X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:
    Moj brzuch uparcie i silnie sie stawia, bardzo mnie juz to meczy.. luteina niestety nie pomaga ehh. Ciagle mnie cos boli i wgl.. martwie sie przedwczesnym porodem :(A maly jest bardzo malutki bo tylko 700 gram, a to byl 26tydzien. :/
    Nie martw się na zapas. Mama mi m owila ze jej się ze mną też brzuch stawiał juz szybko i do końca ciąży i co prawda urodziłam się przed terminem ale tylko jakieś 2 tyg:D

nenka2 lubi tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zetaaa mam nadzieję że pospalaś w końcu...

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oblazłam całe osiedle czy ktoś info nie zostawił, że szuka kota. Nie. Kolejna próba dziś wieczorem.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oblazłam całe osiedle czy ktoś info nie zostawił, że szuka kota. Nie. Kolejna próba dziś wieczorem.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona oby to nie byl ten przypadek co ludzie jada na wakacje , a zwierzatko za drzwi . Tyle sie o tym slyszy . A ma on jakas obroze lub czipa ?

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojka, obroży nie miał, chipa próbowałam wymacać, ale nie znalazłam, więc nie ma. To wykastrowany kocurek jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 09:04

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane witam się po weekendzie, który spędzilismy wraz ze znajomymi w Brennej :) pogoda świetna - troche poleżakowaliśmy nad rzeką, grilowaliśmy - było cudnie, a teraz czas porotu do rzeczywistości na 4 dni - w czwartek jedziemy do siostry pod Wrocław :)

szczesliwa_mamusia21, Misiowa lubią tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może ktoś go tam miał i wypuszczał luzem na dwór... I niepotrzebnie było go zabierać? ;)

Wiecie co, wczoraj moja babcia mnie pyta jakie imię będzie, a ja mówię, że Klementysia, na co ona: "Ale brzydkie wybraliście! Tyle jest ładnych imion! Karolina, Paulina, Dorotka..." No wiecie co...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, jak ktoś wypuszcza takiego malucha samopas w centrum miasta, bez chipa, gdzie jeżdżą samochody i łazi kupa psów + nie ma dzikich kotów = są pewnie trute, to dla mnie jest skrajnie nieodpowiedzialny i kota posiadać nie powinien.
    Więc liczę, że jednak to uciekinier jest.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    A może ktoś go tam miał i wypuszczał luzem na dwór... I niepotrzebnie było go zabierać? ;)

Wiecie co, wczoraj moja babcia mnie pyta jakie imię będzie, a ja mówię, że Klementysia, na co ona: "Ale brzydkie wybraliście! Tyle jest ładnych imion! Karolina, Paulina, Dorotka..." No wiecie co...

Oj normalka, moja babć tez jest kochana, a powiedziała, ze Jagna to tak dziwnie. Gosia, Ania jest ladnie :P

km5st5odymuuq2ts.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:

Nie przejmuj się Polkosia ;) U mnie babcia też średnio zareagowała na imię, ale teraz stwierdziła, że w sumie fajne. Po drugie - jakby się przejmować opiniami innych, to żadnego imienia byśmy nie wybrali.

Pamiętam, jak mnie się nie podobało imię Mieszko, kiedy się dowiedziałam, że mój chrześniak tak będzie miał na imię - teraz się przyzwyczaiłam i stwierdzam, że jest ok, takie "inne" :)

Misiowa lubi tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja "chrześnica" to Maja i też mi się nie podobało, ale to wybór rodziców. Teraz myślę, że pasuje do niej jak ulał ;) A siostry chrześniak to Miłosz - wołają MIŁOŃ, Miłoniu. Fatalnie jak dla mnie :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iviq wlasnie wstalam udalo sie i sie wyspalam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 10:11

IviQ lubi tę wiadomość

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

a tak poza tym,to jutro mam polozna dopiero trzeci raz w ciagu calej ciazy,tutaj niema tak czesto wizyt no i dla mnie to jest jak lekarz,bo z nim jak jest wszystko ok to tez niema wizyt przez cala ciaze ;),mam mnostwo pytan az sobie spisalam zeby niezapomniec,przede wszystkim o to moje nisko polozone lozysko i wylot do PL za miesiac,ale tez o bolacy kregoslup i czy bede mogla miec znieczulenie przy tym,jakby sie udalo rodzic normalnie,ach i o macierzynski itd...chyba tam z godzine posiedze,ostatnio mnie zalatwila w 10 min.w Uk pogoda sie zepsula zimno,wieje i leje...no ale coz po 10 latach powinnam sie przyzwyczaic do tej pogody w kratke.
    Ja tez miewam klopoty ze spaniem,myslalam ze to ze mna jest cos nie tak ale widze ze to nie tylko ja,najpierw nie moge usnac i krece sie godzinami a potem budze sie o 6stej,7mej i juz tez spac niemoge...,pozdrowki i milego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 12:33

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • annggela Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was :*
    Jak zwykle odzywam sie po przerwie, zostaly juz mi 2 tyg :( znajomi przyjechali do nas i wyladowalismy w piatek na wiosce 50 km od Elblaga :D fajnie tu jest, ale teraz boje sie wejsc na wage bo troszke zaszalalam. Wczoraj sie nie najlepiej czulsm, od rana bolaly mnie lydki i pol dnia mialam nerwobole :/
    Czekamy az moj mezu pospi, bo wszyscy popili wczoraj i ruszamy w droge. Niestety ja zostalam kierowca.
    A co do imiona to wielkie zdziwienie bylo jak uslyszeli Dorian, a najbardziej moja mama, ktora myslala ze sobie zartujemy. Teraz wszyscy przywykli, no coz nie podoba sie to ich sprawa, najwazniejsze ze nam sie podoba <3

IviQ lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli, dopisane :) Wyedytuj proszę swój post, usuwając mój cytat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 10:21

AsiaPoli lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miala ktoras z was w ostatnim czasie biegunke? Poki nie leci ze mnie non stop to nie trzeba panikowac nie?wzielam nospe bo brzuch boli, 2 kostki gorzkiej czekolady i pije caly czas.leze i czekam co bedzie, maly sie rusza i dodatkowo bombarduje mi jelita:/ ale dobrze ze sie rusza...

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak masz biegunkę, to smectę weź a nie nospę. Biegunki miałam dzień w dzień w 1. trymestrze. Nic mi ani dziecku nie jest. Nie ma co panikować. Zatruć się mogłaś przecież po prostu.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny :)

ss, ja co prawda nie miałam ostatnio biegunki, ale miałam dwa razy w ciągu ciąży (raz ok. 14 tc jak miałam skurcze macicy i raz trochę później). szybko przeszło (po 2-3 wizytach w toalecie), więc ja się nie martwiłam. jak Ci nie przejdzie szybko, to ja bym się skonsultowała z lekarzem.

ja z kolei chciałam Wam zapytać, czy sądzicie, że powinnam się zaniepokoić, że moja waga nagle stanęła w miejscu? W zasadzie od początku II trymestru jechałam w górę ok 0,6 kg tygodniowo, a od 3 tygodni waga praktycznie nie drgnęła...

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Tez nie moglam spac w nocy jakbym wiedziala ze na forum kogos znajde to bym zajrzała :D

Natalia a gdzie jedziecie dokładnie , to moje rejony :D
    Lexie , nie rozpakowalam komody bo nie chce zeby sie kurzyła a mamy jeszcze malowanie , dopiero jak pomalujemy pokoj malego to wszystko bedziemy robic :) A Ty ją zamowilaś jestes zadowolona ?? :)

Polkosia nie przejmuj sie najwazniejsze zeby Wam sie podobało , Tobie sie nie podoba Miłosz a babci ma prawo Klementysia :) Kazdy ma swoj gust i niestety kazdemu nie dogodzisz :)

Zdrówka dla córci życze mam nadzieje ze juz lepiej !

No i kazdej milego odpoczynku :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 10:43

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
‹‹ 1295 1296 1297 1298 1299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ