SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania kiedy beta wynosi 1000 lub 1500 (zależność osobnicza) ;)

Bunia fajny pęcherzyk aż mam ochotę wyciągnąć swoje zdjęcia usg i pooglądać :D

Bunia86, agania lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Gin mówiła, że będzie coś widać teoretycznie od bety pow. 1000, ale lepiej jak jest ponad 2500.

Bunia86 dorodny pęcherzyk ;) Na moje oko 2x wiekszy od mojego ;p Ale wiesz to tylko moje oko ;p

Bunia86, agania, polkosia lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i pooglądałam :) nie mogę doczekać się piątkowej wizyty :)

my dream, Bunia86 lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:

a ja nie mogę doczekać się swojego badania, dopiero we wtorek będzie, jeszcze 4 dni.
    Na pewno będzie już widać. W poniedziałek miałam betkę 1514.

mhsvh371pdpt408y.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak często robicie betkę?? robiłam 3 razy i nie wiem czy jest jeszcze konieczność robienia, czy to trzeba co kilka dni czy jak??
    proszę o podopowiedź

mhsvh371pdpt408y.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dream wrote:
    jak często robicie betkę?? robiłam 3 razy i nie wiem czy jest jeszcze konieczność robienia, czy to trzeba co kilka dni czy jak??
    proszę o podopowiedź

Nie ma potrzeby. Zrobiłaś, był przyrost to najważniejsze ;) Teraz tylko usg u lekarza ;)

my dream lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robiłam 2 razy a teraz będę robiła raz jeszcze (2 tygodnie po ostatniej becie)

polkosia lubi tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam dwa razy, trzeci raz kazała mi iść gin, ale powiedziała, żeby więcej badań nie robić, po nie ma takiej potrzeby. Ciąża jest dobrze umiejscowiona i czekamy na serducho, którego beta nie wykryje.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:

Rozumiem, bo ja 28dc miałam 61... boję się czy to nie za mało... ale jutro pójdę jeszcze raz (będzie 48h).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 15:29

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soraya jak tam u Ciebie po usg?

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się przyglądam galerii USG i takpatrze że wszędzie pęcherzyki są na środku a mój tak jakoś z boku jest.. nie wiecie czy to normalne? ginka ni cnie mówiła żeby to był ocoś dziwnego ale ona w ogóle nic nie mówila :P

ojxeej28a64grrny.png

*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia to może być kwestia zdjęcia.

Stań na środku pokoju. Jak cynkę Ci zdjęcie stojąc na przeciwko, a z boku obraz będzie inny.

Wszystko jest dobrze, a pęcherzyk piękny :)

Bunia86 lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna dziękuje :D idę na małą drzemkę z moim pęcherzykiem :)

ojxeej28a64grrny.png

• Fatim Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia ja na jednym zdjęciu mam na środku (duże zbliżenie) a na innym usg mam z boku ;) niczym się nie martw, możesz spytać się lekarza na wizycie gdzie jest umiejscowiony twój pęcherzyk :)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • aanaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też nie jest idealnie po środku ;)

iv09hdge6yql001e.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pierwszej ciąży nie miałam bety robionej. Czy jest to konieczne? Tydzień po pierwszej wizycie byłam na usg i już było widać serduszko. Ciekawe jak będzie tym razem. Pierwsza wizyta dopiero w poniedziałek.

my dream lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Nynusia, z tego co napisałaś wieczorem, duża dzidzia :)
    Patrząc na fakt, że dzidzia rośnie teraz 1 mm dziennie, moja też powinna dziś osiągnąć 8 mm, więc może urodzimy w tym samym dniu Nynusia ^^

Ja chciałabym rodzić naturalnie, najlepiej bez nacięcia nawet (jeśli nie będzie to konieczne). Chciałabym znieczulenie, bo skoro są takie możliwości, to po co się męczyć. Czy się boję? O siebie nie, ale o dzidziusia tak - mam nadzieję, że dla niego poród przebiegnie jak najdelikatniej i jak najlepiej.

pap86, i w pierwszej, i w tej ciąży zdarzyło się na początku, iż ciąża młodsza niż by mi się zdawało... a potem przy następnych usg dzidzia nadgoniła.

miska2503, super wieści co do pęcherzyka :)

witam też aganię :) (i mam nadzieję, że nikogo nowego jeszcze nie pominęłam)

Buniu, nic się nie martw o dzidziusia i nie przejmuj wrednym ignoranckim lekarzem, mi też na pierwszej wizycie niechętnie robił usg, bo twierdził, że na razie niska beta - i też niestety, było to dla mnie bardzo niemiłe doświadczenie jak na pierwszej wizycie. I też zobaczył sam pęcherzyk 5 mm... a 2 tygodnie później tyle miał sam dzidziuś :)

Co do Prenalenu, krople pomagają mi rozpuścić katar w moim zapchanym nosie, a poza tym 1 raz zrobiłam sobie zwykłą domową inhalację z wodą i solą kuchenna i było miło :)

Katarzyna87, fajna kula ^^ Dziupelka maluszka :)

Paula1 też gratuluję dzidziulka :)

To sobie popisałam ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 12:23

Bunia86, polkosia lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Ona ma jakiś dziwny licznik, mówię jej że mam 5+2, a ona że wszystko jest ok ;D

Co do ekspresowego USG, moja też włożyła, szybko ciach ciach i wyciągnęła. Nawet jajników nie oglądała. Powiedziała, że ciążę mamy potwierdzoną, a jest za mała. Dziecku USG nie szkodzi, ale je "słyszy", bo to fale. Mogła szukać 1mm groszka, ale nie widziała celu.

Kolejna wizyta za 2 tyg, w urodziny mojego Małża, wiec musi być serducho ;D

EDIT: własnie wpisywałam się do kalendarza, Polkosia po co robisz kolejną betę? Przy tych wartościach może być niższa nić normalnie i będziesz się stresować małym przyrostem.

Co do licznika się nie przejmuj. Ja byłam 4.02 i miałam 4w3d mimo, że z OM wychodziło mi 5w3d, a byłam wczoraj z OM 7w3d a z USG CRL 6w5d a GS 7w1d podobnież na początku się często tak dzieje a potem dzidzia nadrabia a także każda z nas jest inna, owu mogła być później albo wcześniej, zagnieżdżanie mogło dłużej lub krócej trwać więc nie czym się martwić :) też mnie to gryzło trochę :)

Bunia86, polkosia lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak się zastanawiam... Belly pokazuje mi "jesteś w 7 tygodniu ciąży" a w nawiasie 6tydzień 5dzień więc jak się mówi w końcu, że jestem w 7 tygodniu ciąży (nawet jak 7 tygodnia ciąża jeszcze nie ukończyła?) no i przede wszystkim patrzę na rozwój dziecka według 7 tygodnia czy według 6 w takiej sytuacji ?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Cześć Dziewczyny :)

Nynusia, z tego co napisałaś wieczorem, duża dzidzia :)
    Patrząc na fakt, że dzidzia rośnie teraz 1 mm dziennie, moja też powinna dziś osiągnąć 8 mm, więc może urodzimy w tym samym dniu Nynusia ^^

Ja chciałabym rodzić naturalnie, najlepiej bez nacięcia nawet (jeśli nie będzie to konieczne). Chciałabym znieczulenie, bo skoro są takie możliwości, to po co się męczyć. Czy się boję? O siebie nie, ale o dzidziusia tak - mam nadzieję, że dla niego poród przebiegnie jak najdelikatniej i jak najlepiej.

pap86, i w pierwszej, i w tej ciąży zdarzyło się na początku, iż ciąża młodsza niż by mi się zdawało... a potem przy następnych usg dzidzia nadgoniła.

miska2503, super wieści co do pęcherzyka :)

witam też aganię :) (i mam nadzieję, że nikogo nowego jeszcze nie pominęłam)

Buniu, nic się nie martw o dzidziusia i nie przejmuj wrednym ignoranckim lekarzem, mi też na pierwszej wizycie niechętnie robił usg, bo twierdził, że na razie niska beta - i też niestety, było to dla mnie bardzo niemiłe doświadczenie jak na pierwszej wizycie. I też zobaczył sam pęcherzyk 5 mm... a 2 tygodnie później tyle miał sam dzidziuś :)

Co do Prenalenu, krople pomagają mi rozpuścić katar w moim zapchanym nosie, a poza tym 1 raz zrobiłam sobie zwykłą domową inhalację z wodą i solą kuchenna i było miło :)

Katarzyna87, fajna kula ^^ Dziupelka maluszka :)

Paula1 też gratuluję dzidziulka :)

To sobie popisałam ;P
    Super!!! co prawda gin mi powiedział, że co do terminu może być jeszcze zmiana po badaniach prenatalnych ale szczęście sie do mnie usmiecha tak jak wyliczyłam 4.10 tak mam w karcie ciąży :)

Może nawet na porodówce się spotkamy bo niedaleko siebie mieszkamy :D chociaż ja chyba będę obstawać przy Mysłowicach ale kto wie :P

l22nhdgeccid541p.png
‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ