X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to zaczęłam temat ochraniacza:D mojej teściowej nie chodziło raczej o uduszenie się ochraniaczem tylko, że dziecku ogranicza się dopływ powietrza, więc dziewczyny spokojnie, wdech wydech i się nie kłócimy ;)

co do tych rzeczy aptecznych higienicznych to w zyciu bym nie pomyślała, że tyle można wydać na takie rzeczy O.o ja wszystko zamówiłam na allegro w sensie podkłady, majtasy i podpachy i takie tam a sól fizjologoczną i jakieś tam czopki na gorączkę kupię już sobie w aptece stacjonarnej. Nie ma też co przesadzać, starajmy się przemyśleć wszystko dwa razy zanim kupimy bo z tego co widzę po koleżankach to każda miała inne potrzeby i nie ma co kupować wszystkiego jak leci bo jest na jakiejś tam liście.

agaton lubi tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sie wydaje ze moja lista zawiera tylko niezbędnę rzeczy, serio, nie moge sie nadziwić że tego tyle wyszło, ale po porawdzie, to jeszcze zamowiłam troche dla siebie, witaminy, które biore, ciśnieniomierz, który już dawno miałam kupić, wziłema teaz pieluchy i termometr elektryczny. Poza tym, większośc z tego starczy na jakies pól roku więc dużo wydatków odpadnie później :)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co sądzicie o karuzelach nad łóżeczko? Potrzebna? Kiedyś coś mi się o uszy obiło, że nie koniecznie jest wskazana dla dziecka... ?

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Jaroszka wspolczuje i doskonale Cie rozumiem , Ja jakoś aktywna jestem codziennie a od 6 miesiąca ciąży jakiś przypływ energii mam prawie ciągle i całymi dniami cos robię a zaparcia mnie mecza , wszystko probowalam i praktycznie nic nie działa . Juz kiedyś Wam o tym pisalam ...

Agatka chyba juz w 30 ! :) każda ciąża jest inna i każda kobieta inaczej ja przechodzi , cieszy się , ze jest ok u Ciebie :)

Rah a Ty wgle się nie przejmuj ! Pisz kiedy masz ochotę i co , od tego jest to forum:) a Nenki komentarz był zbędny i nie przyjemny ... :/

Magnosia, rah, polkosia, jaroszka, Nynusia, ~Rewianka~, agania lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia wrote:
    Dziewczyny, a co sądzicie o karuzelach nad łóżeczko? Potrzebna? Kiedyś coś mi się o uszy obiło, że nie koniecznie jest wskazana dla dziecka... ?
    Ja na pewno kupie taka karuzele ale za jakiś czas:)
    Na razie takiemu maluszkowi uważam osobiście ze potrzebne nie będzie:)
    Jak skończy ze 3 miesiące może to wtedy kupie :)

Magnosia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że karuzela to fajna sprawa dla dzieciaczka, chociaz z drugiej strony jak je ostatnio oglądałam, to stwierdziała, że przeciez łożeczko ma slużyć do spania, a nie do oglądania kolorowych zwierzatek wiszaćych nad głową i teraz tak dumam nad sensownością instalacji jakiś wypaśnych urządzeń nad głową młodego. Muzyczkę zawsze można puścić z odtwarzacza, a nad głowę to może jak juz zacznie lepiej widziec, to coś skromnego mu przymontuje. A wypaśne instalacje chyba dopiero na macie:)

21.10.2015 Leon <3
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka ja bym Ci polecila jakies mieszanki , np rano kawka i platki na mnie to mega dziala , tylko na pewno juz probowalas sposobow zywieniowych no i tez na kazdego co innego dziala , jednak mam nadzieje ze sobie z tym poradzisz i szybko minie !

Zakrecona witamy witamy :*

Ja karuzele kupilam , zobaczymy jak bedzie sie sprawdzac , zawsze mozna sciagnac no ale mysle ze małemu sie spodoba i to nie bedzie niepotrzebny zakup :)

Wiecie ze dzis zapomnialam o rosole ! Weszlam na forum czytam ze ktoras gotuje rosol i mowie o matko dzis niedziela ! :D Taki ciązowy zaniczek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 12:40

Magnosia, lojkalojka, polkosia, jaroszka, Lexie, Nynusia, Blondik lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa tez miałam na dziś rosolek robić ale zrezygnowalam:)
    Czekam juz aż do Mamy za dwa dni pojade to Mama mi zrobi bo mój D średnio zupy i rzadko a dla mnie samej jak mam robić to czasem szkoda bo dość często nie zjadam calego gara

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie też kupię karuzelę, ale po 3 miesiącu życia. Wcześniej podobno powoduje nadmiar bodźców i męczy maluszka.

A tak w ogóle to myślę sobie, że mamy teraz fajny okres w życiu. Te zakupy, oczekiwanie, radość... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 12:47

ZakręconaOna, madu, rah, polkosia, agaton, szczesliwa_mamusia21, Nynusia, stokrotka25, Blondik lubią tę wiadomość

• annggela Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia wrote:
    Mam dwie, jedna juz przymocowana do lozeczka a druga przenosna, do wozka fotelika itp

U mnie jeszcze kapusniaczek z wczoraj a z checia bym zjadla rosolek ;))

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia wrote:
    Ja pewnie też kupię karuzelę, ale zwykłą po 3 miesiącu życia. Wcześniej podobno powoduje nadmiar bodźców i męczy maluszka.

A tak w ogóle to myślę sobie, że mamy teraz fajny okres w życiu. Te zakupy, oczekiwanie, radość... :)
    Dokładnie:)

Oj taak , piękny lecz dość męczący jakby tez nie patrzeć hehe:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, męczący, ale co będzie potem? ;) Wszyscy mi mówią, by teraz korzystać z wolnego czasu i wysypiać się, bo potem nie będzie na nic czasu. Chociaż ja tam jestem przekonana, że dam radę i wcale nie będzie tak źle... ;)

madu, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

• madu Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez myślę, że nie będzie tak źle a nastawienie jest ważne:) Poza tym mamy z męzem dobra drużyne a to polowa sukcesu :)

agaton, Magnosia lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karuzeli też na razie nie kupuję bo czytałam, że i tak większość noworodków nie zwraca na nie uwagi bo wiszą za wysoko- noworodek widzie tylko na odległość 20 cm. Zrobiłam sama za to mobil ale powieszę go nad przewijakiem, żeby się majtało jak mały będzie przewijany :D
    cafe753a47515d59med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 13:07

rah, madu, annggela, Mikejla, ZakręconaOna, agaton, Magnosia, Lexie, magdallenee, Nynusia, stokrotka25, lili_madlen, ~Rewianka~, Blondik, soraya, miska2503 lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ja na pewno kupie taka karuzele ale za jakiś czas:)
    Na razie takiemu maluszkowi uważam osobiście ze potrzebne nie będzie:)
    Jak skończy ze 3 miesiące może to wtedy kupie :)
    Tez mamy karuzele, ale taka materiałowa, nie sam plastik. I pewnie pozniej zawiesimy, ale na początek jak malec nie widzi to chyba zbędne. Tylko bede go "obijała" o nią przy wyciąganiu z łóżka ;)

madu, polkosia, ZakręconaOna, Magnosia lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • rah Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    Ja karuzeli też na razie nie kupuję bo czytałam, że i tak większość noworodków nie zwraca na nie uwagi bo wiszą za wysoko- noworodek widzie tylko na odległość 20 cm. Zrobiłam sama za to mobil ale powieszę go nad przewijakiem, żeby się majtało jak mały będzie przewijany :D
    cafe753a47515d59med.jpg
    Piękna! :)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • annggela Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka ty to masz talent !

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kremów to ja mam Bepanthen i dla dziecka i na sutki. Mi osobiście pomaga na wszystko i uważam to za "cud natury" ;) w 1 dzien goił moje pozrywane skorki, rozcięcia, oparzenia, uczulenia, odparzenia, a nawet opryszczkę ;p Nawet na suche strupki w nosie go używam. Poznałam przypadkiem i sie zakochałam ;)

polkosia lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe dziękuję :3

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, wydawało mi się, że już ktoś pisał o Bepantenie na sutki :) Ja wyszłam na chwilę i koszyk się wyzerował, ale zła jestem...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 1768 1769 1770 1771 1772 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ