X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas burzysko i deszcz i od razu czuć miły chlodek

agaton, szczesliwa_mamusia21, lili_madlen lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton to i tak porobilas , źle się czujesz albo zmęczona to pewnie ze łez ! Ja dziś tez leże , aktualnie w salonie przed TV , dziś juz drzemke miałam tez jedna. Zaraz D do sklepu na dol wyśle i obiadek zaczynam robić
    Ja miałam skurcz w podbrzuszu tzn tak mi się wydaje , nie był okropny jakiś bardzo ale poczulam się chwilowo jak na okres: ( ale przeszło po jakiś 20 sekundach i spokój od wczoraj na szczęście . Wiem wiem , każdy dziś albo odpoczywa albo zajęty.
    Oj co to za nacieszenie się misiem dwa dni: ( buuuu ale zawsze cos <3

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa widzisz a ja od razu skojarzylam z moim skurczem nogi , no nic , najwazniejsze ze juz minelo i zeby juz nie wrocilo ! :)
    2dni ale zawsze cos, a pozniej zobaczysz szybko szybko zleci ! Na pewno ! :)
    Ja tez sie już zabieram za obiadek , zrobie sobie ziemniaczki i kalafiorek :D

Do poźniej :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa,to dzialaj z umeblowywaniem pokoju:) ja tez się musze wziac,ale najpierw porządek z rzeczami pod łóżkiem trzeba zrobić,a to mnie przeraza i nie robię hehe
    Tych ciuszków dużo nie mam, moze z 30,to tez roboty dużo nie bylo,ale są takie piękne,ze się rozpływam z zachwytu jak je oglądam:)
    Zakręcona,fajna z was para,tacy nierozlaczni:) mojego mężusia nie ma od czwartkowego popołudnia i jutro ma wrócić i juz nie mogę wytrzymać tak sama,a wy takie rozstanie i niepewność z tym porodem... Ale wierzę,ze się uda wszystko:*
    Jesli chodzi o te bole,to w zyciu nie miałam,nawet tych okresowych,a co dopiero klucia w cipce,to nie wiem,ale wygląda to na cos normalnego,tyle zmian w nas teraz zachodzi:)
    U mnie niestety kolejny dzien brzucha-kamiora,twardy jak cholera:/

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam, że to moje dzisiejsze samopoczucie zapowiada jakąś zmianę pogody ale w Lublinie nic się na to nie zanosi. U nas w mieście od wczoraj Jarmark Jagielloński więc poszliśmy z mężem i Szymkiem. Ja przesiedziałam w cieniu oni połazili i znowu siedzę w domu przed wiatrakiem jem płatki z mlekiem. Dziś mam jakiś dół ogólnie to jeszcze 2 miesiące a ja już nie mogę....

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od rana leżałam w basenie i robiłam ćwiczenia na obrócenie. Niestety spaliłam strasznie kark i ramiona, obawiam się, że będzie skóra schodzić :( Jestem biała jak ściana i od razu na poparzenie mnie bierze. Mała nadal miednicowo, bo kopie po pęcherzu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 16:17

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona ja byłam u położnej o takie skurcze miałam je parę razy. Powiedziała ze póki co jeśli nie jest to regularnie to macica sobie pracuje i przygotowywuje się do porodu

l22nhdgeccid541p.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Zakrecona ja byłam u położnej o takie skurcze miałam je parę razy. Powiedziała ze póki co jeśli nie jest to regularnie to macica sobie pracuje i przygotowywuje się do porodu
    Tak właśnie sobie sama wytlumaczylam , ze dopóki nie ma regularnych jest ok całkiem . W środę mam wizytę u lekarza to powiem o wszystkim .
    Agaton dziękuje :* będzie ciężko ale dla dobra naszego maluszka przetrwamy wszystko <3
    Szczęśliwa Ja mam dziś ziemniaczki , kotlecika plus suroweczka i rozkminiam nas surówka z pora a z pekińskiej:)
    Ja jakoś trzy dni temu miałam kalafiora i taaaaaakie pierdzenie mnie ogarnęło , ze szok ! Hahaha noc z głowy była: D ale kocham kalafiora

szczesliwa_mamusia21, agaton lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zapiekane ziemniaczki z serem i pomidorem i sałatka z pora

l22nhdgeccid541p.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę nie tylko za mną chodzi surówka z pora: D
    Jak robisz ? :)

Nynusia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Por majonez ogórek kiszony ser jajko i groszek zielony

l22nhdgeccid541p.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton dzieki za mile slowa, ale naprawde zle sie czuje z tymi kg a to na wlasne zyczenie mam. Trzeba bylo sie tak nie obrzerac. Startowalam z rozmiaru 34 a teraz wchodze w 40 :/ plakac mi sie chce
    Zakrecona skarbeczku, wspolczuje tej nocki ja tez zla mialam, tez pisalam rano :/ obudzil mnie mega mocny skurcz i jak sie podnioslam to az pisknelam z bolu, myslalam ze nie dojde do lazienki. Wg boli mnie pod brzuchem jak w lozku noge podnosze aby sie obrocic.

Szczesliwa czekam na foty zdobyczy, uwielbiam zakupy, my zwolnilismy 3 szuflady w komodzie, pokoiku nie robie bo na poczatku z nami bedzie ;)

Polkosiu glowa do gory jak nie dzis to przy kolejnych cwiczeniach moze sie obrocic, slbo bez cwiczen jak spac bedziesz ;)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia daj mi tego deszczyku i ochłodzenia !! :) :P

Nas dzis znajomi wyciagli własnie na działke i grilla ale ja nie byłam w stanie przy takim upale .. oczywiscie ten mój tego nie rozumie no bo i po co .. widać było że ma ochote iść ale musiał sie dostosować do mnie i juz muchy w nosie ;/ Ale mam to gdzies nie bede sie zmuszać :)

Miałam przynajmniej czas żeby pozamawiać sobie spokojnie wszystko przez internet , zrobiłam koktajl z arbuza i siedzę czekajac na burze bo niby cos mówili w TV ze ma się zjawic i u mnie ..:)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ja jakoś trzy dni temu miałam kalafiora i taaaaaakie pierdzenie mnie ogarnęło , ze szok ! Hahaha noc z głowy była: D ale kocham kalafiora

Nie ograniam juz od ilu dni gazuje :/ za dlugo.. Moja dupa zacznie gadac ludzkim glosem za jakis czas albo po dzisiejszym kapusniaku

Nynusia, szczesliwa_mamusia21, aanaa, agaton, lojkalojka lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny juz doswiadczone mam putanie do was,jak wyglada czop śluzowy?

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili teraz po deszczu wszystko paruje i zrobiła się duchota wrrr ale chyba nocka juz będzie fajniejsza oby ten wiatrek wrócił który był w czasie burzy.

U mnie na plusie 15kg ale te opuchnięte nogi zapewne też mają na to wpływ. Mam nadzieje ze do porodu zamknę się w 20 i nie będzie więcej. Juz i tak czuję że jestem ciężka

l22nhdgeccid541p.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Nie ograniam juz od ilu dni gazuje :/ za dlugo.. Moja dupa zacznie gadac ludzkim glosem za jakis czas albo po dzisiejszym kapusniaku
    Hahahaha mój D to dziś aż oczy zrobił ! Bo Ja jak mam zaparcia to juz wgle mam baczki i czasami aż ucieka !
    Jaroszka podkoldernik bankowi wymieka przy mnie hihi ( właśnie halo Jaroszka) :)
    Angela mnie tez łapie takie cos ale bardziej z tego co czytalam tu od dziewczyn to spojenie zaczyna się odzywać. :( hm ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Lili teraz po deszczu wszystko paruje i zrobiła się duchota wrrr ale chyba nocka juz będzie fajniejsza oby ten wiatrek wrócił który był w czasie burzy.

U mnie na plusie 15kg ale te opuchnięte nogi zapewne też mają na to wpływ. Mam nadzieje ze do porodu zamknę się w 20 i nie będzie więcej. Juz i tak czuję że jestem ciężka
    Nynusia Ja mam plus 22 już: ( na szczęście nie puchne , ciąża poszła w nogi ale i tak czuje się jak słoń ! Dosłownie slonisko

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie +5 cały czas, ale te ostatnie 4 przybyły mi w 7 miesiącu.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tylko cos sie pojawi beda fotki , ale pokoik chcemy malowac za tydzien wiec jeszcze troszke :)
    Oj ale teraz mam ochote na kapusniaczek mniam mniam :D Rozsmieszylyscie mnie ale juz za pozno kalafior sie gotuje wiec co bedzie to bedzie :D

Tez sie zastanawialam wlasnie gdzie nasza Jaroszka :P

Koktajl z arbuza mniam... :D Lili nie przejmuj sie , przeciez nie bedziesz sie zmuszac jak nie masz na to sil ! A tak jak mowisz pozamawialas sobie wiec zawsze jakis plusik :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 16:43

lili_madlen lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
‹‹ 1758 1759 1760 1761 1762 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ