X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia ja tez się nie nadaje ani na tańce ani na spacery tym bardziej bo mi spojenie urywa :( !!!
    Pisałam juz o tym...kurde nogę mi ciężko do góry podnieść a co dopiero takie hece...

A aspirator to taka rurka z końcówkami jedna do noska druga do ust dla mamy ;) jest to wygodna sprawa i skuteczna...a gruszkę wyrzuć bo można wsadzić za głęboko do noska i biedy narobić:P

3i49tgf6plfmlliy.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela mój też jest główką w dół od połówkowego już, a tak samo czuję jakby był poprzecznie:)
    magdallenee ja nie pomogę, bom niedoświadczona :/

A dziewczyny pijące pokrzywę, któraś pije świeżo zerwaną i zaparzoną?
    Mężu mi dziś zerwał i zaparzył a to takie ohydne, że nie jestem w stanie tego wypić, a też zaczęłam trochę puchnąć...:/
    Może taka apteczna, ususzona inaczej smakuje? Albo coś dodajecie do naparu?
    My dziś pół dnia spędziliśmy na działce i robiliśmy grillka :) I piekłam dziś drożdżóweczkę ;) Ale jak jesteście takie mniej aktywne na forum to nie muszę tyle nadrabiać :P

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka mój tydzień temu się przekrecil i czulam to mocno ! Juz na USG potwierdzone ułożenie glowkowe ale cos kombinuje tam i boje się ze przekreci się znów . :> ale okaże sie

linka220 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • stokrotka25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ze spojeniem to mogę podać sobie z Wami rękę... dziś znowu w nocy nie mogłam wstać na siku... matko to jest okropne, mam wrażenie że mnie rozerwie tam! I jeszcze jak wstaję to kości mi tam jakoś zaczęły "strzelać" jakby się przemieszczały czy coś... tak jak paluchy się wygina... okropne uczucie:/
    A Polkosia nie macie zakazu na sex z powodu szyjki?

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • ZakręconaOna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdallenee wrote:
    Kobietki niepokoje się ... przed chwila byłam w toalecie i na papierze zauważyłam bardzo dużo gęstego śluzu na wzór białka jaka kurze go jednak bez żadnej barwy tylko przezroczyste ... myślicie, że to może być czop śluzowy ???
    Kochana a może zwiększoną ilość śluzu masz tak jak nie jedna z nas:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka25 wrote:
    annggela mój też jest główką w dół od połówkowego już, a tak samo czuję jakby był poprzecznie:)
    magdallenee ja nie pomogę, bom niedoświadczona :/

A dziewczyny pijące pokrzywę, któraś pije świeżo zerwaną i zaparzoną?
    Mężu mi dziś zerwał i zaparzył a to takie ohydne, że nie jestem w stanie tego wypić, a też zaczęłam trochę puchnąć...:/
    Może taka apteczna, ususzona inaczej smakuje? Albo coś dodajecie do naparu?
    My dziś pół dnia spędziliśmy na działce i robiliśmy grillka :) I piekłam dziś drożdżóweczkę ;) Ale jak jesteście takie mniej aktywne na forum to nie muszę tyle nadrabiać :P
    Ja pije herbatke pokrzywe kupiona i smaczna jest

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona to muszę wypróbować taką "kupną" hmmm bo mi to wali na pół kilometra :)

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po basenie zamiast relaksu to kiepskie samopoczucie,bo ppgoda nagle się zmieniła...tak sądzę że dlatego...burza idzie...błyska się i grzmi...super chłodno...idziemy spać bo zmęczona jestem ..

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • magdallenee Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona wcześniej mi się to nie zdarzało, większa ilość śluzu mam już od jakiegoś czasu ale nigdy tak jak teraz się nie działo, nie wiem co mam o tym myśleć bo w sumie mam rozdarcie zewnętrzne na 2 cm i wewnętrzne na pół cm. wiec chyba poczekam co się będzie działo

xnw4yx8dweuujbmn.png
    hchyikgnsx4bwwjp.png
    relgru1d1em5tg0q.png
    heciyugqw91s7l81.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic lekarz o seksie nie mówił, a ja wtedy nie myślałam o tym i nie zapytałam :P Wiem, jestem ignorantką... Ale tyle tygodni posucha była, że musiałam :P

Linka, ja dokładnie czułam moment obrócenia - mega mnie wypychało, jakby skurcz, bóle na @, coś takiego. I to tak dłuższą chwilę, 2 czy 3 minuty.

Gruszkę zostawię, a dokupię też ten aspirator w takim razie :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka, to współczuję. Powiem Ci, że mi bardzo pomaga basen na spojenie - nie ma tego obciążenia i nie czułam ani przez sekundę bólu. Gorzej z wyjściem z wody... Wtedy podwójnie boli, ale tylko przez chwilę. Jutro znów zamierzam pół dnia poleżeć w wodzie, dużo lepiej się czuję i nie czuć tych kilogramów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 22:09

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam całą ciąże taki śluz,tzn., że wypada jakaś maź o dziwnych kolorach. Infekcja tylko i wyłącznie. Od początku ciąży się z tym męczę

• polkosia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj mam taki śluz żółto-biały. Też zastanawiam się czy to nie infekcja, ale nie mam żadnych objawów. A coś na wszelki wypadek można sobie zaaplikować bez recepty?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie chodzi mi o to Polkosia, tylko pytam, bo my dostaliśmy od razu właśnie z tego powodu, a potem na wizytach jeszcze lekarz zawsze przypominał o tym, żeby mi się nie zapomniało hehe :) Ja się stosuję, bo się boję tym bardziej jak zaczęłam krwawić z szyjki tylko po pieszczotach i już myślałam o najgorszym...

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • annggela Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedzialek pojde do przychodni zagada lekarke aby mi dala skierowanie do ginekologa, plis trzymajcie kciuki aby dala ;)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja już chyba odpuszczę też, szczególnie, że mało komfortowy jednak jest seks z takim brzuchem i spinało mnie mocno z podniecenia... Dopiero za jakiś miesiąc zacznę, żeby ewentualnie poród przyspieszyć :P

I niestety mała nadal główką w górę - kopie właśnie w pęcherz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 22:16

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka moja mała od 25 tyg odwrócona główkowo i ja czułam takimi się wydaje jak fikla
    Leżałam wtedy na prawym boku taka mega wyciągnięta prosto i nagle poczułam jakby wałek obkrecil mi się w brzuchu i myślę że to było to.

Co do pokrzywy zaparzylam ostudzilam i włożyłam do lodówki i teraz zimna wypilam powiem szczerze że dość dobra

l22nhdgeccid541p.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ja od wczoraj mam taki śluz żółto-biały. Też zastanawiam się czy to nie infekcja, ale nie mam żadnych objawów. A coś na wszelki wypadek można sobie zaaplikować bez recepty?

tak, jak znajdę to napiszę

• stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko Polkosia jak już bd na tym etapie, że można rodzić to chyba też nam zakaz odwoła?? hehe:)
    angela Ty musisz mieć tam skierowanie do gina?? Nie można iść bo coś się dzieje np?

annggela lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gynomed - można brać doustnie i dopochwowo. Zapytaj w aptece - ja już z bezradności pytałam w sprawdzonej aptece, bo nie wiedziałam co robić

‹‹ 1761 1762 1763 1764 1765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ