X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka mnie cycki przestały bolec w 14 tygodniu i tak juz zostało. Zmienił sie tylko ich wyglad, a siary jnie mam, wiec nie pomogę, ale wiem ze juz kilku dziewczynom sie sączy, to niech one sie wypowiedzą.

Misiowa przesyłam pozytywna energię do Was! Bedzie dobrze, bo jesteś w szpitalu i pod stała kontrola!

Misiowa lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusiu - Świdnica :)

Misiowa trzymam kciuki żebyś wytrzymala jak najdłużej

ja również dzisiaj nie czuję się najlepiej, w prawdzie byłam w toalecie 4 razy - ale to tylko raz wiecej niż normalnie wiec myślę że to nie jest biegunka...
    brzuch mnie dość mocno boli, czuję ciągnięcie i do tego strasznie opadł w dół, co sądzicie:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/34d103bf3df3.jpg

Muffinka1019, polkosia, szczesliwa_mamusia21, Little Frog, Misiowa, Lexie, lojkalojka lubią tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka87 wrote:
    Misiowa ja nie mam fb; powiedz proszę jak Tobie te wody odeszły?- gwałtownie i w dużej ilości czy jakoś się sączyły? Ja od kilku dni mam tak że ciągle wkładka mokra, Mała rusza się mniej zdecydowanie no i nic nie przybieram na wadze- więc z jednej strony nie chcę panikować, a z drugiej to moja pierwsza ciąża i nie wiem czy nie powinnam się upewnić jakoś czy wszystko ok.

Kasiulka, ja bym pojechała sprawdzić dla świętego spokoju do szpitala, niech wszystko posprawdzają i będziesz spokojniejsza. :) Sam ginekolog na początku ciąży wręczył mi kartkę z listą niepokojących sytuacji, kiedy to natychmiast mam jechać do szpitala i jest tam m.in. "odczuwanie ruchów płodu: słabe lub szczególnie gwałtowne" oraz "odpływanie płynu owodniowego lub podejrzenie jego odpływania"
    oraz... "silny ból brzucha" - Nat_alio, więc i może ta wskazówka Tobie się przyda: połóż się, poodopoczywaj trochę i jeśli nie przejdzie, to może też warto sprawdzić w szpitalu.
    Pozdrówka ciepłe i żadnych dolegliwości! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 17:00

nat_alia, Misiowa lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• PauLLa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia a z ginem masz kontakt???faktycznie niziutko jest kurcze :( ale ja sie tam nie znam kurcze :*

Jaroszka mam te same odczucia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 17:06

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę się położyć - zobacze co bedzie wieczorem
    freshmm - możesz całą t liste nam pokazac - czyli np zrobić zdj?

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka pochwal się kieckami :) ja biegunek też nie mam za to nieustanne zaparcia bez względu na dietę :/

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgadzam się co do wizyty w szpitalu, ja wczoraj w nocy zaliczyłam zapobiegawczo szpital. na szkole rodzenia mówili nam, że lepiej pojechać 1000razyniż raz nie pojechać i kobieta nawet jak ma złe przeczucie to powinna się udać do szpitala ;)

Misiowa, Magnosia lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pod ręką dobrego aparatu ani skanera, to przepisuję :)

"~~WSKAZÓWKI DLA KOBIET W CIĄŻY~~

Zespół ginekologów grupy LUX MED w trosce o przyszłe mamy oraz ich potomstwo opracował kartę ciąży (...) a także listę wskazówek - co robić w niepokojących sytuacjach.

Należy natychmiast zgłosić się do szpitala
    (bez wcześniejszego zgłaszania się do centrum medycznego Grupy LUX MED), jeżeli wystąpią następujące objawy:
    - obfite krwawienie z dróg rodnych;
    - skurcze macicy (co 10-15 minut), szczególnie jeżeli wystąpią wcześniej niż trzy tygodnie przed terminem porodu;
    - brak odczuwania ruchów płodu;
    - odczuwanie ruchów płodu: słabe lub szczególnie gwałtowne;
    - odpływanie płynu owodniowego lub podejrzenie jego odpływania;
    - silny ból brzucha;
    - urazy, upadki;
    - zasłabnięcia, omdlenia;
    - utrzymujące się wymioty (ponad trzy na dobę) i biegunka (jeżeli nie mija w ciągu 24 godzin).

Należy natychmiast zasięgnąć porady lekarskiej w centrum medycznym Grupy LUX MED
    (po telefonicznym zgłoszeniu konieczności odbycia pilnej wizyty), jeżeli wystąpią następujące objawy:
    - krwawienie z dróg rodnych niewielkiego stopnia (plamienia);
    - obrzęki twarzy, dłoni, kończyn dolnych (szczególnie jeżeli nie zmniejszają się po nocnym odpoczynku);
    - bezsenność, uporczywe bóle głowy z mroczkami przed oczami;
    - bóle w podbrzuszu, bóle okolicy lędźwiowo-krzyżowej kręgosłupa;
    - podwyższona ciepłota ciała, dreszcze;
    - uporczywy świąd skóry;
    - obfita wydzielina z pochwy;
    - lęk, depresja, obawa, że coś jest nie w porządku."

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry
    Jaroszka przywołujesz mnie ;>???
    Ja nadrobiłam Was w koncu , skrobiecie , ze szok
    Ja miewam bole piersi nadal , weekend minał mi szybko ale przyjemnie sobota i niedziela spedzone u Tesciowej bo mojego D brat miaał 11 urodziny ;)
    wszystko ok u mnie , nie ma co pissać ..
    Misiowa jejku !!! trzymajcie sie i dbajcie o siebie , jestem całym serduszkiem z Toba kochana .
    Wiedzma powiem Ci , ze wcale nie zdziwiło mnie to co napisałaaś , ze 2,5 funa za godzine opieki , miałam sama taki przypadek ... ogłaszala sie baba słuchajcie zeby dzieckiem sie opiekowac ktore ma 8 miesiecy wiec zadzwoniłam ona o super itp mowi ze 10 h dziennie a raczej w nocy ( no ale heloł dzieckiem takim małym i w nocy sie opiekujesz ) i zaproponowała mi za 10 h pracy 20 f co z wielkim bolem powiedziała i jeszcze mowi do mnie tak " kurde wiesz ja rozumiem wszystko ale dzieckiem wnocy sie nie opiekujesz tylko razem spicie a ja za spanie nie bede płaciła ty;e pieniedzy , podziekowałam i sie rozlaczyłam ... jebnieta jakas . A ogolnie najnizsza to 6.53 chyba a u mnie w Angli opiekunki z papierami biora po 9-13 f za godzine ale wtedy panstwo 80 % nam oddac moze za opieke dlatego dosc czesto szukaja z papierami tez a bez papierow u mnie biora po 4,5 f ale jak propinuja 2 czy 2,5 to az smiech na sali

jaroszka, Misiowa lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm bardzo praktyczna lista ! :)

nat_alia nie znam sie na tym .. wydaje się byc ok, ale Ty wiesz najlepiej jak było wczesniej i jak duza jest róznica jak nie minie do późnego wieczora - jedz ! :)

A z tymi wizytami w szpitalu to jedziecie do szpitala położniczego i mówicie o objawach na izbie przyjęć i tak od reki Was przyjmują ?? :) pytam tak z ciekawości i jednocześnie na przyszłość bo zbliża sie ostatnia juz prosta powoli :)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat_alia nie wydaje mi się żebyś miała mieć nisko brzuch, ja mam tak samo. Ale jeśli to bardzo Cię niepokoi to jedź na IP.

nat_alia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miesiac temu jak zle sie czułam to normalnie pojechałam do szpitala , powiedziałam co i jak i mnie zbadali ...
    wiec normlanie jedziesz i gadulczysz ;D

Misiowa, lili_madlen lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakręcona ma rację, lepiej pojechać o jeden raz za dużo niż o jeden raz za mało.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi ruchami płodu to bym tak nie panikowała. Mi kazali od 30 tc liczyć, a w szkole rodzenia nawet od 32. Wcześniej są nieregularne.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak w pierwszej ciąży jeszcze kilka tygodni przed poronieniem pojechałam do szpitala położniczego i powiedziałam na izbie przyjęć, ze bardzo boli mnie brzuch, a jestem w około 6 tygodniu (ciąża była jeszcze nie potwierdzona, dopiero po testach ciążowych) i mnie zbadali - dostałam zdjęcie pęcherzyka i receptę na duphaston.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, a miałaś dużo wyżej ten brzuszek?
    Ja akurat mam porównanie, bo moja sąsiadka urodziła 4 dni temu i ona miała ten brzuszek dużo niżej niż Twój.
    Jeżeli się źle czujesz, nie zwlekaj, jedź do szpitala, będziesz spokojniejsza, a i lekarze sprawdzą czy się coś dzieje.

wnid9vvjodizjocx.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona no jasne! Tęskniłem i nirpokoilam sie :)
    Ważne, ze juz jestes!

Dziewczyny z niepokojącymi dolegliwościami nie ma co zwlekać...za duzo mamy do stracenia!
    Jeżeli coś nas terapii to albo telefon do gina albo szpital i koniec!

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam wrzucić wcześniej, to my tydzień temu:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/74fa03cba293.jpg

Mój brzuszek w miarę nisko od samego początku :)

jaroszka, szczesliwa_mamusia21, madu, Fatim, zakocona, ZakręconaOna, nat_alia, nick nieaktualny, IviQ, lili_madlen, annggela, Lexie, Magnosia, paula1, lojkalojka, Nynusia lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ! Przeciez to moje miasto ! Kurcze jest tak niewielkie ze jeszcze sie okaze ze znam Twoja siostre ( bo to do niej jedziecie tak ?) ale fajnie mi bylo to przeczytac no prosze , jednak ten swiat mały ! :D

Dokladnie jak cos niepokojacego na IP , lepiej byc spokojniejszym :)

nat_alia lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka ślicznie :) fajna kiecka taka klasyczna, kolor ekstra!

relgh371crdcdbv2.png
‹‹ 1299 1300 1301 1302 1303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna to poważny stan, w którym zarodek zagnieżdża się poza macicą, najczęściej w jajowodzie. Chociaż początkowo może przypominać prawidłową ciążę, kluczowymi sygnałami ostrzegawczymi są ból podbrzusza, krwawienie oraz nieprawidłowy przyrost hormonu HCG. Poznaj przyczyny tego zjawiska oraz metody diagnostyki i leczenia, które pozwalają chronić zdrowie i przyszłą płodność kobiety.

CZYTAJ WIĘCEJ