X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia czyli nie sprawdzalas tych czopkow? Piszesz, ze "podobno " sa rewelacyjne. To sa wlasnie te glicerynowe?

relgh371crdcdbv2.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zamawiające zestawy u Natalii dajcie raz jeszcze linka, bo nie mogę się doszukać w starszych postach :)
    Z gory dzieki!

21.10.2015 Leon <3
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę spać z kolei bo tylko się położę to zaczynam myśleć i się denerwować różnymi rzeczami. Wczoraj byliśmy u teściowej i opowiadam jej co już mam dla małego i zdjęcia łóżeczka a ona mówi: "wiesz co bo tak ostatnio już kilka razy słyszałam o tych ochraniaczach na szczebelki do łóżeczka i myślę sobię, że to nie jest dobre. przecież dziecko musi mieć powietrze a to tak dookoła zasłania te szczebelki..."

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Voilà Madu ;)
    https://www.facebook.com/handmade.Natali?fref=ts

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 10:38

madu lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tym Twoim mężem Polkosia to myśle, ze nie ma jednak reguły, ja mam kuzynke jedynaczke i kaleka życiowa niestety...
    Natomiast pewne jest to, ze taki jedynak ma 100% uwagi rodziców i zupełnie inaczej jest wychowywany niż np drugie dziecko ... U nas mama na przykład juz trochę inaczej podchodzilia do wychowania Ani, trochę była rzucona samopas

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    Ja nie mogę spać z kolei bo tylko się położę to zaczynam myśleć i się denerwować różnymi rzeczami. Wczoraj byliśmy u teściowej i opowiadam jej co już mam dla małego i zdjęcia łóżeczka a ona mówi: "wiesz co bo tak ostatnio już kilka razy słyszałam o tych ochraniaczach na szczebelki do łóżeczka i myślę sobię, że to nie jest dobre. przecież dziecko musi mieć powietrze a to tak dookoła zasłania te szczebelki..."

Ja mam tylko na pół łóżeczka po co na całe?

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przegladalam ta strone tej natali i na allegro jest o polowe taniej, a takie same rzeczy O_o

• annggela Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://aptekazawiszy.pl/images/lactulosum%20hasco.jpg
    Prosze jaroszka ;) raz zastosowala, oczyscilo do granic mozliwosci. Polecaly dziewczyny na forach i mowily ze lekarze zezwalaja. Ja go kupilam, aby uzyc w przypadku gdzie mecze sie pare dni i brzuch twardnieje.
    Na poczatku mialam problemy ale pije Inke codziennie rano i moj organizm reaguje jak po normalnej kawie. Dobra jest inka z blonnikiem albo blonnik ;)

Ide spac ;) pozniej zajrze do was, milego dzionka ;)

jaroszka lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Co do cc, to ja się panicznie boję operacji, cały czas towarzyszy mi myśl, że umrę albo się nie wybudzę. Dlatego wizja cc to dla mnie jakiś koszmar. No tak już mam ;)

A co do rodzeństwa, to zawsze uważałam, że lepiej je mieć, ale rzeczywiście jak patrzę na męża jedynaka to dużo lepiej sobie radzi życiowo niż ja czy moje rodzeństwo. I z trudnymi sytuacjami i kończy doktorat (u nas żadne z nas nie ma), ale on zdecydowanie chce mieć mnóstwo dzieci ;) I chociaż on twierdzi, że nie przeszkadza mu, że nie ma rodzeństwa, to chce, żeby jego dzieci miały.

Poklosia, przeciez dostaniesz znieczulenie zewnatrz oponowe, jesteś caly czas przytomna, większe prawdopodobieństwo śmierci podczas Sn ;)
    Ja swoja cc wspominam bardzo dobrze, dużo śmiechu.
    Natomiast dobrze jakby ci juz wypisali skierowanie na cc, bo po 32 Tc będziesz miała problem z kwalifikacja do zabiegu.

Co do samopoczucia, to ja mam maly brzuch, taki na 18 Tc ;)ja nie mowie, ze się super czuje, mam sle i cukrzyce, ale idzie żyć. Gorsze stany w zyciu mialam

km5st5odymuuq2ts.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Ja mam tylko na pół łóżeczka po co na całe?

Z doświadczenia powiem tylko i wyłącznie cale.
    Jak jest jeszcze Male, to nawet nie potrzebuje tego ochraniacza, starsze dziecko, przez szczebelki wsadza nogi, zsuwa sie, robi obrót o 180 stopni i wówczas ten na pól lozeczka można sobie wsadzić. Dlatego teraz zamówilam caly

km5st5odymuuq2ts.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:
    Dziewczyny przegladalam ta strone tej natali i na allegro jest o polowe taniej, a takie same rzeczy O_o
    to prawda :
    http://allegro.pl/posciel-4cz-dwustronny-ochraniacz-minky-kulki-sowy-i4912122031.html

nenka2 lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:

nenka, zalezy mi na jakości, a na allegro jest tego tyle że łatwo się naciąć i kilka razy juz mi się zdarzyło. Dlatego szukam rzeczy z polecenia :)

21.10.2015 Leon <3
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    Polkosia ale podczas cc bardzo rzadko tylko w wyjątkowych przypadkach stosuje się całkowitą narkozę. tak to jest znieczulenie podajęczynówkowe w kręgosłup, więc kobieta ma cały czas kontakt tym co się dzieje dookoła ;)

Wiem, wiem, ale ja niestety takie czarnowidztwo w tym temacie mam, że żaden argument mnie nie przekona :P Boję się panicznie...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, będzie dobrze :*:*

nam się dupiato zaczął dzień, pozyczyliśmy auto szwagrowi i "się popsuło". ha. patowa sytuacja, szwagier je zostawił i ma w dupie.

polkosia lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Polkosia czyli nie sprawdzalas tych czopkow? Piszesz, ze "podobno " sa rewelacyjne. To sa wlasnie te glicerynowe?

Ja ich nie stosowałam, ale ta moja przyjaciółka co teraz urodziła często je brała i to raczej sprawdzone info :) Miała też duży problem z zaparciami.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:

U nas w SR odradzali zabudowane łóżeczka i ochraniacze (te na cały obwód), więc może coś w tym jest... Ja mam taki ochraniacz krótki, tylko na wezgłowie i po kawałku na boczki, żeby jednak przewiew był. Sama osobiście nie mogłabym spać w takim zabudowanym łóżku, jak to sobie wyobraziłam.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:

Nenka, ale na Allegro nie uszyją ci twojego własnego projektu, z reszta mi sie na Allegro nic nie podobało...

relgh371crdcdbv2.png
  • polkosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    A z tym Twoim mężem Polkosia to myśle, ze nie ma jednak reguły, ja mam kuzynke jedynaczke i kaleka życiowa niestety...
    Natomiast pewne jest to, ze taki jedynak ma 100% uwagi rodziców i zupełnie inaczej jest wychowywany niż np drugie dziecko ... U nas mama na przykład juz trochę inaczej podchodzilia do wychowania Ani, trochę była rzucona samopas

No pewnie ;) Moja najmłodsza siostra łaziła już sama na randki w podstawówce, a ja ledwo w LO mogłam się wyrwać do koleżanki, bo była panika ;) Więc coś w tym jest.

jaroszka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • PauLLa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaparcia ? Ja mam na zmiane ze zbyt szybką przemianą...ehhh co do samopoczucia kiepskiego to ja akurat widzę przyczynę w tych upalach...dzisiaj niby wieje i chłodno ale słońce dogrzeje to znowu okropnie się czuje...obiad mam do odgrzania tylko. Cale szczęście...w domu syf bo wczoraj cały dzień nas nie było a moja mama ma wpaść i co robić? Zagonie R do sprzątania i tyle...rano wyzywał że co chwile wstaje wpuszczać i wypuszczać kota a powinnam odpoczywać więc skoro wstać nie wolno to sprzątać tym bardziej ;)
    Wieczorem na grila do rodziców skoczymy może...

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • zakocona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się dowiedzieliśmy, że jednak nie będziemy mogli pójść na to spotkanie ze znajomymi dzisiaj, bo jedna z malych córek ma ospę :/ ech :(

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 1765 1766 1767 1768 1769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ