WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś tez kilka razy oberwałam ale w żołądek , jednak cyklicznie z racji ułozenia obrywa sie mojemu pecherzowi :D

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Moja malutka jeszcze nie ładuje mnie ani po zebrach ani innych narządach, wczoraj tylko trochę klucie czułam ale póki co jeszcze nie wiem jak to jest dostać kopniaka w żebra :)

Mika tez nie znam tego uczucia, a raczej moze bólu?

relgh371crdcdbv2.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lili_madlen wrote:
    Dziś tez kilka razy oberwałam ale w żołądek , jednak cyklicznie z racji ułozenia obrywa sie mojemu pecherzowi :D

Ja do tej pory też ciągle czułam okładanie piąstkami w pęcherz, a tu nagle heca, bo Mała zaczęła nogami machać ;)

Bąbelek, lili_madlen lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla - ja wstaję tak 2-3 razy siku. A może powinnaś spróbować z tym podnoszeniem brzucha przy sikaniu?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • jaroszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boziu Mika!!!! 15 razy?? Bidulka! Moze jednak warto o tym wspomnieć lekarzowi?

relgh371crdcdbv2.png
  • Mikejla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wzbraniam się przed piciem, pije tyle ile musze tzn wtedy kiedy mi się chce, a kiedyś piłam po prostu tak o bo to bym się soku napila a.to.tego tamtego i nie latałam tak. Dlatego teraz to już tymbardziej zaczynam się denerwować, że coś jest nie tak a nie tylko z powodu ciąży :/

• Bąbelek Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa pytanko mam do Was- jak u Was sprawa wygląda z pieluszkami tetrowymi? Chodzi mi o rozmiar. Zwracacie uwagę żeby to był np. kwadrat 80x80 czy prostokątne raczej kupujecie?

atdc6iyehd9qphks.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Mikejla - ja wstaję tak 2-3 razy siku. A może powinnaś spróbować z tym podnoszeniem brzucha przy sikaniu?
    Tak, robię tak odkąd któraś z was o tym pisała. Po prostu jakby wtedy strumień się zwiększa i tyle.

No tak jaroszka, dlatego mecze was tymi pytaniami o to, bo słysząc ze to niby normalne, a mówią ze wstają około 5 razy...to teraz się już zaczynam bać ze coś jest nie tak

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ładowania w żebra, nie wiem może moja kruszynka ma krótkie nóżki jak mama i nie sięga :D

jaroszka lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika podnosi brzuch przy sikaniu tak jak ostatnio mowilam .
    Ja miałam swój okres nie dawno gdzie dosłownie co chwile wstawalam i noce miałam nie przespane , mały bankowo na pęcherz naciskał .

Laski Ja juz zaliczylam kilka kopow na zebra w ciąży a się zwinelam nie raz ! :D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agania Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Tak, robię tak odkąd któraś z was o tym pisała. Po prostu jakby wtedy strumień się zwiększa i tyle.

No tak jaroszka, dlatego mecze was tymi pytaniami o to, bo słysząc ze to niby normalne, a mówią ze wstają około 5 razy...to teraz się już zaczynam bać ze coś jest nie tak

Chyba Maluch dosłownie siedzi Ci na pęcherzu, bo nie znam innego wytłumaczenia...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ss Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chodze 7-8razy,srednio co godz,ale wspomnialabym lekarzowi o tym albo poprostu zrobila sobie badanie moczu.nie jest szkodliwe czy inwazyjne, a ty byś wiedziala czy taka poprostu twoja natura czy jest cos na rzeczy...

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek ja mam te kwadratowe 80x80 :) 10-cio pak i myśle ze wystarczy ..

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka jak dla mnie bol: p

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bąbelek ja nie zwracam uwagi na rozmiar pieluszki,będa mi one tylko potrzebne do odbijania po jedzonku,kąpieli czy podkladania pod głowke czy pupcie podczas zmiany pieluszki wiec dla mnie to nie istotne;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakretka podnoszę po waszych radach :)
    Czyli co rośnie mi złośliwe dziewczę?? :) w sumie, lekarz się śmiała jak trzeba było zmierzyć tą kość nosowa to nawet dooplerem nie dała się przekonać do obrotu i mierzyła mi docipnie :D i mówi że złośliwa dama hehe. Cała mama jak nic w takim razie...

ZakręconaOna, Bąbelek, Nynusia lubią tę wiadomość

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    ja chodze 7-8razy,srednio co godz,ale wspomnialabym lekarzowi o tym albo poprostu zrobila sobie badanie moczu.nie jest szkodliwe czy inwazyjne, a ty byś wiedziala czy taka poprostu twoja natura czy jest cos na rzeczy...

No to raczej tak zrobię, bo teraz to już mnie strach oblecial

• ss Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i przynajmniej bedziesz wiedzieć;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 15 razy to faktycznie dużo, zrób sobie badanie moczu czy faktycznie wszystko ok. Ja chodzę jakieś 8-9 razy... tak ok 1-1,5 h.

Zgadzam się z SS ja picia wody nie traktuję jako modę tylko wiem jak ważne jest to i dla mojego organizmu jak i dla dziecka. Zbyt mała ilość wody ma właśnie wpływ na wody płodowe ale także na puchnięcie czy infekcje pęcherza. Jeśli u Was faktycznie poziom wód płodowych jest prawidłowy, nie macie infekcji czy nie puchniecie to widocznie Wasz organizm nie potrzebuje tyle wody... Mój potrzebuje bo bez problemu wypijam te 3 litry, a nawet więcej, do tego codziennie jem kawał arbuza również bogatego w wodę :)

Ja kupiłam pieluszki kwadratowe :)

Z racji tego, że ja również robiłam zamówienie u Natali to będę miała poszewki mimo, że mała początkowo będzie spała w rożku i śpiworku.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika najwidoczniej będzie cala Mamusia ! :D

agania lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 1628 1629 1630 1631 1632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ