X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeta o czym piszesz, ze mamy juz takich dwóch? Ja nie krytykuje tylko powtarzam słowa swojej hematolog....

relgh371crdcdbv2.png
  • zetaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jariszka tak mam clexan.nie jestem pod opieka hematologa.mam tylko pozytywne ana.i na poczatku spra2dzobe dedim3ry czy vis tam.no i podstawowe badania krwi co jakis czas.biore dawke profilaktyczna.mam troche niski cukier.

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • ss Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedobor jest grozny, bo tu chodzi o dotlenianie dziecka.temu pewnie lekarze dmuchaja na zimne.niech kazda robi jak uwaza a bedzie dobrze,bo nie dojdziemy do porozumienia.osobiscie uwazam ze jak miesiac bedzie sie bralo zelazo chocby nie codziennie tylko co drugi dzien i zrobi sie morfologie to wyjdzie czy to to.ale tak jak mowie niech kazda robi wg siebie.

stokrotka25 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, jaroszka, przekonałaś mnie :) Przejdę się na to żelazo. Jakieś wymagania są co do badań?

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisze ze 2 lekarzy dalo od tak sobie zelazo

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://metrowarszawa.gazeta.pl/metrowarszawa/1,141635,18330763,laduje-syna-do-wozka-do-ktorego-mocuje-kamere-i-ruszam-w-miasto.html

Dziewczyny skąd ta znieczulica?

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam wole brac jesli lekarz przepisal to znaczy ze mam brac.gdyby nie widzial wskazan to by tego nie robil.moze jakies inne badania wyszly slabiej nie znam sie.ja nie wnikam w wyniki nawet nie wiem ile mialam wyniku glukozy.powiedzieli ze jesli mam cukrzyce to sie skontaktuja w ciagu tygodnia.tydzien minal wiec nie mam.nie dzwonie.zbyt duzo stresu.
    Z tego co widze na forum dociekan8e na wlasna reke czy czegos malo czy duzo...mozna oszalec.
    Im mniej wiesz dluzej zyjesz..

ss lubi tę wiadomość

• zetaaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A lekarze napewno nic nie robia aby nam zaszkodzic

zakocona, jaroszka, ss lubią tę wiadomość

• zetaaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyny widoczny skutek uboczny zelaza to kolor kupy-zielony hehehe

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona cieszę sie :) trzeba byc na czczo i tyle :)
    Daj znać koniecznie jak juz sobie zrobisz te badanka!

Zeta a jakie masz mutacje, ze bierzesz clexane? Dziwne, ze nie jesteś pod kontrola hematologa, mnie skierował ginekolog jeszcze przed zajściem w ciaze i dzieki niej odkryliśmy te moje nieszczęsne mutacje i teraz chodzę do niej co miesiąc, bo ona musi mieć wgląd do mojej morfologi i ogląda zawsze moje nogi, stopy i brzuch.
    Rób jak uważasz z tym żelazem, ale ja sobie tego nie wymyśliłam i nie szukałam nic na własna rękę. Dziele sie z Wami informacjami od lekarza specjalisty w tej dziedzinie.
    Ginekolodzy nie do końca maja pojęcie o wszystkim i często robią coś " na wszelki wypadek" oczywiscie napewno nic Wam nie bedzie, ale wiadomo, ze żelazo jest ciężkie i jak ktoś ma problemy z zaparciami to po żelazie sie wzmoży, wiec jeżeli da si zrobić coś zeby tego uniknąć to czemu nie....
    A wystarczy zrobić zwykle pobranie krwi....i juz wiesz ile masz tego żelaza i czy jest ci rzeczywiście potrzebne.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 11:12

ZakręconaOna, BATTINKA lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski :)
    Angela miłej podróży ! Widzę większość wraca a ja się dopiero wybiera nie mogę się doczekać !

U mnie poziom hemoglobiny to 14,4 .

Miłego dnia dla wszystkich :*

annggela, jaroszka, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa piękna masz homoglobine !!!

szczesliwa_mamusia21, BATTINKA lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat_alia wrote:
    Witajcie dziewczyny z rana :)
    dobrze słyszeć o tej cytrynie może i mnie pomoże :) a odstawiłam cytyne i wszystkie kwasne produkty jakiś miesiac temu bo mialam straszną zgagę ( zakwaszało mnie )i moze dlatego teraz wyszły mi bakterie w moczu..hmmm...kto wie.. :)
    wczoraj byłam z moją siostrą na przymiarce sukni slubnej i musze wam powiedzieć że zdychałam... nie nadaję się już do żadnych zakupów, do chodzenia... brzuch cały czas bolał, czułam sie jak słonica.. :( teraz został mi chyba tylko pobyt w domu...
    miałam też spięcie z moim mężem - on cały czas uważa że nie ma sensu kupowac rzeczy dla dziecko ( w sensie ubranek ) bo wszystko dostaniemy,
    jak chce kupić jakąs komode to mówi że za droga albo poszukaj coś z bliska żeby można było samemu podjechać... nie mam siły na niego..
    wiem że dużo osób mi mówiło że mi coś da ale ja nie wiem co i kiedy a nie chce wszystkiego robić na ostatni moment, mój mąż twierdzi że jakby co to on wszystko wypierze i wyprasuje jak ja miałabym być szybciej w szpitalu... wkurza mnie!

O znam to... Nam też mówili, że dadzą to i tamto i że nie mamy kupować,i tak na tym gadaniu na razie wszyscy poprzestali, nie dostaliśmy jeszcze nic, a ja tam się o nic nie będę upominać, jak ktoś chce dać to przychodzi i daje bez gadania. I na początku też mąż mówił, że dostaniemy to nie będziemy kupować, ale w końcu go przekonałam, że jakby chcieli to dawno by dali, a nie takie gadanie i też stwierdził, że kupujemy bo nie będziemy się przecież prosić. Ja tego nie rozumiem... Po co tak gadać? Z zasady? Przecież nawet się nie nastawialiśmy na nic, byliśmy od początku przygotowali i zdani na siebie, a wtedy stawiają Cię w takiej sytuacji w kropce bo w końcu nie wiesz, a może przyjdą po porodzie i zdziwieni po co kupowaliśmy jak oni mówili, że dadzą...
    Nie lubię takich sytuacji...

BATTINKA, nat_alia lubią tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że w pakiecie medicoveru mam bezpłatnie do wykonania żelazo i b12, więc się przejdę może jutro.

W każdym razie brzuch na szczęście przestał boleć. Ale i tak leżę na razie. Miałam zrobić ze 3 prania, ale pierdzielę, nie chce mi się i dzisiaj sobie odpuszczam. Świat się nie zawali.

Tylko nas spakuję dzisiaj na wyjazd.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja w Pl z ostatnich badan jakoś dwa miesiące temu bo teraz w UK mam robione to hemoglobine miałam ok 13,6 chyba o ile dobrze pamietam:)
    Dziewczyny Ja się chyba wykoncze , mam takie pieprzone zaparcia , ze oszaleje ...
    Biodra mnie bola codziennie a zaparcia mi nie pomagają , nadymam się w WC i chodze później ledwo co tak biodra mocno bola ...
    Kefir , siemię lniane , woda , kawa ,itp itp nic nie pomaga na mnie kompletnie nic wszystkiego prawie wyprobowalam porażka a mecze się z zaparciami ogólnie od poczatku ciąży ale wtedy były raz na ruski rok i delikatne a teraz po tydzień załatwić się nie mogę , przez to mam dosłownie 2/3 kg na plusie , brzuch mnie boli z jelitami aż boli podbrzusze: /
    Zakocona dobrze pamietam ze Ty pilas jakąś herbatke na trawienie czy cos takiego ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka mi lekarz zbadal krew bylo zelaza ciut ponizej 12 i mi przepisal zelazo profilaktyczna dawke.
    Wuem ze wyszly mi tylko pizytywne ana1.reszte mam negatywne .dalej nic nie robil lekarz tylko sprawdzalismy te przeciw iala ze 2 razu po aspirynie.i tyle i powiedzial ze w wypadku ciazy profilaktycznie clexan b9 m7alam 2 mikroporonienia przed i powiedzial ze to pewnie id tych przeciwcial.

• PauLLa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzmamakota u mnie też dziś llltrymestr :D wgl nie pogratulowałam Tobie Hanusi :* super że poznałaś płeć :)

Jejku ja dzisiaj mam taką duchote w sypialni a tak chce mi sie spac....zjadłam drugie śniadanie i leżę z Kocikiem teraz...

Raaany na poprzedniej stronie któraś pisała o mężu który na pozwala kupować i sam będzie prał i prasował. Hmmm mój zrezygnował nawet z zakupu art higienicznych mimo listy...hehe :D ale z żelazkiem nie wyobrażam sobie jego. Ja mialam średnią ilość ubranek poprzednim razem i w 8miesiącu taki wyczyn...huhu pare minut prasowania i przerwa godzinna...mama mi pomagała jeszcze a teraz sama jestem.siostre zawolam do pomocy hehe :D

No i zmęczona ciężarówka nie może spać bo nietesciowka uwiazala tego psa wyjca za stodołą od strony maszego okna sypialni.nawet Dzidzia jakoś gwałtownie się rusza i pewnie też się denerwuje.ja od 4nie śpię...probuje pare razy i co rusz pies budzi.ja juz nie mam sily. Ciagle myślę nad wyjazdem do mamy.może R się ogarnie.ja już nerwów nie mam :( chce mi sie płakać.

WiedźmaMaKota, IviQ lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • ewa13 Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny mam pytanie jak wasze maleństwa się ruszają w brzuszku mój mały jest taki spokojny od czasu do czasu czuje go ale tak delikatnie wizytę mam w poniedziałek myślał że juz w 27 tygodniu to będzie się mocno ruszał to wydaje mi się ze od 19 do 24 tygodnia mocniej się ruszał Pozdrawiam

Będzie synek f2w3rjjg1dn3otbk.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona tez bardzo ładny poziom :)
    Jejku biedna istotko łączę sie z Tobą w bólu mam podobnie.....wczoraj 40minut w kiblu spędziłam....jadłam leczo i to mi pomogło....ale mi tez juz siemię w jogurcie nie pomaga....jedynie czasami kawa z fusami.

Chętnie tez sie dowiem o tej herbatce....

relgh371crdcdbv2.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokroktka i nat_alia ja tez nie lubie takich sytuacji, nam tez na poczatku wszyscy opowiadali co to nie maja i nam nie dadza.tylko u mnie to mąż byl przerażony ze on by chciał zeby syn jednak tez mial cos nowego co my mu wybierzemy a nie wszystko stare.faktycznie niektorzy dali,nie krepowalam sie co mi nie odpowiadalo to oddawalam od razu.ale sa tez tacy co naopowiadali a teraz nie wiem czy czekaja az bedziemy prosić o to czy az moze dziecko sie urodzi i wtedy przyjada z tymi gratami i z pretensjami ze kupilismy jak oni mieli.nie wiem, nie interesuje nas to,kto mial to dal i fajnie bo zawsze jakas oszczednosc a reszte sobie kupimy bo to tez cieszy,i na zadna laske nie bedziemy liczyc.jak przyjda z worami po porodzie to sobie to ladnie wezmą z powrotem;)

stokrotka25 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
‹‹ 1414 1415 1416 1417 1418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ