X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amerie wrote:
    Sudocremu nie można używać chyba w pierwszym miesiącu, zresztą używa się go tylko jak już są odparzenia a na codzien powinno się mieć właśnie coś w stylu bepanthenu. Sudocrem może nadmiernie wysuszać skórę.

Ja zamiast bepanthenu wzięłam na razie Alantan plus w kremie, jest dużo tańszy, skład chyba identyko tylko firma inna :) Tak samo polecany niemowlętom do codziennej pielęgnacji. Za Bepanthen płacisz za markę :)

Amerie lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • ss Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kielbaska z patelni z cebulka i bagietka z pomidorami i mozarella z piekarnika:D haha moj to je jak mam lenia ale mam szczescie ze on to lubi:P ale nie musi tego jesc zbyt czesto,bez obaw:P

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alantan tez polecam:) wlasnie na równi z bebhantenem.
    jaroszka albo kupuje mojemu pierogi,w razie lenia,mamy tu taki sklepik z domowymi i tez jest zadowolony;)albo czesto mam tez mrozone swoje bo jak robie to wiecej zeby miec na takie wlasnie sytuacje;P

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss brzmi fajnie szczególnie ta bagietka:)
    Dzięki

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo ja też mam swoje zamrożone! No patrz zapomniałam...
    dzięki!!! Heh

relgh371crdcdbv2.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Zakrecona ze mną leżała dziewczyna jak byłam w szpitalu i miała krzywa robiona w 32 tyg i właśnie wyszła jej cukrzyca ale malo jest lekarzy którzy kierują tak późno na krzywa
    Zakręcona ja mam bardzo dobre cukry na czczo, a po 2h dopiero skacze

km5st5odymuuq2ts.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, fajny filmik i uspokajaniu dzieci:) niepotrzebne wombie czy jak to sie tam pisze za 150 zl;)
    https://m.youtube.com/watch?v=ZkEtLqNwywY

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez z gemini nie zamawiam hehe, pisali o masażu krocza,ze dobra jest oliwa z oliwek,ale ja wole olej kokosowy:) a masaż to podobno cos jakby rozciąganie pochwy w stronę pupy,aż zapiecze,i tak codziennie i podobno do 2/3 wielkisci glowki można rozciągnąć:)
    Polkosia,jak tam balonik sie sprawuje?
    Ja dzisiaj zacznę chyba masaż bo okulistka powiedziała,ze nie ma przeciwskazań do porodu sn,wiec biorę się do roboty;)
    Najlepsza oliwka biorą pod uwage sklad to Hipp w Rossmanie:) ja tam żadnej sroki nie potrzebuje,wystarczy czytać sklad:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Misiowa i Hanie,musi byc dobrze.

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide wstawić zupę na obiad,będzie obiad z Glowy na 3 dni;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeny, też bym sie oliwą z oliwek nie wysmarowąła, ten zapach jest paskudny. Facetowi tym bardziej...Dziewczyny .... :)

a co do kosmetyków...mozan wybierać nawet te najlepsze, ale jak maleństwu nie podpasują to i tak trzeba będzie czegos innego poszukać. ja mam narazie kosmetyki do mycia z nivea, babydream, sudocrem ...zobaczymy co jeszcze nakupuję i dostanę :)

polkosia, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka25 wrote:
    Jak miałam normalne badanie cukru na czczo jeszcze przed krzywą to też poszłam po luteinie porannej i wyszedł za wysoki cukier, powtórzyłam bez luteiny i było ok.
    Przywracasz mi wiare, ze jednak nie mam cukrzycy. Moje przekroczenia po 2h nie sa duze. Norma jest niby do 153, a ja mam 158. Choc inne normy mowia o 140.. ;/ ale mimo wszystko. Oby mnie wyslali na dodatkowe badanie. Jutro diabetolog oceni. A pojutrze gin.

• jaroszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Ja tez z gemini nie zamawiam hehe, pisali o masażu krocza,ze dobra jest oliwa z oliwek,ale ja wole olej kokosowy:) a masaż to podobno cos jakby rozciąganie pochwy w stronę pupy,aż zapiecze,i tak codziennie i podobno do 2/3 wielkisci glowki można rozciągnąć:)
    Polkosia,jak tam balonik sie sprawuje?
    Ja dzisiaj zacznę chyba masaż bo okulistka powiedziała,ze nie ma przeciwskazań do porodu sn,wiec biorę się do roboty;)
    Najlepsza oliwka biorą pod uwage sklad to Hipp w Rossmanie:) ja tam żadnej sroki nie potrzebuje,wystarczy czytać sklad:)

Agaton jak ktoś się nie zna to mu nie wystarczy czytanie...
    szczerze to jest tyle składników o obco brzmiacych nazwach, ze nie sposob zapamietac, ktora jest szkodliwa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 13:36

relgh371crdcdbv2.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiowa trzymam kciuki...zaciskaj nogi jak najmocniej, chociaż do 32 tygodnia!!!

A papmpery kupujecie na początek białe czy te zielono zółte?

Miałam się jeszcze pytać czy macie może rozstępy? Ja mam brzuch czysty, ale piersi mimo ciągłego smarowania popękały od spodu:/ Podejrzewam, że to nie koniec. Teraz zamówiłam jakiś krem Beatwell niby ma bardzo dobre recenzje, ujędrnia podnosi.

relgh371rrya3inl.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wogole moze ktoras skorzysta wiec sie podzielę.zamówiłam ostatnio koszule do karmienia od uzytkownika JustineX na allegro i baaardzo polecam,swietna bawelna i sa sliczne,do tego zamowilam u niej tez pare rzeczy dla maluszka i wszystko zgodnie z opisem i szybciutka wysyłka.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss ja tez mam od niej koszule do karmienia :) bardzo ładne i fajna bawelna ;)

ss lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny :)

co do krzywej,
    ja siedziałam cały czas i nigdzie się nie ruszałam, tylko 3 wynik wyszedł poza normą bo ok 163.
    Wyniku nie będę powtarzać mimo że z glukometru w 95% wyniki mam dobre a zaczęłam jeść wszystko tylko w miejszych ilościach o odpowiednich godzinach i używam mniej tłuszczu a słodkości zajadam tylko jak mam zachciankę ;).

Jak już coś wyszło w pierwszym badaniu to coś na rzeczy musi być i nie będę się faszerować dodatkowym cukrem a dieta wyjdzie na dobre ;).

Co do porodu, też słyszałam że przy cukrzycy najpóźniej w TP trzeba się zgłosić - ale to chyba najbardziej jest pilnowane jak się bierze insulinę.

Ja też zamawiam z apteki Gemini :) mam pełny koszyk różnych rzeczy już napełniony.

ss - dasz linka do tych koszul? bo jestem na etapie wybierania :)

agaton - zazdroszczę że umiesz czytać składy :), ja bazuję na Sroce bo sama nie mam pojęcia co powinno się znajdować w proszkach, chusteczkach i płynach różnych a czego w nich nie powinno być :).

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SS ja nie mam w ogóle rozstępów ani na brzuchu, ani na cyckach.
    Specjalnie cyce mi nie urosły, może jeden rozmiar...wiec to pewnie dlatego...gorzej bedzie jak sie mleko zacznie zbierac.

Mikejla lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eee marudzicie z tym zapachem :P mnie tam się on podoba, a jak jego zadawalam, to jeszcze sobie usta przy okazji nawilżam i dłonie :D :P (i to samo u niego ;)

nie mam rozstępów nigdzie tfu tfu tfu. i mam nadzieję, że tak zostanie, choć teraz dzieciak najszybciej rosnąć będzie i brzucho będzie się powiększało niesamowicie (a ja i tak mam już duże), to się trochę martwię, że wyskoczą :( i znowu tfu tfu tfu

ja też się na analizach sroki opieram, nie spamiętałabym tych nazw, mimo, że sama sobie kosmetyki (i na sprzedaż) robiłam do kąpieli ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 14:05

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka ja tez nie mam rozstepow jak narazie:)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
‹‹ 1496 1497 1498 1499 1500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ