Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
My dzis mielismy jechac do faceta co nam mebelki robi, bo chcemy drobne zmiany wprowadzic ale tez wszystko zalezy jak sie bede czula.ja teraz zjadlam jedna malutka kromeczke cieniutenko posmarowana dzemem bo mam wrazenie ze z glodu mi juz nie dobrze, bo od rana tez nic tylko pije.
-
Melduje się po wizycie. U nas wszystko w porządku. Widziałam niunie. Twarzyczkę ma slodka, ale zdjęć nie mam, bo to na NFZ wizyta. 2tyg temu byla tak ruchliwa ze nie szło jej serduszka obejrzeć dokładnie, wiec dzisiaj polowa usg to widok serduszka. Nie robiła dziś pomiarów dokładnych, bo byly 2tyg temu. Ale ogólnie z obmacywania brzuszka ginka stwierdzila, ze duża dzidzia się szykuje. Widziałam jak sobie raczka nóżkę mala chwytala
wyniki badań ok.
onka, polkosia, paula1, Blondik, szczesliwa_mamusia21, FreshMm, Lexie, Misiowa, lili_madlen, agaton, nat_alia, IviQ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaula1 wrote:SS ja mam też dzisiaj biegunke. Wczoraj weszlam na chwile do apteki i za mną stała kobitka, która prosiła o stoperan. Nie wiem czy mogłam złapać od niej tak szybko jakiegoś wirusa, ale dzisiaj od 6.00 bylam kilkanascie razy w toalecie...masakra. Jelita mi skręca, że szok. Dzwonilam do gina to powiedział żeby brać smecte i elektrolity, a jak nie przejdzie popołudniu to mam znowu dzwonić, zeby sie nie odwodnic.
Misiowa trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze i młoda jak najdłużej została w brzuszku. Mi w pierwszej ciąży też częściowo wody odeszły i chcial mnie do szpitala położyć, ale wtedy się nie zgodziłam, bo studia itp. Teraz bym była madrzejsza i nie ryzykowalabym. Miałam uważać na siebie, bo bardzo mało wód miałam, ale wytrzymalam i młody się urodził w 38 tyg. Także życzę tego tez Tobie
Dziewczyny super brzuszki macieteraz już takie fajne są, typowo ciążowe
ja tez dzisiaj rano mialam biegunke. Ale po 3 czy 4 wizytach sie skonczylo.
U siebie podejrzewam reakcje na wziety magnez na pusty zoladek. Bo ogolnie po magnezie mnie czysci, tyle, ze zwykle raz dziennie.
Elektrolity kupie dopiero po poludniu, na razie pije pepsi - zawsze pomocna przy dolegliwosciach zoladkowych.
Oby to bylo tylko jednorazowe - dziewczyny zdrowia i duzo pijcie.
Brzuszki piekne:)
paula1 lubi tę wiadomość
-
Hej laski
nadrobiłam was trochę i już nie pamiętam co miałam pisać ;/
Ale wam coś opowiem
Od kilku dni ugaduję się ze znajomymi, że pójdę pilnować im dziecka. No i wszystko ładnie pięknie ale jak wczoraj usłyszałam stawkę jaką proponują to prawie z krzesła spadłam
£2.50 za godzinę... hahaha najniższa stawka godzinowa w UK to ok £6.50 mało tego to jest roczne dziecko więc odpowiedzialność ogromnaniezarejestrowane opiekunki biorą minimum £5 na godzinę... no normalnie parsknęłam śmiechem
Robimy drugiego Dziedzica
-
Blondik wrote:Wiedzma, tak to jets z praca po znajomości. Wyzysk
za dwa razy tyle
i to od bardzo dobrej znajomej
Misiowa lubi tę wiadomość
-
Własnie miałam pisać to co Green , po magnezie wlasnie moze tak być , oby to nie byla jelitowka , trzymajcie sie !
Wiedzma no to ładnie , to faktycznie lepiej byc z 10 latkaNo to sobie policzyli hehe
Moze sobie przeliczyli na polskie i im wyszlo calkiem calkiem
WiedźmaMaKota, Misiowa lubią tę wiadomość
-
szczesliwa_mamusia21 wrote:Własnie miałam pisać to co Green , po magnezie wlasnie moze tak być , oby to nie byla jelitowka , trzymajcie sie !
Wiedzma no to ładnie , to faktycznie lepiej byc z 10 latkaNo to sobie policzyli hehe
Moze sobie przeliczyli na polskie i im wyszlo calkiem calkiem
szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
onka wrote:Dzień dobry Dziewczyny
ss, ja co prawda nie miałam ostatnio biegunki, ale miałam dwa razy w ciągu ciąży (raz ok. 14 tc jak miałam skurcze macicy i raz trochę później). szybko przeszło (po 2-3 wizytach w toalecie), więc ja się nie martwiłam. jak Ci nie przejdzie szybko, to ja bym się skonsultowała z lekarzem.
ja z kolei chciałam Wam zapytać, czy sądzicie, że powinnam się zaniepokoić, że moja waga nagle stanęła w miejscu? W zasadzie od początku II trymestru jechałam w górę ok 0,6 kg tygodniowo, a od 3 tygodni waga praktycznie nie drgnęła...
Mi też waga nie drgnęła praktycznie od miesiąca. Zauważyłam u innych dwóch dziewczyn w któryś z pamiętników ciążowych, że mają to samo na tym etapie ciąży, a dzieciaczki rozwijają się zdrowo, a wtedy się uspokoiłam.onka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydzieki Dziewczyny za odpowiedzi, na Was zawsze mozna liczyc
a ja wlasnie siedze z panami monterami z ikei i patrze, jak powstaje pokoik dla Synka. bede musiala jeszcze dokupic dodatki - chcialabym w stylu dziecieco-marynistycznym, jakby Wam sie rzucilo cos z tego zakresu w oczy, dajcie prosze znac
nie wiem, czy Wy tez tak macie, ale ja niby na zwolnieniu jestem, a mam tyle zajec roznych, ze nie wiem, kiedy czas mi mija... ale to dobrze, w sumie wczoraj zdalam sobie sprawe, ze zostalo mi 2,5 mca, a jesli Maly sie urodzi wczesniej, to i nawet 2...
Misiowa, nat_alia lubią tę wiadomość
-
Cześć!
Witam was w 29 tygodniu,jeszcze troche i 3 z przodu
Przyszłą wizytę mam 27 lipca i zaplanowane pierwsze ktg!
Szczęsliwa mamusiu,komoda za ta cenę fajna ale całej wyprawki dla Młodego tam nie zmieszczę bo szuflady dośc płytkie.. Kupiłam dodatkowo komode z ikei,niestety już o wiele droższą no ale teraz to juz miejsca nie zabraknie
Współczuję Wam z tymi biegunkami..
Ewwiel,to wizyta udana,super
Co do imion to my ostatnio oznajmiliśmy mojej siostrze,że zdecydowaliśmy się na Tymoteusza a Ona na to,że Jej się nie podoba.. teściowa natomiast zaczęła wymyslać,że co to za imię,powinniśmy dać jakieś proste i polskie.. a co to,indiańskie??
Taka zła byłam ale nic im do tego,ważne,że nam się podoba,pasuje i do małego chłopca,jak i dorosłego mężczyzny.Koniec.Kropka!
polkosia, Misiowa, szczesliwa_mamusia21, IviQ lubią tę wiadomość
-
Wiedźma , może liczyli na to , że w ciąży to sobie bedziesz chciała zarobić i sie zgodzisz...
Lexie , ja tez wlasnie mam komode dodatkowa jeszcze wiec o miejsce sie nie martwie ! Ale dziekuje za odpowiedzJuz nie moge sie doczekac
A z imieniem ... daj spokoj nie ma co sie przejmowac, nie dogodzisz kazdemu niestety , najwazniejsze ze wam sie podoba i koniec !Misiowa, Lexie lubią tę wiadomość
-
Oj, widzę że na wątku biegunki, a u mnie od kilku dni wręcz przeciwnie. A dziś to aż mnie cały brzuch rozbolał
Ja dziś po wizycie u położnej (szału te wizyty nie robią), ale najważniejsze jak słyszę, że wszystko dobrzeZmierzyła mi ciśnienie, posłuchałyśmy serduszka małej
Zmierzyła mój brzuch, tzn ne wiem co ona tam dokładnie mierzy, ale mam tego 24 cm wg niej bardzo dobrze ;]
A jeżeli chodzi o imię Tymoteusz, to mi się bardzo bardzo podoba! Nie powiem, żebym miała to imię w głowie już dłuższy czas, ale jak usłyszałam, że sąsiadka tak dała synkowi na imię, to okropnie mi się spodobałoTakie zwykłe, a jednak inne
Misiowa, jaroszka, Lexie lubią tę wiadomość
-
Hey
Witamy sie 100dniówkowo
Moja mama zaskoczyła nas wizytą w sobotęi super bo już myślałam że nie przyjedzie
było bardzo fajnie
dostaliśmy w prezencie komplet garnków do indukcji :p teraz tylko tej indukcji trzeba
Łazienka cała w płytkach. R dzisiaj skończył a ja kładę fugewczoraj sprzedaliśmy również autko moje i mogę za 4ro drzwiow patrzeć:p basen też wczoraj zaliczony...ogólnie miły weekend po za jednym...babka R po odjezdzie mojej mamy spytała jak 'wizytacja' a R mówi że wszystko ok i tamta jeszcze pyta czy nie jeczala że gdzie jej dziecko mieszkka...boszzz i wiecie dlaczego tak spytala? Jak jej syn zaprosił teściową to ta się poryczała że gdzie na taką wioche jej córeczka się przeniosła i babka R też później ryczala...myślała że moja mama jest jak ich cala rodzina...pfff bo kuzynka R nie usłyszała jak moi odpowiedzieli jej dzien dobry i do babci pobiegała ze skarga...co za ludzie...jeszcze matka R stawiała swój rower obok moich świeżo posadzonych kwiatów i niestety zniszczone doszczętnie...jak moja mama sie dowiedziała to kazała mi żebym matce R w nocy wszystkie jej chebzie wyrwala...hehe...kochana...przynajmniej ona jedna dupy tej babie nie lize...ale to już im nie pasuje i znowu jakieś brzydkie odzywki i wgl...ale mam to w nosie...są za ścianą a i tak się z nimi nie odzywam...każdy myśli co chce.
Lecę kończyć te fuge...ahhh jak mi sie chce spać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 14:11
nat_alia, jaroszka, IviQ, Lexie lubią tę wiadomość
-
Witam po dżemce.
Paula tyle, że ja nie mam wcale wód niestety...
Ewwiel super, że wszystko ok z dzidzia.
Wszystkim cierpiacym życzę aby brzuszki przestaly boleć.
Ha ha WiedźmaMaKota znajoki widać sxukali darmowej opieki dla dziecka...
Onka ja nie pomogę bo po sklepach nie chodze...
Lexie ja od poniedziałku zaczynam przygodę codzienną z ktg. Juz się doczekać nie mogę. .Lexie lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-71913.png -
nick nieaktualnyLittle Frog wrote:Oj, widzę że na wątku biegunki, a u mnie od kilku dni wręcz przeciwnie. A dziś to aż mnie cały brzuch rozbolał
Ja dziś po wizycie u położnej (szału te wizyty nie robią), ale najważniejsze jak słyszę, że wszystko dobrzeZmierzyła mi ciśnienie, posłuchałyśmy serduszka małej
Zmierzyła mój brzuch, tzn ne wiem co ona tam dokładnie mierzy, ale mam tego 24 cm wg niej bardzo dobrze ;]
A jeżeli chodzi o imię Tymoteusz, to mi się bardzo bardzo podoba! Nie powiem, żebym miała to imię w głowie już dłuższy czas, ale jak usłyszałam, że sąsiadka tak dała synkowi na imię, to okropnie mi się spodobałoTakie zwykłe, a jednak inne
Badala Ci wysokosc macicy czy jest adekwatna do tygodnia ciazyLittle Frog lubi tę wiadomość