Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Zakręcona, ja piję taką na wzdęcia, ale herbapol ma też taką na zaparcia właśnie. Współczuję zaparć. Mi ostatnio też trochę ciężej się kupę robi i napinając się, wysikuję z czeluści nieznanych siki, a z kupą słabo.. Ale pomaga mi bujanie się, coś w stylu do brzuszków na kiblu, albo podnoszenie nóg i opieranie ich wyżej.
Generalnie nie wierzyłam w herbatki sratki, ale ta na wzdęcia pomaga i to bardzo, więc polecam i pewnie te inne mieszkanki herbapolu też są spoko w takim razie. Na pewno będę kupowała taką na karmienie z tej serii.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 11:34
-
Wiecie co ja patrzę na swoje badania od początku i nie miałam robionego żelaza chyba też się przejdę zrobić dla własnej ciekawości...
Ewa13 moja mała ma takie dni, że cały dzień bryka aż mnie jest nie wygodnie siedziec, leżeć, chodzić a są takie dni jak dziś, że ją czuję ale słabo wiem, że sie rusza ale nie dostaje "głupawki" w brzuchu -
Jaroszka a dziękuje bardzo
SS no i masz racje kochana , nie kumak tych ludzi no ale co zrobić,
My nie dostalismy ani jednej rzeczy ale jakoś mi to nie przeszkadza wszystko kupilismy sami i jest dobrze . A później tak jak mówisz niech sobie to biorąss lubi tę wiadomość
-
ZakręconaOna wrote:A Ja w Pl z ostatnich badan jakoś dwa miesiące temu bo teraz w UK mam robione to hemoglobine miałam ok 13,6 chyba o ile dobrze pamietam:)
Dziewczyny Ja się chyba wykoncze , mam takie pieprzone zaparcia , ze oszaleje ...
Biodra mnie bola codziennie a zaparcia mi nie pomagają , nadymam się w WC i chodze później ledwo co tak biodra mocno bola ...
Kefir , siemię lniane , woda , kawa ,itp itp nic nie pomaga na mnie kompletnie nic wszystkiego prawie wyprobowalam porażka a mecze się z zaparciami ogólnie od poczatku ciąży ale wtedy były raz na ruski rok i delikatne a teraz po tydzień załatwić się nie mogę , przez to mam dosłownie 2/3 kg na plusie , brzuch mnie boli z jelitami aż boli podbrzusze: /
Zakocona dobrze pamietam ze Ty pilas jakąś herbatke na trawienie czy cos takiego ?Robimy drugiego Dziedzica
-
zetaaa wrote:Jaroszka mi lekarz zbadal krew bylo zelaza ciut ponizej 12 i mi przepisal zelazo profilaktyczna dawke.
Wuem ze wyszly mi tylko pizytywne ana1.reszte mam negatywne .dalej nic nie robil lekarz tylko sprawdzalismy te przeciw iala ze 2 razu po aspirynie.i tyle i powiedzial ze w wypadku ciazy profilaktycznie clexan b9 m7alam 2 mikroporonienia przed i powiedzial ze to pewnie id tych przeciwcial.Robimy drugiego Dziedzica
-
Hej dziewczyny
juz kiedys radzilam na zaparcia sok z kiszonej kapusty, w pl można w marketach kupic. A dziewczynom zagramanicą proponuje 3 lyzki stolowe otrębów owsianych z jogurtem naturalnym. Dla poprawy smaku można jakiś owoc wkroic. Mi pomaga to roznie- raz od razu a czasem po paru godzinach. Mysle ze warto spróbować
U nas upal nie do wytrzymania, leze przy dwóch wiatrakach...nawet zadek mi się poci -
Stokrotka tez nie lubie takiego gadania znajomych ,,co oni mi nie dadzą,, bo też takowe były. Jesli ktos nie da mi tych rzeczy w krótkim czasie to nie ma co liczyć.
Człowiek miałby czekać to by sie do porodu nie doczekał
Jak masz liczyć,licz na siebie;)
Zakręcona kurczę ale mi Ciebie szkoda,bidulo namęczysz się nie powiem.
Ja miałam przez chwilę zaparcia i wiem jak to jest
Nawet niewiem co ci poradzić jak masz juz tyle rzeczy sprawdzonych (jak można przez tydzień się nie załatwiać??). Nie mogę tego pojąć jak to muszą kiszki nawalać...ja 3 razy dziennie siedzę więc mam mega porównanie
Powiedz a kawę pijesz?
Może byś jabłek zajadała więcej? Albo suszone śliwki?
Może któraś dziewczyna Ci doradzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 11:43
stokrotka25 lubi tę wiadomość
-
PauLLa wrote:Wiedzmamakota u mnie też dziś llltrymestr
wgl nie pogratulowałam Tobie Hanusi :* super że poznałaś płeć
Jejku ja dzisiaj mam taką duchote w sypialni a tak chce mi sie spac....zjadłam drugie śniadanie i leżę z Kocikiem teraz...
Raaany na poprzedniej stronie któraś pisała o mężu który na pozwala kupować i sam będzie prał i prasował. Hmmm mój zrezygnował nawet z zakupu art higienicznych mimo listy...heheale z żelazkiem nie wyobrażam sobie jego. Ja mialam średnią ilość ubranek poprzednim razem i w 8miesiącu taki wyczyn...huhu pare minut prasowania i przerwa godzinna...mama mi pomagała jeszcze a teraz sama jestem.siostre zawolam do pomocy hehe
No i zmęczona ciężarówka nie może spać bo nietesciowka uwiazala tego psa wyjca za stodołą od strony maszego okna sypialni.nawet Dzidzia jakoś gwałtownie się rusza i pewnie też się denerwuje.ja od 4nie śpię...probuje pare razy i co rusz pies budzi.ja juz nie mam sily. Ciagle myślę nad wyjazdem do mamy.może R się ogarnie.ja już nerwów nie mamchce mi sie płakać.
A B. chodzi i mówi "moje dwie księżniczki"
Jak ja Ci współczuję tej teściowejA Twój nie może jakoś zareagować?
Robimy drugiego Dziedzica
-
ewa13 wrote:Witam dziewczyny mam pytanie jak wasze maleństwa się ruszają w brzuszku mój mały jest taki spokojny od czasu do czasu czuje go ale tak delikatnie wizytę mam w poniedziałek myślał że juz w 27 tygodniu to będzie się mocno ruszał to wydaje mi się ze od 19 do 24 tygodnia mocniej się ruszał Pozdrawiam
moja Madziuleńka wariuje, zaczyna jak tatuś wychodzi do pracy przed 6 kończy godzinę później. Później oczywiście jak coś robię nie rusza się prawie wcale, a jak kładę się żeby poforumować, to zaczyna szaleć. No i wieczorem to już coco bongo, daje czadu, aż mąż się dziwi, że taka niewielka a jak nawalastokrotka25 lubi tę wiadomość
-
jaroszka wrote:Ale co z tym jabluszkiem robiłaś? Piekłam czy ścieralas?
wszystko razem zblendować i wcinać aż się uszy będą trzęsły <mniam>
jaroszka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny z żelazem ja też miałam jak Jaroszka. Tzn. cały czas miałam hemoglobinę 11 w maju i czerwcu i brałam dziennie 60 mg żelaza, a w lipcu podskoczyło tylko do 11,2. Za to w lipcu zrobiłam sobie sama dla siebie poziom żelaza bo lekarz nigdy nie kazał robić, i się okazało że mam 88 (norma 60-180 u mnie w lab). Także żelazo jest w normie. Teraz biorę z codziennymi witaminami (zestaw witamin) 30 mg i dodatkowo co 2 dzień jeszcze 30 mg bo zaczynamy 3 trymestr to powinno się samo podwyższyć.
A co do samopoczucia po żelazie to dziwię się trochę, że dają Tardyferon i Sorbifer kobietom w ciąży, bo jest ciężkooo tolerowane właśnie. Ja biorę Actiferol i nic nie odczuwam, więc polecam zamienić jak macie problemy z zaparciami itp. To jest żelazo dla kobiet w ciąży i chelatowany Chela-Ferr.jaroszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej Dziewczyny!
Natalia, ja dostałam od różnych osób troszeczkę rzeczy i od siostry słyszę ciągle, czego to ja nie dostanę od niej - a jak na razie dostałam od niej jedna partię rzeczy mało przydatnych i w takim stanie że mi się gorzej zrobiło. Więc też jej powiedziałam, że już nic nie chcę, bo mam termin za 2 mce i średnio mi się uśmiecha obudzić się z ręką w nocniku nie mając połowy rzeczy, bo czekałam na jej podarunki.
Ja dzisiaj już po pobraniu krwi, zobaczymy jak się ma moja tarczyca, morfologia i mocz, no i jeszcze miałam zlecone przeciwciała.
I toczę walkę o zakup wanienki z odpływem i wężykiem do odprowadzania wody - uwierzcie mi, ciężko znaleźćale chyba jestem na dobrym tropie.
U nas dzisiaj była taka burza koło 3 w nocy, że się oboje z Młodym obudziliśmy i On potem nie mógł zasnąć, trzaskał mnie po brzuchu strasznie. Teraz spokój. No i sny mam codziennie podobnie jak nie które z Was - co prawda nie o dzieciach i porodach, ale mogłabym książki na ich podstawie zacząć pisać...
-
na mojego męża nie ma sił on uważa że wsyztsko dostaniemy... nie wiem co mam robić... juz i tak ostanio kupilam pare rzeczy, boję się że za 5 tyg pojde już do szpitala i przeleżę do porodu a chciałam sobie sama wszystko przygotować
-
Mikejla wrote:A i czytam komentarze pod tym artykułem z warszawskim tatusiem - co za błazny z tych ludzi
masakra jakaś, tylko z tego co wiem to nie tylko Warszawa, Poznań i Bydgoszcz też (to akurat z własnych obserwacji) tutaj w Szkocji jest o tyle lepiej, że miasta a nawet małe miasteczka są przystosowane dla wózków z racji tego, że duża część społeczeństwa porusza się na wózkach inwalidzkich. Kierowcy "przyklękują" i jest ok. Ale w PL? takie "chciałaś to się męcz" jest na porządku dziennym...