Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
HEJ
Szybkiego powrotu do zdrówka dla was kochane z tych paskudnych biegunek !u mnie także odwrotnie od kilu dni ... i brzuch przez to twardy 24 h na dobe ...Zaczełam własnie pić siemie lniane (dzis 2 szklanka) .. no a jak nie pomoże to chyba tylko czopek mi zostanie ;/
Jesli chodzi o imiona to widze ze wszedzie chyba tak jest .. u mnie dosłownie wszyscy z rodziny skrytykowali no ale nie pozostawiłam im wyboru i aktualnie sa juz z imieniem pogodzeni i mówiąc o Nim juz uzywaja jego imienia
Tak jak oni wyrażali swoja opinie tak i ja wypowiedziałam swoją .. że każdy z nich miał dzieci .. lub bedzie je miał i mógł nadac / nada imię jakie bedzie tylko chciał wiec proszę się w to nie wtrącać bo to akurat moje dziecko i nic nikomu do tegoMisiowa, Magnosia, Lexie lubią tę wiadomość
-
Little Frog wrote:Ja dziś po wizycie u położnej (szału te wizyty nie robią), ale najważniejsze jak słyszę, że wszystko dobrze
Zmierzyła mi ciśnienie, posłuchałyśmy serduszka małej
Zmierzyła mój brzuch, tzn ne wiem co ona tam dokładnie mierzy, ale mam tego 24 cm wg niej bardzo dobrze ;]
A może macicę mierzyła? Gdzieś słyszałam o mierzeniu macicy, ale nie wiem.
-
nick nieaktualnyU mnie poki co biegunka sie juz nie pojawila, zjadlam teraz krupnik, wiec sensacji nie powinno byc juz zadnych.
A Wam juz przeszlo?
Dziewczyny, na zaparcia moze wlasnie magnez? U mnie np magnesol powodowal natychmiastowa reakcjepolecam tez czeresnie. A jak nie znajdziecie sposobu, to czopki - szkoda brzuszkow waszych
Tymoteusz to piekne imie
Ide dzisiaj do endo, bo moje wyniki to wariactwo :p tsh 3, a ft4 cudownym trafem poszybowalo w gore i z 12,97 wskoczylo na 13,54
Aaa mam pytanie, bo sobie nie radze z tym. Chodzi mi o spodnie ciazowe z tym podwyzszeniem z materialu zakonczonym gumka. Otoz wszystko pieknie, fajnie, ale te gumki nawet jak sa luzne, to gniota mi zoladek, a ten zaraz zaczyna bolec. Tez tak macie?
Nie wiem, wycinac te gumeczki? Proby rozciagania nie przyniosly oczekiwanego rezultatu - jakies dobre maja (w hm kupilam).lili_madlen, Lexie lubią tę wiadomość
-
aanaa wrote:Jacusianka, ja tez mam dobry cukier po slodkosciach
nie rozumiem tego ale co tam
za to jak tylko zjem ziemniaka to jest tragedia
dziwna ta cukrzyca
więc czasem możemy sobie pozwolić na grzeszki:)
mi najbardziej skacze po sniadaniach, więc musze uważac, a tak to zawsze jest w normie.
Ale jaka cudowna mam teraz skórę!!! jeeeej...tak gładka i jedwabista:) Mąz nie może wyjśc z zachwytu
Misiowa lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
Witam po długiej przerwie. Trochę Was podczytywałam, ale nie wszystko. Przez cały pierwszy semestr (od października do marca) mam w planie siedzieć w domu z córcią i nie pokazywać się na uczelni, dlatego teraz robię najwięcej jak się da, żeby mieć z czego sprawozdawać w czerwcu przyszłego roku
Muszę powiedzieć, że ostatnio bardzo dużo udało mi się zrobić i z czystym sumieniem będę się mogła odsunąć od życia akademickiego
Przykro mi czytać, jak coś źle się u Was dzieje, trzymam kciuki za wszystkie cierpiące mamy.
Zaczęłam się ostatnio przymierzać do wyboru wózka i mam do Was pytanie. Bardzo spodobał mi się wózek Camarelo Vision (pokochałam wzór czerwono-szary w białe kropeczki- http://allegro.pl/camarelo-wozek-vision-3w1-nowosc-2015-mega-gratisy-i5390115100.html ), cenowo też nie ma tragedii. Nie miałam jeszcze okazji oglądać go na żywo, a zastanawiam się czy spełnia 2 z moich głównych wymagań - czy ma odpowiednią wysokość (ja mam 170 cm a mąż 185 cm i nie chcielibyśmy się mocno schylać do maleństwa) i czy gondola jest wystarczająco duża, żeby dziecko zbyt szybko z niej nie wyrosło? Ma ktoś w ogóle jakieś doświadczenie z wózkami Camarelo?
Misiowa, IviQ lubią tę wiadomość
-
Green u mnie też na razie od 13.00 spokój, zjadłam 2 suche bułki, wypiłam rumianek i zobaczymy. Ale czuję się tak słabo trochę.
Co do spodni to mam dwie pary i w jednej jest luzik, nic mnie nie ciśnie, a w tej drugiej jednak trochę czuję, bo ten pas materiału sięga wyżej. Teraz sobie zamówiłam kolejne spodnie podobne do tych pierwszych tylko, że rozmiar większe, inny kolor i spódniczkę i jest ok. Zależy chyba jak jest uszyte też.Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
Onka, całe szczęście, że napisałaś
Też tak mam, od 2 tygodni nic, a wcześniej przez 2 tygodnie szaleństwo- 2,5 kg do przodu. Więc mam nadzieję że to w normie
Ostatnio gin mówiła mi że sporo przytyłam (w 7 tygodni 5,5 kg), bałam się że mogę mieć cukrzycę, ale teraz trochę zmieniłam dietę na zdrowszą, jem częściej po mniej, więcej warzyw i owoców i waga stoi od 2 tyg więc chyba organizm jakoś sam to reguluje.
onka wrote:Dzień dobry Dziewczyny
ss, ja co prawda nie miałam ostatnio biegunki, ale miałam dwa razy w ciągu ciąży (raz ok. 14 tc jak miałam skurcze macicy i raz trochę później). szybko przeszło (po 2-3 wizytach w toalecie), więc ja się nie martwiłam. jak Ci nie przejdzie szybko, to ja bym się skonsultowała z lekarzem.
ja z kolei chciałam Wam zapytać, czy sądzicie, że powinnam się zaniepokoić, że moja waga nagle stanęła w miejscu? W zasadzie od początku II trymestru jechałam w górę ok 0,6 kg tygodniowo, a od 3 tygodni waga praktycznie nie drgnęła...green, Misiowa, onka lubią tę wiadomość
-
Misiowa ja nie mam fb; powiedz proszę jak Tobie te wody odeszły?- gwałtownie i w dużej ilości czy jakoś się sączyły? Ja od kilku dni mam tak że ciągle wkładka mokra, Mała rusza się mniej zdecydowanie no i nic nie przybieram na wadze- więc z jednej strony nie chcę panikować, a z drugiej to moja pierwsza ciąża i nie wiem czy nie powinnam się upewnić jakoś czy wszystko ok.
PS. Czy któraś z Was miewa bóle piersi? Takie krótkotrwałe, palące wręcz? Trwają chwilę i przechodzą. Głównie w prawej piersi- tam gdzie ostatnio wieczorem obczaiłam siaręW ilości na razie nikłej na szczęścia
Ja w piątek idę na glukozę. A USG III trymetru 11 sierpnia.
Pozdrowienia :* -
Dzien dobry
Ja dzisiaj szalałam z siostra na zakupkach. Byłyśmy w tk maxx, bo ja chciałam sobie kupić kiecki na sesje brzuszkowa i udało sie! Mam dwie długie do kostekjeszcze mężowi koszulkę i gatki kupiłam! Moja Ania tez zaszalala, cieszyła sie jak dziecko, bo jej stary na urlopie i został z dzieciakami w domu, a my na miasto
bo tak to nie ma kiedy ja wyrwać....
Dopiero tyłek posadziłam na kanapie, bo obiad musiałam ogarnąć....i tak mam opóźnienie....maz zaraz bedzie, a gulasz jeszcze sie w garze gotuje....ehh
Witam kobietki nowe i te, których dawno nie było
Widzę, ze temat imion i bieguneknasze imię jest tak normalne, ze nikt nie narzeka, a jakby tylko ktoś pisnal to bym swoje zdanie w temacie jasno określiła.
Biegunki nie mam, ja to w druga stronę....
Gdzie sie podziewa druga świnka??? Wszystko ok, bo dawno Cię chyba nie było ??
Zakocona co z buraskiem??Little Frog, Lexie lubią tę wiadomość