X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim pochwale sie zdjęciami z sesji, teraz nie będę zaśmiecac forum, jestem jakaś taka padnieta, ze nie chce mi sie przymierzac :p

relgh371crdcdbv2.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka super wygladasz ! :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj dzień w biegu. Rany jak mnie to zmeczylo..
    jaroszka, siedzę z nim właśnie u weta czekając na wizytę, żeby mu kontrolę zrobic. Mam dosyć jego wycia... Będę dzisiaj dawać ogłoszenia. Mr szuka domu :)

jaroszka lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany co z tymi dublami u mnie dzisiaj :/

Nat_alia, ja tam nie uważam, żebyś miała brzuch nisko. Jak dla mnie jest normalnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 18:47

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka dzięki :) Jak nabierzesz sił, dawaj fotki w nowych kieckach :)
    Ja muszę sobie kupić taką długą kieckę. Trzeba się wybrać na sklepy, ale chęci mało - jak mogę kupować komuś, sobie nie do końca lubię. Dziwna kobieta ze mnie. Oj powiem Wam że jak zobaczyłam wczoraj kruszynkę od mojej sąsiadki ( urodzona 09/07/2015 ) to tak już chciałabym ten wrzesień/październik ...

jaroszka, Misiowa lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:
    Misiowa.. a bez wod to nie jest tak dziecko musi wyjsc w ciagu 12 godz? Sroki ze tak pytam, ale nie rozumiem troche.

Nenka też tak myślałam ale wyprowadzili mnie w szpitalu z błędu. Dziecko ma zdrowe nerki i produkuje sobie wody m.in. siusiajac.. a i ja te wody produkuje.. tyle tylko ze obe się tworza a za chwilę wypływają. Dziecko może być 6-8 tyg a niekiedy nawet do wyznaczonego terminu porodu mozna czekac ale warunek żeby zakażenie się nie rozwinęło i poród sam nie zaczął. Jesli przepływy będą dobre to będą ciągnąć ciążę

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PauLLa wrote:
    Misiowa niestety ale też mam takie zdanie co do tej kobiety :)

A Ty kochana przytulaski masz od nas :*
    Ja mam iść od 37tc do szpitala już leżeć i dostaje na samą myśl do głowy...arrr ale czego się nie robi dla dzieci <3

Ja już trzeci tydzień tu leżę i najgorsze były pierwsze dni.. teraz już spokojniej

• Misiowa Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka87 wrote:
    Misiowa ja nie mam fb; powiedz proszę jak Tobie te wody odeszły?- gwałtownie i w dużej ilości czy jakoś się sączyły? Ja od kilku dni mam tak że ciągle wkładka mokra, Mała rusza się mniej zdecydowanie no i nic nie przybieram na wadze- więc z jednej strony nie chcę panikować, a z drugiej to moja pierwsza ciąża i nie wiem czy nie powinnam się upewnić jakoś czy wszystko ok.

PS. Czy któraś z Was miewa bóle piersi? Takie krótkotrwałe, palące wręcz? Trwają chwilę i przechodzą. Głównie w prawej piersi- tam gdzie ostatnio wieczorem obczaiłam siarę :P W ilości na razie nikłej na szczęścia ;-)

Ja w piątek idę na glukozę. A USG III trymetru 11 sierpnia.

Pozdrowienia :*

Kochana mi odeszły w śnie podczas spania i jak sie obudziłam mialam mokrą pizame i plama mokra ns łóżku była.
    ale leży od wczoraj dziewczyna ze mną na sali,ktora też mówiła że wkładkę ciagle miala mokrą ale nie czuła żeby coś się saczylo. U gina okazalo się że to jednak wody i leży w szpitalu. Dostaje antybiotyk dożylnie i celeston na rozwój płuc w razie czego.
    Co do wagi ja jeszcze nic nie przytyłam w tej ciąży ale mialam nadwagę pi pierwszej ciąży
    w aptece można kupic paski do spr czy to co sie saczy to cxy yo wody...

• Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiowa mocno trzymam kciuki za Ciebie :*
    Dobrze, że lekarze mają Cię na oku, a maluszek może spokojnie rosnąć.

Misiowa lubi tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lili_madlen wrote:
    FreshMm bardzo praktyczna lista ! :)

nat_alia nie znam sie na tym .. wydaje się byc ok, ale Ty wiesz najlepiej jak było wczesniej i jak duza jest róznica jak nie minie do późnego wieczora - jedz ! :)

A z tymi wizytami w szpitalu to jedziecie do szpitala położniczego i mówicie o objawach na izbie przyjęć i tak od reki Was przyjmują ?? :) pytam tak z ciekawości i jednocześnie na przyszłość bo zbliża sie ostatnia juz prosta powoli :)

Tak jedziesz normalnie do szpitala na izbe przyjec bez skierowania ale dobrze miec wszystkie ostatnie wyniki

lili_madlen lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muffinka dla mnie brzuch masz wysoko ;) i malenki jest hehe
    Misiowa jejku

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu na polozniczym dużo brzuszków widzę i nisko brzuch to jeszcze niżej niż Twój ale musiałbyś wstawić zdjęcie wczesniejszego dla porównania bo co innego niski brzuch w 39 a co innego w 27 tyg gdy dziecko nie jest jeszcze takie duże.

Ale jak cie niepokoi to lepiej sprawdzić u gina lub na ip

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka, moim zdaniem Twój brzuszek jest wysoko. Taka była moja pierwsza myśl, bo u mnie od początku jest nisko i jak widzę u kogoś inne ułożenie, to od razu widzę różnicę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 19:29

w5wq8ribpvtivstd.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    troche poleżałam i mały strasznie fikał - jakby miał ADHD :) aż wszystko boli, mam ucisk straszny pod piersiami, brzuch dość twardawy... kurcze nie chcę panikować... :/ mam tel od gina ale nie chce przesadzac i dzwonic z byle pierdołą :( tym bardziej ze mówicie w wiekszości że brzuch nie jest aż tak nicko...

szczesliwa_mamusiu - moja siostra wyprowadzila się do Swidnicy do swojego narzeczonego, znalazła teraz prace w Big Star, mieszka w Słotwinie

FreshMm, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • agania Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Świdnica to moje okolice :) ja jestem z Dzierżoniowa :)

szczesliwa_mamusia21, annggela lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat alia dzwon jak Cie cos niepokoi , nie przesadaj od tego sa lekarze tym bardziej jak podaja swoj nr

jaroszka, nat_alia lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny oglądaliśmy w piątek ta komedie francuska "za jakie grzechy dobry BoZe" i muszę przyznać, ze jest genialna! Razem z M mieliśmy ubaw po pachy!!!
    Dziękuje dziewczynom, które go polecaly :* a dzisiaj oglądamy rownież francuska komedie, bo w podobnym klimacie i tez znajomi boki zrywali, a nazywa sie "Tanguy"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 20:02

szczesliwa_mamusia21, Wredotka, Natka88, lojkalojka lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka mi tez stala przez jakis czas nawet sie lekko cofnela ale jak ruszyla z kopyta do przodu teraz to zahamowc nie moge:/

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania o proszę ! Ale się fajnie zlozylo!

Natala ciekawe czy ja znam aż jak będę w scy pójdę do big stara po oglądać ciuszki ale bym się śmiała :D to juz wtedy świat nie byłby mały tylko malusienki!

Co do brzuszka dobrze ze fika, ale kochana jak czujesz ze cos nie tak lepiej to sprawdzić na IP, chyba ze czujesz się na prawdę okej najwyżej poczekaj do jutra jak nie przejdzie wtedy juz koniecznie jedź sprawdz.

Dzięki za komedie! Może skorzystam , trochę śmiechu by się przydało :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka super wygladasz :)

Moj brzuch od poczatku nisko, ale mysle ze dlatego ze ogolnie już startowałam z brzuszkiem tłuszczykowym a nie ciążowym :)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
‹‹ 1300 1301 1302 1303 1304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ