X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łe, a wg Belly zaczynam 8 m-c :o chyba lekkie przekłamanie, o jakiś tydzień ;) w każdym razie 70 dni do porodu :o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 11:50

ola.321, polkosia, IviQ lubią tę wiadomość

• zakocona Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka, co artykuł, co innego piszą. Więc to spór pewnie typu lepsza wielkanoc czy boże narodzenie ;)

onka, trzymam kciuki za wyniki!
    Ja mam takie coś: http://www.bangla.pl/opinie/p16628/ceba-kapielowy-regal-suzi-0220, jeśli chodzi o wanienkę

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla twoja córcia będzie miała na imię Magda ?

3i49tgf6plfmlliy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona, też myślałam o tym regale, ale stwierdziłam, że wolę mieć wanienkę obok przewijaka, a w Polsce niestety nie ma takich modeli na rynku. Są tylko te przykrywane przewijakiem. Więc będę mieć regał z przewijakiem i oddzielnie stelaż z wanienką, tylko chcę mieć z odpływem i wężykiem. widziałam też tę Twoją komodę na żywo i akurat nie przypadło mi do gustu jej wykonanie, może kwestia sztuki, która akurat była wystawiona.

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat_alia wrote:
    na mojego męża nie ma sił on uważa że wsyztsko dostaniemy... nie wiem co mam robić... juz i tak ostanio kupilam pare rzeczy, boję się że za 5 tyg pojde już do szpitala i przeleżę do porodu a chciałam sobie sama wszystko przygotować

ja nikogo nie słuchałam. mówili masz czas na kupowanie, licz na to, że cos dostaniesz itp. Guzik - rodzę w DE, tu nikogo nie mam praktycznie to od kogo to WSZYSTKO "dostanę"? od nikogo. Bo kupowanie tak wcześniej przynosi pecha! Tak tak, a jak pojedziesz na porodówkę z pomalowanymi paznokciami to istnieje ryzyko, że i dziecko urodzi się z pomalowanymi... Druga sprawa, w PL nawet nie ma od kogo dostać, bo żadnych małych dzieci nie ma w gronie bliskich i znajomych, a przynajmniej już nie takie małe,żeby trzymać ciuszki po nich. Zaczęłam kupować w 3 miesiącu ciąży, bo wiem, że później mogę nie mieć siły chodzić po sklepach, poza tym mieszkam w de w lekkim zadupiu mąż cały dzień w pracy, to gdzie mam pójść lub jechać i czym lub z kim.
    Olej to i rób to, co uważasz za słuszne. Poza tym, to największa radość móc coś kupić swojemu Szczęściu, na które się z utęsknieniem czeka! Jeśli faktycznie masz coś dostać - kup chociaż po jednej rzeczy z rozmiarów 56-62... lub tak żeby wystarczyło na 3 dni zanim faktycznie ktoś Ci coś da. I głowa do góry

• zakocona Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się w sklepie podobała, ale jeszcze jej nie złożyliśmy. Ja nie mam też miejsca na osobną komodę i wanienkę.

Mikejla, z pomalowanymi nie można jechać na porodówkę z innego akurat powodu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 12:00

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas w Lidlu od poniedziałku będą komody za 40funtów, całkiem fajne (86x79x33, 4 duże szuflady i dwie małe), zamierzam kupić na ciuszki dla Hanki ;) tylko zastanawiam się białą czy dąb? Bo w sumie ani jeden ani drugi kolor nie pasuje do naszej sypialni ale gdybym wzięła białą to mała ją dostanie później do swojego pokoiku... chyba podjęłam decyzję właśnie :)

Mikejla lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Mikejla twoja córcia będzie miała na imię Magda ?

Tak <3

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    !kochane jesteście ! Zakocona jutro na zakupach popatrzeć może znajdę cos tego typu herbatke
    Laski na mnie kapusta kiszona NIGDY nie działała , w ciąży tez próbowałam i nic
    Tez zajadalam się sliwkami suszonymi i nic , ja ogólnie mam wstręt do śliwek suszonych strasznie wymiotuje po nich i żołądek boli niestety ale jak udało się zjeść nie jedna nie raz to nic dupa Jasia , żadne jogurty nie nie pomaga: (
    Juz kochana pilam kiedyś rano przed śniadaniem wodę ciepła z cytrynka i nic ... :/ sama wodę tez próbowałam .
    Jabłek potrafilam się najesc nie raz i herbata popic co za dzieciaka mnie ruszalo zawsze a teraz dupa nic zero ! Kawę pije rzadko ale jak pije to nic nie daje , Ja jestem zalamana bo mój organizm się broni jak nienormalny jakoś przed kupa widze

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahahaha Mika na porodowke nie można jechać z pomalowanymi paznokciami bo jak zacznie się cos dziać to pierwsze co patrzą czy ci nie sinieja paznokcie albo cos . :D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość wyedytowana przez moderatora z powodu łamania zasad regulaminu

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 23 lipca 2015, 20:12

ss, IviQ lubią tę wiadomość

• zakocona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, jabłka owszem, ale nie surowe, tylko pieczone/gotowane.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    !kochane jesteście ! Zakocona jutro na zakupach popatrzeć może znajdę cos tego typu herbatke
    Laski na mnie kapusta kiszona NIGDY nie działała , w ciąży tez próbowałam i nic
    Tez zajadalam się sliwkami suszonymi i nic , ja ogólnie mam wstręt do śliwek suszonych strasznie wymiotuje po nich i żołądek boli niestety ale jak udało się zjeść nie jedna nie raz to nic dupa Jasia , żadne jogurty nie nie pomaga: (
    Juz kochana pilam kiedyś rano przed śniadaniem wodę ciepła z cytrynka i nic ... :/ sama wodę tez próbowałam .
    Jabłek potrafilam się najesc nie raz i herbata popic co za dzieciaka mnie ruszalo zawsze a teraz dupa nic zero ! Kawę pije rzadko ale jak pije to nic nie daje , Ja jestem zalamana bo mój organizm się broni jak nienormalny jakoś przed kupa widze
    Ale spróbuj tego połączenia bo na mnie też mało co działa z racji mojego zwężonego jelita a to działa idealnie.

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • stokrotka25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona pewnie tak jest :) Ja piję więcej źródlanej, mineralną raz na jakiś czas, nie mam problemów z nerkami to też się aż tak tym nie przejmuję. A jeszcze co do żelaza to jak lekarz zobaczył ten mój poziom to mówi "O, jak ładnie żelazo podrosło" a to był mój pierwszy wynik żelaza, więc on to nie wiem porównuje chyba z poziomem hemoglobiny :) Dlatego Jaroszka masz rację - hematolog ma większą wiedzę w temacie i dobrze, że na jej zdaniu się opierasz :)
    A co do herbatek na zaparcia to uważajcie, bo w większości jest senes, kruszyna, rzewień, a tych ziół nie wolno (!) stosować w ciąży. Nie wiem akurat co mają w składzie mieszanki z herbapolu, chyba że mają jakieś dostosowane dla ciężarówek i karmiących.
    Z tego, co jest bezpieczne w ciąży, a jeszcze może nie próbowałyście to syrop Laktuloza. Też niemowlętom się podaje jak mają zatwardzenia. Może to Was ruszy.

jaroszka lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Hahahahaha Mika na porodowke nie można jechać z pomalowanymi paznokciami bo jak zacznie się cos dziać to pierwsze co patrzą czy ci nie sinieja paznokcie albo cos . :D

wiem, wiem, chodziło o te u stóp, śmiałam sie z moim lekarzem o zabobonach babć

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona zostają nam jeszcze czopki glicerynowe albo płukanka....trzeba ustawić silny, pojedynczy strumień pod prysznicem i w tyłek kierować....taka lewatywa....pomaga tylko to naprawdę musi byc silny strumień. Ja takiego nie mam...

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka i obsram sobie prysznic hahaha no Ja mam silny strumień ale raczej nie działa nie wkładając do tylka a czopki mogę kombinowac dopiero w pl jak będę
    Wiedźma spróbuje pieczone jabluszka ok:) ale nie zrobię ze śliwka z racji mojego żołądka chorego , ja od 3 lat lecze żołądek i niestety ale wędzone jedzenie sprzyja pogorszeniu , ja się wtedy źle czuje , mam boleści a kropli na żołądek itp nie mogę wiec mega się mecze , wymiotuje: ( Ja śliwek nie trawie ani mój organizm niestety: (

jaroszka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze , ale swoja droga silne macie te organizmy nic na was nie działa , mozecie smialo jesc kielbache i popijac mlekiem :P

Nie wiem nawet co doradzic, mi wystarcza zwykle platki rano albo kawa , a kawa to juz wgl , taka oczywiscie pol mleka pol kawy .
    Mam nadzieje ze odnajdziecie ten jedyny skladnik , ktory wam pomoze :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzmamakota przynajmniej możesz coś kupić wiedząc kto siedzi w brzuszku :*
    A mój facet tłumaczył nie raz swojej matce jaki problem z psem ale z tą kobietą jest coś nie tak.niestety teściowa to będzie dla mnie masakra.

Natalia nie przejmuj sie gadaniem tżta poprostu rób co uważasz za słuszne ;) ja też czekam kiedy ciocia R przywiezie od swojej siostry ciuszki ale tamta ma córkę która ma 8miesięcy...musi odłożyć w co się nie mieści i dopiero dla mnie spakować.chciałabym jej fotelik :p jeden zakup mniej a wiem że bezwypadkowy i wgl fajny taki...ale cóż...musze czekac...

Onka juz 8???!!!jejku gratulacje :*

Dobra ja sie szykuje i za obiad biore.a tak bardzo mi sie nie chce....

nat_alia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie swojego czasu w ciazu dzialal sok Łowicza malinowy z woda zwykłą ale to pedzilam tak do WC ze aż potem balam się o małego a takie SRACZKI tez wskazane nie są a czyscilo mnie na prawdę tak ze wszystko bolalo ale jak znajdę herbatke zakoconej i ona nie pomoże to zadzialam z Łowiczem trudno

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 1416 1417 1418 1419 1420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ