X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez małego po bokach czuje ! :D a on na każdym USG jest kurcze poprzecznie ułożony ! :P
    Mika kochanie zal się ile pktrzebujesz , to forum jest od wszystkisego jak widzisz ! :) My zawsze wesprzemy cie na tyle ile możemy ... A co do konfliktu nie martw się bo przy pierwszej ciąży on jest znikomy dokładnie jak napisała zakocona , dopiero w drugiej może być problem jak ci zastrzyku nie posądza , musisz wyjaśnić z lekarka to ... A co z właścicielką źle jest ? Bo chyba nie doczytalam ... Nie płacz rybcia

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam burzy hormonów na początku ciąży, to pewnie teraz to wychodzi, może dlatego, że siedzę całymi dniami sama i nie ma się do kogo odezwać.

Właścicielka coraz to nowsze koszta nam wylicza, chociaż tu w de płaci się czynsz +tzn koszta dodatkowe, które są niemałe. A na 10 mieszkańców tylko 2 kubły na śmieci, jestem tu miesiąc a tylko 1 raz byli po śmieci - bo nie wystawiamy. A kto ma to robić? Za to właśnie odpowiada właściciel, bo obejmują to koszta dodatkowe. Teraz wymyśliła, (tzn nie wiem co ona tam napisała do końca) żebyśmy nie musieli wystawiać sami, to mamy wnieść roczną opłatę (kolejną!). W dodatku do dziś nie dostaliśmy tych worków do segregacji, ale tego jakoś nie doczytuje w moich meilach. Boję się na skrzynkę wchodzić, bo nie wiem co jeszcze wymyśli.

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do krwi, na pewno każę pójść mężowi zbadać krew. Tylko czy on. np ma dostać skierowanie od mojej ginekolog, czy pójść do rodzinnego? Jak to jest

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoncie do niej bo kuzwa bez przesady ! Koszta dodatkowe kosztami ale nie można sobie z dnia na dzień coraz to nowszych dodawać ! A może Ty roku nie pomieszkasz albo nie stać Was na roczna opłatę i chcesz co miesiąc , CK Ty jej wplacisz a ona siurnie na Was i nie będzie robiła tego co do niej należy ?!
    Kuzwa raz w miesiącu śmieci ??? Nieźle musi w nich robactwa i larw być w taki skwar !! U mnie co wtorek jest wywóz śmieci i sami wystawiamy normalnie eh posrane Niemcy !
    Laski któras z dziewczyn pisała ze biodra ja bola ale wybaczcie zapomnialam , jak sobie radzicie z tym bólem ? Kuzwa ja od jakiegoś czasu ani na bokach leżeć nie mogę ani na plecach ani za długo chodzić ani stać ani siedzieć nie wiem kurwa zawisne do gory nogami: (

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla mi sie wydaje ze ona zobaczyla ze tak moze robic i po prostu robi , bo inaczej nie da sie tego wytlumaczyc , tu tak jest wlasciciel sie tym zajmuje i juz ona nie moze sobie ustalac nowych zasad , a wypisuje maile z nudy ludzie sie zgadzaja a ona korzysta na tym... Ja bym rozwazala wyprowadzke bo bym nie wytrzymala z takim gospodarzem ... masakra :(

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Co do krwi, na pewno każę pójść mężowi zbadać krew. Tylko czy on. np ma dostać skierowanie od mojej ginekolog, czy pójść do rodzinnego? Jak to jest
    Ja myślę ze normalny lekarz to może mu wystawić ale nie wiem czy od tak da na to skierowanie wiec być może ze prywatnie będzie musiał BK twoja ginka raczej nie da mu skierowania

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Mikejla mi sie wydaje ze ona zobaczyla ze tak moze robic i po prostu robi , bo inaczej nie da sie tego wytlumaczyc , tu tak jest wlasciciel sie tym zajmuje i juz ona nie moze sobie ustalac nowych zasad , a wypisuje maile z nudy ludzie sie zgadzaja a ona korzysta na tym... Ja bym rozwazala wyprowadzke bo bym nie wytrzymala z takim gospodarzem ... masakra :(
    Dokładnie Ona sobie znalazła kozły ( wybacz) które jej płacą i korzysta a powinniscie się zbuntować a jak jej nie pasuje to zmienić mieszkanie a nóż cos lepszego traficie

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a poza tym , smieci sa wywozone co tydzien , tylko smieciarka nie zabiera bo nie sa wystawione , czego ona powinna dopilnowac a tego nie robi , co za babsko ...
    Ja sie tak ciesze ze mam takiego gospodarza ze ze swieca szukac na prawde ! W zyciu bym sie nie wyprowadzila nawet do tanszego i wiekszego mieszkania bo z nim to my tu mamy niebo po prostu

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dlatego czytałam z uwagą posty na temat much :P non stop mnie budzą w nocy, w dzień, siadają na mnie a ja latam ze ścierą i zabijam. Ja od razu mojemu powiedziałam, że szukamy mieszkania nowego, ale jest 3 miesiące wypowiedzenia i kolejny stres - bo będzie już maleństwo!!!!
    Narazie patrzymy na ogłoszenia. Tu jest za gorąco i przy głównej drodze, karetki na sygnałach bo droga na szpital...ruch, bar na przeciw "klub" w sumie. W lecie grzeje, a w zimie znowu będzie strasznie zimno i cholerny wydatek na ogrzewanie. Nawet mebli nie mam żeby ubrania pochować, bo brak kasy narazie...a ta ciągle do mnie wypisuje, że za meble mam jej kuchenne zapłacić. Ja właśnie jestem taka, że sobie nie dam w kasze dmuchać, ale z drugiej strony chcemy się wyprowadzić, nie chcę problemów później ze zwrotem kaucji np. czy coś tego typu.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no właśnie szczęśliwa widzisz czyli jednak można robić cos dobrego !! A babsko ich wykorzystuje zwyczajnie i za mocno się panoszy

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, moja mama ma własnie taki mop z viledy i też jest bardzo zadowolona, ale ten obrotowy mi sie podoba, bo nie trzeba dawać detergentów, a dla mnie im mniej chemi tym lepiej :)

Jaroszka, ja mam 27 lat, ale już tylko do soboty hehe, bo w sobote kończę 28 :)
    Nie latałam na paralotni, bo w ciąży nie wolno, ale w zeszłym roku jak byliśmy w alpach to widzielismy jak latają i to było coś wspaniałego i stwierdziliśmy, że kiedyś też musimy :) Miało być tak, ze jak mężu będzie za stary na wspinaczkę, to sie na paralotnię przerzuci, ale wyszło jak wyszło i zaczął już teraz :)

Muszę szybko coś wymyślić z tą imprezą, bo to juz niedługo.

Co do grila, to można zrobić kociołek (tylko to na ognisku bardziej)

Ja mam grupę krwi 0RH- i badali mi krew na konfilkty i nie mam, ale mówicie, że musza mi coś podać, zebym przy drugim dziecku nie miała? W ogóle o tym nie wiedziałam, myślałam, ze jak mamy z mężem tą samą grupę, to nie będzie konfliktu.

Agania, Stokrotka, Zakręcona, gratuluję studniówek!

Mikejla, trzymaj się i oby minęło Ci zdenerwowanie, ale na pewno hormony w tym nie pomagają, ale jestesmy z Tobą!!

Ola, duży już ten Twój maluszek ;) Super, ze wszystko w porządku!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 11:43

ola.321 lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie bo to gospodarz powinien dbac o lokatorow , mozna mozna , oj Mikejla uciekaj z tego miejsca juz daj wypowiedzenie , nie musi byc 3 miesieczne , po prostu powiedz ze sie wyprowadzacie nie musisz trzymac az tak terminu 3 miesiace co do dnia , ale lepiej juz jej to powiedz ! Za meble ? bozeee ... wspolczuje Ci kochana , ja bym uciekala jak najdalej :(

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    No dlatego czytałam z uwagą posty na temat much :P non stop mnie budzą w nocy, w dzień, siadają na mnie a ja latam ze ścierą i zabijam. Ja od razu mojemu powiedziałam, że szukamy mieszkania nowego, ale jest 3 miesiące wypowiedzenia i kolejny stres - bo będzie już maleństwo!!!!
    Narazie patrzymy na ogłoszenia. Tu jest za gorąco i przy głównej drodze, karetki na sygnałach bo droga na szpital...ruch, bar na przeciw "klub" w sumie. W lecie grzeje, a w zimie znowu będzie strasznie zimno i cholerny wydatek na ogrzewanie. Nawet mebli nie mam żeby ubrania pochować, bo brak kasy narazie...a ta ciągle do mnie wypisuje, że za meble mam jej kuchenne zapłacić. Ja właśnie jestem taka, że sobie nie dam w kasze dmuchać, ale z drugiej strony chcemy się wyprowadzić, nie chcę problemów później ze zwrotem kaucji np. czy coś tego typu.
    Ale dlaczego masz jej oddać kasę za meble z kuchni ? Rozumiem ze kupiła dla was nowe i maja być na wasza własność juz i zabieracie je przy wyprowadzcce ? Jakas pojebka ! My kiedyś wyprowadzilismy się normalnie na okresie wypowiedzenia i ani nikt nam kaucji nie zabrał ani nic , juz wypowiedzenie zlozcie , szukajcie czegoś i wyprowadzić się może nawet chwile wczesniej

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mikejla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No od rana myślę, co jej odpisać. Zbuntowałabym się, ale... mamy jej dopłacić 300 euro za "użyczenie" mebli kuchennych jeszcze a niestety nie zrobiliśmy tego, bo czekają nas inne wydatki w tym miesiącu (mój wyjazd do pl, wesele brata mojego męża, jego przyjazd paliwo etc.) Pralkę moi rodzice kupują na szczęście, no ale trzeba zebrać na wózek...
    No i druga sprawa, ja jej napiszę, że nie - reszta mieszkańców napisze OK - i będzie bunt przeciw nam. I kuźwa kolejny stres dla mnie. Ja się strasznie przejmuję wszystkim

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton tak muszą żeby nie było problemu w drugiej ciąży podobno , wiesz Ja się nie znam na tym jedyne to co uslyszalam od ludzi co maja konflikty i wyczytalam . Ja nie mam wiec malo interesowałam się

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meble nowe? No coś ty!! Cifem szorowałam takie były obleśne, zlew to samo...
    Boję się, że damy jej wypowiedzenie 3 miesiące, a w tym czasie nie znajdziemy nic i co wtedy? Nie ma dnia żebym o tym nie myślała. A skoro ona już teraz jest taka dziwaczna, to na pewno będzie się trzymać tego terminu 3 miesiące i będziemy płacić za 2 mieszkania. Dobrze, że jest to forum, bo wreszcie mam sie komu wygadać.

• lili_madlen Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

jaroszka ja bym przygotowała grilla i sałatki , na grill kilka rodzajów mieska i kiełbasa do tego sałatka grecka dip czosnkowy a jesli chcesz alternatywe to na szybko można też zrobić jakąś fajną dobra zapiekanke z piekarnika :)

ola321 gratuluję udanej wizyty i udanych zakupów kochana! :)

jacusianka dzidzia 5200+ kg to faktycznie nie mały wyczyn ale najwazniejsze ze z dzieciatkiem i mamą wszystko ok :) jednak mimo to wole żeby mój mały mniał troszke mniej .. :P

Mikejla no z badań faktycznie wynika że Twoj czynnik Rh jest ujemny , jednak tak jak dziewczyny piszą nie ma co siać paniki :) Ja jestem dzieckiem z konfliktu serologicznego i wszystko jest ok ! Byłam pierwszym dzieckiem moich rodziców i już ostatnim bo mama nie była pewna czy podczas porodu/po porodzie podali jej te przeciwciała czy nie żeby nie było zagrożenia dla kolejnej ciąży :) Moja kuzynka też ma małego Frania chłopak jak dąb 5 miesiecy a wyglada na 10 :P Też z konfliktu serologicznego tak że tylko nalezy tego dopilnowac ale nerwy nie maja najmniejszego sensu :)

ola.321, jaroszka lubią tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • jacusianka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, mnie bola biodra jak za długo spie na jednym boku...i to nie zawsze, raz na parę dni. Dziś w nocy wsadziłam sobie poduszke między nogi, ale niewiele pomogło;/ na szczęście nie jest to codzienne, więc jakoś daję rade...
    Jak tak Was czytam to czasem się za głowę łapię...jak nie problemy z teściami, to z właścicielem... dochodze do wniosku, że chyba cukierkowe zycie... od kiedy jestem z Mężem nie pokłóciliśmy sie ani razu, teściów mam 200 km od siebie (choć przyjeżdżają na ten weekend...pomocy!!!!), właściciel mega ugodowy...i gtyłka nam nie zawraca... czasem tylko mi się nudzi samej na tej Białołęce...:)

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • ZakręconaOna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za użyczenie ? Przecież wy płacicie za mieszkanie juz jej , nie powinno być takiej dodatkowej opłaty zza użyczenie mebli bo mogła sobie je zabrać i wypierdalac ! Placisz za mieszkanie to juz z meblami , na umowie napisane jest cos takiego , wspomniała o meblach o dodatkowych co chwile kosztach ze mogą wzrastać ? Jak nie to niech was w dupe pocaluje ! Nie stresuj się tylko działaj swoja głową a nie patrz na kogoś ... Chcą sobie inni płacić tak ok , może stać ich na to ale ty nie musisz ! Ani wcale

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lili_madlen - dzięki już z tym się uspokoiłam i na pewno tego dopilnuję, bo na pewno będę chciała siostrzyczkę albo braciszka dla mojej Madzi :)
    ja widocznie też jestem z konfliktu hihi, dlatego jestem taka konfliktowa :D

lili_madlen lubi tę wiadomość

‹‹ 1381 1382 1383 1384 1385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ