Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
szczesliwa_mamusia21 wrote:Arielka rozwalilas mnie tym

Mika ... o matko , ale masz racje pewnie by tak bylo ! Zachecaja rabatami a pozniej niestety , nie obejmuje
No zazwyczaj tak jest
to nic, jakoś przeżyje te 80 zł, bo ja jeszcze za pobraniem zamawiam.
-
ss wrote:Arielka a co sobie kupilas ladnego?

sukienkę, dwa szaliki takie na jesień i spodnie. ogólnie to słabe to robienie zakupów bo cała jestem jak przed ciążą i tylko brzuch jest który się w nic nie mieści:/ np chciałam sobie kupić koszulę, ale jeśli miałby się w nią zmieścić brzuch to bym musiała wziąć L a normalnie pasuje S wiec stwierdzilam, że takie zakupy zostawię na po porodzie
ogólnie już na jesień kupuję ciuszki
ss lubi tę wiadomość
-
Mikejla wrote:Ha ha to nie żałuj, bo właśnie dostałam meila, że rabat nie dotyczy wózków wielofunkcyjnych
jakbym zamawiała łóżeczko, pewnie nie obejmowałby mebli dziecięcych 
Hehe no nieźle zbyt pięknie by było
ale mendy:) -
nick nieaktualnyHej Dziewczyny,
Kupowałyście chusty dla Maluchów? Możecie mi coś doradzić? Chciałabym z littlefrog.pl i na pewno tkaną splotem skośno-krzyżowym, ale nie wiem, jaki to powinien być rozmiar (S, M, L, XXL?), żeby optymalnie wykorzystać?... No i jeszcze nie wiem, czy lepsze 100% bawełny, czy może z lnem / bambusem / wełną merynosów? Można zwariować od tej różnorodności...
Z góry dzięki za wszelkie porady
-
~Rewianka~ wrote:Hej Dziewczyny,
Kupowałyście chusty dla Maluchów? Możecie mi coś doradzić? Chciałabym z littlefrog.pl i na pewno tkaną splotem skośno-krzyżowym, ale nie wiem, jaki to powinien być rozmiar (S, M, L, XXL?), żeby optymalnie wykorzystać?... No i jeszcze nie wiem, czy lepsze 100% bawełny, czy może z lnem / bambusem / wełną merynosów? Można zwariować od tej różnorodności...
łomatko ale mają tam wybór! ja też chętnie poznam opinie bo chce kupić ale nie wiem jaką
-
O widzę temat lewatywy. Ja się tam nie boję bo jak w podstawówce miałam kamienie kałowe to przez tydzień 2x dziennie musiałam to w szpitalu przeżywać i jeszcze dieta - sam kisiel... masakra! Więc jedna lewatywka przed porodem w razie co mi nie straszna w ogóle byle mnie kisielem nie karmili

Polkosiu ja się oplułam przez Ciebie z tym analem
Mojego B. też brzydzi a ja to czasem tęsknię za takim rodzajem... no ale nauczyłam się żyć bez tego 
Lekarzy i położne nie rusza kupa na podłogę bo dla nich to prawdopodobnie "chleb" powszedni
Bąbelku ciekawe co by lekarz powiedział na pytanie o anal
Pępkowe to dziwny zwyczaj wg mnie, a ja od początku ciąży marzę o zimnym piwku w ilości większej niż jeden łyk to dlaczego on ma chlać?
Bejbi szałer ponoć mi kumpela organizuje
prawie jak panieński
no i wtedy mojego wyprawiam do baru z kumplami - będzie prawie pępkowe 
A jak obfocę co dziś kupiłam to wkleję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 18:05
stokrotka25, polkosia, lojkalojka lubią tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica

-
Co do chust to zależy czy będziecie nosić tylko Wy czy także mąż oraz od kiedy zamierzacie nosić.
Tu jest trochę opisane: http://littlefrog.pl/pol_m_ABC-chustowe_Jaki-rozmiar-chusty-334.html
Ja chciałabym dziecko nosić dopiero od 5-6 miesiąca więc kangurka ma pewno nie będę wiązać. Ja mam 170 cm, mój 178 cm, jesteśmy dość szczupli (choć mój ma ramiona rozbudowane
) więc raczej kupimy chustę 4,2 m.
Z lnem/bambusem/muślinem są bardziej miękkie (więc na początku łatwiejsze do wiązania) i lepiej nadają się na cieplejszą pogodę, bo tak nie grzeją. Wczoraj mieliśmy zajęcia na SR o noszeniu w chustach i tak to przedstawiała położna
Co do baby shower - jestem na nie, nie lubię takich imprez
Panieńskiego też nie miałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 18:09
~Rewianka~ lubi tę wiadomość

-
~Rewianka~ wrote:Hej Dziewczyny,
Rewianka, ja właśnie parę dni temu kupiłam:) rozmawiałam z doradca chustowym, na początek poleca 100% bawełny, później można sobie kombinowac:) Co do długości - zalezy jakiej postury jesteś
i czy Twój mąż też będzie chciał nosić
jeśli oboje jesteście szczupli to wystrczy 3,7, jeśli nosisz aktualnie rozmiar np 42, to lepiej 4,2m. My zdecydowaliśmy się na taka:
http://littlefrog.pl/product-pol-3689-Chusta-tkana-Little-Frog-Beryl-M-4-2-m-.html
Arielka, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość
[/url]
[/url] -
nick nieaktualnyJacusianka, Wredotka - dzieki za szybkie odpowiedzi
Też właśnie myślałam o tej 4.2. 
Ja mam 170 cm i rozmiar 34/36 (nie w ciąży
), mąż 180 cm i 73 kg, więc jesteśmy raczej szczupli, ta 4.2 powinna być w sam raz 
Jacusianka, tak jak radzisz, biorę 100% bawełny
Teraz tylko pozostaje wybrać kolor, a mają przepiękne