X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • madu Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się:

Jacusinka, super sesja, piekny brzuszek.

SS, póki biegunka nie trwa za długo to nie masz sie co martwic. Trzeba pić, żeby sie nie odwodnić. I patrzyć czy się skurcze bolesne nie pojawiają, bo ruchy jelit w czasie biegunki mogą powodować skurcze. Ale to raczej jeszcze nie ten etap:) Także zdrowiej spokojnie!:)

21.10.2015 Leon <3
  • ss Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nospe wzielam bo brzuch mnie boli,a ona dziala rozkurczowo,a poza tym nie mam ani smecty ani wegla w domu a jestem sama wiec maz dopiero jak z pracy pojedzie to moze kupic.nie panikuje, jakos ekstremalnie ze mnie nie leci ale gonie co chwila...

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka, mi waga w ostatnim miesiącu też stanęła. Nie przejmowałabym się ;)

onka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ss Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, mam nadzieje ze minie, bo ten brzuch to podibnie jak przy @ boli:/
    Onka moja waga tez tak skokowo idzie, czasem nawet troche chudne, zalezy pewnie tez od wody w organizmie, bo przez upaly tez sie troche zatrzymywala a jak sie ochlodzilo to zeszla.

onka lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiowa jak się czujesz?
    Czy lekarze mowis, czy dasz rade wytrzymać do 38tc? Nadal sączą Ci sie wody?

km5st5odymuuq2ts.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka wrote:
    Mnie się bardzo podobają ich meble, ale cały zestaw to już trochę za duży wydatek. Lara bardzo fajne, uniwersalne i można dokupić elementy dla starszego dziecka :) My weźmiemy od nich łóżeczko i komodę, a szafę kupię z Ikea - powinna pasować, bo też ma obłe kształty.

Misiowa - przydaje się szuflada? Bo zastanawiam się czy kupić. Tak samo nie wiem czy brać barierkę zabezpieczającą.

Szuflada się przydaje gdy np bede miała łóżeczko w salonie a wszystkie ciuszki na górze w pokoju. To w szuflade sobie schowam cześć rzeczy żeby nie biegać przy każdym przewinieciu na gore po rzeczy. Zabawki też można tam schowac. Barierka do łóżka to dopiero jak będzie mialo dziecko swoje łóżko

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melenaxoxox wrote:
    dziewczyny czy to prawda że jak kobieta często się denerwuje, placze w ciazy to jest szansa ze przedwcześnie urodzi?

Tak bo np w moim przypadku stres doprowadził do pęknięcia błon.. stres nerwy wzmagają skurcze
    ..

• agaton Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laseczki,u nas dzisiaj tez brzydka pogoda,rano padalo i teraz jest chłodno i pochmurno. Czekam wlasnie w kolejce do lekarza po odbiór wyników:)

Misiowa,trzymaj sie w tym szpitalu,oby Hania zabawila w brzuchu u Mamusi jeszcze długo!

Fajne te sesje brzuszkowe macie:) ja to tylko robię sobie zdjęcia co 1-2 tyg żeby bylo widac jak brzucho rośnie:)

Na weekendzie kupiliśmy łóżeczko z szuflada,pościel,kolderke i podusie do tego pieluchy tetrowe i flanelowe,przewijak i dwa przescieradelka i gruchę do noska oraz nożyczki i to wszystko za 180 zl,wiec jestem bardzo zadowolona:)

Jeszcze tylko materac, wózek i juz tylko ciuszki,bo mam tylko na te pierwsze miesiące i juz wszystko mam hihi:)

Nie wiem tylko jak to z tymi rzeczami typu podklady porodowe,majtki itp,bo totalnie sie na tym nie znam,a nie chce kupowac sterty rzeczy,które mi nie będę później potrzebne:)

No i dzisiaj jestem pierwszy dzien na zwolnieniu i dziwnie sie czuje;))

Agatka,zdrówka życzę Twojej córci i Tobie:) żebyś się nie zarazila:)

Ss i zdrowka dla Ciebie, faktycznie strach wychodzić nawet do apteki;) trzymaj sie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 11:15

ss, Misiowa lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:
    Moj brzuch uparcie i silnie sie stawia, bardzo mnie juz to meczy.. luteina niestety nie pomaga ehh. Ciagle mnie cos boli i wgl.. martwie sie przedwczesnym porodem :(A maly jest bardzo malutki bo tylko 700 gram, a to byl 26tydzien. :/
    Moja też w tym czasie miała taką samą wagę. Liczę że jutro mi usg zrobią

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton , ale super za taka cene gdzie Ty to dorwałaaś !!! ? :D
    Kochana ciesz sie zwolnieniem , pozniej juz sie tylko nudzi hehe wiec korzystaj z tej nudy poki maluszek w brzuszku :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Misiowa jak się czujesz?
    Czy lekarze mowis, czy dasz rade wytrzymać do 38tc? Nadal sączą Ci sie wody?

Dziękuję czuję się dość dobrze jak na razie. Lekarze chcą jak najdłużej utrzymać ciążę. No zobaczymy. Ja się nastawilam na 28 sierpnia czyli 34 tydzień

• Misiowa Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poczytałam ale już nie wiem co miałam komu odp bo zapomniałam

IviQ lubi tę wiadomość

• Misiowa Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chorym zdrówka życzę

• Misiowa Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic ja się przespie żeby czas szybciej zlecial. Dzisiaj nic mi nie robią a jutro crp chyba zbadają...

• agania Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia nie przejmuj się :P
    moja babcia jak usłyszała, że chcemy dać na imię córeczce Oliwka to powiedziała, że paskudne i będą na nią wołać Oliwa. Powiedziała, że mamy jej dać na imię Antosia albo Basia, bo jej się tak podoba. Mało tego, wczoraj wybieraliśmy kocyk pomiędzy Hello Kitty a Little Pony i też za nas wybierała, bo jej się bardziej PONY podoba :D ale olać to, robię swoje dalej a jej nie słucham. Ona by chciała żeby wszystko było tak jak ona chce :) a im bardziej mi mówi, że imię Oliwia jest paskudne tym bardziej ja się do tego imienia przekonuję :P

polkosia, Misiowa, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Miala ktoras z was w ostatnim czasie biegunke? Poki nie leci ze mnie non stop to nie trzeba panikowac nie?wzielam nospe bo brzuch boli, 2 kostki gorzkiej czekolady i pije caly czas.leze i czekam co bedzie, maly sie rusza i dodatkowo bombarduje mi jelita:/ ale dobrze ze sie rusza...
    SS ja mam też dzisiaj biegunke. Wczoraj weszlam na chwile do apteki i za mną stała kobitka, która prosiła o stoperan. Nie wiem czy mogłam złapać od niej tak szybko jakiegoś wirusa, ale dzisiaj od 6.00 bylam kilkanascie razy w toalecie...masakra. Jelita mi skręca, że szok. Dzwonilam do gina to powiedział żeby brać smecte i elektrolity, a jak nie przejdzie popołudniu to mam znowu dzwonić, zeby sie nie odwodnic.

Misiowa trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze i młoda jak najdłużej została w brzuszku. Mi w pierwszej ciąży też częściowo wody odeszły i chcial mnie do szpitala położyć, ale wtedy się nie zgodziłam, bo studia itp. Teraz bym była madrzejsza i nie ryzykowalabym. Miałam uważać na siebie, bo bardzo mało wód miałam, ale wytrzymalam i młody się urodził w 38 tyg. Także życzę tego tez Tobie :-)
    Dziewczyny super brzuszki macie :-) teraz już takie fajne są, typowo ciążowe :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 11:45

Misiowa lubi tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, mi też waga ostatnio stanęła w miejscu, mimo, że jem sporo. może to i dobrze :)

melduję, że w Rossmanie jest jkaś akcja dla mam :) przynajmniej w moim przy zakupach kobiety w ciąży dostają krem do twarzy SExy Mama :)

stelianka lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • ss Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mi sie zaczelo ok 8.00dzis i tez taki skret jelit ze masakra:/i maly jak sie poruszal to od razu musialam leciec,terazod pol godz spokoj ale brzuch jeszcze boli, leze i licze na to ze zacznie przechodzic... ja z kolei w sr bylam u znajomych ktorzy sie nie przyznali ze przechodza jelitowke (oni i 2 dzieci), bylam zla na nich bo wiedza jak to jest w ciazy ze sie wszystko lapie.nie mam pewnosci ze to od nich ale jest taka mozliwosc.no nic to tobie tez zdrowka!

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, bo jeszcze pójdę na zakupy :)
    Dzięki Dziewczyny za miłe słowa:) no Asia ma oko do zdjęć:)
    ja w nocy spałam, ale snila mi sie wojna...wszystko było tak realistyczne, ze jeszcze rano byłam przygnębiona;/
    wiecie co...ta cukrzyca jest dziwna... zjadłam dzis babeczkę...zołza tak na mnie patrzyła, że nie mogłam sie powstrzymać...! Cukier miałam w normie... naprawdę zastanawiające jest to wszystko:)
    Jutro może podjadę na Marywilską, moze jakąś sukienke kupie? w niedziele mamy pierwszą rocznicę <3 i chciałabym pieknie wyglądać:)
    Polkosia, naszym Ignasiem nie wszyscy się zachwycają, ale nam się podoba:)

lili_madlen, nat_alia lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SS ja też od pół godz spokój i mam nadzieję że przejdzie po malu, wypiłam smecte, wzielam elektrolity i leżę. Mieliśmy z M plan jechać wieczorem do Płocka zobaczyć meble do młodego pokoju, ale zobaczę jak się sytuacja rozwinie. Zdroweczka dla Ciebie również :-)
    Jeszcze nic od rana nie jadłam bo się boję, mam tylko nadzieje ze nie zadzkodze tym młodej.

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
‹‹ 1296 1297 1298 1299 1300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ