Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
~Rewianka~ wrote:Agatko, bardzo poważnie myślałam o pobraniu krwi pępowinowej. Nawet miałam dzwonić do Diagnostyki pytać o szczegóły, bo mają specjalną infolinię w tym celu. Ale... jak czytam Wasze opinie, to zwątpiłam, czy warto... Może to faktycznie nabijanie w butelkę?... Muszę się jeszcze głęboko nad tym zastanowić
Kiedy ja poszłam na glukozę przyszła też dziewczyna, która była totalnie nieprzygotowana na to, co ją czekaNie wiedziała, że są 3 pobrania. Nie wiedziała, że to trwa 2 godziny. Nie miała nic do czytania, a tam nawet nie było ulotek do oglądania
A na dodatek telefon jej się rozładowywał i pytała pana w recepcji, czy ma ładowarkę, co go trochę ubawiło. Żal mi jej było, że się wynudzi, ale też mnie trochę jej ignorancja zdziwiła
Dziewczyny, czy któraś z Was rozważa zakup wózka Jedo Fyn? Byliśmy ostatnio z Mężem szukać wózka i ten nam się w miarę spodobał. Wcześniej chciałam Babydesign Lupo Comfort, ale chyba jest trochę za ciężkiCiekawa jestem, czy macie zdanie nt. Jedo Fyn?
My w tym tygodniu będziemy oglądać w sklepie Jedo Fyn Memo. Na początku byłam napalona na Riko Nano ale z uwagi na moja posturę i wzrost doszłam do wniosku, żw potrzebuję niskiego wózka. Mąż próbował namówić mnie właśnie na Baby Design Lupo Comfort ale naczytałam się o tym wózku bardzo dużo złych opinii, poza tym ta gondola taka jakaś jajowata. Gdzieś na necie widziałam porównanie zwykłej gondoli i takiego jajka. W tym jajku dziecko nie miało miejsca na swobodne poruszanie nóżkami.
Co do Jedo sama gondola ma bardzo dobre opinie natomiast niby ze spacerówką jest kłopot (np. materiał na budce nie ładnie się układa, pasy są za wysoko). Chciałam zaznaczyć, że opinie dotyczą starszych modeli np. 2013. Czytałam gdzieś, że producent wyciągnął wnioski i poprawił w tym roku niektóre rzeczy. Zobaczymy.
Chciałabym, żeby Jedo okazał się właśnie tym wózkiem bo już mam dość. Drugi miesiąc mielimy ten temat. Jak obejrzymy Jedo w sklepie dam znać jakie odnieśliśmy wrażenie. Trochę się martwię o stelaż ponieważ po złożeniu razem z kołami ma dość duże wymiary (większe niż inne wózki) i nie wiem czy zmieści się nam do bagażnika.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 11:34
~Rewianka~ lubi tę wiadomość
-
jod wspomaga pracę tarczycy a tarczyca sprawia ze dzieciak rośnie. nie do konca pamietam jak to dokladnie działa, ale pewnie jest tak, ze w przypadku kiedy, tego jodu dostarczamy w odpowiedniej ilości to jest ok, jesli natomiast więcej, to wtedy ten wzrost moze być szybszy i dzieciak będzie większy. jesli jest za mało, to wtedy moga być problemy, wiec z dwojga złego, lepiej jak rosnie21.10.2015 Leon
-
Madu wiem jak działa jod ogólnie chodziło mi bardziej o płód właśnie jak dlstarczamy to jak to jest a z takimi tabletkami dla ciężarnych ?
Ja jod biorę od dwóch lat właśnie bo mam chora tarczycę i euthyrox ale z tarczyca ok jak badam wiec mam nadzieje ze nie za malo ani nie za dużo jest
Dokładnie lepiej żeby większe niż zaszkodzić by mialo :pWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 11:40
-
ja myśle ze w wielu przypadkach ten jod, który dostarczamy z pożywieniem moze nie starczac na 2 tarczyce, mnie lekarka pomimo tego ze nie mam problemów z tarczyca kazała zwrócić uwage zeby w suplemencie był jod
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 11:42
polkosia lubi tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
Właśnie mąż poczuł pierwsze kopniaki przez brzuch
madu, szczesliwa_mamusia21, nat_alia, Little Frog, aanaa, jaroszka, ~Rewianka~, Natka88, Blondik, IviQ, Magnosia lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
ja biore pregnę plus i pregnę dha dobrze sie po nich czuje, ale jak na chwile brałam witaminer, to straszne zatwardzenia mnie dopadły. A tam węcej tych witamin było, wróciłam do pregny i jest ok, wiec biorę codziennie, w zasadzie od 11 tygodnia, a mały na połowkowych byl raczej mały więc nie wiem czy mu coś te witaminy dają
Wydaje mi sie, że bardziej mi bo wyniki krwi mam idealne a tez nie czuję żadnych niedoborów, co mi sie zdarzało przed ciążą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 11:52
21.10.2015 Leon -
Polkosia i jaka reakcja !???
Mój jakiś czas temu poczuł pierwsze ale takie pukniecie delikatne a wczoraj lezelismy w salonie a on tak smyral brzuch i mały wariowal mocno i mu trzy takie KOPY dosłownie sprzedał , o jaki uradowany , śmiał się , badał do brzucha , ciągle cieszył aż prze szczęśliwy był taki obraz mogę codziennie oglądać !Little Frog lubi tę wiadomość
-
Agania - moja przyjaciolka miala ten wozek i sprzedala po pol roku , mowila ze byl strasznie sztywny i twardy chodzi o to gdzie dzidzius lezy a spacerowki nawet nie uzywala bo byla jeszcze gorsza ( tu sie zgodze bo osobiscie jej dotykalam ) jakby dziecko na kamieniu siedzialo ... ale co czlowiek to opinia , najlepiej jak sama sprawdzisz w sklepie co i jak , ale chcialas opinie wiec napisalam co wiem
Hej laski ja dzis kiepskie samopoczucie wiec bede raczej cichutko. Trzymajcie sie :* -
szczesliwa_mamusia21 wrote:Agania - moja przyjaciolka miala ten wozek i sprzedala po pol roku , mowila ze byl strasznie sztywny i twardy chodzi o to gdzie dzidzius lezy a spacerowki nawet nie uzywala bo byla jeszcze gorsza ( tu sie zgodze bo osobiscie jej dotykalam ) jakby dziecko na kamieniu siedzialo ... ale co czlowiek to opinia , najlepiej jak sama sprawdzisz w sklepie co i jak , ale chcialas opinie wiec napisalam co wiem
Hej laski ja dzis kiepskie samopoczucie wiec bede raczej cichutko. Trzymajcie sie :* -
nick nieaktualny