X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ss Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka a co sobie kupilas ladnego?;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka rozwalilas mnie tym :D
    Mika ... o matko , ale masz racje pewnie by tak bylo ! Zachecaja rabatami a pozniej niestety , nie obejmuje :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które zamawiały u Natali. Ile czekaliście na zamówienie?

km5st5odymuuq2ts.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Arielka rozwalilas mnie tym :D
    Mika ... o matko , ale masz racje pewnie by tak bylo ! Zachecaja rabatami a pozniej niestety , nie obejmuje :)

No zazwyczaj tak jest :D to nic, jakoś przeżyje te 80 zł, bo ja jeszcze za pobraniem zamawiam.

• Arielka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Arielka a co sobie kupilas ladnego?;)

sukienkę, dwa szaliki takie na jesień i spodnie. ogólnie to słabe to robienie zakupów bo cała jestem jak przed ciążą i tylko brzuch jest który się w nic nie mieści:/ np chciałam sobie kupić koszulę, ale jeśli miałby się w nią zmieścić brzuch to bym musiała wziąć L a normalnie pasuje S wiec stwierdzilam, że takie zakupy zostawię na po porodzie :D ogólnie już na jesień kupuję ciuszki :)

ss lubi tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Ha ha to nie żałuj, bo właśnie dostałam meila, że rabat nie dotyczy wózków wielofunkcyjnych :D jakbym zamawiała łóżeczko, pewnie nie obejmowałby mebli dziecięcych :D

Hehe no nieźle zbyt pięknie by było :)
    ale mendy:)

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wybuchłam śmiechem no :D

atdc6iyehd9qphks.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam ja żadnej takiej imprezy nie robię .
    Ss a możesz napisać ile dałaś za ten komplet pościeli do łóżeczka?

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • agania Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja Mała miała dzisiaj pierwszy raz czkawkę ;) ale to śmieszne ;)

aanaa lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do SR to było chyba 7 spotkań a mój mąż był ze mną 2 razy i okropnie ziewał. Wstyd mi było za niego. Uważa, że to nudne i wystarczy, że 2 razy był.... brak słów

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • magdallenee Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój obwód brzuszka to 95 :-)

xnw4yx8dweuujbmn.png
    hchyikgnsx4bwwjp.png
    relgru1d1em5tg0q.png
    heciyugqw91s7l81.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Kupowałyście chusty dla Maluchów? Możecie mi coś doradzić? Chciałabym z littlefrog.pl i na pewno tkaną splotem skośno-krzyżowym, ale nie wiem, jaki to powinien być rozmiar (S, M, L, XXL?), żeby optymalnie wykorzystać?... No i jeszcze nie wiem, czy lepsze 100% bawełny, czy może z lnem / bambusem / wełną merynosów? Można zwariować od tej różnorodności... :-P

Z góry dzięki za wszelkie porady :-D

• Arielka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ~Rewianka~ wrote:
    Hej Dziewczyny,

Kupowałyście chusty dla Maluchów? Możecie mi coś doradzić? Chciałabym z littlefrog.pl i na pewno tkaną splotem skośno-krzyżowym, ale nie wiem, jaki to powinien być rozmiar (S, M, L, XXL?), żeby optymalnie wykorzystać?... No i jeszcze nie wiem, czy lepsze 100% bawełny, czy może z lnem / bambusem / wełną merynosów? Można zwariować od tej różnorodności... :-P

łomatko ale mają tam wybór! ja też chętnie poznam opinie bo chce kupić ale nie wiem jaką :)

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzę temat lewatywy. Ja się tam nie boję bo jak w podstawówce miałam kamienie kałowe to przez tydzień 2x dziennie musiałam to w szpitalu przeżywać i jeszcze dieta - sam kisiel... masakra! Więc jedna lewatywka przed porodem w razie co mi nie straszna w ogóle byle mnie kisielem nie karmili :D

Polkosiu ja się oplułam przez Ciebie z tym analem :D Mojego B. też brzydzi a ja to czasem tęsknię za takim rodzajem... no ale nauczyłam się żyć bez tego :P

Lekarzy i położne nie rusza kupa na podłogę bo dla nich to prawdopodobnie "chleb" powszedni :P

Bąbelku ciekawe co by lekarz powiedział na pytanie o anal :D

Pępkowe to dziwny zwyczaj wg mnie, a ja od początku ciąży marzę o zimnym piwku w ilości większej niż jeden łyk to dlaczego on ma chlać?

Bejbi szałer ponoć mi kumpela organizuje :P prawie jak panieński :D no i wtedy mojego wyprawiam do baru z kumplami - będzie prawie pępkowe :D

A jak obfocę co dziś kupiłam to wkleję :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 18:05

stokrotka25, polkosia, lojkalojka lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do chust to zależy czy będziecie nosić tylko Wy czy także mąż oraz od kiedy zamierzacie nosić.

Tu jest trochę opisane: http://littlefrog.pl/pol_m_ABC-chustowe_Jaki-rozmiar-chusty-334.html

Ja chciałabym dziecko nosić dopiero od 5-6 miesiąca więc kangurka ma pewno nie będę wiązać. Ja mam 170 cm, mój 178 cm, jesteśmy dość szczupli (choć mój ma ramiona rozbudowane :P) więc raczej kupimy chustę 4,2 m.

Z lnem/bambusem/muślinem są bardziej miękkie (więc na początku łatwiejsze do wiązania) i lepiej nadają się na cieplejszą pogodę, bo tak nie grzeją. Wczoraj mieliśmy zajęcia na SR o noszeniu w chustach i tak to przedstawiała położna :)

Co do baby shower - jestem na nie, nie lubię takich imprez :P Panieńskiego też nie miałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 18:09

~Rewianka~ lubi tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ~Rewianka~ wrote:
    Hej Dziewczyny,

Rewianka, ja właśnie parę dni temu kupiłam:) rozmawiałam z doradca chustowym, na początek poleca 100% bawełny, później można sobie kombinowac:) Co do długości - zalezy jakiej postury jesteś:) i czy Twój mąż też będzie chciał nosić:) jeśli oboje jesteście szczupli to wystrczy 3,7, jeśli nosisz aktualnie rozmiar np 42, to lepiej 4,2m. My zdecydowaliśmy się na taka:
    http://littlefrog.pl/product-pol-3689-Chusta-tkana-Little-Frog-Beryl-M-4-2-m-.html

Arielka, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka, Wredotka - dzieki za szybkie odpowiedzi :-) Też właśnie myślałam o tej 4.2. :-D
    Ja mam 170 cm i rozmiar 34/36 (nie w ciąży :-P ), mąż 180 cm i 73 kg, więc jesteśmy raczej szczupli, ta 4.2 powinna być w sam raz :-)

Jacusianka, tak jak radzisz, biorę 100% bawełny ;-)

Teraz tylko pozostaje wybrać kolor, a mają przepiękne :-D

• Aguś26 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a na jakiej stronie najpierw materac do lozeczka sie kladzie?

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kolorem też mam problem, nie mogę się zdecydować :D

Ah,położna wspominała też, że warto kupić używaną, bo są dużo bardziej miękkie i łatwiej się wiąże.

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw kokos ;)

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
‹‹ 1729 1730 1731 1732 1733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ