Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
aagatkaa1984 wrote:Poklosia, przeciez dostaniesz znieczulenie zewnatrz oponowe, jesteś caly czas przytomna, większe prawdopodobieństwo śmierci podczas Sn
Ja swoja cc wspominam bardzo dobrze, dużo śmiechu.
Natomiast dobrze jakby ci juz wypisali skierowanie na cc, bo po 32 Tc będziesz miała problem z kwalifikacja do zabiegu.
Co do samopoczucia, to ja mam maly brzuch, taki na 18 Tc ;)ja nie mowie, ze się super czuje, mam sle i cukrzyce, ale idzie żyć. Gorsze stany w zyciu mialam
Jeśli wypadnie, że muszę mieć cc, to idę do prywatnego szpitala i pierdzielęAle może się obróci, lekarz dał nam 2 tygodnie na to.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja w ogole rezygnuje z ochraniacza. Odcina dopływ tlenu, zdarzalo sie ze dziecko sie obróciło twarzą do materiału i sie zwyczajnie udusiło. Ja i wiele osób pol zycia sie obijalo o szczebelki, obgryzalo je i nic nam nie jest;) a lepiej jak dziecko złamie reke niz sie udusi;) na późniejszym etapie to te ochraniacze maja jakis sens ale dla noworodka? I jeszcze do tego poduszka, wielka kołdra, falbanki i baldachim
a potem sie dziwić ze dziecko niedotlenione. Na poźniejszy etap widziałam tez materiałowa "siatkę". Nogi, ręki nie wsadzi a ma dostęp powietrza i duzo widzi.
polkosia, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość
-
aagatkaa1984 wrote:Z doświadczenia powiem tylko i wyłącznie cale.
Jak jest jeszcze Male, to nawet nie potrzebuje tego ochraniacza, starsze dziecko, przez szczebelki wsadza nogi, zsuwa sie, robi obrót o 180 stopni i wówczas ten na pól lozeczka można sobie wsadzić. Dlatego teraz zamówilam caly
Szczerze? Ja ten ochraniacz wzięłam jako ozdobapolkosia, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
-
rah wrote:Ja w ogole rezygnuje z ochraniacza. Odcina dopływ tlenu, zdarzalo sie ze dziecko sie obróciło twarzą do materiału i sie zwyczajnie udusiło. Ja i wiele osób pol zycia sie obijalo o szczebelki, obgryzalo je i nic nam nie jest;) a lepiej jak dziecko złamie reke niz sie udusi;) na późniejszym etapie to te ochraniacze maja jakis sens ale dla noworodka? I jeszcze do tego poduszka, wielka kołdra, falbanki i baldachim
a potem sie dziwić ze dziecko niedotlenione. Na poźniejszy etap widziałam tez materiałowa "siatkę". Nogi, ręki nie wsadzi a ma dostęp powietrza i duzo widzi.
Poklosia, jezeli cc to proponuje szpital jednak kliniczny karowa, zoska -
Ja też
W sumie to i tak pokoik będzie dla ozdoby i trzymania rzeczy dla malucha
Bo mam kołyskę do sypialni i tam będzie spała
I w salonie jeszcze część czasu będziemy spędzać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 11:22
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualny
-
Jaroszka,ja w pierwszym trymestrze mialam straszne zaparcia i juz teznplakalam na kiblu,tym bardziej,ze mam skłonność do hemoroidów i nie mogę za dlugo "cisnąć" hehe i w akcie rozpaczy kupiłam re czopki evaq i poszlo,choc nie tyle co bym chciała,ale warto na "odblokowanie" wziac:) powodzenia,bi nic gorszego niż zaparcia nie ma. Najlepsza to jest lewatywa,ale w ciąży to nie jest polecana,wiec jakos sobie trzeba radzić
jaroszka, polkosia lubią tę wiadomość
-
Pokoik Leo tez bedzie na razie raczej dla ozdoby i trzymania tam jego rzeczy i raczej taki żeby mi się podobał, dopiero jak Młody będzie miał jakies preferencje swoje to będziemy urządzac pod niego
Dlatego na razie rezygnuje z kolorowych ścian, naklejek na meblach i innych trudno usówalnych dodatków
A co do ochraniacza? Kupię, ale jakiś niewielki, na pewno nie na całe łóżeczko
polkosia lubi tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
Kurczę, weszłam na tą Aptekę Gemini i rzeczywiście jest trochę taniej niż wszędzie. Na razie mam Ocetnisept w koszyku
Coś jeszcze warto zamówić? Takiego bardziej aptecznego? Wiem, że macie różne listy, ale ja takie kosmetyczne rzeczy i większość akcesoriów to mam.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Agaton dzięki....no wlasnie wiem, ze lewatywa w ciazy nie wskazana, ale juz byłam tak bezradna, ze musiałam....a potem sie bałam o Michała....
Dzisiaj lepiej, ale wiecie kłuje mnie tak jakby prawy jajnik co 5 minut na sekundę....myślicie, ze to po wczorajszym ? -
A te witaminy D i DHA etc.? Możecie coś polecić? Bo sporo tego... A i ta maść na sutki, coś pisałyście, ale nazwy nie pamiętam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 11:36
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nenka2 wrote:Hahahahah dzidcko sie udusiło o ochraniacz xD
Gdybym miala taka matke to wolałabym sie udusic
bez obrazy!!!!!
Nie wiedziałam, ze tutaj nie mozna miec swojej opinii. Niepotrzebnie cos pisałam.
U nas tez w SR babka mówiła ze dziecko od nas z miasta udusiło sie, ale nie o ochraniacz a przez jego sznurek. Odwiazal sie i owinął wokół szyi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 11:53
jaroszka, Magnosia, ZakręconaOna, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość
-
jaroszka wrote:Madu ja nie moge sie za duzo ruszać ze względu na twardnienia
kurcze to faktycznie, popróbuj tych różnych specyfików i diety. A powiedz mi bierzesz witaminy? Może to od tego? Powiem Ci że mnie tak brzuch twardniał dosyć czesto, od dwóch tygodni to niewiele siedzę, ciągle coś robię i twardnieje naprawdę sporadycznie. Może to tez od ilości dostarczanego tlenu zależy??? Nie wiem tak strzelam.21.10.2015 Leon -
polkosia wrote:Kurczę, weszłam na tą Aptekę Gemini i rzeczywiście jest trochę taniej niż wszędzie. Na razie mam Ocetnisept w koszyku
Coś jeszcze warto zamówić? Takiego bardziej aptecznego? Wiem, że macie różne listy, ale ja takie kosmetyczne rzeczy i większość akcesoriów to mam.
polkosia lubi tę wiadomość