X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania kiedy beta wynosi 1000 lub 1500 (zależność osobnicza) ;)

Bunia fajny pęcherzyk aż mam ochotę wyciągnąć swoje zdjęcia usg i pooglądać :D

Bunia86, agania lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Gin mówiła, że będzie coś widać teoretycznie od bety pow. 1000, ale lepiej jak jest ponad 2500.

Bunia86 dorodny pęcherzyk ;) Na moje oko 2x wiekszy od mojego ;p Ale wiesz to tylko moje oko ;p

Bunia86, agania, polkosia lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i pooglądałam :) nie mogę doczekać się piątkowej wizyty :)

my dream, Bunia86 lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:

a ja nie mogę doczekać się swojego badania, dopiero we wtorek będzie, jeszcze 4 dni.
    Na pewno będzie już widać. W poniedziałek miałam betkę 1514.

mhsvh371pdpt408y.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak często robicie betkę?? robiłam 3 razy i nie wiem czy jest jeszcze konieczność robienia, czy to trzeba co kilka dni czy jak??
    proszę o podopowiedź

mhsvh371pdpt408y.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dream wrote:
    jak często robicie betkę?? robiłam 3 razy i nie wiem czy jest jeszcze konieczność robienia, czy to trzeba co kilka dni czy jak??
    proszę o podopowiedź

Nie ma potrzeby. Zrobiłaś, był przyrost to najważniejsze ;) Teraz tylko usg u lekarza ;)

my dream lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robiłam 2 razy a teraz będę robiła raz jeszcze (2 tygodnie po ostatniej becie)

polkosia lubi tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam dwa razy, trzeci raz kazała mi iść gin, ale powiedziała, żeby więcej badań nie robić, po nie ma takiej potrzeby. Ciąża jest dobrze umiejscowiona i czekamy na serducho, którego beta nie wykryje.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:

Rozumiem, bo ja 28dc miałam 61... boję się czy to nie za mało... ale jutro pójdę jeszcze raz (będzie 48h).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 15:29

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soraya jak tam u Ciebie po usg?

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się przyglądam galerii USG i takpatrze że wszędzie pęcherzyki są na środku a mój tak jakoś z boku jest.. nie wiecie czy to normalne? ginka ni cnie mówiła żeby to był ocoś dziwnego ale ona w ogóle nic nie mówila :P

ojxeej28a64grrny.png

*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia to może być kwestia zdjęcia.

Stań na środku pokoju. Jak cynkę Ci zdjęcie stojąc na przeciwko, a z boku obraz będzie inny.

Wszystko jest dobrze, a pęcherzyk piękny :)

Bunia86 lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna dziękuje :D idę na małą drzemkę z moim pęcherzykiem :)

ojxeej28a64grrny.png

• Fatim Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia ja na jednym zdjęciu mam na środku (duże zbliżenie) a na innym usg mam z boku ;) niczym się nie martw, możesz spytać się lekarza na wizycie gdzie jest umiejscowiony twój pęcherzyk :)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • aanaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też nie jest idealnie po środku ;)

iv09hdge6yql001e.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pierwszej ciąży nie miałam bety robionej. Czy jest to konieczne? Tydzień po pierwszej wizycie byłam na usg i już było widać serduszko. Ciekawe jak będzie tym razem. Pierwsza wizyta dopiero w poniedziałek.

my dream lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Nynusia, z tego co napisałaś wieczorem, duża dzidzia :)
    Patrząc na fakt, że dzidzia rośnie teraz 1 mm dziennie, moja też powinna dziś osiągnąć 8 mm, więc może urodzimy w tym samym dniu Nynusia ^^

Ja chciałabym rodzić naturalnie, najlepiej bez nacięcia nawet (jeśli nie będzie to konieczne). Chciałabym znieczulenie, bo skoro są takie możliwości, to po co się męczyć. Czy się boję? O siebie nie, ale o dzidziusia tak - mam nadzieję, że dla niego poród przebiegnie jak najdelikatniej i jak najlepiej.

pap86, i w pierwszej, i w tej ciąży zdarzyło się na początku, iż ciąża młodsza niż by mi się zdawało... a potem przy następnych usg dzidzia nadgoniła.

miska2503, super wieści co do pęcherzyka :)

witam też aganię :) (i mam nadzieję, że nikogo nowego jeszcze nie pominęłam)

Buniu, nic się nie martw o dzidziusia i nie przejmuj wrednym ignoranckim lekarzem, mi też na pierwszej wizycie niechętnie robił usg, bo twierdził, że na razie niska beta - i też niestety, było to dla mnie bardzo niemiłe doświadczenie jak na pierwszej wizycie. I też zobaczył sam pęcherzyk 5 mm... a 2 tygodnie później tyle miał sam dzidziuś :)

Co do Prenalenu, krople pomagają mi rozpuścić katar w moim zapchanym nosie, a poza tym 1 raz zrobiłam sobie zwykłą domową inhalację z wodą i solą kuchenna i było miło :)

Katarzyna87, fajna kula ^^ Dziupelka maluszka :)

Paula1 też gratuluję dzidziulka :)

To sobie popisałam ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 12:23

Bunia86, polkosia lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Ona ma jakiś dziwny licznik, mówię jej że mam 5+2, a ona że wszystko jest ok ;D

Co do ekspresowego USG, moja też włożyła, szybko ciach ciach i wyciągnęła. Nawet jajników nie oglądała. Powiedziała, że ciążę mamy potwierdzoną, a jest za mała. Dziecku USG nie szkodzi, ale je "słyszy", bo to fale. Mogła szukać 1mm groszka, ale nie widziała celu.

Kolejna wizyta za 2 tyg, w urodziny mojego Małża, wiec musi być serducho ;D

EDIT: własnie wpisywałam się do kalendarza, Polkosia po co robisz kolejną betę? Przy tych wartościach może być niższa nić normalnie i będziesz się stresować małym przyrostem.

Co do licznika się nie przejmuj. Ja byłam 4.02 i miałam 4w3d mimo, że z OM wychodziło mi 5w3d, a byłam wczoraj z OM 7w3d a z USG CRL 6w5d a GS 7w1d podobnież na początku się często tak dzieje a potem dzidzia nadrabia a także każda z nas jest inna, owu mogła być później albo wcześniej, zagnieżdżanie mogło dłużej lub krócej trwać więc nie czym się martwić :) też mnie to gryzło trochę :)

Bunia86, polkosia lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak się zastanawiam... Belly pokazuje mi "jesteś w 7 tygodniu ciąży" a w nawiasie 6tydzień 5dzień więc jak się mówi w końcu, że jestem w 7 tygodniu ciąży (nawet jak 7 tygodnia ciąża jeszcze nie ukończyła?) no i przede wszystkim patrzę na rozwój dziecka według 7 tygodnia czy według 6 w takiej sytuacji ?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Cześć Dziewczyny :)

Nynusia, z tego co napisałaś wieczorem, duża dzidzia :)
    Patrząc na fakt, że dzidzia rośnie teraz 1 mm dziennie, moja też powinna dziś osiągnąć 8 mm, więc może urodzimy w tym samym dniu Nynusia ^^

Ja chciałabym rodzić naturalnie, najlepiej bez nacięcia nawet (jeśli nie będzie to konieczne). Chciałabym znieczulenie, bo skoro są takie możliwości, to po co się męczyć. Czy się boję? O siebie nie, ale o dzidziusia tak - mam nadzieję, że dla niego poród przebiegnie jak najdelikatniej i jak najlepiej.

pap86, i w pierwszej, i w tej ciąży zdarzyło się na początku, iż ciąża młodsza niż by mi się zdawało... a potem przy następnych usg dzidzia nadgoniła.

miska2503, super wieści co do pęcherzyka :)

witam też aganię :) (i mam nadzieję, że nikogo nowego jeszcze nie pominęłam)

Buniu, nic się nie martw o dzidziusia i nie przejmuj wrednym ignoranckim lekarzem, mi też na pierwszej wizycie niechętnie robił usg, bo twierdził, że na razie niska beta - i też niestety, było to dla mnie bardzo niemiłe doświadczenie jak na pierwszej wizycie. I też zobaczył sam pęcherzyk 5 mm... a 2 tygodnie później tyle miał sam dzidziuś :)

Co do Prenalenu, krople pomagają mi rozpuścić katar w moim zapchanym nosie, a poza tym 1 raz zrobiłam sobie zwykłą domową inhalację z wodą i solą kuchenna i było miło :)

Katarzyna87, fajna kula ^^ Dziupelka maluszka :)

Paula1 też gratuluję dzidziulka :)

To sobie popisałam ;P
    Super!!! co prawda gin mi powiedział, że co do terminu może być jeszcze zmiana po badaniach prenatalnych ale szczęście sie do mnie usmiecha tak jak wyliczyłam 4.10 tak mam w karcie ciąży :)

Może nawet na porodówce się spotkamy bo niedaleko siebie mieszkamy :D chociaż ja chyba będę obstawać przy Mysłowicach ale kto wie :P

l22nhdgeccid541p.png
‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ