WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Hmm nie pamiętam albo nie kojarzę...u jakiej Natalii?

Aaaaaa, bo Ty nie wiesz!
    Natalia szyję artykuły dla bobasow, ma profil na fejsie luknij se: https://www.facebook.com/handmade.Natali

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 16:03

relgh371crdcdbv2.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam ze miałam wstawić linka ... Jak tylko dorwe kompa od razu napisze !

U mnie bratanica dziś więc szalejemuy malujemy paznokcie itd :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Aaaaaa, bo Ty nie wiesz!
    Natalia szyję artykuły dla bobasow, ma profil na fejsie luknij se: https://www.facebook.com/handmade.Natali

No właśnie nie, więc dziękuję bardzo :)

• polkosia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz Was nadrobię, a tymczasem moja kluseczka waży już 1690! Wymiary na około 30tc. Tylko kość udowa na prawie 32 - chyba po tatusiu wysoka będzie. Zdjęć brak, aparat lipny, nie ma co pokazywać :(

Aleksandra90, zakocona, szczesliwa_mamusia21, Bąbelek, agania, madu, lili_madlen, agaton, estrella, Magnosia, paula1, annggela, stokrotka25, aanaa, ~Rewianka~, Aguś26, miska2503, Nynusia lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia super , kawał kobitki :)
    Jejku nadrobilam Was w końcu , człowiek poszedł się tylko wykąpać i wstawić pranie a tu juz tyle naskrobane

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka wrote:
    Dziewczyny, kupujecie nawilżacze do powietrza?

Ja stanik do karmienia kupię pod koniec ciąży, piersi jeszcze pewnie urosną ;) Co do wózka, mój będzie błękitny. Wg mnie ważne, żeby się bez problemu dał wyczyścić, a kolor co się komu podoba :)

Kupiłam nawilżacz. Staników do karmienia jeszcze nie mam, kupię przed samym porodem.

Co do picia, to ja piję może z litr... Czytałam kiedyś taką książkę, że człowiek pije tyle, ile potrzebuje i nie ma potrzeby podążać za "modą" i wlewać w siebie na siłę więcej, bo tak niby trzeba.

jaroszka, ZakręconaOna, agaton lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    Ja też chodzę do WC często :), a w nocy ok 5 razy więc chyba większość z nas tak ma :).

Jaroszka - myślę że masz rację że za wcześnie na staniki do karmienia, na SR mówili że staniki jeżeli już to ok 2 tyg przed porodem - ale wydaje mi się że i tak lepiej wziąć ten luźniejszy niż opięty ;).

A Wy wszystkie macie już pościel?
    bo ja nie planowałam teraz kupować, bo myślałam że przez pierwszy czas maluch będzie w rożku, potem w śpiworku i zamawiać pościel chciałam później...
    teraz chyba kupię tylko prześcieradła no i ew ochraniacz :).

Nie kupiłam pościeli, tylko rożek i ochraniacz :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia super info ! Rosnie i to najwazniejsze :) !

polkosia lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia super :) kawał dziewuszki :)

Laski ja czuje się kiepsko...wiadomo jak nie urok to .....sraczka...wczoraj wzięłam te tabletke na zgage i wszystko super fajnie. Nie paliło nawet dziś ale miałam wziąść kolejną tylko chyba po tej tabletce mam albo skurcze albo skręt jelit...bardzo boli brzuch. Nie aż tak tragicznie żeby zaraz na ip czy coś ale jednak kiepsko. Jest tak gorąco że leżę w sypialni gdzie chłodno mam. Chyba wskocze pod prysznic. Mały tak się wypina i rozwala w brzuszku że zastanawiam się czy to on na żołądek nie ciśnie...jak teraz...

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla - moja Mała dzisiaj od południa się wypina i nogę wsadza nie tam gdzie powinna, bo czuję mega napięcie i lekki ból i nawet zmiana pozycji mi nie pomaga, próbowałam już chodzić, masować, leżeć na jednym i drugim boku i nic.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Paulla - moja Mała dzisiaj od południa się wypina i nogę wsadza nie tam gdzie powinna, bo czuję mega napięcie i lekki ból i nawet zmiana pozycji mi nie pomaga, próbowałam już chodzić, masować, leżeć na jednym i drugim boku i nic.
    Mam to samo laski dziś. Mały strasznie pcha się w nieodpowiednie miejsca ...
    Najbardziej cisnie zebra , żołądek i tez nie milo ale źle się nie czuje.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakręcona - mam to samo, dokładnie w tych miejscach mi ciśnie, gdzieś obok żebra i żołądka i taki ucisk czuję jakby mi tam ktoś coś wsadził, więc to na pewno noga, niefajne uczucie...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może i prawda z ta woda ale w ciazy napewno picie wody jest wyjatkowo wazne i nie nazwalabym tego podązania za modą. Oczywiscie tyle co trzeba a nie hektolitrami.Kazdy robi jak uwaza,ja jak pilam mniej to nawet krew przy badaniu byla gesta i kazali pić wiecej,bo krwi mamy wiecej obecnie, bo sa upaly,bo sie czlowiek poci,sika i pozbywa sie wody...

estrella lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja źle się też nie czuję, tyle że niekomfortowo

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niepicie wody się objawiło kolką nerkową, lekarz powiedział, że za mało piłam widocznie i nerka mało filtrowała i te złogi powstawały...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja malutka jeszcze nie ładuje mnie ani po zebrach ani innych narządach, wczoraj tylko trochę klucie czułam ale póki co jeszcze nie wiem jak to jest dostać kopniaka w żebra :)

• agania Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Moja malutka jeszcze nie ładuje mnie ani po zebrach ani innych narządach, wczoraj tylko trochę klucie czułam ale póki co jeszcze nie wiem jak to jest dostać kopniaka w żebra :)

Nie, ja też nie, ona sobie po prostu opiera na żebrach swoją nóżkę ;)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ss Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kolce nerkowej tez slyszalam ale i o roznych infekcjach,jak pijemy to wyplukujemy bakterie...a utrzymanie prawidlowej ilosci wod plodowych tez w pewnym stopniu zalezy od dostarczania plynów...

estrella lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Bąbelek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój leniuszek coś spokojny dzisiaj przez ta pogodę zapewne. Poruszy się jak tylko napije się wody :D Śmiać mi się chciało dziś bo siedziałam trochę zgarbiona i nagle dostałam takiego kopa pod cyckiem że w sekundzie się wyprostowałam.

Ja z kupnem stanika na pewno z miesiąc poczekam.

Paula, może faktycznie prysznic Ci pomoże?

Polkosia no córcia ładnie Ci rośnie :P

atdc6iyehd9qphks.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie neguje tego trzeba pić nawet i nie będąc w ciąży żeby nawodnienia organizm. Ale jak mówicie mi ze do łazienki chodzicie w nocy nawet 5 razy, a ja zaczynam liczyć dopiero od godziny około 23-24 i do 6 rano wychodzi mi z 15 razy to już nie wiem.czy powinnam się martwić? Pytałam o to kiedyś ale usłyszałam ze to normalne. No dla mnie niestety nie :(

‹‹ 1627 1628 1629 1630 1631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ