X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amerie, przy tej ciąży masz założony szew i od kiedy? zakładanie boli? Nie chce się nakręcać ale wolę być przygotowana.

atdc6iyehd9qphks.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babelku nie martw się kochana na pewno będzie wszystko dobrze ;) trzymam kciuki za Was !

l22nhdgeccid541p.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka, oby Twoje wyniki było dobre. Kiedy masz mieć wynik?

atdc6iyehd9qphks.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozwarcia to szyjka mogła się rozwierać na skutek skurczy, których nie czułaś, albo po prostu jest niewydolna, tak jak u mnie. Niewydolność szyjki to niemożność utrzymania ciąży do terminu porodu. Na razie nie masz się co denerwować, niektóre dziewczyny chodzą z rozwarciem na cm od okolo 30 tc i normalnie donoszą, musisz tylko się oszczędzać, nic nie dźwigać i dużo leżeć. Warto by było do tej wizyty prywatnej w ogole nic nie robić, tylko leżeć, ewentualnie po domu się troche pokrzatać, żeby potem się nie okazało, że rozwarcie dalej poszło. U Ciebie jeszcze za wcześnie na takie komplikacje.

relgh371rrya3inl.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babelku będzie wszystko dobrze na pewno ! Nie martw się :*

Faunę te informacje o tych kremach, solach, dobrze tak poczytać i posłuchać :)

Jak jeszcze mogę dziś tez proszę o kciuki na 16 dentysta ... Juz mi brak sił na to...

Miłego dnia :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo masz ci los!!! jeszcze agatka....kochana trzymamy kciuki! daj od razu znac co i jak!

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa kciuki beda zacisniete punkt 16:00 :D

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, będziem trzymać! Łączę się z Toba w bólu, bo ja też z tych z problemami zebowymi ;)

Któraś pisała o moczeniu nóg: sól epsom, czyli siarczan magnezu - dla mnie nie ma nic lepszego, w życiu nie wzięłam tabletki magnezu, a nie miałam żadnego skurczu :)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelku u mnie było dużo gorzej...w 23 tyg szyjka skrócona co najmniej o połowe. Rozwarcie wewnętrzne, czyli od dzidziusia na 2.5 cm, a zewnętrzne na 1,5 cm. Nie było już na co czekać, a i tak lekarze bali się, ze nie będą mieli za co złapać, żeby ten szew założyć. Jak widać udało się:) Chodzę już ze szwem 5 tyg i mam się świetnie. Fakt faktem muszę doużo leżeć, nie dźwigać, nie sprzątam, ewentualnie jakieś prnie zrobie, obiad przygotuje. Dlatego tak jak wcześniej pisałam, do wizyty leż jak najwięcej, bo Tobiue na razie nie ma co trzymać tej szyjki w razie co...Daleko masz jeszcze do tej wizyty?

relgh371rrya3inl.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelki odpocxywaj do następnej wizyty ! A będzie dobrze na pewno !

Dziękuje laseczki na was zawsze mogę liczyć <3

Odezwę się pewnie wieczorkiem i będę nadrabiac bo na pewno będzie co :)
    Milego dnia dla wszystkich :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciazy chodzilam z rozwarciem na 2,5cm i robilam wszystko nie martw sie babelku :) sterydy mialam w 32 tyg podane na plucka ale nie przydalo sie to bo w 39tyg mialam wywolanie.. :)

• Bąbelek Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za pocieszenie! To dużo pomaga

Amerie, zwykła wizytę mam za tydzień w czwartek, ale nie wiem czy mój gin będzie bo jest aktualnie na urlopie! :/ Zaraz muszę się z nim skontaktować i wypytać. Zerknęłam na kartkę z badania i pisze: Ujście wewnętrzne na długość 9mm do szerokości 6mm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 15:18

atdc6iyehd9qphks.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki będą o 16, obym miala przeeciwciala...

Blondik lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie coś może nt. luteiny? bo ja biorę cały czas. Jak zwykle zaczęłam czytać internet i niektórzy piszą, że luteina w zaawansowanej ciąży powoduje skurcze.

atdc6iyehd9qphks.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, trzymam kciuki :)
    Szczęśliwa trzymaj się u dentysty :)
    Babelku, będzie dobrze, ale tak jak dziewczyny pisały, oszczędzaj się do wizyty :*
    Ja koszule kupiłam takie: http://allegro.pl/italian-fashion-koszula-ciazowa-do-karmienia-m-i5029353661.html
    Wybrałam te bardziej wzorzyste, żeby w szpitalu ew. plamek krwi nie było bardzo widać :D

iv09hdge6yql001e.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelku, trzymaj się! Będzie dobrze!

Agatka, kciuki!

My na 17:20 na USG III trymestru :)

Blondik, Bąbelek lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelku, dużo odpoczywaj i bedzie dobrze. ja mam w środę wizytę i mam nadzieję, że nie bedzie żadnych "rewelacji", tez mnie czasami coś zapika w nieokreslonej lokalizacji...
    no i ciekawe ile mała waży, bo 15 lipca 1240g prawie... do 2kg chyba nie doszła co :)

Zakocona masz bezpłatne to usg? dostałaś skierowanie?

koszule kupowałam w sklepie Textil Market - taki sklep jak pepco. sa fajne szare dresowe z róznymi aplikacjami - bocianek, stópki itp i kosztują 29zł :) no i można je przymierzyć. cięzko mi wybierać dla siebie rozmiar przez neta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 15:30

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • ss Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik jestem ciekawa ile twoje bobo wazy bo moje 16.07 1200g;) ale ja wizyte mam 12.08.

Blondik lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    A wiecie coś może nt. luteiny? bo ja biorę cały czas. Jak zwykle zaczęłam czytać internet i niektórzy piszą, że luteina w zaawansowanej ciąży powoduje skurcze.

Jak moze powodowac skurcze? Przecierz ona jest na podtrzymanie ciazy i sprawia ze wszystko tam jest bardziej rozluznione i spokojniejsze.. co to za glupota

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• Bąbelek Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa świetna ta koszula. Z Italian mam kilka rzeczy i naprawdę są dobre jakościowo.

Gin oddzwonił w sekundzie po moim smsie. Nie jest na urlopie uf. Miał wyjechać ale jednak nie. Ja do niego chodzę na USG prywatnie, więc jutro chyba się wybiorę. Mówił że 6mm to nie tak źle i żeby się nie martwić.. a że sterydy mogą przyśpieszyć skurcze. I kto ma rację? :/ nienawidzę takiego skołowania.

atdc6iyehd9qphks.png
‹‹ 1498 1499 1500 1501 1502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ