Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiulka mnie cycki przestały bolec w 14 tygodniu i tak juz zostało. Zmienił sie tylko ich wyglad, a siary jnie mam, wiec nie pomogę, ale wiem ze juz kilku dziewczynom sie sączy, to niech one sie wypowiedzą.
Misiowa przesyłam pozytywna energię do Was! Bedzie dobrze, bo jesteś w szpitalu i pod stała kontrola!
Misiowa lubi tę wiadomość
-
Szczęśliwa mamusiu - Świdnica
Misiowa trzymam kciuki żebyś wytrzymala jak najdłużej
ja również dzisiaj nie czuję się najlepiej, w prawdzie byłam w toalecie 4 razy - ale to tylko raz wiecej niż normalnie wiec myślę że to nie jest biegunka...
brzuch mnie dość mocno boli, czuję ciągnięcie i do tego strasznie opadł w dół, co sądzicie:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/34d103bf3df3.jpgMuffinka1019, polkosia, szczesliwa_mamusia21, Little Frog, Misiowa, Lexie, lojkalojka lubią tę wiadomość
-
kasiulka87 wrote:Misiowa ja nie mam fb; powiedz proszę jak Tobie te wody odeszły?- gwałtownie i w dużej ilości czy jakoś się sączyły? Ja od kilku dni mam tak że ciągle wkładka mokra, Mała rusza się mniej zdecydowanie no i nic nie przybieram na wadze- więc z jednej strony nie chcę panikować, a z drugiej to moja pierwsza ciąża i nie wiem czy nie powinnam się upewnić jakoś czy wszystko ok.
Kasiulka, ja bym pojechała sprawdzić dla świętego spokoju do szpitala, niech wszystko posprawdzają i będziesz spokojniejsza.Sam ginekolog na początku ciąży wręczył mi kartkę z listą niepokojących sytuacji, kiedy to natychmiast mam jechać do szpitala i jest tam m.in. "odczuwanie ruchów płodu: słabe lub szczególnie gwałtowne" oraz "odpływanie płynu owodniowego lub podejrzenie jego odpływania"
oraz... "silny ból brzucha" - Nat_alio, więc i może ta wskazówka Tobie się przyda: połóż się, poodopoczywaj trochę i jeśli nie przejdzie, to może też warto sprawdzić w szpitalu.
Pozdrówka ciepłe i żadnych dolegliwości! :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 17:00
nat_alia, Misiowa lubią tę wiadomość
-
idę się położyć - zobacze co bedzie wieczorem
freshmm - możesz całą t liste nam pokazac - czyli np zrobić zdj?Misiowa lubi tę wiadomość
-
zgadzam się co do wizyty w szpitalu, ja wczoraj w nocy zaliczyłam zapobiegawczo szpital. na szkole rodzenia mówili nam, że lepiej pojechać 1000razyniż raz nie pojechać i kobieta nawet jak ma złe przeczucie to powinna się udać do szpitala
Misiowa, Magnosia lubią tę wiadomość
-
Nie mam pod ręką dobrego aparatu ani skanera, to przepisuję
"~~WSKAZÓWKI DLA KOBIET W CIĄŻY~~
Zespół ginekologów grupy LUX MED w trosce o przyszłe mamy oraz ich potomstwo opracował kartę ciąży (...) a także listę wskazówek - co robić w niepokojących sytuacjach.
Należy natychmiast zgłosić się do szpitala
(bez wcześniejszego zgłaszania się do centrum medycznego Grupy LUX MED), jeżeli wystąpią następujące objawy:
- obfite krwawienie z dróg rodnych;
- skurcze macicy (co 10-15 minut), szczególnie jeżeli wystąpią wcześniej niż trzy tygodnie przed terminem porodu;
- brak odczuwania ruchów płodu;
- odczuwanie ruchów płodu: słabe lub szczególnie gwałtowne;
- odpływanie płynu owodniowego lub podejrzenie jego odpływania;
- silny ból brzucha;
- urazy, upadki;
- zasłabnięcia, omdlenia;
- utrzymujące się wymioty (ponad trzy na dobę) i biegunka (jeżeli nie mija w ciągu 24 godzin).
Należy natychmiast zasięgnąć porady lekarskiej w centrum medycznym Grupy LUX MED
(po telefonicznym zgłoszeniu konieczności odbycia pilnej wizyty), jeżeli wystąpią następujące objawy:
- krwawienie z dróg rodnych niewielkiego stopnia (plamienia);
- obrzęki twarzy, dłoni, kończyn dolnych (szczególnie jeżeli nie zmniejszają się po nocnym odpoczynku);
- bezsenność, uporczywe bóle głowy z mroczkami przed oczami;
- bóle w podbrzuszu, bóle okolicy lędźwiowo-krzyżowej kręgosłupa;
- podwyższona ciepłota ciała, dreszcze;
- uporczywy świąd skóry;
- obfita wydzielina z pochwy;
- lęk, depresja, obawa, że coś jest nie w porządku."
-
Dzien dobry
Jaroszka przywołujesz mnie ;>???
Ja nadrobiłam Was w koncu , skrobiecie , ze szok
Ja miewam bole piersi nadal , weekend minał mi szybko ale przyjemnie sobota i niedziela spedzone u Tesciowej bo mojego D brat miaał 11 urodziny
wszystko ok u mnie , nie ma co pissać ..
Misiowa jejku !!! trzymajcie sie i dbajcie o siebie , jestem całym serduszkiem z Toba kochana .
Wiedzma powiem Ci , ze wcale nie zdziwiło mnie to co napisałaaś , ze 2,5 funa za godzine opieki , miałam sama taki przypadek ... ogłaszala sie baba słuchajcie zeby dzieckiem sie opiekowac ktore ma 8 miesiecy wiec zadzwoniłam ona o super itp mowi ze 10 h dziennie a raczej w nocy ( no ale heloł dzieckiem takim małym i w nocy sie opiekujesz ) i zaproponowała mi za 10 h pracy 20 f co z wielkim bolem powiedziała i jeszcze mowi do mnie tak " kurde wiesz ja rozumiem wszystko ale dzieckiem wnocy sie nie opiekujesz tylko razem spicie a ja za spanie nie bede płaciła ty;e pieniedzy , podziekowałam i sie rozlaczyłam ... jebnieta jakas . A ogolnie najnizsza to 6.53 chyba a u mnie w Angli opiekunki z papierami biora po 9-13 f za godzine ale wtedy panstwo 80 % nam oddac moze za opieke dlatego dosc czesto szukaja z papierami tez a bez papierow u mnie biora po 4,5 f ale jak propinuja 2 czy 2,5 to az smiech na salijaroszka, Misiowa lubią tę wiadomość
-
FreshMm bardzo praktyczna lista !
nat_alia nie znam sie na tym .. wydaje się byc ok, ale Ty wiesz najlepiej jak było wczesniej i jak duza jest róznica jak nie minie do późnego wieczora - jedz !
A z tymi wizytami w szpitalu to jedziecie do szpitala położniczego i mówicie o objawach na izbie przyjęć i tak od reki Was przyjmują ??pytam tak z ciekawości i jednocześnie na przyszłość bo zbliża sie ostatnia juz prosta powoli
-
Też tak w pierwszej ciąży jeszcze kilka tygodni przed poronieniem pojechałam do szpitala położniczego i powiedziałam na izbie przyjęć, ze bardzo boli mnie brzuch, a jestem w około 6 tygodniu (ciąża była jeszcze nie potwierdzona, dopiero po testach ciążowych) i mnie zbadali - dostałam zdjęcie pęcherzyka i receptę na duphaston.
-
Natalia, a miałaś dużo wyżej ten brzuszek?
Ja akurat mam porównanie, bo moja sąsiadka urodziła 4 dni temu i ona miała ten brzuszek dużo niżej niż Twój.
Jeżeli się źle czujesz, nie zwlekaj, jedź do szpitala, będziesz spokojniejsza, a i lekarze sprawdzą czy się coś dzieje.
-
Zakręcona no jasne! Tęskniłem i nirpokoilam sie
Ważne, ze juz jestes!
Dziewczyny z niepokojącymi dolegliwościami nie ma co zwlekać...za duzo mamy do stracenia!
Jeżeli coś nas terapii to albo telefon do gina albo szpital i koniec!ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
Miałam wrzucić wcześniej, to my tydzień temu:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/74fa03cba293.jpg
Mój brzuszek w miarę nisko od samego początkujaroszka, szczesliwa_mamusia21, madu, Fatim, zakocona, ZakręconaOna, nat_alia, onka, IviQ, lili_madlen, annggela, Lexie, Magnosia, paula1, lojkalojka, Nynusia lubią tę wiadomość
-
Natalia ! Przeciez to moje miasto ! Kurcze jest tak niewielkie ze jeszcze sie okaze ze znam Twoja siostre ( bo to do niej jedziecie tak ?) ale fajnie mi bylo to przeczytac no prosze , jednak ten swiat mały !
Dokladnie jak cos niepokojacego na IP , lepiej byc spokojniejszymnat_alia lubi tę wiadomość