Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie chciałam wprowadzać paniki
Tylko przyszło mi do głowy, że jeśli mąż ma BRh-, a ja ARh+, to może ma to jakiś wpływ na zachodzenie w ciążę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 11:04
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
To juz w trzy jesteśmy dzisiaj co obchodzą studnioweczke !
Jaroszka kochana Ja uważam , ze grill to najlepsza opcja u Ciebie na te urodziny , wiele możesz do jedzenia przygotować ... Kiełbaski , karczus ,boczus , piersi nawinięte na patyczek taki szaszlyk z samych piersi dobrze przyprawione bajeczka , możesz owoce ugrilowac jako szaszlyki , warzywa no pełno można pomysłów znaleźć . Plus ze dwie salateczki jakieś , ciasto i wsio:) goście będą super się bawić tak uważam.agania, stokrotka25, PauLLa, Nynusia, jaroszka, mała.mi lubią tę wiadomość
-
Mikejla, może nie ma potrzeby widocznie. I biorą pod uwagę, że podadzą ci immunoglobulinę po porodzie. Koleżance podawana była w czasie ciąży w zastrzykach i czytałam na kalendarzu badań którymś, że w danych tyg ma być podana. Ale jak widać, stokrotka się nie przejmuje, bo nie ma czym, bo będzie podana immunoglobulina po porodzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 11:13
-
Mikejla wrote:No trzech lekarzy miało moje wyniki w rękach i ani jeden nie zlecił przebadać męża. No ku.wa. Wy byście się nie wkurzyły? Nie jest mi to obojętne i już cała panikuje
-
zakocona wrote:Mikejla, może nie ma potrzeby widocznie. I biorą pod uwagę, że podadzą ci immunoglobulinę po porodzie. Koleżance podawana była w czasie ciąży w zastrzykach i czytałam na kalendarzu badań którymś, że w danych tyg ma być podana. Ale jak widać, stokrotka się nie przejmuje, bo nie ma czym, bo będzie podana immunoglobulina po porodzie
-
Pytałam mojego miszcza jaką ma grupę tak z ciekawości...mówił, że nie wie. Nawet mi do głowy nie przyszło coś takiego. Ja w tym szpitalu jestem dopiero od 2 tyg zapisana, bo się przeprowadziłam. Wściekła jestem na moją lekarkę w Polsce, że nawet nie wspomniała mi o niczym, ani nie poradziła zbadać grupy krwi drugiego rodzica. No kurde, tak się nie robi.
-
A chcę dodać tylko, że od początku ciąży wiedziała, że prędzej czy później wyjeżdżam do Niemiec i rodzić na pewno nie będę w Pl, a tutaj dopiero miałam robione badania krwi tydzień temu a wczoraj tą glukozę, więc lekarka nic nie wiedziała nawet może, albo nie spojrzała w wyniki z polski
-
i kolejny artykuł: https://www.maluchy.pl/pokaz_a_print.php3?nr=114, czyli wynika z niego, że przy 1. ciąży ryzyko konfliktu jest zupełnie znikome, więc nie masz co się przejmować
mikejla, zbadajcie na spokojnie gr krwi mężastokrotka25, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
-
A wkurza mnie już wszystko......mieszkanie, które stoi w ciągłym słońcu, głupia właścicielka, która wymyśla coraz to nowsze rzeczy. To, że wyjeżdżam i zostawiam tu męża samego, jeszcze to i dlatego. Wybaczcie, że Was denerwuje, ale płakać w kącie i żalić się ścianom już mi nie pomaga
-
No tak, mój maluch już jest spory
, ale pewnie ze względu na zaawansowanie ciąży bo pierwszy termin miałam na początek października a teraz jest na 24 września zgodnie z USG - zobaczymy jak wyjdzie w praniu
.
Zastanawiałam się czy nie jest to związane z problemami z cukrem (chociaż zgodnie z wynikami z glukometru nie mam się czym martwić). Zapytałam Panią dr ale ona powiedziała że po badaniu nawet móżdżek wiekiem jest taki jak brzuszek więc raczej ciąża jest wyższa ok 30t5d na dziś.
Patrzyłam też na stronach i w tym tygodniu średnia waga wynosi właśnie mniej więcej tyle.
No i łożysko mam na ścianie przedniej (zawsze było na ścianie przedniej tylko wysoko).
Dla tych z Was które się zastanawiają nad ułożeniem dziecka.
Ja właściwie byłam pewna że mały leży poprzecznie, bo raczej ruchy czułam po bokach brzucha - szczególnie jak się położyłam. Nie czułam kopnięć w żebra a okazało się że mały już leży główką w dół.
Teraz posypią się badania III trymestru, mam nadzieję że u Was też wszystko ok, z tego co widziałam tak właśnie jest!
zakocona, Nynusia, Magnosia lubią tę wiadomość