Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
to zaczęłam temat ochraniacza:D mojej teściowej nie chodziło raczej o uduszenie się ochraniaczem tylko, że dziecku ogranicza się dopływ powietrza, więc dziewczyny spokojnie, wdech wydech i się nie kłócimy
co do tych rzeczy aptecznych higienicznych to w zyciu bym nie pomyślała, że tyle można wydać na takie rzeczyja wszystko zamówiłam na allegro w sensie podkłady, majtasy i podpachy i takie tam a sól fizjologoczną i jakieś tam czopki na gorączkę kupię już sobie w aptece stacjonarnej. Nie ma też co przesadzać, starajmy się przemyśleć wszystko dwa razy zanim kupimy bo z tego co widzę po koleżankach to każda miała inne potrzeby i nie ma co kupować wszystkiego jak leci bo jest na jakiejś tam liście.
agaton lubi tę wiadomość
-
Mnie sie wydaje ze moja lista zawiera tylko niezbędnę rzeczy, serio, nie moge sie nadziwić że tego tyle wyszło, ale po porawdzie, to jeszcze zamowiłam troche dla siebie, witaminy, które biore, ciśnieniomierz, który już dawno miałam kupić, wziłema teaz pieluchy i termometr elektryczny. Poza tym, większośc z tego starczy na jakies pól roku więc dużo wydatków odpadnie później
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
Dzień dobry
Jaroszka wspolczuje i doskonale Cie rozumiem , Ja jakoś aktywna jestem codziennie a od 6 miesiąca ciąży jakiś przypływ energii mam prawie ciągle i całymi dniami cos robię a zaparcia mnie mecza , wszystko probowalam i praktycznie nic nie działa . Juz kiedyś Wam o tym pisalam ...
Agatka chyba juz w 30 !każda ciąża jest inna i każda kobieta inaczej ja przechodzi , cieszy się , ze jest ok u Ciebie
Rah a Ty wgle się nie przejmuj ! Pisz kiedy masz ochotę i co , od tego jest to forum:) a Nenki komentarz był zbędny i nie przyjemny ...
Magnosia, rah, polkosia, jaroszka, Nynusia, ~Rewianka~, agania lubią tę wiadomość
-
Magnosia wrote:Dziewczyny, a co sądzicie o karuzelach nad łóżeczko? Potrzebna? Kiedyś coś mi się o uszy obiło, że nie koniecznie jest wskazana dla dziecka... ?
Na razie takiemu maluszkowi uważam osobiście ze potrzebne nie będzie:)
Jak skończy ze 3 miesiące może to wtedy kupieMagnosia lubi tę wiadomość
-
Myślę, że karuzela to fajna sprawa dla dzieciaczka, chociaz z drugiej strony jak je ostatnio oglądałam, to stwierdziała, że przeciez łożeczko ma slużyć do spania, a nie do oglądania kolorowych zwierzatek wiszaćych nad głową i teraz tak dumam nad sensownością instalacji jakiś wypaśnych urządzeń nad głową młodego. Muzyczkę zawsze można puścić z odtwarzacza, a nad głowę to może jak juz zacznie lepiej widziec, to coś skromnego mu przymontuje. A wypaśne instalacje chyba dopiero na macie:)
Magnosia lubi tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
Jaroszka ja bym Ci polecila jakies mieszanki , np rano kawka i platki na mnie to mega dziala , tylko na pewno juz probowalas sposobow zywieniowych no i tez na kazdego co innego dziala , jednak mam nadzieje ze sobie z tym poradzisz i szybko minie !
Zakrecona witamy witamy :*
Ja karuzele kupilam , zobaczymy jak bedzie sie sprawdzac , zawsze mozna sciagnac no ale mysle ze małemu sie spodoba i to nie bedzie niepotrzebny zakup
Wiecie ze dzis zapomnialam o rosole ! Weszlam na forum czytam ze ktoras gotuje rosol i mowie o matko dzis niedziela !Taki ciązowy zaniczek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 12:40
Magnosia, lojkalojka, polkosia, jaroszka, Lexie, Nynusia, Blondik lubią tę wiadomość
-
Ja pewnie też kupię karuzelę, ale po 3 miesiącu życia. Wcześniej podobno powoduje nadmiar bodźców i męczy maluszka.
A tak w ogóle to myślę sobie, że mamy teraz fajny okres w życiu. Te zakupy, oczekiwanie, radość...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 12:47
ZakręconaOna, madu, rah, polkosia, agaton, szczesliwa_mamusia21, Nynusia, stokrotka25, Blondik lubią tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
Magnosia wrote:Dziewczyny, a co sądzicie o karuzelach nad łóżeczko? Potrzebna? Kiedyś coś mi się o uszy obiło, że nie koniecznie jest wskazana dla dziecka... ?
U mnie jeszcze kapusniaczek z wczoraj a z checia bym zjadla rosolek)
Magnosia lubi tę wiadomość
-
Magnosia wrote:Ja pewnie też kupię karuzelę, ale zwykłą po 3 miesiącu życia. Wcześniej podobno powoduje nadmiar bodźców i męczy maluszka.
A tak w ogóle to myślę sobie, że mamy teraz fajny okres w życiu. Te zakupy, oczekiwanie, radość...
Oj taak , piękny lecz dość męczący jakby tez nie patrzeć hehe:)Magnosia lubi tę wiadomość
-
Tak, męczący, ale co będzie potem?
Wszyscy mi mówią, by teraz korzystać z wolnego czasu i wysypiać się, bo potem nie będzie na nic czasu. Chociaż ja tam jestem przekonana, że dam radę i wcale nie będzie tak źle...
madu, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
Ja karuzeli też na razie nie kupuję bo czytałam, że i tak większość noworodków nie zwraca na nie uwagi bo wiszą za wysoko- noworodek widzie tylko na odległość 20 cm. Zrobiłam sama za to mobil ale powieszę go nad przewijakiem, żeby się majtało jak mały będzie przewijany
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 13:07
rah, madu, annggela, Mikejla, ZakręconaOna, agaton, Magnosia, Lexie, magdallenee, Nynusia, stokrotka25, lili_madlen, ~Rewianka~, Blondik, soraya, miska2503 lubią tę wiadomość
-
ZakręconaOna wrote:Ja na pewno kupie taka karuzele ale za jakiś czas:)
Na razie takiemu maluszkowi uważam osobiście ze potrzebne nie będzie:)
Jak skończy ze 3 miesiące może to wtedy kupiemadu, polkosia, ZakręconaOna, Magnosia lubią tę wiadomość
-
Arielka wrote:
-
Co do kremów to ja mam Bepanthen i dla dziecka i na sutki. Mi osobiście pomaga na wszystko i uważam to za "cud natury"
w 1 dzien goił moje pozrywane skorki, rozcięcia, oparzenia, uczulenia, odparzenia, a nawet opryszczkę ;p Nawet na suche strupki w nosie go używam. Poznałam przypadkiem i sie zakochałam
polkosia lubi tę wiadomość