X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaton Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,u mnie tez pada,bylam u lekarki po skierowanie do okulisty i powiedziała,ze bardzo możliwe,ze trzeba będzie zrobić cesarkę... Zobaczymy co okulistka powie,jutro idę:)

Szczeliwa,Aanaa trzymam kciuki za wizyty,zapodajcie zdjęcia :)

Ja się zaraz biorę za robotę,musze nastawić jabłka na ocer jablkowy i pesto zrobić,bo mam mnóstwo Bazyli:) mysze sobie tylko jakas fajna muzyczke na kompie puścić:)

Jaroszka,a jak przygotowania do urodzin męża? Ja w końcu robię imprezę niespodzianke:) myślałam,ze zamówię tort,ale ma 15,osób mi w cukierni powiedzialu,ze koszt okolo 130 zl to za taka kasę to ja mu wole jakiś prezent zrobić i sama upiec. Nie wiem tylko jak mi biszkopt wyjdzie,ale jak nie wyjdzie to kupie gotowy w sklepie;)

stokrotka25, aanaa, szczesliwa_mamusia21, estrella lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Aaaa kamasutre tez mam w domu :)
    Jednak tym razem to nie to. Ja sie zaczytuję w książkach o tematyce sensacyjnej, kryminalnej, thriller psychologiczny etc
    Teraz wpadła mi w ręce książka Pani Alex Kava dotyk zła i zatracilam sie :)

Ja na początku ciąży wciągnęłam całą serię Millennium Stiega Larssona - też polecam, mi bardzo dobrze się czytało.

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    jaroszka, to przecież dobry jeszcze. to jest data "najlepiej spożyć przed", a nie, że jak spożyjesz dzień-3 po tej dacie, to już się nie nadaje ;)

Masz racje i był dobry w sumie :) ale cholera odbija mi sie :) Ala sa tez rożne oznaczenia :
    -należy spożyc do
    -najlepiej spożyciu przed końcem
    Tutaj nie mam nic napisane tylko data, ale nie ważne to i tak jak mówisz tylko dwa dni :)

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka ja sagę millennium przeczytałam dawno temu i tez bardzo mi sie podobała :)

stokrotka25 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja się melduję. Niestety wczoraj po raz kolejny przekonałam się, że ja i mój B. to mamy potężnego pecha :(

Kupiliśmy wczoraj Hani komodę na ciuszki, w lidlu za 40 funtów - cena marzenie, komoda też nie jest zła, dla małej wręcz idealna. Ogólnie to B. był w trzech lidlach i w ostatnim wziął ostatnią sztukę... przytaszczył ją na trzecie piętro, zjedliśmy obiad i wziął się za składanie, ale jak to facet od dupy strony. Ja oczywiście nie mogłam być od początku przygotowań do składania mebla bo musiałam wyjść z psem, Jak przyszłam część szuflad już było złożonych, no i zaczął z bokami "Misiu, ja nie wiem jak pomożesz?" no to poszłam do niego pomagam, już wszystko przykręciliśmy i zostały ostatnie śrubki/kołki(?) na górę... i nagle zonk! Kuźwa zamiast góry mamy 3 boki!!! Ale się rozpłakałam bo to nie jest pierwsza sytuacja.
    Calkiem niedawno kupiliśmy szafkę do łazienki z pękniętym lustrem... a w maju ja kupiłam buty, w dwóch różnych rozmiarach...

Dziś idę do lidla dowiedzieć się czy da radę wymienić mi ten jeden bok na górę od komody a jak nie to pozostaje reklamacja i wyprawa do ikei po droższą i brzydszą komodę :(
    Przepłakałam wczoraj cały wieczór!!!

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam Cobena i Kave. Jeszcze czasem Mastertona, ale to muszę mieć nastrój ;)

jaroszka lubi tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki !!

Ale się uśmiałam przy tych waszych nocnych rozmowach!

Jaroszka kochana tak właśnie powinnam teoretycznie być w czasie miesiączki !!
    Dziekuję :*

Wiecie co ?! Dziś kolejna osoba powiedziała mi, że to widać, że będę miała dziewczynkę bo dziewczynki zabieraja urodę fuck! czuje się jak zombie :D
    A ostatnio słyszalam, że zrobiły mi się żabie usta :oo
    Chyba się popłaczę! :D

jaroszka, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no i przez to rozpakowanie wrześniówki coraz bardziej zastanawiam się nad pakowaniem torby w razie "w"

rah lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pierdolą głupoty, ta...zabierają urodę. to wyobraź sobie, że (chyba już o tym wspominałam) koleżanki szwagierka miała mieć córkę - oj córka na pewno, na kilku USG, sąsiedzi, ciotki klotki też pieprzyły, że widać, że dziewczynka, bo twarz szarzeje, jak jest chłopczyk to kobieta promienieje, jest ładniejsza itd. i co? urodził się WOJTUŚ

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• rah Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! Pozwolę sobie dołączyć chociaz moje pisanie nigdy nie jest regularne ;)
    Październik coraz bliżej, to wpadłam zobaczyc co sie u Was dzieje :)
    Jestem z Torunia, mam lat 29,5 ;)
    spodziewamy sie najprawdopodobniej chłopca (3 razy nie chciał sie ładnie pokazać, raz nie było widac w ogole), a imię to Julek Julian :)

Jak sie trzymacie? Boleści, bezsenność?

Nynusia, ZakręconaOna, Bąbelek, lojkalojka, Lexie, estrella lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia bez kitu coś w tym jest, bo mi z kolei wszyscy mówią jak pięknie wyglądam ;)

Nynusia lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka25 wrote:
    Ja na początku ciąży wciągnęłam całą serię Millennium Stiega Larssona - też polecam, mi bardzo dobrze się czytało.

Świetna jest, czytałam już jakiś czas temu.

stokrotka25 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah czesc !!!! Ja tez 29! Urodzinki w listopadzie, a Ty ? :)
    Ja sie trzymam rewelacyjnie!!! Wlasnie dzisiaj rozpocząłam 7 miesiąc! Byc moze teraz sie zacznie :)

Póki co zero skurczy, boli kręgosłupa i puchniec :)
    A Ty?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 11:10

rah, szczesliwa_mamusia21, Nynusia lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam mam dziewuszke w brzuchu i wyglądam dużo lepiej niż przed ciaza i wszyscy mi mówią,ze ciaza mi sluzy,wiec to gowniana teoria;)

Wiedzma,faktycznie pech... Daj znac czy Ci się udalo cos z ta komoda zdzialas w lidlu:)

Agatka,ja jeszcze Ci chciałam podpowiedzieć,ze na wszelkie wirusy najlepsze są duże dawki Wit C. Serio! Juz nie raz w rodzinie wyprobowalam i na polpasca i na jelitowke. Mozesz spróbować zażywać profilaktycznie:) będzie dobrze na pewno,ale rozumiem,ze masz stresa

rah lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nową mamuśke!!

Ja na bóle i dolegliwości nie narzekam, a przynajmniej nie dzieje się nic innego czy dodatkowego niż przed ciążą. Jak miałam skurcze łydek tak dalej czasem mam, tyle, że do łazienki ganiam non stop a w nocy to już co chwilunie. Póki co nic tylko w ciąży być :D

rah lubi tę wiadomość

• rah Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka ja mam urodziny w styczniu, wiec nowy rok i zaraz trzydziecha :)

Ja od maja musiałam lezec (w domu) ze wzgledu na niskie lozysko (kilka tygodni przodujące) wiec tycie i puchnięcie sie pojawiło ;) ale nie mam żadnych skurczy czy bólu brzucha. Za to ostatni tydzien dopada mnie straszliwa bezsenność :) nie moge sie ułożyć, ciezko sie robi i wole stac niz lezec ;p

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla ja tak samo moge byc w ciazy czuje sie ekstra :D

Mikejla lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton popieram rozwiazanie z witamina c! Zawsze kupuje taka rozpuszczalna gdzie masz 1000mg w tabletce, a nie jak w rutinoscorbinie itp. 60mg. Duzo witaminki pomaga :)

agaton lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Aleksandra90 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witaj Rah :-)

Mikejla nie strasz proszę, bo ja tylko na jednym USG miałam powiedziane, że to dziewczynka :-o Teraz oczekuję na USG III trymestru dokładnie za tydzień. Trochę kiepsko by było gdyby się okazało, że jednak chłopak, bo musiałby popylać w sukience z biedronką i różowym dresie, który kupiliśmy dla Nastusi :-D Powiedzcie mi, jakie jest prawdopodobieństwo, że na USG połówkowym lekarz mógł się pomylić? Czy często się to zdarza?

U mnie w rodzinie w przesądy wierzą dwie z trzech naszych babć. Babcia męża upierała się, że nigdy się nie myli wróżąc z kształtu brzucha i zapowiedziała nam syna (jaka była moja satysfakcja jak mówiłam, że jednak dziewczynka), natomiast na złość mojej babci (tak, wiem, jestem wredna, ale trzęsie mną jak ktoś w takie głupoty wierzy) spojrzałam w dziurkę od klucza, żeby udowodnić, że dziecko nie urodzi się z zezem :-P

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • polkosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    a pierdolą głupoty, ta...zabierają urodę. to wyobraź sobie, że (chyba już o tym wspominałam) koleżanki szwagierka miała mieć córkę - oj córka na pewno, na kilku USG, sąsiedzi, ciotki klotki też pieprzyły, że widać, że dziewczynka, bo twarz szarzeje, jak jest chłopczyk to kobieta promienieje, jest ładniejsza itd. i co? urodził się WOJTUŚ

Mi córa naprawdę urodę odebrała ;) Mam pryszcz na pryszczu, jakieś przebarwienia, włosy się nie układają... Generalnie masakra :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 1467 1468 1469 1470 1471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ