Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do rozwarcia to szyjka mogła się rozwierać na skutek skurczy, których nie czułaś, albo po prostu jest niewydolna, tak jak u mnie. Niewydolność szyjki to niemożność utrzymania ciąży do terminu porodu. Na razie nie masz się co denerwować, niektóre dziewczyny chodzą z rozwarciem na cm od okolo 30 tc i normalnie donoszą, musisz tylko się oszczędzać, nic nie dźwigać i dużo leżeć. Warto by było do tej wizyty prywatnej w ogole nic nie robić, tylko leżeć, ewentualnie po domu się troche pokrzatać, żeby potem się nie okazało, że rozwarcie dalej poszło. U Ciebie jeszcze za wcześnie na takie komplikacje.
-
Szczęśliwa, będziem trzymać! Łączę się z Toba w bólu, bo ja też z tych z problemami zebowymi

Któraś pisała o moczeniu nóg: sól epsom, czyli siarczan magnezu - dla mnie nie ma nic lepszego, w życiu nie wzięłam tabletki magnezu, a nie miałam żadnego skurczu
szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

-
Bąbelku u mnie było dużo gorzej...w 23 tyg szyjka skrócona co najmniej o połowe. Rozwarcie wewnętrzne, czyli od dzidziusia na 2.5 cm, a zewnętrzne na 1,5 cm. Nie było już na co czekać, a i tak lekarze bali się, ze nie będą mieli za co złapać, żeby ten szew założyć. Jak widać udało się
Chodzę już ze szwem 5 tyg i mam się świetnie. Fakt faktem muszę doużo leżeć, nie dźwigać, nie sprzątam, ewentualnie jakieś prnie zrobie, obiad przygotuje. Dlatego tak jak wcześniej pisałam, do wizyty leż jak najwięcej, bo Tobiue na razie nie ma co trzymać tej szyjki w razie co...Daleko masz jeszcze do tej wizyty?
-
nick nieaktualny
-
Dziękuje dziewczyny za pocieszenie! To dużo pomaga
Amerie, zwykła wizytę mam za tydzień w czwartek, ale nie wiem czy mój gin będzie bo jest aktualnie na urlopie!
Zaraz muszę się z nim skontaktować i wypytać. Zerknęłam na kartkę z badania i pisze: Ujście wewnętrzne na długość 9mm do szerokości 6mm.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 15:18
-
Agatka, trzymam kciuki

Szczęśliwa trzymaj się u dentysty
Babelku, będzie dobrze, ale tak jak dziewczyny pisały, oszczędzaj się do wizyty :*
Ja koszule kupiłam takie: http://allegro.pl/italian-fashion-koszula-ciazowa-do-karmienia-m-i5029353661.html
Wybrałam te bardziej wzorzyste, żeby w szpitalu ew. plamek krwi nie było bardzo widać

-
Bąbelku, dużo odpoczywaj i bedzie dobrze. ja mam w środę wizytę i mam nadzieję, że nie bedzie żadnych "rewelacji", tez mnie czasami coś zapika w nieokreslonej lokalizacji...
no i ciekawe ile mała waży, bo 15 lipca 1240g prawie... do 2kg chyba nie doszła co
Zakocona masz bezpłatne to usg? dostałaś skierowanie?
koszule kupowałam w sklepie Textil Market - taki sklep jak pepco. sa fajne szare dresowe z róznymi aplikacjami - bocianek, stópki itp i kosztują 29zł
no i można je przymierzyć. cięzko mi wybierać dla siebie rozmiar przez neta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 15:30
-
nick nieaktualnyBąbelek wrote:A wiecie coś może nt. luteiny? bo ja biorę cały czas. Jak zwykle zaczęłam czytać internet i niektórzy piszą, że luteina w zaawansowanej ciąży powoduje skurcze.
Jak moze powodowac skurcze? Przecierz ona jest na podtrzymanie ciazy i sprawia ze wszystko tam jest bardziej rozluznione i spokojniejsze.. co to za glupota
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
aanaa świetna ta koszula. Z Italian mam kilka rzeczy i naprawdę są dobre jakościowo.
Gin oddzwonił w sekundzie po moim smsie. Nie jest na urlopie uf. Miał wyjechać ale jednak nie. Ja do niego chodzę na USG prywatnie, więc jutro chyba się wybiorę. Mówił że 6mm to nie tak źle i żeby się nie martwić.. a że sterydy mogą przyśpieszyć skurcze. I kto ma rację?
nienawidzę takiego skołowania.