X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Poklosia, przeciez dostaniesz znieczulenie zewnatrz oponowe, jesteś caly czas przytomna, większe prawdopodobieństwo śmierci podczas Sn ;)
    Ja swoja cc wspominam bardzo dobrze, dużo śmiechu.
    Natomiast dobrze jakby ci juz wypisali skierowanie na cc, bo po 32 Tc będziesz miała problem z kwalifikacja do zabiegu.

Co do samopoczucia, to ja mam maly brzuch, taki na 18 Tc ;)ja nie mowie, ze się super czuje, mam sle i cukrzyce, ale idzie żyć. Gorsze stany w zyciu mialam

Jeśli wypadnie, że muszę mieć cc, to idę do prywatnego szpitala i pierdzielę :P Ale może się obróci, lekarz dał nam 2 tygodnie na to.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • rah Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogole rezygnuje z ochraniacza. Odcina dopływ tlenu, zdarzalo sie ze dziecko sie obróciło twarzą do materiału i sie zwyczajnie udusiło. Ja i wiele osób pol zycia sie obijalo o szczebelki, obgryzalo je i nic nam nie jest;) a lepiej jak dziecko złamie reke niz sie udusi;) na późniejszym etapie to te ochraniacze maja jakis sens ale dla noworodka? I jeszcze do tego poduszka, wielka kołdra, falbanki i baldachim :/ a potem sie dziwić ze dziecko niedotlenione. Na poźniejszy etap widziałam tez materiałowa "siatkę". Nogi, ręki nie wsadzi a ma dostęp powietrza i duzo widzi.

polkosia, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Z doświadczenia powiem tylko i wyłącznie cale.
    Jak jest jeszcze Male, to nawet nie potrzebuje tego ochraniacza, starsze dziecko, przez szczebelki wsadza nogi, zsuwa sie, robi obrót o 180 stopni i wówczas ten na pól lozeczka można sobie wsadzić. Dlatego teraz zamówilam caly

Szczerze? Ja ten ochraniacz wzięłam jako ozdoba :)

polkosia, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Ja w ogole rezygnuje z ochraniacza. Odcina dopływ tlenu, zdarzalo sie ze dziecko sie obróciło twarzą do materiału i sie zwyczajnie udusiło. Ja i wiele osób pol zycia sie obijalo o szczebelki, obgryzalo je i nic nam nie jest;) a lepiej jak dziecko złamie reke niz sie udusi;) na późniejszym etapie to te ochraniacze maja jakis sens ale dla noworodka? I jeszcze do tego poduszka, wielka kołdra, falbanki i baldachim :/ a potem sie dziwić ze dziecko niedotlenione. Na poźniejszy etap widziałam tez materiałowa "siatkę". Nogi, ręki nie wsadzi a ma dostęp powietrza i duzo widzi.
    Pierwsze słyszę zeby się dziecko przez ochraniacz udusilo, szybciej o poduszkę.

Poklosia, jezeli cc to proponuje szpital jednak kliniczny karowa, zoska

km5st5odymuuq2ts.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuje za słowa otuchy no i za rady :)
    Polkosia dzieki za czopki, Angela dziękuje za syropik - napewno przetestuje :)

annggela, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się w zeszły tygodniu zachciało Kubusia, i od tamtej pory popijam szklankę dziennie. Od tej pory żadnych zaparc. Jaroszka, moze spróbuj? ;)

jaroszka lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • polkosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ;) W sumie to i tak pokoik będzie dla ozdoby i trzymania rzeczy dla malucha :D :P Bo mam kołyskę do sypialni i tam będzie spała :) I w salonie jeszcze część czasu będziemy spędzać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 11:22

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aanaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dzień dobry w ogóle mamusie :) u nas kropi i grzmi, ale duchota jest nadal :|

iv09hdge6yql001e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahahah dzidcko sie udusiło o ochraniacz xD
    Gdybym miala taka matke to wolałabym sie udusic :P

bez obrazy!!!!!

• agaton Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka,ja w pierwszym trymestrze mialam straszne zaparcia i juz teznplakalam na kiblu,tym bardziej,ze mam skłonność do hemoroidów i nie mogę za dlugo "cisnąć" hehe i w akcie rozpaczy kupiłam re czopki evaq i poszlo,choc nie tyle co bym chciała,ale warto na "odblokowanie" wziac:) powodzenia,bi nic gorszego niż zaparcia nie ma. Najlepsza to jest lewatywa,ale w ciąży to nie jest polecana,wiec jakos sobie trzeba radzić:)

jaroszka, polkosia lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokoik Leo tez bedzie na razie raczej dla ozdoby i trzymania tam jego rzeczy i raczej taki żeby mi się podobał, dopiero jak Młody będzie miał jakies preferencje swoje to będziemy urządzac pod niego ;) Dlatego na razie rezygnuje z kolorowych ścian, naklejek na meblach i innych trudno usówalnych dodatków ;) A co do ochraniacza? Kupię, ale jakiś niewielki, na pewno nie na całe łóżeczko :)

polkosia lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, weszłam na tą Aptekę Gemini i rzeczywiście jest trochę taniej niż wszędzie. Na razie mam Ocetnisept w koszyku :P Coś jeszcze warto zamówić? Takiego bardziej aptecznego? Wiem, że macie różne listy, ale ja takie kosmetyczne rzeczy i większość akcesoriów to mam.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • madu Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja moje zaparcia odblokowałam jednak ruchem, ale zdaję sobie sprawę, że nie tak łatwo w taki upał;/

21.10.2015 Leon <3
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton dzięki....no wlasnie wiem, ze lewatywa w ciazy nie wskazana, ale juz byłam tak bezradna, ze musiałam....a potem sie bałam o Michała....

Dzisiaj lepiej, ale wiecie kłuje mnie tak jakby prawy jajnik co 5 minut na sekundę....myślicie, ze to po wczorajszym ?

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    a ja moje zaparcia odblokowałam jednak ruchem, ale zdaję sobie sprawę, że nie tak łatwo w taki upał;/
    Madu ja nie moge sie za duzo ruszać ze względu na twardnienia :(

relgh371crdcdbv2.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia moja lista opiewa na prawie 800 zł;/ ale ja za to nie mam jeszcze nic, a wzięłam dosłownie wszystko tam zamówiłam łącznie z gazikami jałowymi ;]

21.10.2015 Leon <3
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te witaminy D i DHA etc.? Możecie coś polecić? Bo sporo tego... A i ta maść na sutki, coś pisałyście, ale nazwy nie pamiętam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 11:36

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • rah Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:
    Hahahahah dzidcko sie udusiło o ochraniacz xD
    Gdybym miala taka matke to wolałabym sie udusic :P

bez obrazy!!!!!
    Powiedz to mamie ktora straciła dziecko. I pośmiej jej jej sie w twarz skoro Cie to bawi.
    Nie wiedziałam, ze tutaj nie mozna miec swojej opinii. Niepotrzebnie cos pisałam.

U nas tez w SR babka mówiła ze dziecko od nas z miasta udusiło sie, ale nie o ochraniacz a przez jego sznurek. Odwiazal sie i owinął wokół szyi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 11:53

jaroszka, Magnosia, ZakręconaOna, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • madu Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Madu ja nie moge sie za duzo ruszać ze względu na twardnienia :(

kurcze to faktycznie, popróbuj tych różnych specyfików i diety. A powiedz mi bierzesz witaminy? Może to od tego? Powiem Ci że mnie tak brzuch twardniał dosyć czesto, od dwóch tygodni to niewiele siedzę, ciągle coś robię i twardnieje naprawdę sporadycznie. Może to tez od ilości dostarczanego tlenu zależy??? Nie wiem tak strzelam.

21.10.2015 Leon <3
  • rah Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Kurczę, weszłam na tą Aptekę Gemini i rzeczywiście jest trochę taniej niż wszędzie. Na razie mam Ocetnisept w koszyku :P Coś jeszcze warto zamówić? Takiego bardziej aptecznego? Wiem, że macie różne listy, ale ja takie kosmetyczne rzeczy i większość akcesoriów to mam.
    Tantum rosa? Biogaia? Sól fizjologiczna?

polkosia lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
‹‹ 1766 1767 1768 1769 1770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ