Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się:
Jacusinka, super sesja, piekny brzuszek.
SS, póki biegunka nie trwa za długo to nie masz sie co martwic. Trzeba pić, żeby sie nie odwodnić. I patrzyć czy się skurcze bolesne nie pojawiają, bo ruchy jelit w czasie biegunki mogą powodować skurcze. Ale to raczej jeszcze nie ten etap:) Także zdrowiej spokojnie!21.10.2015 Leon -
Dzieki dziewczyny, mam nadzieje ze minie, bo ten brzuch to podibnie jak przy @ boli:/
Onka moja waga tez tak skokowo idzie, czasem nawet troche chudne, zalezy pewnie tez od wody w organizmie, bo przez upaly tez sie troche zatrzymywala a jak sie ochlodzilo to zeszla.onka lubi tę wiadomość
-
Wredotka wrote:Mnie się bardzo podobają ich meble, ale cały zestaw to już trochę za duży wydatek. Lara bardzo fajne, uniwersalne i można dokupić elementy dla starszego dziecka
My weźmiemy od nich łóżeczko i komodę, a szafę kupię z Ikea - powinna pasować, bo też ma obłe kształty.
Misiowa - przydaje się szuflada? Bo zastanawiam się czy kupić. Tak samo nie wiem czy brać barierkę zabezpieczającą.
Szuflada się przydaje gdy np bede miała łóżeczko w salonie a wszystkie ciuszki na górze w pokoju. To w szuflade sobie schowam cześć rzeczy żeby nie biegać przy każdym przewinieciu na gore po rzeczy. Zabawki też można tam schowac. Barierka do łóżka to dopiero jak będzie mialo dziecko swoje łóżkohttps://www.maluchy.pl/li-71913.png -
melenaxoxox wrote:dziewczyny czy to prawda że jak kobieta często się denerwuje, placze w ciazy to jest szansa ze przedwcześnie urodzi?
Tak bo np w moim przypadku stres doprowadził do pęknięcia błon.. stres nerwy wzmagają skurcze
..https://www.maluchy.pl/li-71913.png -
Hej Laseczki,u nas dzisiaj tez brzydka pogoda,rano padalo i teraz jest chłodno i pochmurno. Czekam wlasnie w kolejce do lekarza po odbiór wyników:)
Misiowa,trzymaj sie w tym szpitalu,oby Hania zabawila w brzuchu u Mamusi jeszcze długo!
Fajne te sesje brzuszkowe macie:) ja to tylko robię sobie zdjęcia co 1-2 tyg żeby bylo widac jak brzucho rośnie:)
Na weekendzie kupiliśmy łóżeczko z szuflada,pościel,kolderke i podusie do tego pieluchy tetrowe i flanelowe,przewijak i dwa przescieradelka i gruchę do noska oraz nożyczki i to wszystko za 180 zl,wiec jestem bardzo zadowolona:)
Jeszcze tylko materac, wózek i juz tylko ciuszki,bo mam tylko na te pierwsze miesiące i juz wszystko mam hihi:)
Nie wiem tylko jak to z tymi rzeczami typu podklady porodowe,majtki itp,bo totalnie sie na tym nie znam,a nie chce kupowac sterty rzeczy,które mi nie będę później potrzebne:)
No i dzisiaj jestem pierwszy dzien na zwolnieniu i dziwnie sie czuje;))
Agatka,zdrówka życzę Twojej córci i Tobie:) żebyś się nie zarazila:)
Ss i zdrowka dla Ciebie, faktycznie strach wychodzić nawet do apteki;) trzymaj sie:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 11:15
ss, Misiowa lubią tę wiadomość
-
nenka2 wrote:Moj brzuch uparcie i silnie sie stawia, bardzo mnie juz to meczy.. luteina niestety nie pomaga ehh. Ciagle mnie cos boli i wgl.. martwie sie przedwczesnym porodem :(A maly jest bardzo malutki bo tylko 700 gram, a to byl 26tydzien.https://www.maluchy.pl/li-71913.png
-
aagatkaa1984 wrote:Misiowa jak się czujesz?
Czy lekarze mowis, czy dasz rade wytrzymać do 38tc? Nadal sączą Ci sie wody?
Dziękuję czuję się dość dobrze jak na razie. Lekarze chcą jak najdłużej utrzymać ciążę. No zobaczymy. Ja się nastawilam na 28 sierpnia czyli 34 tydzieńhttps://www.maluchy.pl/li-71913.png -
Polkosia nie przejmuj się
moja babcia jak usłyszała, że chcemy dać na imię córeczce Oliwka to powiedziała, że paskudne i będą na nią wołać Oliwa. Powiedziała, że mamy jej dać na imię Antosia albo Basia, bo jej się tak podoba. Mało tego, wczoraj wybieraliśmy kocyk pomiędzy Hello Kitty a Little Pony i też za nas wybierała, bo jej się bardziej PONY podobaale olać to, robię swoje dalej a jej nie słucham. Ona by chciała żeby wszystko było tak jak ona chce
a im bardziej mi mówi, że imię Oliwia jest paskudne tym bardziej ja się do tego imienia przekonuję
polkosia, Misiowa, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
-
ss wrote:Miala ktoras z was w ostatnim czasie biegunke? Poki nie leci ze mnie non stop to nie trzeba panikowac nie?wzielam nospe bo brzuch boli, 2 kostki gorzkiej czekolady i pije caly czas.leze i czekam co bedzie, maly sie rusza i dodatkowo bombarduje mi jelita:/ ale dobrze ze sie rusza...
Misiowa trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze i młoda jak najdłużej została w brzuszku. Mi w pierwszej ciąży też częściowo wody odeszły i chcial mnie do szpitala położyć, ale wtedy się nie zgodziłam, bo studia itp. Teraz bym była madrzejsza i nie ryzykowalabym. Miałam uważać na siebie, bo bardzo mało wód miałam, ale wytrzymalam i młody się urodził w 38 tyg. Także życzę tego tez Tobie
Dziewczyny super brzuszki macieteraz już takie fajne są, typowo ciążowe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 11:45
Misiowa lubi tę wiadomość
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
witam, mi też waga ostatnio stanęła w miejscu, mimo, że jem sporo. może to i dobrze
melduję, że w Rossmanie jest jkaś akcja dla mamprzynajmniej w moim przy zakupach kobiety w ciąży dostają krem do twarzy SExy Mama
stelianka lubi tę wiadomość
-
Paula mi sie zaczelo ok 8.00dzis i tez taki skret jelit ze masakra:/i maly jak sie poruszal to od razu musialam leciec,terazod pol godz spokoj ale brzuch jeszcze boli, leze i licze na to ze zacznie przechodzic... ja z kolei w sr bylam u znajomych ktorzy sie nie przyznali ze przechodza jelitowke (oni i 2 dzieci), bylam zla na nich bo wiedza jak to jest w ciazy ze sie wszystko lapie.nie mam pewnosci ze to od nich ale jest taka mozliwosc.no nic to tobie tez zdrowka!
-
Blondik, bo jeszcze pójdę na zakupy
Dzięki Dziewczyny za miłe słowa:) no Asia ma oko do zdjęć
ja w nocy spałam, ale snila mi sie wojna...wszystko było tak realistyczne, ze jeszcze rano byłam przygnębiona;/
wiecie co...ta cukrzyca jest dziwna... zjadłam dzis babeczkę...zołza tak na mnie patrzyła, że nie mogłam sie powstrzymać...! Cukier miałam w normie... naprawdę zastanawiające jest to wszystko:)
Jutro może podjadę na Marywilską, moze jakąś sukienke kupie? w niedziele mamy pierwszą rocznicęi chciałabym pieknie wyglądać
Polkosia, naszym Ignasiem nie wszyscy się zachwycają, ale nam się podoba:)lili_madlen, nat_alia lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
SS ja też od pół godz spokój i mam nadzieję że przejdzie po malu, wypiłam smecte, wzielam elektrolity i leżę. Mieliśmy z M plan jechać wieczorem do Płocka zobaczyć meble do młodego pokoju, ale zobaczę jak się sytuacja rozwinie. Zdroweczka dla Ciebie również
Jeszcze nic od rana nie jadłam bo się boję, mam tylko nadzieje ze nie zadzkodze tym młodej.Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09.