X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga napisałam do jednego brata męża ze nie jadę na wesele, zobaczymy haha ci są akurat normalni wiec najpierw chce zobaczyć ich reakcje a później dopiero napisze do tego co się hajta

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję pić niewiadomo ile ale za to wpieprzam borówki csaaaaaaly czas

• Blondik Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czemu boisz sie pic

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika hmm żeby Cię nie skłamać to jakieś 2,5tyg jak dobrze pamietam

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też się ta biel podoba tylko niepraktyczna ale w razie czego bede czesto prać :)

l22nhdgeccid541p.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy zielona fasolke mozna tak samo podawac do obiadu z bułką tartą (tak jak żółta)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 15:00

ZakręconaOna, polkosia lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    czy zielona fasolke mozna tak smao podawac do obiadu z bułką tartą (tak jak żółta)?

Boje się bo siku robie co 5 minut w nocy naprawdę wiec nie pije non stop. A fasolkę tak oczywiście sama wczoraj robiłam na obiad taka :)

polkosia lubi tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to nie za wcześnie na kupowanie stanikow do karmienia? Przeciez cycki nam urosną jeszcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 15:11

ss, Bąbelek, ZakręconaOna, polkosia lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika ostatnio na wizycie ginekolog nakazała mi wręcz pić minimum 3 litry wody dziennie... podczas takich upałów trzeba dużo pić, zresztą odpowiednie nawodnienie naszego organizmu ma wpływ na wody płodowe, z których korzysta maluszek.

Tak Blondik zieloną możesz zrobić identycznie jak żółtą :)

Blondik lubi tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wypijam 2-3 półtoralitrowe dziennie :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela i co ty robisz z ta surowka, pakujesz do słoików? Ile to mozna trzymać czasu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 15:14

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mało pije, nie potrafię wiecej....pije tyle ile potrzebuje, ale napewno nie 3 litry

polkosia lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciągu dnia 2l płynów wypijam na pewno, ale wysikuje więcej, a w nocy praktycznie nie śpię wiec więcej nie ma szans

• ss Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie,tez tak myslałam ze bez sensu kupować staniki do karmienia teraz...:/ zastanawiam sie czy jak kupie przed TP zeby miec do szpitala to czy wogole będzie dobry jak przyjdzie nawał po porodzie?no ale cos do szpitala trzeba mieć i teraz nie wiem:/ wypowiedzcie się mamusie które już rodziły?:)
    a pić trzeba duzo,tez non stop jestem w wc ale to akurat uważam ze dobrze bo sie woda nie zatrzymuje w organizmie, gorzej by bylo jakby sie siku nie chcialo...

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kupujecie nawilżacze do powietrza?

Ja stanik do karmienia kupię pod koniec ciąży, piersi jeszcze pewnie urosną ;) Co do wózka, mój będzie błękitny. Wg mnie ważne, żeby się bez problemu dał wyczyścić, a kolor co się komu podoba :)

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss owszem ale nie tak ze kladziesz się po powrocie z WC i juz wiesz ze zaraz musisz wstać i iść spowrotem. To już pisałam kiedyś nawet na ciążę raczej normalne nie jest, dlatego pytałam o rady

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko piszę co mi powiedziała moja lekarka. Ja też często chodzę siku, w nocy praktycznie co godzinę, w dzień też często. Dlatego tym bardziej staram się dużo pić, żeby uzupełniać to co wydalam. Poza tym na takim upale się pocimy i tracimy dodatkowo wodę. Ja mam wody płodowe w normie ale mogłoby być ich więcej dlatego mam pić i piję, żeby moja mała miała w czym pływać. Każdy robi jak uważa...

Mika ja też mam często tak że wracam z toalety, już się kładę i wstaję bo czuje, że znów muszę... ale jestem pewna, że to mała ma pęcherz uciska, koleżanki tak samo miały wiec to raczej normalne w ciąży...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 15:25

ss lubi tę wiadomość

• zakocona Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka, ja nawilżacz już mam. Gdyby nie on, to bym lutowej choroby nie przeszła chyba. I na pewno się dzidzi przyda w zimę, kiedy w mieszkaniu sucho.

ja piję może 2,5l dziennie. Wysikuję pewnie jeszcze więcej, bo non stop latam. No i jeszcze 0,5l mleka codziennie rano i do tego owce, więc wyjdzie trochę tego, ale i tak przez to częste sikanie mocz mam lekko mętny, bo widzę w kiblu, więc niby powinnam pić więcej, ale już się zmusić nie mogę :/

ja na czas porodu będę miała stanik sportowy luźny, a na tuż po porodzie te, które mam obecnie. Ew kupię jeszcze coś w H&Mie, bo i tak tam tanie te staniki są w sumie.

Mikejla, ja też dość często mam, że sikam, kładę się i znowu mi się sikać chce. Dzieciak pewnie pęcherz uciska i tyle ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 15:23

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez tak mam,ale przed snem staram sie nie pic,a jak chce mi sie pic to pije nawet w nocy i chodze co chwila;)no trudno uroki ciazy,potem sobie ewentualnie odsypiam rano to co chodze w nocy:D teraz z sikaniem bedzie juz coraz gorzej,a szwagierka mi ostatnio mówi "zobaczysz jaka ulga po porodzie przychodzi jak sie wysikasz i od razu ci sie nie chce znowu":P

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Wredotka, ja nawilżacz już mam. Gdyby nie on, to bym lutowej choroby nie przeszła chyba. I na pewno się dzidzi przyda w zimę, kiedy w mieszkaniu sucho.

ja piję może 2,5l dziennie. Wysikuję pewnie jeszcze więcej, bo non stop latam. No i jeszcze 0,5l mleka codziennie rano i do tego owce, więc wyjdzie trochę tego, ale i tak przez to częste sikanie mocz mam lekko mętny, bo widzę w kiblu, więc niby powinnam pić więcej, ale już się zmusić nie mogę :/

ja na czas porodu będę miała stanik sportowy luźny, a na tuż po porodzie te, które mam obecnie. Ew kupię jeszcze coś w H&Mie, bo i tak tam tanie te staniki są w sumie.

Mikejla, ja też dość często mam, że sikam, kładę się i znowu mi się sikać chce. Dzieciak pewnie pęcherz uciska i tyle ;)

A z jakiej firmy masz? Najlepsze są podobno ultradźwiękowe?

Ja myślałam o Beaba, super wygląda i dobre ma opinie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 15:29

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
‹‹ 1625 1626 1627 1628 1629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ