WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, mam bezpłatnie w ramach pakietu Medicover. Dostałam skierowanie od swojego gina z Medicoveru.

Bąbelek, a sterydy są koniecznie potrzebne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 15:37

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    A wiecie coś może nt. luteiny? bo ja biorę cały czas. Jak zwykle zaczęłam czytać internet i niektórzy piszą, że luteina w zaawansowanej ciąży powoduje skurcze.

Ja biorę Luteinę właśnie z powodu stawiającej się macicy. Nie szukaj po Internecie, bo jeszcze bardziej się zdenerwujesz. Trzymam mocno kciuki za Was, musi być dobrze!

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

Synuś :-)
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zapomniałam napisać, że już wiem, co to są kopniaki w żebra. Dzisiaj synuś ich nie żałuje ;)

Blondik, Zorro, annggela, Nynusia, agaton, Bąbelek lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chodzi o sterydy na rozwój płuc, tak?

mnie czasami tak nisko kopie, że jestem sekundę od posikania się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 15:41

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, u mnie też jest Textil, widziałam na stronce te koszule nawet fajne. Muszę się tam przejechać i też wolę przymierzyć..

nenka2, no właśnie jest na podtrzymanie. Też się zdziwiłam i mówię Was zapytam.

atdc6iyehd9qphks.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek, mam nadzieję, że piszesz z nami w pozycji leżącej :)

Bąbelek lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, mnie też czymśtam na pęcherz naciska. Aż muszę się zgiąć, bo mam wrażenie, że siknęłabym inaczej pod siebie.. Do tej pory jednak nóżkami (?) kopał po bokach bardziej, ale dzisiaj po bokach obrywam i wyraźne w żebra. Niezbyt to przyjemne szczerze mówiąc, a tu jeszcze będzie silniejszy i mocniejszy rósł :P

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona, mój gin teraz jak dzwonił mówił że sterydy nie są teraz potrzebne. A tamten co USG robił na szpitalu że są. Ja jednak trzymam się zaleceń swojego gin prowadzącego.

Zorro, dzięki :)

Blondik, tak na rozwój płuc.

Kurcze ucieszyło mnie to, że dzidziol już ułożony główkowo :) Może faktycznie wczorajszy ucisk po obu stronach to była zmiana jego pozycji.

atdc6iyehd9qphks.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babelku trzymam kciuki aby wszystko sie unormowalo :********
    Bondik, powodzenia na wizycie ;)

Ja jeszcze pieluch nie kupilam, ale z tym spokojnie ;) niedlugo zamowie baldachim do lozeczka bo nie mam, wybiore bialy, bedzie pasowal do wszystkich kompletow.
    Dzisiaj 3 dzieciorow mamy w domu, najedzone bawia sie. Dla mnie spoko, bo maly nie marudzi ze sie nudzi i nie gra w glupiego xboxa.

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis korzystając z urlopu M pojechaliśmy po resztę wyprawki. Zostawiłam 600 zl w sklepie ale mam juz prawie wszystko: Materac, reczniczki, butelki, kocyki itd :) wyprawkę apteczna miałam na szczęście za darmo bo za pobyt w szpitalu dostałam od pzu kartę apteczna o wartości 200 zl :) teraz prania ciag dalszy, wszystkie przescieradla, kocyki itd :) jak mam wszystko jestem spokojniejsza :)

annggela, agaton lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to nam jeszcze troche zostało do kupienia,ale pokoik bardzo po mału sie remontuje bo mąż caly czas w pracy i nie ma czasu za bardzo tam robić.Ale jak skonczy to zaczniemy dokupowac czego brakuje,żeby w miare mozliwości poczatkiem września mieć zamkniętą liste i spokojną głowę;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka dawaj znać ?!

l22nhdgeccid541p.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa, a dlugo bylas w szpitalu? Ja planowałam ogarnąć kwestię wypłaty ubezpieczenia za pobyt w szpitalu trochę później, ale może lepiej teraz? Tez mam ubezpieczenie w PZU

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka...czekamy na wiesci....

PS. Zakocona!!! Ide do biblioteki po kolejna ksiazke A.KAVA :P:P:P

zakocona lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam 5 dni, tydzień po wyjściu pojechalam do placówki, ale podobno można to zrobić przez neta. I po jakimś kolejnym tyg dostałam ta kartę apteczna :)

iv09hdge6yql001e.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Bylam 5 dni, tydzień po wyjściu pojechalam do placówki, ale podobno można to zrobić przez neta. I po jakimś kolejnym tyg dostałam ta kartę apteczna :)

Super :-) Tylko nie wiem czy u mnie też tak jest,bo mam ubezp grupowe z pracy. Muszę się dowiedzieć. A tę kartę dostałaś jako odszkodowanie czy dodatek do niego? :-)

• Zorro Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, uwielbiam Kavę :-) Masz czytnik czy tradycyjne książki preferujesz?

jaroszka lubi tę wiadomość

• aanaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam ubezp grupowe z pracy. Dostałam kasę za każdy dzień w szpitalu plus ta karta apteczna. Daj koniecznie znac czy ja dostaniesz bo pytalam wielu osob i nikt jej nie dostal, nie wiem czy to jakaś nowość czy ja miałam przypadkiem taki zapis w umowie :)

Zorro lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babelek nie czytaj w necie faktycznie to bardziej stresuje tak jak mnie wtedy ten problem z grupą krwi. Po to masz nas bo każda coś wie od swojego lekarza a w internecie wszystko i nic.

Jaroszka napierdalasz te książki nieźle haha

Ja właśnie wracam z podbojów w końcu na dupie chwile za 29 ciuszków 29zl ahhhh przecudownie haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 17:15

Bąbelek, jaroszka lubią tę wiadomość

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mogę spac spokojnie, mam przeciwciała, ale mnie nastraszyl ten ginekolog

Mikejla, annggela, agaton, Bąbelek, polkosia, ola.321, aanaa, onka, rah, jaroszka, agania, ZakręconaOna, soraya, Nynusia, szczesliwa_mamusia21, paula1, Lexie lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
‹‹ 1499 1500 1501 1502 1503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ