X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaton Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,u mnie tez pada,bylam u lekarki po skierowanie do okulisty i powiedziała,ze bardzo możliwe,ze trzeba będzie zrobić cesarkę... Zobaczymy co okulistka powie,jutro idę:)

Szczeliwa,Aanaa trzymam kciuki za wizyty,zapodajcie zdjęcia :)

Ja się zaraz biorę za robotę,musze nastawić jabłka na ocer jablkowy i pesto zrobić,bo mam mnóstwo Bazyli:) mysze sobie tylko jakas fajna muzyczke na kompie puścić:)

Jaroszka,a jak przygotowania do urodzin męża? Ja w końcu robię imprezę niespodzianke:) myślałam,ze zamówię tort,ale ma 15,osób mi w cukierni powiedzialu,ze koszt okolo 130 zl to za taka kasę to ja mu wole jakiś prezent zrobić i sama upiec. Nie wiem tylko jak mi biszkopt wyjdzie,ale jak nie wyjdzie to kupie gotowy w sklepie;)

stokrotka25, aanaa, szczesliwa_mamusia21, estrella lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Aaaa kamasutre tez mam w domu :)
    Jednak tym razem to nie to. Ja sie zaczytuję w książkach o tematyce sensacyjnej, kryminalnej, thriller psychologiczny etc
    Teraz wpadła mi w ręce książka Pani Alex Kava dotyk zła i zatracilam sie :)

Ja na początku ciąży wciągnęłam całą serię Millennium Stiega Larssona - też polecam, mi bardzo dobrze się czytało.

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    jaroszka, to przecież dobry jeszcze. to jest data "najlepiej spożyć przed", a nie, że jak spożyjesz dzień-3 po tej dacie, to już się nie nadaje ;)

Masz racje i był dobry w sumie :) ale cholera odbija mi sie :) Ala sa tez rożne oznaczenia :
    -należy spożyc do
    -najlepiej spożyciu przed końcem
    Tutaj nie mam nic napisane tylko data, ale nie ważne to i tak jak mówisz tylko dwa dni :)

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka ja sagę millennium przeczytałam dawno temu i tez bardzo mi sie podobała :)

stokrotka25 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja się melduję. Niestety wczoraj po raz kolejny przekonałam się, że ja i mój B. to mamy potężnego pecha :(

Kupiliśmy wczoraj Hani komodę na ciuszki, w lidlu za 40 funtów - cena marzenie, komoda też nie jest zła, dla małej wręcz idealna. Ogólnie to B. był w trzech lidlach i w ostatnim wziął ostatnią sztukę... przytaszczył ją na trzecie piętro, zjedliśmy obiad i wziął się za składanie, ale jak to facet od dupy strony. Ja oczywiście nie mogłam być od początku przygotowań do składania mebla bo musiałam wyjść z psem, Jak przyszłam część szuflad już było złożonych, no i zaczął z bokami "Misiu, ja nie wiem jak pomożesz?" no to poszłam do niego pomagam, już wszystko przykręciliśmy i zostały ostatnie śrubki/kołki(?) na górę... i nagle zonk! Kuźwa zamiast góry mamy 3 boki!!! Ale się rozpłakałam bo to nie jest pierwsza sytuacja.
    Calkiem niedawno kupiliśmy szafkę do łazienki z pękniętym lustrem... a w maju ja kupiłam buty, w dwóch różnych rozmiarach...

Dziś idę do lidla dowiedzieć się czy da radę wymienić mi ten jeden bok na górę od komody a jak nie to pozostaje reklamacja i wyprawa do ikei po droższą i brzydszą komodę :(
    Przepłakałam wczoraj cały wieczór!!!

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam Cobena i Kave. Jeszcze czasem Mastertona, ale to muszę mieć nastrój ;)

jaroszka lubi tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki !!

Ale się uśmiałam przy tych waszych nocnych rozmowach!

Jaroszka kochana tak właśnie powinnam teoretycznie być w czasie miesiączki !!
    Dziekuję :*

Wiecie co ?! Dziś kolejna osoba powiedziała mi, że to widać, że będę miała dziewczynkę bo dziewczynki zabieraja urodę fuck! czuje się jak zombie :D
    A ostatnio słyszalam, że zrobiły mi się żabie usta :oo
    Chyba się popłaczę! :D

jaroszka, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no i przez to rozpakowanie wrześniówki coraz bardziej zastanawiam się nad pakowaniem torby w razie "w"

rah lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pierdolą głupoty, ta...zabierają urodę. to wyobraź sobie, że (chyba już o tym wspominałam) koleżanki szwagierka miała mieć córkę - oj córka na pewno, na kilku USG, sąsiedzi, ciotki klotki też pieprzyły, że widać, że dziewczynka, bo twarz szarzeje, jak jest chłopczyk to kobieta promienieje, jest ładniejsza itd. i co? urodził się WOJTUŚ

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• rah Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! Pozwolę sobie dołączyć chociaz moje pisanie nigdy nie jest regularne ;)
    Październik coraz bliżej, to wpadłam zobaczyc co sie u Was dzieje :)
    Jestem z Torunia, mam lat 29,5 ;)
    spodziewamy sie najprawdopodobniej chłopca (3 razy nie chciał sie ładnie pokazać, raz nie było widac w ogole), a imię to Julek Julian :)

Jak sie trzymacie? Boleści, bezsenność?

Nynusia, ZakręconaOna, Bąbelek, lojkalojka, Lexie, estrella lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia bez kitu coś w tym jest, bo mi z kolei wszyscy mówią jak pięknie wyglądam ;)

Nynusia lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka25 wrote:
    Ja na początku ciąży wciągnęłam całą serię Millennium Stiega Larssona - też polecam, mi bardzo dobrze się czytało.

Świetna jest, czytałam już jakiś czas temu.

stokrotka25 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah czesc !!!! Ja tez 29! Urodzinki w listopadzie, a Ty ? :)
    Ja sie trzymam rewelacyjnie!!! Wlasnie dzisiaj rozpocząłam 7 miesiąc! Byc moze teraz sie zacznie :)

Póki co zero skurczy, boli kręgosłupa i puchniec :)
    A Ty?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 11:10

rah, szczesliwa_mamusia21, Nynusia lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam mam dziewuszke w brzuchu i wyglądam dużo lepiej niż przed ciaza i wszyscy mi mówią,ze ciaza mi sluzy,wiec to gowniana teoria;)

Wiedzma,faktycznie pech... Daj znac czy Ci się udalo cos z ta komoda zdzialas w lidlu:)

Agatka,ja jeszcze Ci chciałam podpowiedzieć,ze na wszelkie wirusy najlepsze są duże dawki Wit C. Serio! Juz nie raz w rodzinie wyprobowalam i na polpasca i na jelitowke. Mozesz spróbować zażywać profilaktycznie:) będzie dobrze na pewno,ale rozumiem,ze masz stresa

rah lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nową mamuśke!!

Ja na bóle i dolegliwości nie narzekam, a przynajmniej nie dzieje się nic innego czy dodatkowego niż przed ciążą. Jak miałam skurcze łydek tak dalej czasem mam, tyle, że do łazienki ganiam non stop a w nocy to już co chwilunie. Póki co nic tylko w ciąży być :D

rah lubi tę wiadomość

• rah Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka ja mam urodziny w styczniu, wiec nowy rok i zaraz trzydziecha :)

Ja od maja musiałam lezec (w domu) ze wzgledu na niskie lozysko (kilka tygodni przodujące) wiec tycie i puchnięcie sie pojawiło ;) ale nie mam żadnych skurczy czy bólu brzucha. Za to ostatni tydzien dopada mnie straszliwa bezsenność :) nie moge sie ułożyć, ciezko sie robi i wole stac niz lezec ;p

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla ja tak samo moge byc w ciazy czuje sie ekstra :D

Mikejla lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton popieram rozwiazanie z witamina c! Zawsze kupuje taka rozpuszczalna gdzie masz 1000mg w tabletce, a nie jak w rutinoscorbinie itp. 60mg. Duzo witaminki pomaga :)

agaton lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Aleksandra90 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witaj Rah :-)

Mikejla nie strasz proszę, bo ja tylko na jednym USG miałam powiedziane, że to dziewczynka :-o Teraz oczekuję na USG III trymestru dokładnie za tydzień. Trochę kiepsko by było gdyby się okazało, że jednak chłopak, bo musiałby popylać w sukience z biedronką i różowym dresie, który kupiliśmy dla Nastusi :-D Powiedzcie mi, jakie jest prawdopodobieństwo, że na USG połówkowym lekarz mógł się pomylić? Czy często się to zdarza?

U mnie w rodzinie w przesądy wierzą dwie z trzech naszych babć. Babcia męża upierała się, że nigdy się nie myli wróżąc z kształtu brzucha i zapowiedziała nam syna (jaka była moja satysfakcja jak mówiłam, że jednak dziewczynka), natomiast na złość mojej babci (tak, wiem, jestem wredna, ale trzęsie mną jak ktoś w takie głupoty wierzy) spojrzałam w dziurkę od klucza, żeby udowodnić, że dziecko nie urodzi się z zezem :-P

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • polkosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    a pierdolą głupoty, ta...zabierają urodę. to wyobraź sobie, że (chyba już o tym wspominałam) koleżanki szwagierka miała mieć córkę - oj córka na pewno, na kilku USG, sąsiedzi, ciotki klotki też pieprzyły, że widać, że dziewczynka, bo twarz szarzeje, jak jest chłopczyk to kobieta promienieje, jest ładniejsza itd. i co? urodził się WOJTUŚ

Mi córa naprawdę urodę odebrała ;) Mam pryszcz na pryszczu, jakieś przebarwienia, włosy się nie układają... Generalnie masakra :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 1467 1468 1469 1470 1471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ