X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha! Studiowałam tą umowę, ale jest po niemiecku, to ja sobie wklepie w google, ale nie wszystko dobrze zrozumiem.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka Ja z D nie raz się posprzeczam ale to normalne w zwiazkach ale tez uważam ze mam chyba życie cukierkowe ... Masakra
    A co do bioder mnie od paru dni codziennie bola: ( w szpitalu na USG powiedzieli ze mam lykac 2x1 paracetamol i , ze mały uciska mi nerw jakiś po prostu ale Ja paracetamolu nie lykam tak i zamiaru nie mam się faszerowac w ten sposób bo Ja mam mega chory żołądek od lat przez leki a juz wystarczajaco ich się nalykalam i lykam ... No jakoś sobie poradze

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Ha! Studiowałam tą umowę, ale jest po niemiecku, to ja sobie wklepie w google, ale nie wszystko dobrze zrozumiem.
    Niech maz Ci dokładnie ja przetlumaczy i to tak dokładnie zebyscie wiedzieli jak ja podejść jak cos

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc zanim zapomnę

Jaroszka R zgadza się co do wyjazdu no i nie wiadomo czy w mojej sytuacji gin na taki wyjazd się zgodzi...prawie 500km mamy...

Stokrotka dzięki za info o chusteczkach bo moje poprzednie pudełko popsuł R a fajne jest. No i chusteczki dla samej siebie nawilżające bym chciała :P

Ola jaka duża Dzidzia <3

Mikejla z właścicielką to żarty jakieś...chyba jej odbija na starość ;)
    A grupa krwi i u mnie była arhd a to d to dodatni :* mam nadzieje że i u Ciebie tak będzie ;)

Zakocona chyba dobrze pamiętam że Twój tż to L? Chciałam dodać że jako matka tego maluszka zabrałabym go i wyprosiła tak niemiłą osobę. Nie dać do rąk siostrzeńca?to prędzej starej kobiecie bałabym się dać czy nie upusci nagle bo zaslabnie... :)

Chodziły za mną uszka smażone to właśnie sb ugotowałam a na obiadek będę smażyć :P na śniadanie płatki już zjedzone....po 14 wraca R więc z racji lenia idę na necie pooglądać wózki :P
    Chciałabym wiedzieć czy któraś kupiła do max 1200,- za wózek 3w1 bo więcej nie planuję wydać chyba że tańszy wozek a fotelik osobno. Nie wiem czy dostane ten fotelik od ciotki R i jestem w kropce...

A co do rodzinki R to ja czasem nie mam nerwów i siły. Ahhh rodzinka...

stokrotka25, ola.321 lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On tu jest niecałe 2 lata, też wszystkiego takiego nie rozumie, ale postaram się to zrobić. Nie wiem co jej odpisać cholercia

• zakocona Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton, jak oboje macie minusową to nie ma jak wystąpić konflikt serologiczny. Musiałby mąż mieć plusową, a ty minusową. Więc u was to po prostu spoko loko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 12:01

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jacusianka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, można jeszcze jakąś deskę serów przygotować czy coś:)
    Ola, gratuluję dobrych wieści, nasze usg pojutrze, już nie mogę się doczekać <3

ZakręconaOna, ola.321, jaroszka lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla ja tez mam kuchnie w zestawie , jak ogladalismy mieszkanie pytalam czy to zostaje on mowi ze tak ze to tu jest i tyle , matko placic za to, kochana ty bierz jakas osobe co dobrze zna niemiecki i idzccie do tej babki to zalatwic normalnie nie przez maile , mowie Ci tak bedzie najlepiej bo ona wie ze wy PL i korzysta z naiwnosci bo wie ze sie nie postawicie , a mieszkanie w 3 miesiace na pewno znajdziecie ! :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teściową mam w Grecji dzwoni co jakiś czas, ale szczerze to my się nawet nie poznałyśmy. Z moją mamą codziennie klepie meile, zawsze była moją skarbnicą wiedzy - fajnie by było, jakby moja Madzia miała mnie za taką :)

Ta właścicielka mieszka w jakimś innym mieście, jeszcze by tego brakowało żeby mnie tu nachodziła...

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, tylko jak mam znaleźć mieszkanie to już takie, które będzie nam pasować i żeby się znów nie trzeba było stresować ;) a akurat 3 miechy to mi do porodu zostały... a teraz jadę do Pl i nie będę mogła z mężem jeździć i oglądać mieszkań, a on też czasem taki... ja muszę pilnować wszystkiego (ale moja mamusia broni zięcia hehe mówi, że są faceci, którym taka baba jest potrzebna :D )

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa masz absolutna racje ! Tez bym tego przez meile nie zalatwiala . Bo to rozmowa do dupy Ty swoje ona swoje Ci odpisze
    Palla My mamy 3w1 za 1500 zł :( także ja nie pomoge musisz poszukać na necie. Tam na pewno cos znajdziesz

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PauLLa, dobrze pamiętasz :) Matka dziecka to ma relacje z matką podporządkowane.. Matka za WIELE rzeczy płaci i WIELE rzeczy sponsoruje im (choć ma jeszcze dwóch synów, ale oni pracujący są..). No i widać jakie są gigantyczne różnice w relacjach pomiędzy babcią a synami córki, a babcią a córką syna. Wnuki (a szczególnie pierwszy) to najwspanialszy i najukochańszy na świecie chłopiec, a wnuczkę ledwo kiedy widuje "bo nie ma czasu" (bo siedzi albo w kościele, albo u córki, albo na spotkaniach wspólnoty...). Cholernie mnie to denerwuje. I L tak samo..

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • stokrotka25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja jeszcze nie kupiłam wózka, ale zdecydowaliśmy się na ten:

http://www.entliczekpentliczeksklep.pl/wozki-dzieciece/camarelo-wozek-3w1-z-fotelem-q-sport-chrome_p_869.html

Któraś z dziewczyn podawała linka do niego i nam się spodobał, cena przystępna jak na wózek 3w1 nowy, a jak bez chromów to jeszcze chyba troszkę taniej. Nam też na cenie zależało i żeby już 3w1 było.

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobicie jak chcecie , ale ja bym nie czekala pojechala do niej wyjasnila i spadala z tego miejsca! Zycze zeby sie wszystko dobrze rozwiazalo :)

Mnie te muchy wykoncza , no chyba juz ze 100 zabilismy ! Boże ...

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    No tak, tylko jak mam znaleźć mieszkanie to już takie, które będzie nam pasować i żeby się znów nie trzeba było stresować ;) a akurat 3 miechy to mi do porodu zostały... a teraz jadę do Pl i nie będę mogła z mężem jeździć i oglądać mieszkań, a on też czasem taki... ja muszę pilnować wszystkiego (ale moja mamusia broni zięcia hehe mówi, że są faceci, którym taka baba jest potrzebna :D )
    No to juz zaczynajcie szukanie , jakoś dacie kochana rade ! Jak mus to mus a stres zawsze w człowieku jest był i będzie ... Ale bynajmniej może traficie na normalnego właściciela .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My stokrotka mieć będziemy Camarelo Sevilla:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej spokojnie z ta gr krwi, ja mam - i nie bylo potrzeby oznaczac u meza bo lekarz powiedzial ze bede specjalnie traktowana, mozna by powiedziec obrazowo tak jak jakby ojciec byl nie znany.przy pierwszej ciazy to nie problem, przy drugiej cos tam podaja jakies przeciwciala.mnie lekarz uspokoil na poczatku ciazy i nie zaprzatam sobie tym glowy;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No szukamy szukamy, a umowę znów wzięłam do ręki i teraz ja tłumaczę krok po kroku

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola jaka duża dzidzia super <3

Ja właśnie miałam ostatnio zlecone badanie na przeciwciała i miałam też je robione na początku ciąży.

Paulla ja kupiłam Camarelo 3 w 1 za 1090zł dokładnie :)

ola.321 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie z Zakrecona :) Moja kolezanka znalazla na necie pojechala ogladnac i od razu bylo ich , tutaj ida reke bo im tez zalezy :)

a ja czekam na D usmaze nalesniki i sie bede zajadac :D Jeszcze 3 dni i zapominam o wszytskich smutkach i jade sie relaksowac do PL <3

Trzeba dokupic wyprawke dla malego , wiec tym bardziej nie moge sie doczekac :D

jaroszka lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
‹‹ 1382 1383 1384 1385 1386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ