WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga napisałam do jednego brata męża ze nie jadę na wesele, zobaczymy haha ci są akurat normalni wiec najpierw chce zobaczyć ich reakcje a później dopiero napisze do tego co się hajta

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję pić niewiadomo ile ale za to wpieprzam borówki csaaaaaaly czas

• Blondik Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czemu boisz sie pic

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika hmm żeby Cię nie skłamać to jakieś 2,5tyg jak dobrze pamietam

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też się ta biel podoba tylko niepraktyczna ale w razie czego bede czesto prać :)

l22nhdgeccid541p.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy zielona fasolke mozna tak samo podawac do obiadu z bułką tartą (tak jak żółta)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 15:00

ZakręconaOna, polkosia lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    czy zielona fasolke mozna tak smao podawac do obiadu z bułką tartą (tak jak żółta)?

Boje się bo siku robie co 5 minut w nocy naprawdę wiec nie pije non stop. A fasolkę tak oczywiście sama wczoraj robiłam na obiad taka :)

polkosia lubi tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to nie za wcześnie na kupowanie stanikow do karmienia? Przeciez cycki nam urosną jeszcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 15:11

ss, Bąbelek, ZakręconaOna, polkosia lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika ostatnio na wizycie ginekolog nakazała mi wręcz pić minimum 3 litry wody dziennie... podczas takich upałów trzeba dużo pić, zresztą odpowiednie nawodnienie naszego organizmu ma wpływ na wody płodowe, z których korzysta maluszek.

Tak Blondik zieloną możesz zrobić identycznie jak żółtą :)

Blondik lubi tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wypijam 2-3 półtoralitrowe dziennie :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela i co ty robisz z ta surowka, pakujesz do słoików? Ile to mozna trzymać czasu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 15:14

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mało pije, nie potrafię wiecej....pije tyle ile potrzebuje, ale napewno nie 3 litry

polkosia lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciągu dnia 2l płynów wypijam na pewno, ale wysikuje więcej, a w nocy praktycznie nie śpię wiec więcej nie ma szans

• ss Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie,tez tak myslałam ze bez sensu kupować staniki do karmienia teraz...:/ zastanawiam sie czy jak kupie przed TP zeby miec do szpitala to czy wogole będzie dobry jak przyjdzie nawał po porodzie?no ale cos do szpitala trzeba mieć i teraz nie wiem:/ wypowiedzcie się mamusie które już rodziły?:)
    a pić trzeba duzo,tez non stop jestem w wc ale to akurat uważam ze dobrze bo sie woda nie zatrzymuje w organizmie, gorzej by bylo jakby sie siku nie chcialo...

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kupujecie nawilżacze do powietrza?

Ja stanik do karmienia kupię pod koniec ciąży, piersi jeszcze pewnie urosną ;) Co do wózka, mój będzie błękitny. Wg mnie ważne, żeby się bez problemu dał wyczyścić, a kolor co się komu podoba :)

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss owszem ale nie tak ze kladziesz się po powrocie z WC i juz wiesz ze zaraz musisz wstać i iść spowrotem. To już pisałam kiedyś nawet na ciążę raczej normalne nie jest, dlatego pytałam o rady

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko piszę co mi powiedziała moja lekarka. Ja też często chodzę siku, w nocy praktycznie co godzinę, w dzień też często. Dlatego tym bardziej staram się dużo pić, żeby uzupełniać to co wydalam. Poza tym na takim upale się pocimy i tracimy dodatkowo wodę. Ja mam wody płodowe w normie ale mogłoby być ich więcej dlatego mam pić i piję, żeby moja mała miała w czym pływać. Każdy robi jak uważa...

Mika ja też mam często tak że wracam z toalety, już się kładę i wstaję bo czuje, że znów muszę... ale jestem pewna, że to mała ma pęcherz uciska, koleżanki tak samo miały wiec to raczej normalne w ciąży...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 15:25

ss lubi tę wiadomość

• zakocona Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka, ja nawilżacz już mam. Gdyby nie on, to bym lutowej choroby nie przeszła chyba. I na pewno się dzidzi przyda w zimę, kiedy w mieszkaniu sucho.

ja piję może 2,5l dziennie. Wysikuję pewnie jeszcze więcej, bo non stop latam. No i jeszcze 0,5l mleka codziennie rano i do tego owce, więc wyjdzie trochę tego, ale i tak przez to częste sikanie mocz mam lekko mętny, bo widzę w kiblu, więc niby powinnam pić więcej, ale już się zmusić nie mogę :/

ja na czas porodu będę miała stanik sportowy luźny, a na tuż po porodzie te, które mam obecnie. Ew kupię jeszcze coś w H&Mie, bo i tak tam tanie te staniki są w sumie.

Mikejla, ja też dość często mam, że sikam, kładę się i znowu mi się sikać chce. Dzieciak pewnie pęcherz uciska i tyle ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 15:23

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez tak mam,ale przed snem staram sie nie pic,a jak chce mi sie pic to pije nawet w nocy i chodze co chwila;)no trudno uroki ciazy,potem sobie ewentualnie odsypiam rano to co chodze w nocy:D teraz z sikaniem bedzie juz coraz gorzej,a szwagierka mi ostatnio mówi "zobaczysz jaka ulga po porodzie przychodzi jak sie wysikasz i od razu ci sie nie chce znowu":P

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Wredotka, ja nawilżacz już mam. Gdyby nie on, to bym lutowej choroby nie przeszła chyba. I na pewno się dzidzi przyda w zimę, kiedy w mieszkaniu sucho.

ja piję może 2,5l dziennie. Wysikuję pewnie jeszcze więcej, bo non stop latam. No i jeszcze 0,5l mleka codziennie rano i do tego owce, więc wyjdzie trochę tego, ale i tak przez to częste sikanie mocz mam lekko mętny, bo widzę w kiblu, więc niby powinnam pić więcej, ale już się zmusić nie mogę :/

ja na czas porodu będę miała stanik sportowy luźny, a na tuż po porodzie te, które mam obecnie. Ew kupię jeszcze coś w H&Mie, bo i tak tam tanie te staniki są w sumie.

Mikejla, ja też dość często mam, że sikam, kładę się i znowu mi się sikać chce. Dzieciak pewnie pęcherz uciska i tyle ;)

A z jakiej firmy masz? Najlepsze są podobno ultradźwiękowe?

Ja myślałam o Beaba, super wygląda i dobre ma opinie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 15:29

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
‹‹ 1625 1626 1627 1628 1629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ