WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko zakrecona , a czy Ty masz jakies problemy z sercem ?

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    o matko zakrecona , a czy Ty masz jakies problemy z sercem ?
    Nie mam żadnych

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona, witaj w moim właściwie codziennym ciążowym świecie. Prawie codziennie płaczę aż z duchoty, bo nie mogę dobrze powietrza złapać i serce galopuje po kilka razy dziennie (co pogłębia duszności), więc generalnie ja całymi dniami prawie muszę leżeć na lewym boku. Już kiedyś pisałam, że o mało nie zemdlalam, tak mnie złapało :/.
    Dlatego mialam EKG robione, serce ok, a to po prostu fizjologia ciąży. Kurwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 07:38

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To koniecznie musisz skonsultowac to z lekarzem , bo to chyba nienormalne i napewno niebezpieczne .

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona no właśnie slyszalam , ze bezdechy zdarzają się przez powiększającą macice i miałam nie raz je w ciąży ale wczoraj to juz była masakra .
    Ja kilka ładnych lat temu miałam bezdechy i byłam u lekarza , było ok ale bralam cos na to , tylko kuzwa nie pamietam co :/ i przeszło mi , problemów nie miałam do czasu ciąży ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    To koniecznie musisz skonsultowac to z lekarzem , bo to chyba nienormalne i napewno niebezpieczne .
    Tak będę musiała zrobić

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakreconaOna współczuje :* konieczna bedzie wizyta i badania:( moj R ma problemy z sercem i kiedyś przy mnie w nocy obudził się i próbował oddychac...to bylo straszne. Pilnuje go czasami ze strachu

Witamy sie w supwr chłodny poranek ze słoneczkiem :) oczywiście kolejny upalny dzień szykuje sie. Już planujemy wypad nad wode. Ale aktualnie wcinamy śniadanie ;)

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zazdroszcze Wam wypadów nad wode :) My obok siebie nie mamy za mocno gdzie , chyba ze dopiero nad ocean , konkretniej tak ale za malo jakoś nam weekendu zawsze na to ... :(
    U mnie się przejasnia ;/ blagam by juz taka pogoda została !
    Dziś mam Tesciow na obiedzie:)
    Trzeba zaraz wstać ogarnąć domek , siebie i brać się do garow niedługo. :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien,, dobry ;)
    Zakrecona prosze mi tu takich akcji nie odwalac bo przez kolanko przeloze :**** wazne abys sie nie stresowala, Oskarek silny jest nic mu nie bedzie ale zrob badania.
    Szczesliwa miej podrozy ;) aby szybko zlecialo ...
    A mnie znow dziadki sie snily :( o co moze chodzic ? Wredne gnidy mnie wywalili z domu a teraz co ? Moze w glebi tesknie, przykro mi jest ze tak mnie potraktowali ...yyhh nie wiem o co kaman..
    Wczoraj na noc zjadlam pol miski popcornu i terz bola mnie lydki od za duzej ilosci soli .... Nie lubie niedziel... Nie wstaje :/

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona rzeczywiście jeśli przed ciążą zdarzały się takie akcje może warto jakieś echo serca zrobić, teraz musi dodatkowo przepompować 1,5 litra krwi więcej może dlatego zdarza się to częściej.

Szczęśliwa mamusiu życzę spokojnej i nie męczącej drogi.

Mikejla podziwiam za prasowanie ja zaczekam aż upały osłabną. Ja mieszkam na 10 piętrze w nasłonecznionym mieszkaniu więc chyba bym oszalała z tym żelazkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 08:30

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, a ja przestrzegam przed siedzeniem na dworze nawet w cieniu na własnym rodos w baseniku. moj trzy letni chrześniak walczy z udarem słonecznym , 3 dzien gorączka. a na dworze nie był długo... te temperatury sa straszne. lepiej siedziec w domu niż ryzykować.

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem, jak ty PauLLa wytrzymujesz na dworzu w taki ukrop. Ja nie mam siły na siedzenie nawet w cieniu.. I choć mamy działkę, to się tam nie wybieram na 100% póki upały nie odpuszczą, bo bym nie wyrobiła.
    To samo tyczy się jakiśtam zalewów czy otwartych basenów.

Ale mały mnie kopie po żebrach.. Ała ała ała!

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis 15 stopni :/ i pochmurnie , co tu robic ? Patrzalam na pogode ma sie od poniedzialku ocieplic az 20 stopni bedzie :/ u was za gpduzo stopni u mnie za malo :/

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znacznie bardziej wolałabym chłodne dni i po prostu cieplejsze ubranie, i możliwość wyjścia z domu, niż to, co się dzieje teraz ;)

FreshMm, agania, polkosia, Blondik lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wolałabym chłód, przy 15 stopniach da się wyjść i można komfortowo czuć się nawet w domu :) u nas trzeba się chować w domu jak w klatce, a i tak nawet w domu człowiek się czuje jak rozjechana żaba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 09:20

polkosia, agania, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka tak wracam, mąż się ogarnął, od września idzie do nowej pracy - trochę mnie to przeraża, ale jeśli wiecznie ma dostawać pół pensji i prosić o swoje, to niedługo byśmy wylądowali na ulicy.

Zakrętka nie lekceważ tego choćby się położnej zapytaj, bo chyba chodzisz do niej?

Co do upałów zacznę zdychac właśnie w de bo tu mam lajcik. Potwierdzam, nawet we wrześniu ma nie być poniżej 25... Czy to pewne...różnie bywa

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,

Rany koguta co za koszmarna noc!!! Najgorsza ze wszystkich osatnio w Warszawie....myślałam, ze burza sie rozkręci, a tu tylko poblyskalo, pogrzmialo i finito .... Upocilam sie jak świnia!!! Do tego umordowana byłam po gościach. Miałam przedsmak tego co nas czeka. Jedna para była z rocznym Kubusiem, druga z 3 letnim Bartkiem i 1,5 miesięcznym Maćkiem - cały salon zawalony zabawkami, nakruszone, dywan ubrudzony kupa - istny tajfun....mamusie siedzialy w domu i zajmowały sie dziećmi, a tatusiowi w basenie z piwami - kurde każdy jest taki sam wiecie?! Tak sobie zorganizować czas zeby nie musieć nic robic...przychodzili do nas jak sie ich zawołała albo wyszło po hrabiego, a tak to sami z siebie by dupy nie przytargali zeby pomoc, a moze zapytać sie dziewczyn czy tez chcą sie wykąpać....

Faceci ..... W domu moze i pomagają, ale jak gdzieś jadą to zapominają, ze maja dzieci....

Dobra ponadrabiam Was trochę....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 09:41

relgh371crdcdbv2.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ruda małpeczko :) no powiem ci, ze spotkałam się z takim zachowaniem facetów, ale wciąż mam nadzieje, ze mój taki nie będzie. Nie strasz mnie :)

jaroszka lubi tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zak ja bym sie obssrala w naszki! Koniecznie trzeba o tym powiedzieć lekarzowi. U Ciebie to raczej nie fizjologia ciazy tylko wlasnie ciaza wzmogła to co występowało przed ciaza...a możesz np odwiedzić położna?

Mika kurde czyżbym przeoczyła dobre wieści?! Happy end z mężem??? Ale sie cieszę :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 09:56

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do upałów to uwielbiam, ale rzeczywiście w ciazy nic nie mozna przy takich upałach robic. Jeszcze rok temu to bym miała raj :) każdy weekend na Mazury albo nad rzekę świder, baseny termalne, opalanie na płazy nudystów :D

relgh371crdcdbv2.png
‹‹ 1657 1658 1659 1660 1661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ