byl zachwycony pozniej ttlko lezal i patrzyl jak brzuch skaczemina bezcenna
my dream lubi tę wiadomość
-
Zakręcona wychodzę z założenia, ze lepiej jak mniej wazy niż więcej ja uważam, ze mojego 340 gram jak na początek 21 tygodnia jest akurat. I biorę witaminy, wiec nie wierze w to,ze od witamin dziecko wazy więcej....
Aaa zapomniałam Wam napisać,ze wazę 63 kg od początku ciazy przytyłam tylko 6 kg -
Babelek, mi ten wozek podoba sie wizualnie, ale jak na wozek dla zimowego dziecka, to juz niekoniecznie. Gondola jest 'materialowa' i nie wiadomo jak z jej szczelnoscia na wiatr i zimno, a spacerowka na 'linkach' jakos mnie nie przekonuje.
-
nick nieaktualnyQUOTE=Bąbelek]nenka no ja go nie widziałam na żywo, więc dużo się może zmienić
Zainteresowało mnie jedynie to że szybko można z gondoli spacerówkę zrobić. Nie spotkałam się nigdy z takim "wynalazkiem"
Każda Wasza opinia jest dla mnie cenna
[/QUOTE]
http://www.smyk.com/caretero-compass-wozek-wielofunkcyjny-navy,p1101679928,swiat-niemowlaka-p
tu tez masz takie rozwiazanie, a jakosc lepsza i cena mniejszano i jeszcze jest jakis z takich drozszych ale kurde nazwa mi wypadla z glowy... tez sie interesowalam tymi wozkami ale to nie jest dobre rozwiazanie dziecko po 8 miesiacu zycia siedzi w nim jak uposledzone przepraszam za wyrazenie ale tak to wlasnie wyglada