X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka mnie cycki przestały bolec w 14 tygodniu i tak juz zostało. Zmienił sie tylko ich wyglad, a siary jnie mam, wiec nie pomogę, ale wiem ze juz kilku dziewczynom sie sączy, to niech one sie wypowiedzą.

Misiowa przesyłam pozytywna energię do Was! Bedzie dobrze, bo jesteś w szpitalu i pod stała kontrola!

Misiowa lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusiu - Świdnica :)

Misiowa trzymam kciuki żebyś wytrzymala jak najdłużej

ja również dzisiaj nie czuję się najlepiej, w prawdzie byłam w toalecie 4 razy - ale to tylko raz wiecej niż normalnie wiec myślę że to nie jest biegunka...
    brzuch mnie dość mocno boli, czuję ciągnięcie i do tego strasznie opadł w dół, co sądzicie:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/34d103bf3df3.jpg

Muffinka1019, polkosia, szczesliwa_mamusia21, Little Frog, Misiowa, Lexie, lojkalojka lubią tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka87 wrote:
    Misiowa ja nie mam fb; powiedz proszę jak Tobie te wody odeszły?- gwałtownie i w dużej ilości czy jakoś się sączyły? Ja od kilku dni mam tak że ciągle wkładka mokra, Mała rusza się mniej zdecydowanie no i nic nie przybieram na wadze- więc z jednej strony nie chcę panikować, a z drugiej to moja pierwsza ciąża i nie wiem czy nie powinnam się upewnić jakoś czy wszystko ok.

Kasiulka, ja bym pojechała sprawdzić dla świętego spokoju do szpitala, niech wszystko posprawdzają i będziesz spokojniejsza. :) Sam ginekolog na początku ciąży wręczył mi kartkę z listą niepokojących sytuacji, kiedy to natychmiast mam jechać do szpitala i jest tam m.in. "odczuwanie ruchów płodu: słabe lub szczególnie gwałtowne" oraz "odpływanie płynu owodniowego lub podejrzenie jego odpływania"
    oraz... "silny ból brzucha" - Nat_alio, więc i może ta wskazówka Tobie się przyda: połóż się, poodopoczywaj trochę i jeśli nie przejdzie, to może też warto sprawdzić w szpitalu.
    Pozdrówka ciepłe i żadnych dolegliwości! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 17:00

nat_alia, Misiowa lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• PauLLa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia a z ginem masz kontakt???faktycznie niziutko jest kurcze :( ale ja sie tam nie znam kurcze :*

Jaroszka mam te same odczucia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 17:06

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę się położyć - zobacze co bedzie wieczorem
    freshmm - możesz całą t liste nam pokazac - czyli np zrobić zdj?

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka pochwal się kieckami :) ja biegunek też nie mam za to nieustanne zaparcia bez względu na dietę :/

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgadzam się co do wizyty w szpitalu, ja wczoraj w nocy zaliczyłam zapobiegawczo szpital. na szkole rodzenia mówili nam, że lepiej pojechać 1000razyniż raz nie pojechać i kobieta nawet jak ma złe przeczucie to powinna się udać do szpitala ;)

Misiowa, Magnosia lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pod ręką dobrego aparatu ani skanera, to przepisuję :)

"~~WSKAZÓWKI DLA KOBIET W CIĄŻY~~

Zespół ginekologów grupy LUX MED w trosce o przyszłe mamy oraz ich potomstwo opracował kartę ciąży (...) a także listę wskazówek - co robić w niepokojących sytuacjach.

Należy natychmiast zgłosić się do szpitala
    (bez wcześniejszego zgłaszania się do centrum medycznego Grupy LUX MED), jeżeli wystąpią następujące objawy:
    - obfite krwawienie z dróg rodnych;
    - skurcze macicy (co 10-15 minut), szczególnie jeżeli wystąpią wcześniej niż trzy tygodnie przed terminem porodu;
    - brak odczuwania ruchów płodu;
    - odczuwanie ruchów płodu: słabe lub szczególnie gwałtowne;
    - odpływanie płynu owodniowego lub podejrzenie jego odpływania;
    - silny ból brzucha;
    - urazy, upadki;
    - zasłabnięcia, omdlenia;
    - utrzymujące się wymioty (ponad trzy na dobę) i biegunka (jeżeli nie mija w ciągu 24 godzin).

Należy natychmiast zasięgnąć porady lekarskiej w centrum medycznym Grupy LUX MED
    (po telefonicznym zgłoszeniu konieczności odbycia pilnej wizyty), jeżeli wystąpią następujące objawy:
    - krwawienie z dróg rodnych niewielkiego stopnia (plamienia);
    - obrzęki twarzy, dłoni, kończyn dolnych (szczególnie jeżeli nie zmniejszają się po nocnym odpoczynku);
    - bezsenność, uporczywe bóle głowy z mroczkami przed oczami;
    - bóle w podbrzuszu, bóle okolicy lędźwiowo-krzyżowej kręgosłupa;
    - podwyższona ciepłota ciała, dreszcze;
    - uporczywy świąd skóry;
    - obfita wydzielina z pochwy;
    - lęk, depresja, obawa, że coś jest nie w porządku."

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry
    Jaroszka przywołujesz mnie ;>???
    Ja nadrobiłam Was w koncu , skrobiecie , ze szok
    Ja miewam bole piersi nadal , weekend minał mi szybko ale przyjemnie sobota i niedziela spedzone u Tesciowej bo mojego D brat miaał 11 urodziny ;)
    wszystko ok u mnie , nie ma co pissać ..
    Misiowa jejku !!! trzymajcie sie i dbajcie o siebie , jestem całym serduszkiem z Toba kochana .
    Wiedzma powiem Ci , ze wcale nie zdziwiło mnie to co napisałaaś , ze 2,5 funa za godzine opieki , miałam sama taki przypadek ... ogłaszala sie baba słuchajcie zeby dzieckiem sie opiekowac ktore ma 8 miesiecy wiec zadzwoniłam ona o super itp mowi ze 10 h dziennie a raczej w nocy ( no ale heloł dzieckiem takim małym i w nocy sie opiekujesz ) i zaproponowała mi za 10 h pracy 20 f co z wielkim bolem powiedziała i jeszcze mowi do mnie tak " kurde wiesz ja rozumiem wszystko ale dzieckiem wnocy sie nie opiekujesz tylko razem spicie a ja za spanie nie bede płaciła ty;e pieniedzy , podziekowałam i sie rozlaczyłam ... jebnieta jakas . A ogolnie najnizsza to 6.53 chyba a u mnie w Angli opiekunki z papierami biora po 9-13 f za godzine ale wtedy panstwo 80 % nam oddac moze za opieke dlatego dosc czesto szukaja z papierami tez a bez papierow u mnie biora po 4,5 f ale jak propinuja 2 czy 2,5 to az smiech na sali

jaroszka, Misiowa lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm bardzo praktyczna lista ! :)

nat_alia nie znam sie na tym .. wydaje się byc ok, ale Ty wiesz najlepiej jak było wczesniej i jak duza jest róznica jak nie minie do późnego wieczora - jedz ! :)

A z tymi wizytami w szpitalu to jedziecie do szpitala położniczego i mówicie o objawach na izbie przyjęć i tak od reki Was przyjmują ?? :) pytam tak z ciekawości i jednocześnie na przyszłość bo zbliża sie ostatnia juz prosta powoli :)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat_alia nie wydaje mi się żebyś miała mieć nisko brzuch, ja mam tak samo. Ale jeśli to bardzo Cię niepokoi to jedź na IP.

nat_alia, nenka2 lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miesiac temu jak zle sie czułam to normalnie pojechałam do szpitala , powiedziałam co i jak i mnie zbadali ...
    wiec normlanie jedziesz i gadulczysz ;D

Misiowa, lili_madlen lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakręcona ma rację, lepiej pojechać o jeden raz za dużo niż o jeden raz za mało.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi ruchami płodu to bym tak nie panikowała. Mi kazali od 30 tc liczyć, a w szkole rodzenia nawet od 32. Wcześniej są nieregularne.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak w pierwszej ciąży jeszcze kilka tygodni przed poronieniem pojechałam do szpitala położniczego i powiedziałam na izbie przyjęć, ze bardzo boli mnie brzuch, a jestem w około 6 tygodniu (ciąża była jeszcze nie potwierdzona, dopiero po testach ciążowych) i mnie zbadali - dostałam zdjęcie pęcherzyka i receptę na duphaston.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, a miałaś dużo wyżej ten brzuszek?
    Ja akurat mam porównanie, bo moja sąsiadka urodziła 4 dni temu i ona miała ten brzuszek dużo niżej niż Twój.
    Jeżeli się źle czujesz, nie zwlekaj, jedź do szpitala, będziesz spokojniejsza, a i lekarze sprawdzą czy się coś dzieje.

wnid9vvjodizjocx.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona no jasne! Tęskniłem i nirpokoilam sie :)
    Ważne, ze juz jestes!

Dziewczyny z niepokojącymi dolegliwościami nie ma co zwlekać...za duzo mamy do stracenia!
    Jeżeli coś nas terapii to albo telefon do gina albo szpital i koniec!

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam wrzucić wcześniej, to my tydzień temu:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/74fa03cba293.jpg

Mój brzuszek w miarę nisko od samego początku :)

jaroszka, szczesliwa_mamusia21, madu, Fatim, zakocona, ZakręconaOna, nat_alia, onka, IviQ, lili_madlen, annggela, Lexie, Magnosia, paula1, lojkalojka, Nynusia lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ! Przeciez to moje miasto ! Kurcze jest tak niewielkie ze jeszcze sie okaze ze znam Twoja siostre ( bo to do niej jedziecie tak ?) ale fajnie mi bylo to przeczytac no prosze , jednak ten swiat mały ! :D

Dokladnie jak cos niepokojacego na IP , lepiej byc spokojniejszym :)

nat_alia lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka ślicznie :) fajna kiecka taka klasyczna, kolor ekstra!

relgh371crdcdbv2.png
‹‹ 1299 1300 1301 1302 1303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ