Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny!
Trochę mnie nie było, ale już nadrobiłam. Gratuluję nowym dziewczynom i wszystkim które były na wizytach w ostatnich dniach
Muffinka czasem jak czytam wasze historie z lekarzami, to jestem normalnie w szoku i coraz bardziej zaczynam doceniać polską służbę zdrowia.
U mnie bez zmian, wizytę kontrolną mam w przyszły piątek i już się nie mogę doczekać
Tak wogóle to też jestem z Krakowa, całe życie mieszkałam na Kozłówku, a teraz od 5 lat BronowiceMałgorzatka lubi tę wiadomość
-
Bunia Ja jak wylądowałam w szpitalu byłam dosłownie w 5 tyg i 5 dniu ciąży. Powiedzieli tez ,ze jest pusty Pęcherzyk ,a usg trwało hmm ono nawet nie trwało ,a trzy dni później w sobotę na usg dziecko 2,5mm I serduszko juz było. Także zgadzam się z dodinka spróbuj u innego lekarza.
Małgorzatka, FreshMm lubią tę wiadomość
-
Bunia, może jeszcze być niewiele widać. U mnie 6t3d tylko 1,3 zarodek, także nie martw się U każdej to idzie w swoim tempie. Może skocz jeszcze do kogoś innego na USG, szczególnie, że będziesz miała nową betę Koniecznie się pochwal ile wyniosła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 11:05
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dziewczyny a macie linka do tego kalkulatora bety? Tego co bierze pod uwagę późniejszy wolniejszy wzrost? Wiem że wklejałyście go gdzieś ale już nie dokopię się do niego.
Dzięki za dobre słowa dam znać na pewno co i jak
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Dziewczyny może któraś z Was wie jak to ogarnąć.
Dostałam karteczkę z wymienionymi badaniami do zrobienia. I z tego co widziałam to z wszystkich które mam zrobić jedynie co odpłatna jest toxo.
Czy macie jakieś doświadczenia co do skierowania na badania przez lekarza rodzinnego z NFZ??
Wspominałam już kiedyś na temat mojej lekarki, gdzie w mojej przychodni stwierdzili, że jak przyjdę i powiem, że się źle czuję to moooże mi dadzą skierowanie na badania
Prywatnie u mnie jest dostępny punkt pobrań i lab gdzie odradzają mi robić badania bo podobno wyniki wychodzą z kosmosu a oni opanowali praktycznie cale miasto.. -
Bunia86 wrote:Dziewczyny a macie linka do tego kalkulatora bety? Tego co bierze pod uwagę późniejszy wolniejszy wzrost? Wiem że wklejałyście go gdzieś ale już nie dokopię się do niego.
Dzięki za dobre słowa dam znać na pewno co i jak
http://www.countdowntopregnancy.com/tools/beta_doubling_calculator.phpBunia86 lubi tę wiadomość
-
Tak 4 stycznia
Dzięki za kalkulator, już zapisałam stronkę i czekam na wyniki, mają być po południu.
Postanowiliśmy poczekać na wyniki i jutro skonsultować się z innym lekarzem. Czytałam na necie i faktycznie dziewczyny pisały że nie widać było jeszcze zarodków dość często, to mniej się martwię w takim razie
Ale taki niepokój został
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Bunia86 wrote:Tak 4 stycznia
Dzięki za kalkulator, już zapisałam stronkę i czekam na wyniki, mają być po południu.
Postanowiliśmy poczekać na wyniki i jutro skonsultować się z innym lekarzem. Czytałam na necie i faktycznie dziewczyny pisały że nie widać było jeszcze zarodków dość często, to mniej się martwię w takim razie
Ale taki niepokój został -
Dziewczyny ja od wczoraj okropne mdłości i wymioty:( Prawie nic nie jem, zmuszam się do picia:( Jak to ma trwać do 12 tyg to chyba się wykończe, okropne uczucie:( Ale mam za swoje:) przed ciążą mówiłam, że mogę wymiotować całą ciążę, żebym tylko zaszła:)No i mam:) Oby tylko nie całą ciąże:)
Witam nowe mamusie i gratuluję wizyt i pięknych zdjęć groszków:) -
Amerie wrote:Dziewczyny ja od wczoraj okropne mdłości i wymioty:( Prawie nic nie jem, zmuszam się do picia:( Jak to ma trwać do 12 tyg to chyba się wykończe, okropne uczucie:( Ale mam za swoje:) przed ciążą mówiłam, że mogę wymiotować całą ciążę, żebym tylko zaszła:)No i mam:) Oby tylko nie całą ciąże:)
Witam nowe mamusie i gratuluję wizyt i pięknych zdjęć groszków:)Amerie lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, ja juz po wizycie u gina. Lekarz powiedział że wszystko dobrze, serduszko ładnie bije (CRL 1,58) .Później wrzucę zdjęcia, bo teraz idę z młodym do kina.
Następna wizyta 26.03 i usg prenatalne, a 19.03 badania mam mieć wszystkie (genetyczne też)Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 11:36
Amerie, Fatim, Betti-85, Rzodkiewka lubią tę wiadomość
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
Nynusia wrote:Katarzyna moja kulka na etapie 4w3d miała 0,54cm więc u Ciebie jest super!!!
Ona ma jakiś dziwny licznik, mówię jej że mam 5+2, a ona że wszystko jest ok
Co do ekspresowego USG, moja też włożyła, szybko ciach ciach i wyciągnęła. Nawet jajników nie oglądała. Powiedziała, że ciążę mamy potwierdzoną, a jest za mała. Dziecku USG nie szkodzi, ale je "słyszy", bo to fale. Mogła szukać 1mm groszka, ale nie widziała celu.
Kolejna wizyta za 2 tyg, w urodziny mojego Małża, wiec musi być serducho
EDIT: własnie wpisywałam się do kalendarza, Polkosia po co robisz kolejną betę? Przy tych wartościach może być niższa nić normalnie i będziesz się stresować małym przyrostem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 11:40
-
Katarzyna87 wrote:Ona ma jakiś dziwny licznik, mówię jej że mam 5+2, a ona że wszystko jest ok
Co do ekspresowego USG, moja też włożyła, szybko ciach ciach i wyciągnęła. Nawet jajników nie oglądała. Powiedziała, że ciążę mamy potwierdzoną, a jest za mała. Dziecku USG nie szkodzi, ale je "słyszy", bo to fale. Mogła szukać 1mm groszka, ale nie widziała celu.
Kolejna wizyta za 2 tyg, w urodziny mojego Małża, wiec musi być serducho
Bo komputer liczy ciaze wg algorytmu wielkosci. Masz mlodsza ciaza wg wielkosci pecherzyka. Ja w 5w4d mialam pecherzyk wielkosci 1,36cm- w normie.
My tez mamy koleja wizyte u urodziny tatusiaKatarzyna87 lubi tę wiadomość
-
a oto moje USG. Szkoda że nie zmierzyła pęcherzyka..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 11:46
paula1, agania, nat_alia, Kaśku, Rzodkiewka, polkosia lubią tę wiadomość
Amerie wrote:Dziewczyny ja od wczoraj okropne mdłości i wymioty:( Prawie nic nie jem, zmuszam się do picia:( Jak to ma trwać do 12 tyg to chyba się wykończe, okropne uczucie:( Ale mam za swoje:) przed ciążą mówiłam, że mogę wymiotować całą ciążę, żebym tylko zaszła:)No i mam:) Oby tylko nie całą ciąże:)
Witam nowe mamusie i gratuluję wizyt i pięknych zdjęć groszków:)
Amerie mam dokłądie to samo od wczoraj.. masakra jakaś
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26