Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
szczesliwa_mamusia21 wrote:Arielka rozwalilas mnie tym
Mika ... o matko , ale masz racje pewnie by tak bylo ! Zachecaja rabatami a pozniej niestety , nie obejmuje
No zazwyczaj tak jestto nic, jakoś przeżyje te 80 zł, bo ja jeszcze za pobraniem zamawiam.
-
ss wrote:Arielka a co sobie kupilas ladnego?
sukienkę, dwa szaliki takie na jesień i spodnie. ogólnie to słabe to robienie zakupów bo cała jestem jak przed ciążą i tylko brzuch jest który się w nic nie mieści:/ np chciałam sobie kupić koszulę, ale jeśli miałby się w nią zmieścić brzuch to bym musiała wziąć L a normalnie pasuje S wiec stwierdzilam, że takie zakupy zostawię na po porodzieogólnie już na jesień kupuję ciuszki
ss lubi tę wiadomość
-
Mikejla wrote:Ha ha to nie żałuj, bo właśnie dostałam meila, że rabat nie dotyczy wózków wielofunkcyjnych
jakbym zamawiała łóżeczko, pewnie nie obejmowałby mebli dziecięcych
Hehe no nieźle zbyt pięknie by było
ale mendy:) -
nick nieaktualnyHej Dziewczyny,
Kupowałyście chusty dla Maluchów? Możecie mi coś doradzić? Chciałabym z littlefrog.pl i na pewno tkaną splotem skośno-krzyżowym, ale nie wiem, jaki to powinien być rozmiar (S, M, L, XXL?), żeby optymalnie wykorzystać?... No i jeszcze nie wiem, czy lepsze 100% bawełny, czy może z lnem / bambusem / wełną merynosów? Można zwariować od tej różnorodności...
Z góry dzięki za wszelkie porady -
~Rewianka~ wrote:Hej Dziewczyny,
Kupowałyście chusty dla Maluchów? Możecie mi coś doradzić? Chciałabym z littlefrog.pl i na pewno tkaną splotem skośno-krzyżowym, ale nie wiem, jaki to powinien być rozmiar (S, M, L, XXL?), żeby optymalnie wykorzystać?... No i jeszcze nie wiem, czy lepsze 100% bawełny, czy może z lnem / bambusem / wełną merynosów? Można zwariować od tej różnorodności...
Z góry dzięki za wszelkie porady
łomatko ale mają tam wybór! ja też chętnie poznam opinie bo chce kupić ale nie wiem jaką -
O widzę temat lewatywy. Ja się tam nie boję bo jak w podstawówce miałam kamienie kałowe to przez tydzień 2x dziennie musiałam to w szpitalu przeżywać i jeszcze dieta - sam kisiel... masakra! Więc jedna lewatywka przed porodem w razie co mi nie straszna w ogóle byle mnie kisielem nie karmili
Polkosiu ja się oplułam przez Ciebie z tym analemMojego B. też brzydzi a ja to czasem tęsknię za takim rodzajem... no ale nauczyłam się żyć bez tego
Lekarzy i położne nie rusza kupa na podłogę bo dla nich to prawdopodobnie "chleb" powszedni
Bąbelku ciekawe co by lekarz powiedział na pytanie o anal
Pępkowe to dziwny zwyczaj wg mnie, a ja od początku ciąży marzę o zimnym piwku w ilości większej niż jeden łyk to dlaczego on ma chlać?
Bejbi szałer ponoć mi kumpela organizujeprawie jak panieński
no i wtedy mojego wyprawiam do baru z kumplami - będzie prawie pępkowe
A jak obfocę co dziś kupiłam to wklejęWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 18:05
stokrotka25, polkosia, lojkalojka lubią tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica
-
Co do chust to zależy czy będziecie nosić tylko Wy czy także mąż oraz od kiedy zamierzacie nosić.
Tu jest trochę opisane: http://littlefrog.pl/pol_m_ABC-chustowe_Jaki-rozmiar-chusty-334.html
Ja chciałabym dziecko nosić dopiero od 5-6 miesiąca więc kangurka ma pewno nie będę wiązać. Ja mam 170 cm, mój 178 cm, jesteśmy dość szczupli (choć mój ma ramiona rozbudowane) więc raczej kupimy chustę 4,2 m.
Z lnem/bambusem/muślinem są bardziej miękkie (więc na początku łatwiejsze do wiązania) i lepiej nadają się na cieplejszą pogodę, bo tak nie grzeją. Wczoraj mieliśmy zajęcia na SR o noszeniu w chustach i tak to przedstawiała położna
Co do baby shower - jestem na nie, nie lubię takich imprezPanieńskiego też nie miałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 18:09
~Rewianka~ lubi tę wiadomość
-
~Rewianka~ wrote:Hej Dziewczyny,
Z góry dzięki za wszelkie porady
Rewianka, ja właśnie parę dni temu kupiłam:) rozmawiałam z doradca chustowym, na początek poleca 100% bawełny, później można sobie kombinowac:) Co do długości - zalezy jakiej postury jesteśi czy Twój mąż też będzie chciał nosić
jeśli oboje jesteście szczupli to wystrczy 3,7, jeśli nosisz aktualnie rozmiar np 42, to lepiej 4,2m. My zdecydowaliśmy się na taka:
http://littlefrog.pl/product-pol-3689-Chusta-tkana-Little-Frog-Beryl-M-4-2-m-.htmlArielka, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
nick nieaktualnyJacusianka, Wredotka - dzieki za szybkie odpowiedzi
Też właśnie myślałam o tej 4.2.
Ja mam 170 cm i rozmiar 34/36 (nie w ciąży), mąż 180 cm i 73 kg, więc jesteśmy raczej szczupli, ta 4.2 powinna być w sam raz
Jacusianka, tak jak radzisz, biorę 100% bawełny
Teraz tylko pozostaje wybrać kolor, a mają przepiękne