Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
lili_madlen wrote:Dziś tez kilka razy oberwałam ale w żołądek , jednak cyklicznie z racji ułozenia obrywa sie mojemu pecherzowi
Ja do tej pory też ciągle czułam okładanie piąstkami w pęcherz, a tu nagle heca, bo Mała zaczęła nogami machaćBąbelek, lili_madlen lubią tę wiadomość
-
Nie wzbraniam się przed piciem, pije tyle ile musze tzn wtedy kiedy mi się chce, a kiedyś piłam po prostu tak o bo to bym się soku napila a.to.tego tamtego i nie latałam tak. Dlatego teraz to już tymbardziej zaczynam się denerwować, że coś jest nie tak a nie tylko z powodu ciąży
-
agania wrote:Mikejla - ja wstaję tak 2-3 razy siku. A może powinnaś spróbować z tym podnoszeniem brzucha przy sikaniu?
No tak jaroszka, dlatego mecze was tymi pytaniami o to, bo słysząc ze to niby normalne, a mówią ze wstają około 5 razy...to teraz się już zaczynam bać ze coś jest nie tak -
Mika podnosi brzuch przy sikaniu tak jak ostatnio mowilam .
Ja miałam swój okres nie dawno gdzie dosłownie co chwile wstawalam i noce miałam nie przespane , mały bankowo na pęcherz naciskał .
Laski Ja juz zaliczylam kilka kopow na zebra w ciąży a się zwinelam nie raz ! -
Mikejla wrote:Tak, robię tak odkąd któraś z was o tym pisała. Po prostu jakby wtedy strumień się zwiększa i tyle.
No tak jaroszka, dlatego mecze was tymi pytaniami o to, bo słysząc ze to niby normalne, a mówią ze wstają około 5 razy...to teraz się już zaczynam bać ze coś jest nie tak
Chyba Maluch dosłownie siedzi Ci na pęcherzu, bo nie znam innego wytłumaczenia... -
Zakretka podnoszę po waszych radach
Czyli co rośnie mi złośliwe dziewczę??w sumie, lekarz się śmiała jak trzeba było zmierzyć tą kość nosowa to nawet dooplerem nie dała się przekonać do obrotu i mierzyła mi docipnie
i mówi że złośliwa dama hehe. Cała mama jak nic w takim razie...
ZakręconaOna, Bąbelek, Nynusia lubią tę wiadomość
-
ss wrote:ja chodze 7-8razy,srednio co godz,ale wspomnialabym lekarzowi o tym albo poprostu zrobila sobie badanie moczu.nie jest szkodliwe czy inwazyjne, a ty byś wiedziala czy taka poprostu twoja natura czy jest cos na rzeczy...
No to raczej tak zrobię, bo teraz to już mnie strach oblecial
-
nick nieaktualnyMika 15 razy to faktycznie dużo, zrób sobie badanie moczu czy faktycznie wszystko ok. Ja chodzę jakieś 8-9 razy... tak ok 1-1,5 h.
Zgadzam się z SS ja picia wody nie traktuję jako modę tylko wiem jak ważne jest to i dla mojego organizmu jak i dla dziecka. Zbyt mała ilość wody ma właśnie wpływ na wody płodowe ale także na puchnięcie czy infekcje pęcherza. Jeśli u Was faktycznie poziom wód płodowych jest prawidłowy, nie macie infekcji czy nie puchniecie to widocznie Wasz organizm nie potrzebuje tyle wody... Mój potrzebuje bo bez problemu wypijam te 3 litry, a nawet więcej, do tego codziennie jem kawał arbuza również bogatego w wodę
Ja kupiłam pieluszki kwadratowe
Z racji tego, że ja również robiłam zamówienie u Natali to będę miała poszewki mimo, że mała początkowo będzie spała w rożku i śpiworku.