X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

Dziś 34tydzien ja po prostu nie mogę uwierzyć jak to leci szybko!! <3

Dziś moja noc polegała na przekrecaniu się jednej na drugą stronę dodatkowo było mi duszno a mega mi się spać chciało a nie potrafiłam się ułożyć po prostu... :(

Agaton jestem agentem ubezpieczeniowym.. mam pod sobą jedno biuro gdzie siedzę obsługuje klientów i zarządzam tym biurem. Ogólnie monotonia ciągle to samo polisy rozliczenia itp... teraz juz jeżdżę tylko po to żeby pilnować pracownicy która nie do końca wszystko łapie wiec tym gorzej a został jej miesiąc na zapięcie wszystkiego na.ostatni guzik. Mój szef jest z tego typu ze ma sobie poradzić i juz także jak nie ogarnie będzie miała problem..

Lexie lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki żółtawo biały śluz. W ogóle się tym nie przejmuję, bo nic mnie nie swędzi ani nie piecze.

Do nas wczoraj wpadli znajomi i potem poszliśmy nad Wisłę. Wróciliśmy po północy. Wstałam w nocy tylko rwz siku, ale czuję, że za mało piłam wody.

Ja też nie wiem kiedy młody się przekręcil, bo ja wszystkie jego ruchy od daaaawna czuję mocno i wszystko widać na zewnątrz. Brzuch mi tańczy i nie do ukrycia są jego ruchy :)

Dzisiaj idziemy na spotkanie ze znajomymi, których nie widzieliśmy hoho czasu. Każdy zadzieciony i to podwójnie.

L się wczoraj na swoją rodzinę wkurzył, bo chciałam zorganizować rodzinne jego urodziny i każdemu inna data pasuje. I żałosne, że mieszkamy w warszawie wszyscy, widzimy się raz na msc i nie mogą się jakoś ogarnąć, żeby wtedy i wtedy przyjechać :/ a jego brat to nawet mu życzeń nie złożył :/

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha Agaton Ice Tea była pychotka :D

l22nhdgeccid541p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos Ice Tea - kupiłam wczoraj sobie Nestea cytrynową. Piję normalnie i rzuciłam okiem na skład, a tam... 0,1% ekstrakt z herbaty i tyle samo z cytryny. I to ma być herbata... :D

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, bo z rodziną to najlepiej na zdjęciu ;) BTW, czytałam kilka dni temu artykuł w Polityce, że wg badań nie warto mieć rodzeństwa. Jedynacy są zazwyczaj lepiej wykształceni, lepiej sobie radzą w życiu i w związkach, a co najlepsze - im mniej dzieci, tym lepsze relacje w małżeństwie. Mąż wczoraj się śmiał, że Klementysia chyba sobie wzięła do serca ten artykuł i woli być jedynaczką, bo zapowiedziałam, że jak będę miała cc, to na drugie dziecko się nie zdecyduję :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja lubie takie poranki w domu :) Cisza , kawk, Wy i chlodek :)
    Tylko sasiedzi sie trzaskaja :(
    Ja sluz tood poczatku ciazy mam olty i to ponoc tez normalne .

Zaraz jade do sklepu po warzywa na rosolek , potem szybkie sprzatanie sypialni i skrecanie lozeczka i po poludniu wizyta an IP .
    Trzymac kciuki dziewczyny ,zebym trafila na ludzkiego lekarza , ktory zrozumnie, ze juz dluzej pracowac nie moge !!!

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też coś o Ice tea;-) po wypiciu nestea właśnie stwierdziłam że to właśnie nie herbata a że cholera smaczne to trzeba coś wymyślić i mąż wpadł na pomysl żeby sok z cytryny wlać do wody i zmieszać z miodem i powiem Wam jest mega!! Jeszcze z lodówki, ma trochę słabszy smak niż nestea ale jest przepyszne i zdrowe:-)

A tak w ogóle dzień dobry po długiej nieobecności:-) czytałam raczej na bierzaco. Współczuję dolegliwości, gratuluję dużych maluszków i pięknych pokoikow:-) my już kończymy nasz remont i pokój Leona już tylko czeka na łóżeczko i dodatki:-) Jutro po prawie 3 tygodniach urlopu mąż wraca do pracy więc pewnie będę się częściej udzielać:-)

Miłej niedzieli Wam życzę:-)

Lexie, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona bo to rodzina...znajomi bez wahania przyszliby...

Nynusia no coraz blizej :)

Annggela współczuje nieprzespanej nocy...my przed pierwszą zasnęliśmy a o 3 obudził mnie deszcz i mój biegł na dwór schować motor. Ledwo położył się i kot chciał wyjść....długo nie mogłam zasnąć,niby zimno a jednak tak źle jakoś...ciągle boli mnie żołądek jak czegoś nie zjem...o 3jadłam i po 7wstalam przez kota to jemu jeść dałam i znowu kanapke zjeść trzeba...

Dzisiaj spać nir będę mogła bo jutro zamowienia dostane i jak to u mnie z ekscytacji będę myślała co jest w paczkach :o

Nynusia lubi tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu ja taka miksture pilam w I trymestrze jak mialam mdlosci . Tylko to mi wchodzilo :) Pychota !!!
    Oczywiscie pochwalisz sie pokojem Leona ?
    Zakocona olej rodzine i zrob impreze dla znajomych . Maz napewno sie ucieszy :)
    A tak wogole to Ty bardzo aktywna jestes ? Caly czas na wychodnym ;)

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wiem właśnie, że tak to bywa z rodziną niestety. Ale i tak to przykre jest i mi L szkoda było wczoraj :(

I Paulla, to prawda, że o WIELE prościej ze znajomymi się spotkać. Wczoraj z innego miasta przyjechali nawet, a tu na 1,5 tyg przed nie mogę ustalić kiedy RODZINA się spotka :/

L wczoraj też ice tea zrobił, ale ja nie piłam, bo rano po chyba 2 tyg wypiłam trochę herbaty na goraco i potem to tętno mi tak skoczyło, więc sobie darowałam późniejsze picie.

Lojka, ja to mało aktywna jestem obecnie :( dużo więcej wychodzilismy przed ciążą i mogłam potańczyć. Brakuje mi tego. Weekendy też mieliśmy spędzone na robieniu czegoś (zwiedzanie, działka, jakieś plenerowe meetingi itp), a teraz e domu koczujemy :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 08:57

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiscie malo nas w weekend;)
    Ja tez po nieprzespanej nocy... Było mi sucho w ustach, nos sie zatykal...i jeszcze siku...a nad ranem mucha... Z tego wszystkiego aż mi cukier skoczył!
    Ale za to wczoraj seks byl udany;) pierwszy w tak zaawansowanej ciazy;) no jutro fotografka wysyła nam zdjecia z sesji ciazowej;) juz nie moge sie doczekac;)
    Lojka, trzyma kciuki za zwolnienie!:*

lojkalojka, agaton lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • madu Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka, jak tylko wszytsko będzie dopięte na ostatni guzik, to wrzucę zdjęcia ;) Na razie wybieram zasłonki i obrazki ;)

agaton lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Bąbelek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Babelku to to poranny ptaszek jestes ;)
    Hehhe ja to po 2 i 5 wstalam się napić i zaczęła się czkawka u małego :D później zaczął się rozpychać i pospane miałam ;)

atdc6iyehd9qphks.png
  • jaroszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Zakocona, bo z rodziną to najlepiej na zdjęciu ;) BTW, czytałam kilka dni temu artykuł w Polityce, że wg badań nie warto mieć rodzeństwa. Jedynacy są zazwyczaj lepiej wykształceni, lepiej sobie radzą w życiu i w związkach, a co najlepsze - im mniej dzieci, tym lepsze relacje w małżeństwie. Mąż wczoraj się śmiał, że Klementysia chyba sobie wzięła do serca ten artykuł i woli być jedynaczką, bo zapowiedziałam, że jak będę miała cc, to na drugie dziecko się nie zdecyduję :P

Ale bzdura....juz naprawdę nie maja o czym w tych gazetach pisać i z czego badań robic....
    Mam kilku znajomych jedynakow, mogłabym tej gazecie podrzucić ich życiorysy.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego po cc sie nie zdecydujesz na drugie dziecko??

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! Przepraszam, bo sie noe przywitalam....

relgh371crdcdbv2.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, udało Ci sie umówić z położna?

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagladalam do Was cały weekend, ale nie udzielałam sie, bo bardzo zle sie czułam :( zaparcia wróciły....wczoraj 2 godziny w kiblu spędziłam płacząc....musiałam zróbic sobie lewatywę z prysznica, to jeszcze nic, bo pierwszy raz w życiu byłam zmuszona grzebać sobie w tyłku palcem....wiecej szczegółów nie opisze, bo po co Wam to, ale ryczałam, ze wstydu i bezradności, a potem miałam tak spięty brzuch od tych męczarni, ze nie byłam w stanie funkcjonować, nospa nie pomogła .... Leżałam i płakałam, bo bałam sie o dzidzie....:(

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    Jaroszka, udało Ci sie umówić z położna?

Tak!! Dziękuje, ze pytasz :*

relgh371crdcdbv2.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka o kurde bidulko... Lepiej już się czujesz?

atdc6iyehd9qphks.png
‹‹ 1763 1764 1765 1766 1767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ