X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Betti-85 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Trochę mnie nie było, ale już nadrobiłam. Gratuluję nowym dziewczynom i wszystkim które były na wizytach w ostatnich dniach :)
    Muffinka czasem jak czytam wasze historie z lekarzami, to jestem normalnie w szoku i coraz bardziej zaczynam doceniać polską służbę zdrowia.
    U mnie bez zmian, wizytę kontrolną mam w przyszły piątek i już się nie mogę doczekać :)
    Tak wogóle to też jestem z Krakowa, całe życie mieszkałam na Kozłówku, a teraz od 5 lat Bronowice :)

Małgorzatka lubi tę wiadomość

• meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia Ja jak wylądowałam w szpitalu byłam dosłownie w 5 tyg i 5 dniu ciąży. Powiedzieli tez ,ze jest pusty Pęcherzyk ,a usg trwało hmm ono nawet nie trwało ,a trzy dni później w sobotę na usg dziecko 2,5mm I serduszko juz było. Także zgadzam się z dodinka spróbuj u innego lekarza.

Małgorzatka, FreshMm lubią tę wiadomość

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna :) no super kulka :) :)

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia, może jeszcze być niewiele widać. U mnie 6t3d tylko 1,3 zarodek, także nie martw się :) U każdej to idzie w swoim tempie. Może skocz jeszcze do kogoś innego na USG, szczególnie, że będziesz miała nową betę :) Koniecznie się pochwal ile wyniosła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 11:05

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie linka do tego kalkulatora bety? Tego co bierze pod uwagę późniejszy wolniejszy wzrost? Wiem że wklejałyście go gdzieś ale już nie dokopię się do niego.

Dzięki za dobre słowa dam znać na pewno co i jak :)

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna moja kulka na etapie 4w3d miała 0,54cm więc u Ciebie jest super!!!

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może któraś z Was wie jak to ogarnąć.

Dostałam karteczkę z wymienionymi badaniami do zrobienia. I z tego co widziałam to z wszystkich które mam zrobić jedynie co odpłatna jest toxo.
    Czy macie jakieś doświadczenia co do skierowania na badania przez lekarza rodzinnego z NFZ??
    Wspominałam już kiedyś na temat mojej lekarki, gdzie w mojej przychodni stwierdzili, że jak przyjdę i powiem, że się źle czuję to moooże mi dadzą skierowanie na badania :/
    Prywatnie u mnie jest dostępny punkt pobrań i lab gdzie odradzają mi robić badania bo podobno wyniki wychodzą z kosmosu a oni opanowali praktycznie cale miasto..

l22nhdgeccid541p.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia chyba ostatnią @ miałaś 4 stycznia a nie lutego ;) ?
    Katarzyna ładny pączuś :)

Bunia86, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    Dziewczyny a macie linka do tego kalkulatora bety? Tego co bierze pod uwagę późniejszy wolniejszy wzrost? Wiem że wklejałyście go gdzieś ale już nie dokopię się do niego.

Dzięki za dobre słowa dam znać na pewno co i jak :)

http://www.countdowntopregnancy.com/tools/beta_doubling_calculator.php

Bunia86 lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak 4 stycznia :)

Dzięki za kalkulator, już zapisałam stronkę i czekam na wyniki, mają być po południu.
    Postanowiliśmy poczekać na wyniki i jutro skonsultować się z innym lekarzem. Czytałam na necie i faktycznie dziewczyny pisały że nie widać było jeszcze zarodków dość często, to mniej się martwię w takim razie :)
    Ale taki niepokój został :(

ojxeej28a64grrny.png

*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    Tak 4 stycznia :)

Dzięki za kalkulator, już zapisałam stronkę i czekam na wyniki, mają być po południu.
    Postanowiliśmy poczekać na wyniki i jutro skonsultować się z innym lekarzem. Czytałam na necie i faktycznie dziewczyny pisały że nie widać było jeszcze zarodków dość często, to mniej się martwię w takim razie :)
    Ale taki niepokój został :(
    nie musisz się martwić ale lekarka mnie rozwaliła powinna zrobić Ci porządnie usg , pomierzyć wszystko itd. wytłumaczyć również a nie dobra betę miałaś 176 i to 6 Lutego dzięki Bogu mamy dzisiaj 19 to nic nie będzie widać takie zbywanie jak dla mnie ...

oar83e3krqgkccev.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja od wczoraj okropne mdłości i wymioty:( Prawie nic nie jem, zmuszam się do picia:( Jak to ma trwać do 12 tyg to chyba się wykończe, okropne uczucie:( Ale mam za swoje:) przed ciążą mówiłam, że mogę wymiotować całą ciążę, żebym tylko zaszła:)No i mam:) Oby tylko nie całą ciąże:)

Witam nowe mamusie i gratuluję wizyt i pięknych zdjęć groszków:)

relgh371rrya3inl.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amerie wrote:
    Dziewczyny ja od wczoraj okropne mdłości i wymioty:( Prawie nic nie jem, zmuszam się do picia:( Jak to ma trwać do 12 tyg to chyba się wykończe, okropne uczucie:( Ale mam za swoje:) przed ciążą mówiłam, że mogę wymiotować całą ciążę, żebym tylko zaszła:)No i mam:) Oby tylko nie całą ciąże:)

współczuję :( odpoczywaj i próbuj coś jeść ... troszeczkę chociaż

Amerie lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra ja uciekam sprzątać itd. zaglądne do Was później :* :*

oar83e3krqgkccev.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja juz po wizycie u gina. Lekarz powiedział że wszystko dobrze, serduszko ładnie bije (CRL 1,58) ;).Później wrzucę zdjęcia, bo teraz idę z młodym do kina.
    Następna wizyta 26.03 i usg prenatalne, a 19.03 badania mam mieć wszystkie (genetyczne też)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 11:36

Amerie, Fatim, Betti-85, Rzodkiewka lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Katarzyna moja kulka na etapie 4w3d miała 0,54cm więc u Ciebie jest super!!!

Ona ma jakiś dziwny licznik, mówię jej że mam 5+2, a ona że wszystko jest ok ;D

Co do ekspresowego USG, moja też włożyła, szybko ciach ciach i wyciągnęła. Nawet jajników nie oglądała. Powiedziała, że ciążę mamy potwierdzoną, a jest za mała. Dziecku USG nie szkodzi, ale je "słyszy", bo to fale. Mogła szukać 1mm groszka, ale nie widziała celu.

Kolejna wizyta za 2 tyg, w urodziny mojego Małża, wiec musi być serducho ;D

EDIT: własnie wpisywałam się do kalendarza, Polkosia po co robisz kolejną betę? Przy tych wartościach może być niższa nić normalnie i będziesz się stresować małym przyrostem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 11:40

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Ona ma jakiś dziwny licznik, mówię jej że mam 5+2, a ona że wszystko jest ok ;D

Co do ekspresowego USG, moja też włożyła, szybko ciach ciach i wyciągnęła. Nawet jajników nie oglądała. Powiedziała, że ciążę mamy potwierdzoną, a jest za mała. Dziecku USG nie szkodzi, ale je "słyszy", bo to fale. Mogła szukać 1mm groszka, ale nie widziała celu.

Kolejna wizyta za 2 tyg, w urodziny mojego Małża, wiec musi być serducho ;D

Bo komputer liczy ciaze wg algorytmu wielkosci. Masz mlodsza ciaza wg wielkosci pecherzyka. Ja w 5w4d mialam pecherzyk wielkosci 1,36cm- w normie.

My tez mamy koleja wizyte u urodziny tatusia <3

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy najwcześniej można pójść na usg żeby było widać pęcherzyk? Chciałabym wiedzieć czy pęcherzyk jest dobrze ulokowany (boję się ciąży pozamacicznej).

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a oto moje USG. Szkoda że nie zmierzyła pęcherzyka..

116ksht.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 11:46

paula1, agania, nat_alia, Kaśku, Rzodkiewka, polkosia lubią tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

• Bunia86 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amerie wrote:

Amerie mam dokłądie to samo od wczoraj.. masakra jakaś

ojxeej28a64grrny.png

‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ