X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łe, a wg Belly zaczynam 8 m-c :o chyba lekkie przekłamanie, o jakiś tydzień ;) w każdym razie 70 dni do porodu :o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 11:50

ola.321, polkosia, IviQ lubią tę wiadomość

• zakocona Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka, co artykuł, co innego piszą. Więc to spór pewnie typu lepsza wielkanoc czy boże narodzenie ;)

onka, trzymam kciuki za wyniki!
    Ja mam takie coś: http://www.bangla.pl/opinie/p16628/ceba-kapielowy-regal-suzi-0220, jeśli chodzi o wanienkę

onka, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla twoja córcia będzie miała na imię Magda ?

3i49tgf6plfmlliy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona, też myślałam o tym regale, ale stwierdziłam, że wolę mieć wanienkę obok przewijaka, a w Polsce niestety nie ma takich modeli na rynku. Są tylko te przykrywane przewijakiem. Więc będę mieć regał z przewijakiem i oddzielnie stelaż z wanienką, tylko chcę mieć z odpływem i wężykiem. widziałam też tę Twoją komodę na żywo i akurat nie przypadło mi do gustu jej wykonanie, może kwestia sztuki, która akurat była wystawiona.

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat_alia wrote:
    na mojego męża nie ma sił on uważa że wsyztsko dostaniemy... nie wiem co mam robić... juz i tak ostanio kupilam pare rzeczy, boję się że za 5 tyg pojde już do szpitala i przeleżę do porodu a chciałam sobie sama wszystko przygotować

ja nikogo nie słuchałam. mówili masz czas na kupowanie, licz na to, że cos dostaniesz itp. Guzik - rodzę w DE, tu nikogo nie mam praktycznie to od kogo to WSZYSTKO "dostanę"? od nikogo. Bo kupowanie tak wcześniej przynosi pecha! Tak tak, a jak pojedziesz na porodówkę z pomalowanymi paznokciami to istnieje ryzyko, że i dziecko urodzi się z pomalowanymi... Druga sprawa, w PL nawet nie ma od kogo dostać, bo żadnych małych dzieci nie ma w gronie bliskich i znajomych, a przynajmniej już nie takie małe,żeby trzymać ciuszki po nich. Zaczęłam kupować w 3 miesiącu ciąży, bo wiem, że później mogę nie mieć siły chodzić po sklepach, poza tym mieszkam w de w lekkim zadupiu mąż cały dzień w pracy, to gdzie mam pójść lub jechać i czym lub z kim.
    Olej to i rób to, co uważasz za słuszne. Poza tym, to największa radość móc coś kupić swojemu Szczęściu, na które się z utęsknieniem czeka! Jeśli faktycznie masz coś dostać - kup chociaż po jednej rzeczy z rozmiarów 56-62... lub tak żeby wystarczyło na 3 dni zanim faktycznie ktoś Ci coś da. I głowa do góry

• zakocona Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się w sklepie podobała, ale jeszcze jej nie złożyliśmy. Ja nie mam też miejsca na osobną komodę i wanienkę.

Mikejla, z pomalowanymi nie można jechać na porodówkę z innego akurat powodu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 12:00

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas w Lidlu od poniedziałku będą komody za 40funtów, całkiem fajne (86x79x33, 4 duże szuflady i dwie małe), zamierzam kupić na ciuszki dla Hanki ;) tylko zastanawiam się białą czy dąb? Bo w sumie ani jeden ani drugi kolor nie pasuje do naszej sypialni ale gdybym wzięła białą to mała ją dostanie później do swojego pokoiku... chyba podjęłam decyzję właśnie :)

Mikejla lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Mikejla twoja córcia będzie miała na imię Magda ?

Tak <3

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    !kochane jesteście ! Zakocona jutro na zakupach popatrzeć może znajdę cos tego typu herbatke
    Laski na mnie kapusta kiszona NIGDY nie działała , w ciąży tez próbowałam i nic
    Tez zajadalam się sliwkami suszonymi i nic , ja ogólnie mam wstręt do śliwek suszonych strasznie wymiotuje po nich i żołądek boli niestety ale jak udało się zjeść nie jedna nie raz to nic dupa Jasia , żadne jogurty nie nie pomaga: (
    Juz kochana pilam kiedyś rano przed śniadaniem wodę ciepła z cytrynka i nic ... :/ sama wodę tez próbowałam .
    Jabłek potrafilam się najesc nie raz i herbata popic co za dzieciaka mnie ruszalo zawsze a teraz dupa nic zero ! Kawę pije rzadko ale jak pije to nic nie daje , Ja jestem zalamana bo mój organizm się broni jak nienormalny jakoś przed kupa widze

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahahaha Mika na porodowke nie można jechać z pomalowanymi paznokciami bo jak zacznie się cos dziać to pierwsze co patrzą czy ci nie sinieja paznokcie albo cos . :D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość wyedytowana przez moderatora z powodu łamania zasad regulaminu

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 23 lipca 2015, 20:12

ss, IviQ lubią tę wiadomość

• zakocona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, jabłka owszem, ale nie surowe, tylko pieczone/gotowane.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    !kochane jesteście ! Zakocona jutro na zakupach popatrzeć może znajdę cos tego typu herbatke
    Laski na mnie kapusta kiszona NIGDY nie działała , w ciąży tez próbowałam i nic
    Tez zajadalam się sliwkami suszonymi i nic , ja ogólnie mam wstręt do śliwek suszonych strasznie wymiotuje po nich i żołądek boli niestety ale jak udało się zjeść nie jedna nie raz to nic dupa Jasia , żadne jogurty nie nie pomaga: (
    Juz kochana pilam kiedyś rano przed śniadaniem wodę ciepła z cytrynka i nic ... :/ sama wodę tez próbowałam .
    Jabłek potrafilam się najesc nie raz i herbata popic co za dzieciaka mnie ruszalo zawsze a teraz dupa nic zero ! Kawę pije rzadko ale jak pije to nic nie daje , Ja jestem zalamana bo mój organizm się broni jak nienormalny jakoś przed kupa widze
    Ale spróbuj tego połączenia bo na mnie też mało co działa z racji mojego zwężonego jelita a to działa idealnie.

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • stokrotka25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona pewnie tak jest :) Ja piję więcej źródlanej, mineralną raz na jakiś czas, nie mam problemów z nerkami to też się aż tak tym nie przejmuję. A jeszcze co do żelaza to jak lekarz zobaczył ten mój poziom to mówi "O, jak ładnie żelazo podrosło" a to był mój pierwszy wynik żelaza, więc on to nie wiem porównuje chyba z poziomem hemoglobiny :) Dlatego Jaroszka masz rację - hematolog ma większą wiedzę w temacie i dobrze, że na jej zdaniu się opierasz :)
    A co do herbatek na zaparcia to uważajcie, bo w większości jest senes, kruszyna, rzewień, a tych ziół nie wolno (!) stosować w ciąży. Nie wiem akurat co mają w składzie mieszanki z herbapolu, chyba że mają jakieś dostosowane dla ciężarówek i karmiących.
    Z tego, co jest bezpieczne w ciąży, a jeszcze może nie próbowałyście to syrop Laktuloza. Też niemowlętom się podaje jak mają zatwardzenia. Może to Was ruszy.

jaroszka lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Hahahahaha Mika na porodowke nie można jechać z pomalowanymi paznokciami bo jak zacznie się cos dziać to pierwsze co patrzą czy ci nie sinieja paznokcie albo cos . :D

wiem, wiem, chodziło o te u stóp, śmiałam sie z moim lekarzem o zabobonach babć

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona zostają nam jeszcze czopki glicerynowe albo płukanka....trzeba ustawić silny, pojedynczy strumień pod prysznicem i w tyłek kierować....taka lewatywa....pomaga tylko to naprawdę musi byc silny strumień. Ja takiego nie mam...

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka i obsram sobie prysznic hahaha no Ja mam silny strumień ale raczej nie działa nie wkładając do tylka a czopki mogę kombinowac dopiero w pl jak będę
    Wiedźma spróbuje pieczone jabluszka ok:) ale nie zrobię ze śliwka z racji mojego żołądka chorego , ja od 3 lat lecze żołądek i niestety ale wędzone jedzenie sprzyja pogorszeniu , ja się wtedy źle czuje , mam boleści a kropli na żołądek itp nie mogę wiec mega się mecze , wymiotuje: ( Ja śliwek nie trawie ani mój organizm niestety: (

jaroszka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze , ale swoja droga silne macie te organizmy nic na was nie działa , mozecie smialo jesc kielbache i popijac mlekiem :P

Nie wiem nawet co doradzic, mi wystarcza zwykle platki rano albo kawa , a kawa to juz wgl , taka oczywiscie pol mleka pol kawy .
    Mam nadzieje ze odnajdziecie ten jedyny skladnik , ktory wam pomoze :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzmamakota przynajmniej możesz coś kupić wiedząc kto siedzi w brzuszku :*
    A mój facet tłumaczył nie raz swojej matce jaki problem z psem ale z tą kobietą jest coś nie tak.niestety teściowa to będzie dla mnie masakra.

Natalia nie przejmuj sie gadaniem tżta poprostu rób co uważasz za słuszne ;) ja też czekam kiedy ciocia R przywiezie od swojej siostry ciuszki ale tamta ma córkę która ma 8miesięcy...musi odłożyć w co się nie mieści i dopiero dla mnie spakować.chciałabym jej fotelik :p jeden zakup mniej a wiem że bezwypadkowy i wgl fajny taki...ale cóż...musze czekac...

Onka juz 8???!!!jejku gratulacje :*

Dobra ja sie szykuje i za obiad biore.a tak bardzo mi sie nie chce....

nat_alia, onka lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie swojego czasu w ciazu dzialal sok Łowicza malinowy z woda zwykłą ale to pedzilam tak do WC ze aż potem balam się o małego a takie SRACZKI tez wskazane nie są a czyscilo mnie na prawdę tak ze wszystko bolalo ale jak znajdę herbatke zakoconej i ona nie pomoże to zadzialam z Łowiczem trudno

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 1416 1417 1418 1419 1420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ