X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika i co napisała ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam jej że z tych nerwów niedlugo wyląduje w szpitalu i wyjechałam do polski, napisała że współczuje mi nerwow ale ona jest zdenerwowana również i zebym ją zrozumiała. Napisała coś o tym , ze faktycznie zapłacił jej za te pół miesiaca co mieszkał o meblach nie wspomniała nic i napisała tylko żeby uregulować to jak najszybciej. Nic jej juz nei bede pisać szukam sposobu jak na gmailu zablokować otrzymywanie wiadomości od konkretnej osoby. Któraś wie jak można to zrobic?

• agania Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ja będę robić na pewno bo podobno jak się nie odciąga napletka to zarasta się w taki mały sposób a siusiak rośnie i później zabieg może jedynie uratować . Wiec robić będę ale nie wiem o kiedy bo nie wydaje mi się ze od samego urodzenia ale się dowiem

Kuzynka właśnie nie odciągała i musieli synkowi zrobić zabieg...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano właśnie.. czyli lepiej odciągać delikatnie.

atdc6iyehd9qphks.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ja będę robić na pewno bo podobno jak się nie odciąga napletka to zarasta się w taki mały sposób a siusiak rośnie i później zabieg może jedynie uratować . Wiec robić będę ale nie wiem o kiedy bo nie wydaje mi się ze od samego urodzenia ale się dowiem

Nam na warsztatach i na szkole rodzenia mówili, by absolutnie nie odciągać po urodzeniu, bo jest naturalnie przyklejony i można tylko krzywdę dziecku zrobić, bo może mieć jakieś problemy w dorosłości. Odciąga się jakoś po roku czy dwóch, nie pamiętam... przypomnę sobie jak już będzie zbliżał się na to czas.
    Na szkole rodzenia mówili też, że ważne po prostu, aby dobrze obmywać przy napletku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 14:29

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• rah Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łomatkobosko! Ile Wy tu piszecie!

-Na poczatku miałam czesto zatkany nos pomimo ze pusty, potem przeszło, teraz mam taki wlasnie suchy rano, ze skrzepami. Płucze sola fizjo i smaruje bepanthenem.

-Zamowilam tantum rosa, octenisept, mam lactacyd, używam bepanthenu od lat, do wszystkiego. Jest dla mnie super na uczulenie, sterczące skorki, rozcięcia, spierzchnięcia, oparzenia itp. itd. Lista nie ma konca.
    W każdym szpitalu/miejscowości polecaja inne produkty i ciezko wyczuć co używać, chyba trzeba testować.

-Zakręcona dołączyłam do Ciebie w pisaniu z wc ;)

-Piękna kołyska!

ZakręconaOna, mała.mi lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • rah Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Nam na warsztatach i na szkole rodzenia mówili, by absolutnie nie odciągać po urodzeniu, bo jest naturalnie przyklejony i można tylko krzywdę dziecku zrobić, bo może mieć jakieś problemy w dorosłości. Odciąga się jakoś po roku czy dwóch, nie pamiętam... przypomnę sobie jak już będzie zbliżał się na to czas.
    Na szkole rodzenia mówili też, że ważne po prostu, aby dobrze obmywać przy napletku.
    Ja tez słyszałam, ze absolutnie maluchom nie wolno. Dopiero 2-3 latka, najlepiej w wannie bo mniej boli. A niektóre piguły na kontroli na sile zrywają zanim matka zdazy cos powiedzieć, az krew leci!

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    A wczoraj testowałam balonik Epino. Przy 5 cm czułam już rozciąganie, więc jeszcze długa droga przede mną ;) Jak popatrzyłam na 10 cm, to było naprawdę sporo :P Zacznę we wrześniu ćwiczyć :)

Polkosia, lepszy Epino niż Aniball? Bo się zastanawiam, który kupić.

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do depilacji miejsc intymych, to ja się poddałam... wyręczył mnie P. i jest to nawet na prawdę miłe... ;) obcina mi też paznokcie u nóg ;P

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie trzeba ale nie odrazy to dobrze mowilam . :)

Mika no i dobrze , nie odpisuj juz ...
    A czy blokować można to chyba można ale nie wiem jak

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Ja tez słyszałam, ze absolutnie maluchom nie wolno. Dopiero 2-3 latka, najlepiej w wannie bo mniej boli. A niektóre piguły na kontroli na sile zrywają zanim matka zdazy cos powiedzieć, az krew leci!

Synek kuzynki miał 2 latka jak miał ten zabieg... zarósł mu kompletnie, zrobił się siny i bolało.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie sięgam i nie widze ani nic miedzy nogami, ani przy stopach. Kiedys depilowalam i nogi i krocze, ale moj maluch sie strasznie bal tego hałasu i przestałam :( teraz została maszynka na chybił trafił ;p

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam Wam jakiś czas temu, że jeszcze dziś nie padało... no to już nie aktualne właśnie leje, dosłownie LEJE po raz trzeci, raz z tych trzech padało akurat jak wyprowadzałam psa moich rodziców na spacer, chętnie oddam psa na tydzień, ktoś chętny?

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah Ja juz dawno bez WC funkcjonuje hahaha: p

rah lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przerażacie mnie z tym napletkiem u małych chłopców, masakra jakaś... a najgorsze jest to ilu chłopców musi mieć zabieg.
    W ogóle to ja znałam kiedyś chłopaka ze stulejką, dorosły mężczyzna... byliśmy jakieś pół roku para ja miałam wtedy 17 lat a on ok 24-25 i gdzieś tam już się zaczynały macanki no i od czasu do czasu próbowałam ja też pomacać ale on uciekał... i kiedyś mi się przyznał dlaczego, byłam w szoku. Ciekawe czy cos z tym zrobił.

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Synek kuzynki miał 2 latka jak miał ten zabieg... zarósł mu kompletnie, zrobił się siny i bolało.
    Biedaczek, moze niektórzy maja predyspozycje do zrastania. Ile osób tyle opinii niestety i nie wiadomo co zrobic.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • rah Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj znajomy tez miał operacje w wieku 20 czy 21 lat.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • agania Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że u każdego chłopca inaczej, najważniejsze żeby nie przegapić momentu, w którym trzeba zacząć odciągać napletek, na pewno ktoś Wam podpowie kiedy ten właściwy moment :)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez chodziło ze na początku :)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    ja jestem raczkiem z dnia ojca :)

Tez z rodziny skorupiaków :) i

relgh371crdcdbv2.png
‹‹ 1475 1476 1477 1478 1479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ