X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Poklosia, przeciez dostaniesz znieczulenie zewnatrz oponowe, jesteś caly czas przytomna, większe prawdopodobieństwo śmierci podczas Sn ;)
    Ja swoja cc wspominam bardzo dobrze, dużo śmiechu.
    Natomiast dobrze jakby ci juz wypisali skierowanie na cc, bo po 32 Tc będziesz miała problem z kwalifikacja do zabiegu.

Co do samopoczucia, to ja mam maly brzuch, taki na 18 Tc ;)ja nie mowie, ze się super czuje, mam sle i cukrzyce, ale idzie żyć. Gorsze stany w zyciu mialam

Jeśli wypadnie, że muszę mieć cc, to idę do prywatnego szpitala i pierdzielę :P Ale może się obróci, lekarz dał nam 2 tygodnie na to.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • rah Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogole rezygnuje z ochraniacza. Odcina dopływ tlenu, zdarzalo sie ze dziecko sie obróciło twarzą do materiału i sie zwyczajnie udusiło. Ja i wiele osób pol zycia sie obijalo o szczebelki, obgryzalo je i nic nam nie jest;) a lepiej jak dziecko złamie reke niz sie udusi;) na późniejszym etapie to te ochraniacze maja jakis sens ale dla noworodka? I jeszcze do tego poduszka, wielka kołdra, falbanki i baldachim :/ a potem sie dziwić ze dziecko niedotlenione. Na poźniejszy etap widziałam tez materiałowa "siatkę". Nogi, ręki nie wsadzi a ma dostęp powietrza i duzo widzi.

polkosia, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Z doświadczenia powiem tylko i wyłącznie cale.
    Jak jest jeszcze Male, to nawet nie potrzebuje tego ochraniacza, starsze dziecko, przez szczebelki wsadza nogi, zsuwa sie, robi obrót o 180 stopni i wówczas ten na pól lozeczka można sobie wsadzić. Dlatego teraz zamówilam caly

Szczerze? Ja ten ochraniacz wzięłam jako ozdoba :)

polkosia, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Ja w ogole rezygnuje z ochraniacza. Odcina dopływ tlenu, zdarzalo sie ze dziecko sie obróciło twarzą do materiału i sie zwyczajnie udusiło. Ja i wiele osób pol zycia sie obijalo o szczebelki, obgryzalo je i nic nam nie jest;) a lepiej jak dziecko złamie reke niz sie udusi;) na późniejszym etapie to te ochraniacze maja jakis sens ale dla noworodka? I jeszcze do tego poduszka, wielka kołdra, falbanki i baldachim :/ a potem sie dziwić ze dziecko niedotlenione. Na poźniejszy etap widziałam tez materiałowa "siatkę". Nogi, ręki nie wsadzi a ma dostęp powietrza i duzo widzi.
    Pierwsze słyszę zeby się dziecko przez ochraniacz udusilo, szybciej o poduszkę.

Poklosia, jezeli cc to proponuje szpital jednak kliniczny karowa, zoska

km5st5odymuuq2ts.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuje za słowa otuchy no i za rady :)
    Polkosia dzieki za czopki, Angela dziękuje za syropik - napewno przetestuje :)

annggela, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się w zeszły tygodniu zachciało Kubusia, i od tamtej pory popijam szklankę dziennie. Od tej pory żadnych zaparc. Jaroszka, moze spróbuj? ;)

jaroszka lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • polkosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ;) W sumie to i tak pokoik będzie dla ozdoby i trzymania rzeczy dla malucha :D :P Bo mam kołyskę do sypialni i tam będzie spała :) I w salonie jeszcze część czasu będziemy spędzać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 11:22

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aanaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dzień dobry w ogóle mamusie :) u nas kropi i grzmi, ale duchota jest nadal :|

iv09hdge6yql001e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahahah dzidcko sie udusiło o ochraniacz xD
    Gdybym miala taka matke to wolałabym sie udusic :P

bez obrazy!!!!!

• agaton Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka,ja w pierwszym trymestrze mialam straszne zaparcia i juz teznplakalam na kiblu,tym bardziej,ze mam skłonność do hemoroidów i nie mogę za dlugo "cisnąć" hehe i w akcie rozpaczy kupiłam re czopki evaq i poszlo,choc nie tyle co bym chciała,ale warto na "odblokowanie" wziac:) powodzenia,bi nic gorszego niż zaparcia nie ma. Najlepsza to jest lewatywa,ale w ciąży to nie jest polecana,wiec jakos sobie trzeba radzić:)

jaroszka, polkosia lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokoik Leo tez bedzie na razie raczej dla ozdoby i trzymania tam jego rzeczy i raczej taki żeby mi się podobał, dopiero jak Młody będzie miał jakies preferencje swoje to będziemy urządzac pod niego ;) Dlatego na razie rezygnuje z kolorowych ścian, naklejek na meblach i innych trudno usówalnych dodatków ;) A co do ochraniacza? Kupię, ale jakiś niewielki, na pewno nie na całe łóżeczko :)

polkosia lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, weszłam na tą Aptekę Gemini i rzeczywiście jest trochę taniej niż wszędzie. Na razie mam Ocetnisept w koszyku :P Coś jeszcze warto zamówić? Takiego bardziej aptecznego? Wiem, że macie różne listy, ale ja takie kosmetyczne rzeczy i większość akcesoriów to mam.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • madu Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja moje zaparcia odblokowałam jednak ruchem, ale zdaję sobie sprawę, że nie tak łatwo w taki upał;/

21.10.2015 Leon <3
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton dzięki....no wlasnie wiem, ze lewatywa w ciazy nie wskazana, ale juz byłam tak bezradna, ze musiałam....a potem sie bałam o Michała....

Dzisiaj lepiej, ale wiecie kłuje mnie tak jakby prawy jajnik co 5 minut na sekundę....myślicie, ze to po wczorajszym ?

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    a ja moje zaparcia odblokowałam jednak ruchem, ale zdaję sobie sprawę, że nie tak łatwo w taki upał;/
    Madu ja nie moge sie za duzo ruszać ze względu na twardnienia :(

relgh371crdcdbv2.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia moja lista opiewa na prawie 800 zł;/ ale ja za to nie mam jeszcze nic, a wzięłam dosłownie wszystko tam zamówiłam łącznie z gazikami jałowymi ;]

21.10.2015 Leon <3
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te witaminy D i DHA etc.? Możecie coś polecić? Bo sporo tego... A i ta maść na sutki, coś pisałyście, ale nazwy nie pamiętam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 11:36

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • rah Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:
    Hahahahah dzidcko sie udusiło o ochraniacz xD
    Gdybym miala taka matke to wolałabym sie udusic :P

bez obrazy!!!!!
    Powiedz to mamie ktora straciła dziecko. I pośmiej jej jej sie w twarz skoro Cie to bawi.
    Nie wiedziałam, ze tutaj nie mozna miec swojej opinii. Niepotrzebnie cos pisałam.

U nas tez w SR babka mówiła ze dziecko od nas z miasta udusiło sie, ale nie o ochraniacz a przez jego sznurek. Odwiazal sie i owinął wokół szyi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 11:53

jaroszka, Magnosia, ZakręconaOna, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • madu Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Madu ja nie moge sie za duzo ruszać ze względu na twardnienia :(

kurcze to faktycznie, popróbuj tych różnych specyfików i diety. A powiedz mi bierzesz witaminy? Może to od tego? Powiem Ci że mnie tak brzuch twardniał dosyć czesto, od dwóch tygodni to niewiele siedzę, ciągle coś robię i twardnieje naprawdę sporadycznie. Może to tez od ilości dostarczanego tlenu zależy??? Nie wiem tak strzelam.

21.10.2015 Leon <3
  • rah Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Kurczę, weszłam na tą Aptekę Gemini i rzeczywiście jest trochę taniej niż wszędzie. Na razie mam Ocetnisept w koszyku :P Coś jeszcze warto zamówić? Takiego bardziej aptecznego? Wiem, że macie różne listy, ale ja takie kosmetyczne rzeczy i większość akcesoriów to mam.
    Tantum rosa? Biogaia? Sól fizjologiczna?

polkosia lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
‹‹ 1766 1767 1768 1769 1770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ