WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amerie wrote:
    Sudocremu nie można używać chyba w pierwszym miesiącu, zresztą używa się go tylko jak już są odparzenia a na codzien powinno się mieć właśnie coś w stylu bepanthenu. Sudocrem może nadmiernie wysuszać skórę.

Ja zamiast bepanthenu wzięłam na razie Alantan plus w kremie, jest dużo tańszy, skład chyba identyko tylko firma inna :) Tak samo polecany niemowlętom do codziennej pielęgnacji. Za Bepanthen płacisz za markę :)

Amerie lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • ss Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kielbaska z patelni z cebulka i bagietka z pomidorami i mozarella z piekarnika:D haha moj to je jak mam lenia ale mam szczescie ze on to lubi:P ale nie musi tego jesc zbyt czesto,bez obaw:P

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alantan tez polecam:) wlasnie na równi z bebhantenem.
    jaroszka albo kupuje mojemu pierogi,w razie lenia,mamy tu taki sklepik z domowymi i tez jest zadowolony;)albo czesto mam tez mrozone swoje bo jak robie to wiecej zeby miec na takie wlasnie sytuacje;P

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss brzmi fajnie szczególnie ta bagietka:)
    Dzięki

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo ja też mam swoje zamrożone! No patrz zapomniałam...
    dzięki!!! Heh

relgh371crdcdbv2.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Zakrecona ze mną leżała dziewczyna jak byłam w szpitalu i miała krzywa robiona w 32 tyg i właśnie wyszła jej cukrzyca ale malo jest lekarzy którzy kierują tak późno na krzywa
    Zakręcona ja mam bardzo dobre cukry na czczo, a po 2h dopiero skacze

km5st5odymuuq2ts.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, fajny filmik i uspokajaniu dzieci:) niepotrzebne wombie czy jak to sie tam pisze za 150 zl;)
    https://m.youtube.com/watch?v=ZkEtLqNwywY

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez z gemini nie zamawiam hehe, pisali o masażu krocza,ze dobra jest oliwa z oliwek,ale ja wole olej kokosowy:) a masaż to podobno cos jakby rozciąganie pochwy w stronę pupy,aż zapiecze,i tak codziennie i podobno do 2/3 wielkisci glowki można rozciągnąć:)
    Polkosia,jak tam balonik sie sprawuje?
    Ja dzisiaj zacznę chyba masaż bo okulistka powiedziała,ze nie ma przeciwskazań do porodu sn,wiec biorę się do roboty;)
    Najlepsza oliwka biorą pod uwage sklad to Hipp w Rossmanie:) ja tam żadnej sroki nie potrzebuje,wystarczy czytać sklad:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Misiowa i Hanie,musi byc dobrze.

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide wstawić zupę na obiad,będzie obiad z Glowy na 3 dni;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeny, też bym sie oliwą z oliwek nie wysmarowąła, ten zapach jest paskudny. Facetowi tym bardziej...Dziewczyny .... :)

a co do kosmetyków...mozan wybierać nawet te najlepsze, ale jak maleństwu nie podpasują to i tak trzeba będzie czegos innego poszukać. ja mam narazie kosmetyki do mycia z nivea, babydream, sudocrem ...zobaczymy co jeszcze nakupuję i dostanę :)

polkosia, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka25 wrote:
    Jak miałam normalne badanie cukru na czczo jeszcze przed krzywą to też poszłam po luteinie porannej i wyszedł za wysoki cukier, powtórzyłam bez luteiny i było ok.
    Przywracasz mi wiare, ze jednak nie mam cukrzycy. Moje przekroczenia po 2h nie sa duze. Norma jest niby do 153, a ja mam 158. Choc inne normy mowia o 140.. ;/ ale mimo wszystko. Oby mnie wyslali na dodatkowe badanie. Jutro diabetolog oceni. A pojutrze gin.

• jaroszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Ja tez z gemini nie zamawiam hehe, pisali o masażu krocza,ze dobra jest oliwa z oliwek,ale ja wole olej kokosowy:) a masaż to podobno cos jakby rozciąganie pochwy w stronę pupy,aż zapiecze,i tak codziennie i podobno do 2/3 wielkisci glowki można rozciągnąć:)
    Polkosia,jak tam balonik sie sprawuje?
    Ja dzisiaj zacznę chyba masaż bo okulistka powiedziała,ze nie ma przeciwskazań do porodu sn,wiec biorę się do roboty;)
    Najlepsza oliwka biorą pod uwage sklad to Hipp w Rossmanie:) ja tam żadnej sroki nie potrzebuje,wystarczy czytać sklad:)

Agaton jak ktoś się nie zna to mu nie wystarczy czytanie...
    szczerze to jest tyle składników o obco brzmiacych nazwach, ze nie sposob zapamietac, ktora jest szkodliwa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 13:36

relgh371crdcdbv2.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiowa trzymam kciuki...zaciskaj nogi jak najmocniej, chociaż do 32 tygodnia!!!

A papmpery kupujecie na początek białe czy te zielono zółte?

Miałam się jeszcze pytać czy macie może rozstępy? Ja mam brzuch czysty, ale piersi mimo ciągłego smarowania popękały od spodu:/ Podejrzewam, że to nie koniec. Teraz zamówiłam jakiś krem Beatwell niby ma bardzo dobre recenzje, ujędrnia podnosi.

relgh371rrya3inl.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wogole moze ktoras skorzysta wiec sie podzielę.zamówiłam ostatnio koszule do karmienia od uzytkownika JustineX na allegro i baaardzo polecam,swietna bawelna i sa sliczne,do tego zamowilam u niej tez pare rzeczy dla maluszka i wszystko zgodnie z opisem i szybciutka wysyłka.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss ja tez mam od niej koszule do karmienia :) bardzo ładne i fajna bawelna ;)

ss lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny :)

co do krzywej,
    ja siedziałam cały czas i nigdzie się nie ruszałam, tylko 3 wynik wyszedł poza normą bo ok 163.
    Wyniku nie będę powtarzać mimo że z glukometru w 95% wyniki mam dobre a zaczęłam jeść wszystko tylko w miejszych ilościach o odpowiednich godzinach i używam mniej tłuszczu a słodkości zajadam tylko jak mam zachciankę ;).

Jak już coś wyszło w pierwszym badaniu to coś na rzeczy musi być i nie będę się faszerować dodatkowym cukrem a dieta wyjdzie na dobre ;).

Co do porodu, też słyszałam że przy cukrzycy najpóźniej w TP trzeba się zgłosić - ale to chyba najbardziej jest pilnowane jak się bierze insulinę.

Ja też zamawiam z apteki Gemini :) mam pełny koszyk różnych rzeczy już napełniony.

ss - dasz linka do tych koszul? bo jestem na etapie wybierania :)

agaton - zazdroszczę że umiesz czytać składy :), ja bazuję na Sroce bo sama nie mam pojęcia co powinno się znajdować w proszkach, chusteczkach i płynach różnych a czego w nich nie powinno być :).

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SS ja nie mam w ogóle rozstępów ani na brzuchu, ani na cyckach.
    Specjalnie cyce mi nie urosły, może jeden rozmiar...wiec to pewnie dlatego...gorzej bedzie jak sie mleko zacznie zbierac.

Mikejla lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eee marudzicie z tym zapachem :P mnie tam się on podoba, a jak jego zadawalam, to jeszcze sobie usta przy okazji nawilżam i dłonie :D :P (i to samo u niego ;)

nie mam rozstępów nigdzie tfu tfu tfu. i mam nadzieję, że tak zostanie, choć teraz dzieciak najszybciej rosnąć będzie i brzucho będzie się powiększało niesamowicie (a ja i tak mam już duże), to się trochę martwię, że wyskoczą :( i znowu tfu tfu tfu

ja też się na analizach sroki opieram, nie spamiętałabym tych nazw, mimo, że sama sobie kosmetyki (i na sprzedaż) robiłam do kąpieli ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 14:05

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka ja tez nie mam rozstepow jak narazie:)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
‹‹ 1496 1497 1498 1499 1500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ