X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia ile kochana ćwiczysz w ciągu dnia? Bo ja tak z 10 min.jakos dłużej mi ciężko takie wygibasy robić... :/
    Mam nadzieję ze nasze kluski sie obrócą...a kiedy masz teraz wizytę?
    Ja ciągle czuję tak samo kopnięcia niewiem jakoś w poprzek leży...ach.

3i49tgf6plfmlliy.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SS czop śluzowy może różnie wyglądać od przeźroczystego galaretowatego żółtawego po przekrwiony glut. A co masz jakieś podejrzenia?

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soraya no wlasnie wypadl mi kawalek takiego gluta żółtego i nie wiem co o tym myslec..:/

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kilku dni mam zwiększoną wydzielinę, co prawda nie są to jakieś gluty ale normalna wodnista, ale tez jak wstawałam to się zastanawiałam czy to nie to.
    Ja myślę, że dopóki nie ma skurczów pobolewania i powtórki to można to zrzucić na karb właśnie wydzieliny. Czop nie wypada raczej w całości tylko w częściach. A kiedy masz wizytę żeby lekarz sprawdził szyjkę?

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Soraya no wlasnie wypadl mi kawalek takiego gluta żółtego i nie wiem co o tym myslec..:/

SS ja tez miałam gluty żółte juz kiedyś o nich zresztą pisałam. Nie martw się jesli sie nic nie dzieje innego to taki masz śluz.
    Ja tez mam raz taki raz siaki a dr mówi że jest ok. :)

3i49tgf6plfmlliy.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie to byl taki kawalek mega ciagnacy, klejacy taki zwarty,nigdy nie widzialam takiego.w sr mialam wizyte i gin powiedziala ze wszystko w srodku wskazuje na to ze do tp nie dotrwamy, szyjka sie skraca, lozysko dojrzewa,no a ja przez cala coaze mam twardnienia i skurcze.wiem ze odpadniecie czopu nie oznacza porodu, tylko chcialam zapytac czy to mogl byc kawalek wlasnie

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Polkosia ile kochana ćwiczysz w ciągu dnia? Bo ja tak z 10 min.jakos dłużej mi ciężko takie wygibasy robić... :/
    Mam nadzieję ze nasze kluski sie obrócą...a kiedy masz teraz wizytę?
    Ja ciągle czuję tak samo kopnięcia niewiem jakoś w poprzek leży...ach.

Na razie dopiero 8.09, ale spróbuję pójść wcześniej szyjkę sprawdzić.

Ja też tak po 10 minut, na razie najwięcej w basenie, a tak z podniesionymi biodrami w domu to chwilę 3-5 minut wytrzymuję. Zaraz mi krew do do głowy odpływa i mi niedobrze.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam czasem gluty śluzu, a czop zazwyczaj zabarwiony jest krwią.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka, a tańczysz? Podobno to sporo pomaga. I długie spacery, bo główka jest ciężka i grawitacja pomaga. Ja niestety z bolącym spojeniem nie nadaję się do tego :(

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześc dziewczynki
    u nas duchota... przespałam prawie caly dzien, brak sił...

ja tez jeszcze pracuję i tak raczej zostanie do końca
    teoretycznie mam L4 ale jestem projektantem instalacji wiec mogę siedzieć w domu przed kompem i wysyłać mailowo calość a od czasu do czasu na spotkanie z szefem
    troche sie teraz tym martwie bo mam duzy projekt do ukończenia i nie wiem czy się wyrobię... :/ brak mi czasu a siedze cały czas...

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez kolo 20 tygodnia wyszedł taki glutek i poszlam do szpitala i szyjka i USG było ok:) teraz mam wodnisty mega od hen hen czasu i tez żadne wody nic .
    Czop różnie , raz GLUT żółty , raz głuż z krwią . Każda kobieta ma inaczej

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z krwia to by juz nie bylo dobrze...

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak u Zakreconej , tez cos wypadlo glutkowatego ale sie okazalo ze wszystko dobrze :)
    Uf... ale sie ojadlam , moze jakas kima teraz :) ??

Natalia , wow ! Podziwiam Cie za prace , mega ! :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    U mnie jak u Zakreconej , tez cos wypadlo glutkowatego ale sie okazalo ze wszystko dobrze :)
    Uf... ale sie ojadlam , moze jakas kima teraz :) ??

Natalia , wow ! Podziwiam Cie za prace , mega ! :D
    dzięki , ale czasami myslę że źle zrobiłam że się zgodzilam - teraz czuję presję że nie dam rady skonczyc projektu, cały czas o tym myślę..

• agaton Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia to szacun na prawdę, ja mialam propozycje,żeby z domu pracować troche,ale powiedziałam,ze nie chce bo wlasnie chce miec taki spokojny czas na przygotowanie sie na dzidziusia,a kasa nie jest najważniejsza i jakos damy rade;) na pewno się wyrobisz i nie zamartwiaj sie, będzie dobrze:*
    A jakie instalacje projektujesz? Ja jestem inz budownictwa i co prawda pracuje w wykonawstwie,ale z projektowaniem tez miałam epizod i jestem ciekawa:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    projektuje całą sanitarkę: ogrzewania, klimatyzacja, woda, kanalizacja, wentylację, źródła ciepła/chłodu... ja chcę przejść na wykonawstwo po macierzyńskim :)

szczesliwa_mamusia21, agaton lubią tę wiadomość

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, tzn podziwiam tez ze pracujesz dalej ale bardziej za wykonywanie zawodu !
    Tzn dla Ciebie to pewnie pikuś ale ja jak slysze ze robisz projekt instalacji o boziu , mega odpowiedzialne i wymagajace duzo wiedzy , pracy no wszystkiego ! Takze szacun za wszystko ! Agaton dla Ciebie rowniez! Ale mamy zdolne kobitki tutaj :*

nat_alia, annggela, agaton, stokrotka25 lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Natalia, tzn podziwiam tez ze pracujesz dalej ale bardziej za wykonywanie zawodu !
    Tzn dla Ciebie to pewnie pikuś ale ja jak slysze ze robisz projekt instalacji o boziu , mega odpowiedzialne i wymagajace duzo wiedzy , pracy no wszystkiego ! Takze szacun za wszystko ! Agaton dla Ciebie rowniez! Ale mamy zdolne kobitki tutaj :*
    dziękuje :)
    zawód taki jak inny - po prostu trzeba sie wyuczyć :)

szczesliwa_mamusia21, agaton lubią tę wiadomość

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby tak ale ja i tak mysle ze taki dryg i pasje trzeba do tego miec , bo wyuczyc to sie raczej mozna innych zawodow np. kierowca tira on sie moze uczyc jezdzic ale jednak co projektowanie to projektowanie i koniec ! Takie moje zdanie , jestes zdolniacha poslodze Ci i już :P

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat_alia wrote:
    projektuje całą sanitarkę: ogrzewania, klimatyzacja, woda, kanalizacja, wentylację, źródła ciepła/chłodu... ja chcę przejść na wykonawstwo po macierzyńskim :)
    A ja właśnie po macierzyńskim mysle nad projektowaniem hehe:) tylko ze ja pracuje w drogach,ale z instalacji pisałam prace magisterska i projektowalam blok z instalacjami i z oze:) fajna sprawa,ale chyba wykonawstwo łatwiejsze:) jak sie ma dobry projekt hehe;)
    Szczesliwa,zawód jak zawód,ja to uwielbiam i nie wydaje mu się to takie trudne,ale dużo nauki na początek i ciągle trzeba się uczyc,ale jest frajda:)

szczesliwa_mamusia21, nat_alia lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
‹‹ 1759 1760 1761 1762 1763 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ