Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Napisałam jej że z tych nerwów niedlugo wyląduje w szpitalu i wyjechałam do polski, napisała że współczuje mi nerwow ale ona jest zdenerwowana również i zebym ją zrozumiała. Napisała coś o tym , ze faktycznie zapłacił jej za te pół miesiaca co mieszkał o meblach nie wspomniała nic i napisała tylko żeby uregulować to jak najszybciej. Nic jej juz nei bede pisać szukam sposobu jak na gmailu zablokować otrzymywanie wiadomości od konkretnej osoby. Któraś wie jak można to zrobic?
-
ZakręconaOna wrote:Ja będę robić na pewno bo podobno jak się nie odciąga napletka to zarasta się w taki mały sposób a siusiak rośnie i później zabieg może jedynie uratować . Wiec robić będę ale nie wiem o kiedy bo nie wydaje mi się ze od samego urodzenia ale się dowiem
Kuzynka właśnie nie odciągała i musieli synkowi zrobić zabieg... -
ZakręconaOna wrote:Ja będę robić na pewno bo podobno jak się nie odciąga napletka to zarasta się w taki mały sposób a siusiak rośnie i później zabieg może jedynie uratować . Wiec robić będę ale nie wiem o kiedy bo nie wydaje mi się ze od samego urodzenia ale się dowiem
Nam na warsztatach i na szkole rodzenia mówili, by absolutnie nie odciągać po urodzeniu, bo jest naturalnie przyklejony i można tylko krzywdę dziecku zrobić, bo może mieć jakieś problemy w dorosłości. Odciąga się jakoś po roku czy dwóch, nie pamiętam... przypomnę sobie jak już będzie zbliżał się na to czas.
Na szkole rodzenia mówili też, że ważne po prostu, aby dobrze obmywać przy napletku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 14:29
-
Łomatkobosko! Ile Wy tu piszecie!
-Na poczatku miałam czesto zatkany nos pomimo ze pusty, potem przeszło, teraz mam taki wlasnie suchy rano, ze skrzepami. Płucze sola fizjo i smaruje bepanthenem.
-Zamowilam tantum rosa, octenisept, mam lactacyd, używam bepanthenu od lat, do wszystkiego. Jest dla mnie super na uczulenie, sterczące skorki, rozcięcia, spierzchnięcia, oparzenia itp. itd. Lista nie ma konca.
W każdym szpitalu/miejscowości polecaja inne produkty i ciezko wyczuć co używać, chyba trzeba testować.
-Zakręcona dołączyłam do Ciebie w pisaniu z wc
-Piękna kołyska!ZakręconaOna, mała.mi lubią tę wiadomość
-
FreshMm wrote:Nam na warsztatach i na szkole rodzenia mówili, by absolutnie nie odciągać po urodzeniu, bo jest naturalnie przyklejony i można tylko krzywdę dziecku zrobić, bo może mieć jakieś problemy w dorosłości. Odciąga się jakoś po roku czy dwóch, nie pamiętam... przypomnę sobie jak już będzie zbliżał się na to czas.
Na szkole rodzenia mówili też, że ważne po prostu, aby dobrze obmywać przy napletku. -
polkosia wrote:A wczoraj testowałam balonik Epino. Przy 5 cm czułam już rozciąganie, więc jeszcze długa droga przede mną
Jak popatrzyłam na 10 cm, to było naprawdę sporo
Zacznę we wrześniu ćwiczyć
Polkosia, lepszy Epino niż Aniball? Bo się zastanawiam, który kupić.
-
rah wrote:Ja tez słyszałam, ze absolutnie maluchom nie wolno. Dopiero 2-3 latka, najlepiej w wannie bo mniej boli. A niektóre piguły na kontroli na sile zrywają zanim matka zdazy cos powiedzieć, az krew leci!
Synek kuzynki miał 2 latka jak miał ten zabieg... zarósł mu kompletnie, zrobił się siny i bolało. -
Ja tez nie sięgam i nie widze ani nic miedzy nogami, ani przy stopach. Kiedys depilowalam i nogi i krocze, ale moj maluch sie strasznie bal tego hałasu i przestałam
teraz została maszynka na chybił trafił ;p
-
Pisałam Wam jakiś czas temu, że jeszcze dziś nie padało... no to już nie aktualne właśnie leje, dosłownie LEJE po raz trzeci, raz z tych trzech padało akurat jak wyprowadzałam psa moich rodziców na spacer, chętnie oddam psa na tydzień, ktoś chętny?Robimy drugiego Dziedzica
-
Przerażacie mnie z tym napletkiem u małych chłopców, masakra jakaś... a najgorsze jest to ilu chłopców musi mieć zabieg.
W ogóle to ja znałam kiedyś chłopaka ze stulejką, dorosły mężczyzna... byliśmy jakieś pół roku para ja miałam wtedy 17 lat a on ok 24-25 i gdzieś tam już się zaczynały macanki no i od czasu do czasu próbowałam ja też pomacać ale on uciekał... i kiedyś mi się przyznał dlaczego, byłam w szoku. Ciekawe czy cos z tym zrobił.Robimy drugiego Dziedzica
-
agania wrote:Synek kuzynki miał 2 latka jak miał ten zabieg... zarósł mu kompletnie, zrobił się siny i bolało.