SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:
    Moj brzuch uparcie i silnie sie stawia, bardzo mnie juz to meczy.. luteina niestety nie pomaga ehh. Ciagle mnie cos boli i wgl.. martwie sie przedwczesnym porodem :(A maly jest bardzo malutki bo tylko 700 gram, a to byl 26tydzien. :/
    Nie martw się na zapas. Mama mi m owila ze jej się ze mną też brzuch stawiał juz szybko i do końca ciąży i co prawda urodziłam się przed terminem ale tylko jakieś 2 tyg:D

nenka2 lubi tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zetaaa mam nadzieję że pospalaś w końcu...

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oblazłam całe osiedle czy ktoś info nie zostawił, że szuka kota. Nie. Kolejna próba dziś wieczorem.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oblazłam całe osiedle czy ktoś info nie zostawił, że szuka kota. Nie. Kolejna próba dziś wieczorem.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona oby to nie byl ten przypadek co ludzie jada na wakacje , a zwierzatko za drzwi . Tyle sie o tym slyszy . A ma on jakas obroze lub czipa ?

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojka, obroży nie miał, chipa próbowałam wymacać, ale nie znalazłam, więc nie ma. To wykastrowany kocurek jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 09:04

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane witam się po weekendzie, który spędzilismy wraz ze znajomymi w Brennej :) pogoda świetna - troche poleżakowaliśmy nad rzeką, grilowaliśmy - było cudnie, a teraz czas porotu do rzeczywistości na 4 dni - w czwartek jedziemy do siostry pod Wrocław :)

szczesliwa_mamusia21, Misiowa lubią tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może ktoś go tam miał i wypuszczał luzem na dwór... I niepotrzebnie było go zabierać? ;)

Wiecie co, wczoraj moja babcia mnie pyta jakie imię będzie, a ja mówię, że Klementysia, na co ona: "Ale brzydkie wybraliście! Tyle jest ładnych imion! Karolina, Paulina, Dorotka..." No wiecie co...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, jak ktoś wypuszcza takiego malucha samopas w centrum miasta, bez chipa, gdzie jeżdżą samochody i łazi kupa psów + nie ma dzikich kotów = są pewnie trute, to dla mnie jest skrajnie nieodpowiedzialny i kota posiadać nie powinien.
    Więc liczę, że jednak to uciekinier jest.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    A może ktoś go tam miał i wypuszczał luzem na dwór... I niepotrzebnie było go zabierać? ;)

Wiecie co, wczoraj moja babcia mnie pyta jakie imię będzie, a ja mówię, że Klementysia, na co ona: "Ale brzydkie wybraliście! Tyle jest ładnych imion! Karolina, Paulina, Dorotka..." No wiecie co...

Oj normalka, moja babć tez jest kochana, a powiedziała, ze Jagna to tak dziwnie. Gosia, Ania jest ladnie :P

km5st5odymuuq2ts.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:

Nie przejmuj się Polkosia ;) U mnie babcia też średnio zareagowała na imię, ale teraz stwierdziła, że w sumie fajne. Po drugie - jakby się przejmować opiniami innych, to żadnego imienia byśmy nie wybrali.

Pamiętam, jak mnie się nie podobało imię Mieszko, kiedy się dowiedziałam, że mój chrześniak tak będzie miał na imię - teraz się przyzwyczaiłam i stwierdzam, że jest ok, takie "inne" :)

Misiowa lubi tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja "chrześnica" to Maja i też mi się nie podobało, ale to wybór rodziców. Teraz myślę, że pasuje do niej jak ulał ;) A siostry chrześniak to Miłosz - wołają MIŁOŃ, Miłoniu. Fatalnie jak dla mnie :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iviq wlasnie wstalam udalo sie i sie wyspalam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 10:11

IviQ lubi tę wiadomość

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

a tak poza tym,to jutro mam polozna dopiero trzeci raz w ciagu calej ciazy,tutaj niema tak czesto wizyt no i dla mnie to jest jak lekarz,bo z nim jak jest wszystko ok to tez niema wizyt przez cala ciaze ;),mam mnostwo pytan az sobie spisalam zeby niezapomniec,przede wszystkim o to moje nisko polozone lozysko i wylot do PL za miesiac,ale tez o bolacy kregoslup i czy bede mogla miec znieczulenie przy tym,jakby sie udalo rodzic normalnie,ach i o macierzynski itd...chyba tam z godzine posiedze,ostatnio mnie zalatwila w 10 min.w Uk pogoda sie zepsula zimno,wieje i leje...no ale coz po 10 latach powinnam sie przyzwyczaic do tej pogody w kratke.
    Ja tez miewam klopoty ze spaniem,myslalam ze to ze mna jest cos nie tak ale widze ze to nie tylko ja,najpierw nie moge usnac i krece sie godzinami a potem budze sie o 6stej,7mej i juz tez spac niemoge...,pozdrowki i milego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 12:33

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • annggela Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was :*
    Jak zwykle odzywam sie po przerwie, zostaly juz mi 2 tyg :( znajomi przyjechali do nas i wyladowalismy w piatek na wiosce 50 km od Elblaga :D fajnie tu jest, ale teraz boje sie wejsc na wage bo troszke zaszalalam. Wczoraj sie nie najlepiej czulsm, od rana bolaly mnie lydki i pol dnia mialam nerwobole :/
    Czekamy az moj mezu pospi, bo wszyscy popili wczoraj i ruszamy w droge. Niestety ja zostalam kierowca.
    A co do imiona to wielkie zdziwienie bylo jak uslyszeli Dorian, a najbardziej moja mama, ktora myslala ze sobie zartujemy. Teraz wszyscy przywykli, no coz nie podoba sie to ich sprawa, najwazniejsze ze nam sie podoba <3

IviQ lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli, dopisane :) Wyedytuj proszę swój post, usuwając mój cytat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 10:21

AsiaPoli lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miala ktoras z was w ostatnim czasie biegunke? Poki nie leci ze mnie non stop to nie trzeba panikowac nie?wzielam nospe bo brzuch boli, 2 kostki gorzkiej czekolady i pije caly czas.leze i czekam co bedzie, maly sie rusza i dodatkowo bombarduje mi jelita:/ ale dobrze ze sie rusza...

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak masz biegunkę, to smectę weź a nie nospę. Biegunki miałam dzień w dzień w 1. trymestrze. Nic mi ani dziecku nie jest. Nie ma co panikować. Zatruć się mogłaś przecież po prostu.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny :)

ss, ja co prawda nie miałam ostatnio biegunki, ale miałam dwa razy w ciągu ciąży (raz ok. 14 tc jak miałam skurcze macicy i raz trochę później). szybko przeszło (po 2-3 wizytach w toalecie), więc ja się nie martwiłam. jak Ci nie przejdzie szybko, to ja bym się skonsultowała z lekarzem.

ja z kolei chciałam Wam zapytać, czy sądzicie, że powinnam się zaniepokoić, że moja waga nagle stanęła w miejscu? W zasadzie od początku II trymestru jechałam w górę ok 0,6 kg tygodniowo, a od 3 tygodni waga praktycznie nie drgnęła...

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Tez nie moglam spac w nocy jakbym wiedziala ze na forum kogos znajde to bym zajrzała :D

Natalia a gdzie jedziecie dokładnie , to moje rejony :D
    Lexie , nie rozpakowalam komody bo nie chce zeby sie kurzyła a mamy jeszcze malowanie , dopiero jak pomalujemy pokoj malego to wszystko bedziemy robic :) A Ty ją zamowilaś jestes zadowolona ?? :)

Polkosia nie przejmuj sie najwazniejsze zeby Wam sie podobało , Tobie sie nie podoba Miłosz a babci ma prawo Klementysia :) Kazdy ma swoj gust i niestety kazdemu nie dogodzisz :)

Zdrówka dla córci życze mam nadzieje ze juz lepiej !

No i kazdej milego odpoczynku :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 10:43

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
‹‹ 1295 1296 1297 1298 1299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ