X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ss Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis mielismy jechac do faceta co nam mebelki robi, bo chcemy drobne zmiany wprowadzic ale tez wszystko zalezy jak sie bede czula.ja teraz zjadlam jedna malutka kromeczke cieniutenko posmarowana dzemem bo mam wrazenie ze z glodu mi juz nie dobrze, bo od rana tez nic tylko pije.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula, nic tak nie pomaga przy biegunce jak coca cola

polkosia, paula1, BATTINKA lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po wizycie. U nas wszystko w porządku. Widziałam niunie. Twarzyczkę ma slodka, ale zdjęć nie mam, bo to na NFZ wizyta. 2tyg temu byla tak ruchliwa ze nie szło jej serduszka obejrzeć dokładnie, wiec dzisiaj polowa usg to widok serduszka. Nie robiła dziś pomiarów dokładnych, bo byly 2tyg temu. Ale ogólnie z obmacywania brzuszka ginka stwierdzila, ze duża dzidzia się szykuje. Widziałam jak sobie raczka nóżkę mala chwytala :-) wyniki badań ok.

onka, polkosia, paula1, Blondik, szczesliwa_mamusia21, FreshMm, Lexie, Misiowa, lili_madlen, agaton, nat_alia, IviQ lubią tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula1 wrote:
    SS ja mam też dzisiaj biegunke. Wczoraj weszlam na chwile do apteki i za mną stała kobitka, która prosiła o stoperan. Nie wiem czy mogłam złapać od niej tak szybko jakiegoś wirusa, ale dzisiaj od 6.00 bylam kilkanascie razy w toalecie...masakra. Jelita mi skręca, że szok. Dzwonilam do gina to powiedział żeby brać smecte i elektrolity, a jak nie przejdzie popołudniu to mam znowu dzwonić, zeby sie nie odwodnic.

Misiowa trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze i młoda jak najdłużej została w brzuszku. Mi w pierwszej ciąży też częściowo wody odeszły i chcial mnie do szpitala położyć, ale wtedy się nie zgodziłam, bo studia itp. Teraz bym była madrzejsza i nie ryzykowalabym. Miałam uważać na siebie, bo bardzo mało wód miałam, ale wytrzymalam i młody się urodził w 38 tyg. Także życzę tego tez Tobie :-)
    Dziewczyny super brzuszki macie :-) teraz już takie fajne są, typowo ciążowe :-)

ja tez dzisiaj rano mialam biegunke. Ale po 3 czy 4 wizytach sie skonczylo.
    U siebie podejrzewam reakcje na wziety magnez na pusty zoladek. Bo ogolnie po magnezie mnie czysci, tyle, ze zwykle raz dziennie.

Elektrolity kupie dopiero po poludniu, na razie pije pepsi - zawsze pomocna przy dolegliwosciach zoladkowych.

Oby to bylo tylko jednorazowe - dziewczyny zdrowia i duzo pijcie.

Brzuszki piekne:)

paula1 lubi tę wiadomość

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski :) nadrobiłam was trochę i już nie pamiętam co miałam pisać ;/

Ale wam coś opowiem :D
    Od kilku dni ugaduję się ze znajomymi, że pójdę pilnować im dziecka. No i wszystko ładnie pięknie ale jak wczoraj usłyszałam stawkę jaką proponują to prawie z krzesła spadłam :D

£2.50 za godzinę... hahaha najniższa stawka godzinowa w UK to ok £6.50 mało tego to jest roczne dziecko więc odpowiedzialność ogromna :D niezarejestrowane opiekunki biorą minimum £5 na godzinę... no normalnie parsknęłam śmiechem :D

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green Tobie też zdrowia
    Blondik chyba sprobuje tej coli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 12:37

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma, tak to jets z praca po znajomości. Wyzysk

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    Wiedzma, tak to jets z praca po znajomości. Wyzysk
    No właśnie to są tacy znajomi ale bardzo mało nam znani, czyli prawie obcy ludzie. Z drugiej strony mam propozycję opieki nad dziesięciolatką, bądź co bądź taka już się sama częściowo zajmie sobą :) za dwa razy tyle :D i to od bardzo dobrej znajomej ;)

Misiowa lubi tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie miałam pisać to co Green , po magnezie wlasnie moze tak być , oby to nie byla jelitowka , trzymajcie sie !

Wiedzma no to ładnie , to faktycznie lepiej byc z 10 latka :D No to sobie policzyli hehe :) Moze sobie przeliczyli na polskie i im wyszlo calkiem calkiem ;)

WiedźmaMaKota, Misiowa lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png

Wysłany: 13 lipca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Własnie miałam pisać to co Green , po magnezie wlasnie moze tak być , oby to nie byla jelitowka , trzymajcie sie !

Wiedzma no to ładnie , to faktycznie lepiej byc z 10 latka :D No to sobie policzyli hehe :) Moze sobie przeliczyli na polskie i im wyszlo calkiem calkiem ;)
    Hahaha tylko widzisz oni są już tu tyle lat, że raczej już nie przeliczają, chociaż może... kto ich wie :D

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    Dzień dobry Dziewczyny :)

ss, ja co prawda nie miałam ostatnio biegunki, ale miałam dwa razy w ciągu ciąży (raz ok. 14 tc jak miałam skurcze macicy i raz trochę później). szybko przeszło (po 2-3 wizytach w toalecie), więc ja się nie martwiłam. jak Ci nie przejdzie szybko, to ja bym się skonsultowała z lekarzem.

ja z kolei chciałam Wam zapytać, czy sądzicie, że powinnam się zaniepokoić, że moja waga nagle stanęła w miejscu? W zasadzie od początku II trymestru jechałam w górę ok 0,6 kg tygodniowo, a od 3 tygodni waga praktycznie nie drgnęła...

Mi też waga nie drgnęła praktycznie od miesiąca. Zauważyłam u innych dwóch dziewczyn w któryś z pamiętników ciążowych, że mają to samo na tym etapie ciąży, a dzieciaczki rozwijają się zdrowo, a wtedy się uspokoiłam.

onka lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Dziewczyny za odpowiedzi, na Was zawsze mozna liczyc :) a ja wlasnie siedze z panami monterami z ikei i patrze, jak powstaje pokoik dla Synka. bede musiala jeszcze dokupic dodatki - chcialabym w stylu dziecieco-marynistycznym, jakby Wam sie rzucilo cos z tego zakresu w oczy, dajcie prosze znac :)

nie wiem, czy Wy tez tak macie, ale ja niby na zwolnieniu jestem, a mam tyle zajec roznych, ze nie wiem, kiedy czas mi mija... ale to dobrze, w sumie wczoraj zdalam sobie sprawe, ze zostalo mi 2,5 mca, a jesli Maly sie urodzi wczesniej, to i nawet 2...

Misiowa, nat_alia lubią tę wiadomość

• Lexie Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Witam was w 29 tygodniu,jeszcze troche i 3 z przodu :)
    Przyszłą wizytę mam 27 lipca i zaplanowane pierwsze ktg!

Szczęsliwa mamusiu,komoda za ta cenę fajna ale całej wyprawki dla Młodego tam nie zmieszczę bo szuflady dośc płytkie.. Kupiłam dodatkowo komode z ikei,niestety już o wiele droższą no ale teraz to juz miejsca nie zabraknie :)

Współczuję Wam z tymi biegunkami.. :(

Ewwiel,to wizyta udana,super :):)

Co do imion to my ostatnio oznajmiliśmy mojej siostrze,że zdecydowaliśmy się na Tymoteusza a Ona na to,że Jej się nie podoba.. teściowa natomiast zaczęła wymyslać,że co to za imię,powinniśmy dać jakieś proste i polskie.. a co to,indiańskie??
    Taka zła byłam ale nic im do tego,ważne,że nam się podoba,pasuje i do małego chłopca,jak i dorosłego mężczyzny.Koniec.Kropka!

polkosia, Misiowa, szczesliwa_mamusia21, IviQ lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma , może liczyli na to , że w ciąży to sobie bedziesz chciała zarobić i sie zgodzisz...

Lexie , ja tez wlasnie mam komode dodatkowa jeszcze wiec o miejsce sie nie martwie ! Ale dziekuje za odpowiedz :) Juz nie moge sie doczekac :D
    A z imieniem ... daj spokoj nie ma co sie przejmowac, nie dogodzisz kazdemu niestety , najwazniejsze ze wam sie podoba i koniec ! :)

Misiowa, Lexie lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie, Tymoteusz super!
    Może byc Tymkiem, albo Timem...jesli wyjedziecie do Kanady, tak jak nasz świadek ;)

Lexie lubi tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, widzę że na wątku biegunki, a u mnie od kilku dni wręcz przeciwnie. A dziś to aż mnie cały brzuch rozbolał :/

Ja dziś po wizycie u położnej (szału te wizyty nie robią), ale najważniejsze jak słyszę, że wszystko dobrze :) Zmierzyła mi ciśnienie, posłuchałyśmy serduszka małej :) Zmierzyła mój brzuch, tzn ne wiem co ona tam dokładnie mierzy, ale mam tego 24 cm wg niej bardzo dobrze ;]

A jeżeli chodzi o imię Tymoteusz, to mi się bardzo bardzo podoba! Nie powiem, żebym miała to imię w głowie już dłuższy czas, ale jak usłyszałam, że sąsiadka tak dała synkowi na imię, to okropnie mi się spodobało :) Takie zwykłe, a jednak inne :)

Misiowa, jaroszka, Lexie lubią tę wiadomość

• PauLLa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey

Witamy sie 100dniówkowo :D

Moja mama zaskoczyła nas wizytą w sobotę:) i super bo już myślałam że nie przyjedzie :) było bardzo fajnie :) dostaliśmy w prezencie komplet garnków do indukcji :p teraz tylko tej indukcji trzeba :D

Łazienka cała w płytkach. R dzisiaj skończył a ja kładę fuge :D wczoraj sprzedaliśmy również autko moje i mogę za 4ro drzwiow patrzeć:p basen też wczoraj zaliczony...ogólnie miły weekend po za jednym...babka R po odjezdzie mojej mamy spytała jak 'wizytacja' a R mówi że wszystko ok i tamta jeszcze pyta czy nie jeczala że gdzie jej dziecko mieszkka...boszzz i wiecie dlaczego tak spytala? Jak jej syn zaprosił teściową to ta się poryczała że gdzie na taką wioche jej córeczka się przeniosła i babka R też później ryczala...myślała że moja mama jest jak ich cala rodzina...pfff bo kuzynka R nie usłyszała jak moi odpowiedzieli jej dzien dobry i do babci pobiegała ze skarga...co za ludzie...jeszcze matka R stawiała swój rower obok moich świeżo posadzonych kwiatów i niestety zniszczone doszczętnie...jak moja mama sie dowiedziała to kazała mi żebym matce R w nocy wszystkie jej chebzie wyrwala...hehe...kochana...przynajmniej ona jedna dupy tej babie nie lize...ale to już im nie pasuje i znowu jakieś brzydkie odzywki i wgl...ale mam to w nosie...są za ścianą a i tak się z nimi nie odzywam...każdy myśli co chce.

Lecę kończyć te fuge...ahhh jak mi sie chce spać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 14:11

nat_alia, jaroszka, IviQ, Lexie lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po dżemce.

Paula tyle, że ja nie mam wcale wód niestety...

Ewwiel super, że wszystko ok z dzidzia.

Wszystkim cierpiacym życzę aby brzuszki przestaly boleć.

Ha ha WiedźmaMaKota znajoki widać sxukali darmowej opieki dla dziecka...

Onka ja nie pomogę bo po sklepach nie chodze...

Lexie ja od poniedziałku zaczynam przygodę codzienną z ktg. Juz się doczekać nie mogę. .

Lexie lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla Ty to masz przechlapane ze swoją Tesciowka ale co zrobić jak Jej żal dupe ściska, że masz normalną rodzinę której ona się nie doczekała. Po prostu zazdrości i tyle. Wcale się nią nie przejmuj.

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Oj, widzę że na wątku biegunki, a u mnie od kilku dni wręcz przeciwnie. A dziś to aż mnie cały brzuch rozbolał :/

Ja dziś po wizycie u położnej (szału te wizyty nie robią), ale najważniejsze jak słyszę, że wszystko dobrze :) Zmierzyła mi ciśnienie, posłuchałyśmy serduszka małej :) Zmierzyła mój brzuch, tzn ne wiem co ona tam dokładnie mierzy, ale mam tego 24 cm wg niej bardzo dobrze ;]

A jeżeli chodzi o imię Tymoteusz, to mi się bardzo bardzo podoba! Nie powiem, żebym miała to imię w głowie już dłuższy czas, ale jak usłyszałam, że sąsiadka tak dała synkowi na imię, to okropnie mi się spodobało :) Takie zwykłe, a jednak inne :)

Badala Ci wysokosc macicy czy jest adekwatna do tygodnia ciazy :)

Little Frog lubi tę wiadomość

‹‹ 1297 1298 1299 1300 1301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ