X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia ja tez się nie nadaje ani na tańce ani na spacery tym bardziej bo mi spojenie urywa :( !!!
    Pisałam juz o tym...kurde nogę mi ciężko do góry podnieść a co dopiero takie hece...

A aspirator to taka rurka z końcówkami jedna do noska druga do ust dla mamy ;) jest to wygodna sprawa i skuteczna...a gruszkę wyrzuć bo można wsadzić za głęboko do noska i biedy narobić:P

3i49tgf6plfmlliy.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela mój też jest główką w dół od połówkowego już, a tak samo czuję jakby był poprzecznie:)
    magdallenee ja nie pomogę, bom niedoświadczona :/

A dziewczyny pijące pokrzywę, któraś pije świeżo zerwaną i zaparzoną?
    Mężu mi dziś zerwał i zaparzył a to takie ohydne, że nie jestem w stanie tego wypić, a też zaczęłam trochę puchnąć...:/
    Może taka apteczna, ususzona inaczej smakuje? Albo coś dodajecie do naparu?
    My dziś pół dnia spędziliśmy na działce i robiliśmy grillka :) I piekłam dziś drożdżóweczkę ;) Ale jak jesteście takie mniej aktywne na forum to nie muszę tyle nadrabiać :P

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka mój tydzień temu się przekrecil i czulam to mocno ! Juz na USG potwierdzone ułożenie glowkowe ale cos kombinuje tam i boje się ze przekreci się znów . :> ale okaże sie

linka220 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • stokrotka25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ze spojeniem to mogę podać sobie z Wami rękę... dziś znowu w nocy nie mogłam wstać na siku... matko to jest okropne, mam wrażenie że mnie rozerwie tam! I jeszcze jak wstaję to kości mi tam jakoś zaczęły "strzelać" jakby się przemieszczały czy coś... tak jak paluchy się wygina... okropne uczucie:/
    A Polkosia nie macie zakazu na sex z powodu szyjki?

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • ZakręconaOna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdallenee wrote:
    Kobietki niepokoje się ... przed chwila byłam w toalecie i na papierze zauważyłam bardzo dużo gęstego śluzu na wzór białka jaka kurze go jednak bez żadnej barwy tylko przezroczyste ... myślicie, że to może być czop śluzowy ???
    Kochana a może zwiększoną ilość śluzu masz tak jak nie jedna z nas:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka25 wrote:
    annggela mój też jest główką w dół od połówkowego już, a tak samo czuję jakby był poprzecznie:)
    magdallenee ja nie pomogę, bom niedoświadczona :/

A dziewczyny pijące pokrzywę, któraś pije świeżo zerwaną i zaparzoną?
    Mężu mi dziś zerwał i zaparzył a to takie ohydne, że nie jestem w stanie tego wypić, a też zaczęłam trochę puchnąć...:/
    Może taka apteczna, ususzona inaczej smakuje? Albo coś dodajecie do naparu?
    My dziś pół dnia spędziliśmy na działce i robiliśmy grillka :) I piekłam dziś drożdżóweczkę ;) Ale jak jesteście takie mniej aktywne na forum to nie muszę tyle nadrabiać :P
    Ja pije herbatke pokrzywe kupiona i smaczna jest

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona to muszę wypróbować taką "kupną" hmmm bo mi to wali na pół kilometra :)

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po basenie zamiast relaksu to kiepskie samopoczucie,bo ppgoda nagle się zmieniła...tak sądzę że dlatego...burza idzie...błyska się i grzmi...super chłodno...idziemy spać bo zmęczona jestem ..

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • magdallenee Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona wcześniej mi się to nie zdarzało, większa ilość śluzu mam już od jakiegoś czasu ale nigdy tak jak teraz się nie działo, nie wiem co mam o tym myśleć bo w sumie mam rozdarcie zewnętrzne na 2 cm i wewnętrzne na pół cm. wiec chyba poczekam co się będzie działo

xnw4yx8dweuujbmn.png
    hchyikgnsx4bwwjp.png
    relgru1d1em5tg0q.png
    heciyugqw91s7l81.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic lekarz o seksie nie mówił, a ja wtedy nie myślałam o tym i nie zapytałam :P Wiem, jestem ignorantką... Ale tyle tygodni posucha była, że musiałam :P

Linka, ja dokładnie czułam moment obrócenia - mega mnie wypychało, jakby skurcz, bóle na @, coś takiego. I to tak dłuższą chwilę, 2 czy 3 minuty.

Gruszkę zostawię, a dokupię też ten aspirator w takim razie :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka, to współczuję. Powiem Ci, że mi bardzo pomaga basen na spojenie - nie ma tego obciążenia i nie czułam ani przez sekundę bólu. Gorzej z wyjściem z wody... Wtedy podwójnie boli, ale tylko przez chwilę. Jutro znów zamierzam pół dnia poleżeć w wodzie, dużo lepiej się czuję i nie czuć tych kilogramów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 22:09

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam całą ciąże taki śluz,tzn., że wypada jakaś maź o dziwnych kolorach. Infekcja tylko i wyłącznie. Od początku ciąży się z tym męczę

• polkosia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj mam taki śluz żółto-biały. Też zastanawiam się czy to nie infekcja, ale nie mam żadnych objawów. A coś na wszelki wypadek można sobie zaaplikować bez recepty?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie chodzi mi o to Polkosia, tylko pytam, bo my dostaliśmy od razu właśnie z tego powodu, a potem na wizytach jeszcze lekarz zawsze przypominał o tym, żeby mi się nie zapomniało hehe :) Ja się stosuję, bo się boję tym bardziej jak zaczęłam krwawić z szyjki tylko po pieszczotach i już myślałam o najgorszym...

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • annggela Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedzialek pojde do przychodni zagada lekarke aby mi dala skierowanie do ginekologa, plis trzymajcie kciuki aby dala ;)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja już chyba odpuszczę też, szczególnie, że mało komfortowy jednak jest seks z takim brzuchem i spinało mnie mocno z podniecenia... Dopiero za jakiś miesiąc zacznę, żeby ewentualnie poród przyspieszyć :P

I niestety mała nadal główką w górę - kopie właśnie w pęcherz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 22:16

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka moja mała od 25 tyg odwrócona główkowo i ja czułam takimi się wydaje jak fikla
    Leżałam wtedy na prawym boku taka mega wyciągnięta prosto i nagle poczułam jakby wałek obkrecil mi się w brzuchu i myślę że to było to.

Co do pokrzywy zaparzylam ostudzilam i włożyłam do lodówki i teraz zimna wypilam powiem szczerze że dość dobra

l22nhdgeccid541p.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ja od wczoraj mam taki śluz żółto-biały. Też zastanawiam się czy to nie infekcja, ale nie mam żadnych objawów. A coś na wszelki wypadek można sobie zaaplikować bez recepty?

tak, jak znajdę to napiszę

• stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko Polkosia jak już bd na tym etapie, że można rodzić to chyba też nam zakaz odwoła?? hehe:)
    angela Ty musisz mieć tam skierowanie do gina?? Nie można iść bo coś się dzieje np?

annggela lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gynomed - można brać doustnie i dopochwowo. Zapytaj w aptece - ja już z bezradności pytałam w sprawdzonej aptece, bo nie wiedziałam co robić

‹‹ 1761 1762 1763 1764 1765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ